čtvrtek 10. února 2011

Draft 2011

Je čas na malé zhodnocení hráčů, kteří na letošní Brno Open oblékly dres Carpe Diem vůbec poprvé. Brno Open byl letos brán jako takový test nových futsalistů, zda by některý nebyl vhodný kandidát na doplnění současného kádru.
Pro náš tým by bylo podle mého názoru ideální sehnat dva hráče pro dlouhodobou spolupráci, kteří by se stali stabilními články řetězce našeho klubu. Podaří se nám to? Podaří se alespoň jeden?
.
Alex – z mého pohledu jasná jednička draftu. Hrál v BO sice pouhé 2 zápasy, ale i to stačilo na prokázání velkých kvalit tohoto borce. Rychlý, pohotový, s dělem v obou nohách a nebojí jít do kliky. Malý výčet Alexových futsalových vlastností, které náš tým potřebuje jako sůl. Alex bude osloven i pro poslední turnájek o umístění. Zatím je v řešení, zda dorazí.. (řeší Kuba). Každopádně příští neděli vedení klubu Alexe osloví, zda by chtěl u nás hrát natrvalo.
.
Sykec – Stejně jako Alex, i Sykec odehrál na turnaji prozatím jen 2 zápasy. Jaké to bylo? Z dalšího Michala v týmu mám smíšené pocity. Ale když to beru kolem a kolem, převažují spíše ty kladné. Avízovaná tygří fyzička se sice nekonala, ale Michal naopak prokázal přesnou a rychlou nahrávku. Přece jen se nedá soudit ze dvou špílů, v němž jeden z nich byl s Oknoservisem (0:7). Každopádně Sykec by dle slov Nekwishe o dlouhodobější účinkování v klubu zájem měl a to se cení. Na co by nám byl sebelepší hráč, kdyby na své klubové povinnosti kašlal a hrát nechodil rád.
.
Petr (Ctirad) – dle kohosi v týmu (Vládi, nebo Dana…teď nevím) jasná volba. I Petr odehrál zatím jen dva zápasy. A nutno říci že se ctí. Tento gigant v pravém slova smyslu (210cm) se v odehraných zápasech jistojistě neztratil a předvedl solidní výkon. Má kombinačního ducha, což nám v týmu celkem chybí. Petr má podporu od ostatních hráčů klubu a pokud se jim s ním opravdu dobře hrálo, nevidím žádný problém, proč Petra neoslovit.
.
Jakub – Jardel si zahrál na letošní BO rovnou 6 zápasů. Nechci být tvrdý, ale nejen dle mého mínění byl tento tah krokem do hovna. Jakubovi se zápasy příliš nepovedly a týmu by byl spíše do počtu, nežli jako posila, po které prahneme. Jak již bylo řečeno v oficiálním prohlášení, Jakub má jinou herní filozofii a futsalové cítění, které je v rozporu s tím týmovým. Jakubovi bylo v týmu ukončeno angažmá po 6.zápase dne 23.ledna 2011.
.
Máme tedy z čeho vybírat. Jsou tu tři hráči, tři rozdílné herní styly, tři rozdílné osobnosti. Samozřejmě důležitou otázkou je, zda oslovení hráči budou mít zájem hrát za nás, tedy opačný směr. Aby byl zájem oboustranný. Každopádně celé bych to chtěl finálně rozlousknout příští neděli po špílech. Do konce přestupového termínu už přece jen zbývá něco málo přes měsíc, přesně do konce března. Do té doby musí být nové jméno, nebo jména doplněna na soupisce a já ve své evidenci založený registrační průkaz každého nováčka.
.
Jaký názor máte na nováčky, kteří se představili na BO? Pro koho by jste byli, aby v týmu zakotvil natrvalo. A koho naopak nechcete? Jaký na vás udělali dojem? Vyjádřete se na diskuzi..

Žádné komentáře: