středa 19. ledna 2011

Zisk důležitých tří bodů

Později, ale přece. Tento týden mě zastihla velká vlna práce, která zamezila v brzkém napsání článku. Činím tak nyní a spojuji ho v důsledku velké pracovní vytíženosti s preview před následující hrací nedělí.
.
Právě uplynulá neděle se nesla v duchu velkého očekávání. V našem dresu se měli objevit hned tři nové tváře. Staronový Jakub, zbrusu nová akvizice uloupená na poslední chvíli Alex a trojici měl uzavírat nadějný ambiciózní hráč Roman. Nakonec se představila „pouze“ dvojice zmíněných. Roman nepřišel. Co bude dále je v jednání, která vede můj náměstek pro zahraniční věci, Kuba.
Stínová premiéra Jakuba Kosaře, potažmo ostrá premiéra Alexe Nobilise se vskutku zdařila. Oba se zapsali do střelecké listiny.
.
Sestava pro neděli tedy zněla takto: Nekwish – Ríša, Kuba, Pája – Michaldo, Jakub, Alex. Na první pohled sestava, která se tváří jaksi matně a nikomu nedává znát, na kolikátém bodu stupnice síly týmu právě spočívá. Ani já to nevěděl, ale hned v úvodu zápasu ze mě zbytečné obavy rychle opadly.
Zápas to byl pikantní, proti nám se postavil náš spřátelený celek Antabus. Už jsem to několikrát avizoval dopředu. Tento zápas dle mého názoru měl oddělit zrno od plev, co se týče šance na postup ze skupiny. Pokud by se nám nepodařilo bodovat, postupová matematika by pro náš celek klesla do roviny teorie. My se však úkolu zhostili se ctí - bez bázně, za což jsem rád.. Od úvodních minut, kdy jsme ještě měli síly jsme na Poldův terror klan vlétli jako supi na mršinu. Na obou stranách byly i jakési šance ke skórování, oba týmy byly velmi agilní, což je u nás obdivuhodné a netradiční. Asi po 7-8 minutách hry se z empairu na laně spustila paní Moderna, na kterou tak marně čekáme celou podzimní sezonu a pohladila svým proutkem Ríšu s Jakubem. Ríša, zapomenut kdesi v útoku vyštrachal míč (možná po chybě Antabusu) a šalamounsky vybídl ke skórování Jakuba. Byl to jako blesk z nebe. Jsme bez míče, najednou ho má Ríša, nahrávka na Jakuba a ten do prázdné svatyně zasunul svůj mohutný kop. Vedení 1:0 jsme potřebovali jako sulc. Nastala obligátní otázka. Dokážeme výsledek podpořit druhým gólem? Nebo si snad vytrpíme tuhý boj až do konce zápasu? Zdá se to divné, ale tentokrát jsme Antabus nadobro uzemnili druhým, neméně krásným gólem. Tentokrát se po empairu sklouzl pan Thór, který do mé už tak koňské končetiny vložil své bájné kladivo. Nekwish vyhodil míč, Pája pronikl mezi obránci jako slizký úhoř a šup, z posledních sil uklízí neomylně míč ke vzdálenější tyči. Vedení 2:0 v polovině první půle se zdálo být jako z říše snů. Přesně tak nějak jsem si průběh představoval. Antabus totiž na trénincích leckdy dokázal, že se rozhodně nejedná o ořezávátka, ale tým, který svoji těžkou prací nabobtnává a podává stále lepší a lepší výkony. První půle se dohrála v klidu. Na obou stranách pár akcí, co stojí za zmínku bylo, ale oba týmy se v polovině utkání rozešli za daného stavu. Ve druhé polovině aktivita Carpe Diem mírně opadla, tak jak to už bývá. Nedá se však vyloženě říct, že Anatbus převzal taktovku utkání. Byl to vyrovnaný boj s bezzubým zakončením na obou stranách. Když už došlo k významnějšímu okamžiku před bránou, oba brankáři se vyznamenali. Carpe v poklidu udržovalo dvoubrankové vedení a s tím se i uspokojilo. Na závěr utkání se blýskla nová tvář, brazilský ukrajinec Alex. Po dlouhém výhozu Nekwishe (už podruhé) si zlehka doběhl míč, a z prudkého úhlu svojí slabší levou nohou propálil Vítu mezi nohama. Pojištění v podobě třetí branky potvrdilo zasloužené vítězství našeho týmu. Alex předvedl svůj nejtěžší kalibr dovedností a dokázal, že týmu má co nabídnout.
V utkání rozhodla naše momentální lepší střelecká produktivita a snad i větší chuť bojovat a porazit odvěkého rivala. Derby jsme zvládli a můžeme vzpříma hledět vstříc dalšímu zápasu.

Carpe Diem vs. Antabus 3:0 (2:0)

branky: Jakub, Pája, Alex
.
Do druhého špílu jsme nastoupili v nezměněné sestavě. Náš protivník – Madrid si v předchozím střetnutí poradil s Antabusem a taktéž chtěl umravnit i Carpe Diem. Bohužel, povedlo se mu to. Nemastný neslaný začátek z naší strany zapříčinil první výlov z naší sítě. Nedokonale pobraná akce a průšvih byl na světě. Byl začátek zápasu a tak stále bylo oč bojovat. I když síly ubývali, tu a tam se nám podařilo zvednout ukazováček do výšky a nebezpečně zahrozit. Utnutí našeho snažení, nebo alespoň její výrazná eliminace způsobila až druhá branka v naší síti. Pěkné rozehrání rohu, neuhlídání hráče před Nekwishem a nelichotivé skore 0:2 se právě narodilo. Poté po individuální akci se blýskl Michaldo, přešlapávačkou umyl hadříkem starou rachotinu v obraně Madridu a náhle stál tváří v tvář brankáři.. Jeho prudké bodlo se zabodlo do břevna a nešikovně odskočilo asi metr před brankovou čáru. Byl by to krásnej angličan, kdyby… No já vím, kdyby.. Kdybychom korigovali kontaktní brankou na 1:2, stále by bylo o co hrát a naše hra by snad vypadala trochu jinak.
Rozuzlení zápasu přinesla druhá půle. V té ani není moc o čem psát. Je jasné, že Madrid na tom byl lépe fyzicky a tak si asi odkážete představit průběh druhé poloviny. Madrid měl míč na kopačkách častěji a těžil z naší únavy. Zápas se už prakticky dohrával a my smířeni s výsledkem nijak zvláště neodporovali. V závěru jsme dostali střelou k tyči třetí gól a následovalo už jen podání rukou na výraz gratulace a smíření se s lepším soupeřem.

Carpe Diem vs. Madrid 0:3 (0:2)
.
Takto tedy vypadala nedělní partie. Splnili jsme úkol. Zisk tří bodů byl očekáván a také splněn. Nic víc, nic méně. Uvidíme, co přinese další víkend.
.
.
Nadcházející neděli změříme špičky s týmy GS Transport a favoritem skupiny Oknoservisem (vicemistr z loňska). Od zápasů očekávám stejně jako minule a předminule tříbodový zisk. Uvidíme jak nám to půjde, protože sestava bude opět přetočena o 90 stupňů. Svoji účast omluvili Michaldo, Alex a Kubovi se omluvil i Roman, kterého jsme zatím v akci vůbec neviděli.
Sestava je tedy v tuto chvíli následující: Nekwish – Kuba, Pája, Ríša, Jakub. Dále přijde nový hráč Michal Sýkora (čti Sykec). Máme tedy v tuto chvíli jednoho na střídání. V zásobníku zůstávají staré náboje vracejíc se z hor. V sobotu budou osloveni, abychom doplnili tým.
Program neděle:
9:15 sraz
9:40 GS Transport
10:40 Oknoservis

Žádné komentáře: