středa 29. února 2012

Soupeři na Turnaji naději 2012


Za tři týdny budeme bojovat o čest a body v turnaji nazvaném Turnaj nadějí 2012. Dnes Vám představím soupeře, se kterými se ve skupině střetneme. Mezi soupeři nalezneme jak týmy pro nás nové, tak staré tváře.

San Marino – bezesporu favorit skupiny. Absolutní leader 2.B třídy, kde si v podzimní části pohrál se soupeři v poměru 14 výher a 1 prohra, při impozantním skóre 94:24. Co by mohlo dávat jakous takous naději je to, že Antabusu se před třemi týdny povedlo nemožné. Na BO tento tým porazili 2:1. Každopádně zisk bodů s tímto soupeřem by byly malé březnové vánoce.

United Kohoutovice – v 3.A třídě hraje tým United (bez Kohoutovic), takže je pravděpodobné, že se jedná o tento celek. Ve své skupině je na 3.místě a patří mezi favority na postup. Hned v naší první sezoně jsme se také střetli s týmem United, ovšem tabulková podobnost zde není ani náhodou. Tehdejší United byl otkoukánkem skupiny a s tím nynějším má zřejmě pranic společného.

Riders  - náš vůbec poslední soupeř, se kterým jsme se střetli. Máme ho v živé paměti a při správném načasování formy je k poražení. V neděli jsme k tomu neměli daleko. Nakonec po boji jsme podlehli 1:2. Třeba se nám podaří odplata.

Kohouti – náš soupeř v soutěži. S Kohouty máme kladnou bilanci, na podzim jsme si připsali hubenou výhru o jednu branku. Každopádně je to hratelný soupeř, se kterým budeme, pokud nechceme pomýšlet na dno turnaje, muset bodovat.

Hipopotamos Blansko – neznámý soupeř, nikdy jsem o něm neslyšel.

Rozpis turnaje a věci s tímto spojené vyvěsím na stránkách hned, jak se objeví v propozicích turnaje.

úterý 28. února 2012

Hodnocení Brno Open 2012

Zhodnocení letošního turnaje rozdělím na dvě části, slovní a statistické. Jdeme na to..
Letošní Brno Open bych i přes "tabulkový neúspěch" hodnotil veskrze kladně. Sice se nám nepodařilo postoupit ze skupiny, ale dosáhli jsme druhého nejlepšího bodového výsledku od dob, kdy soutěž hrajeme. Naše zápolení v tomto turnaji sahá až dopočátku roku 2009, tedy máme na kontě už 4 sezony. Nad poměry dobře jsme zvládli vstup do turnaje, kdy se nám podařilo porazit nebezpečné Holásky a následně po nervydrásajícím boji remizovat s favorizuovanou Besídkou. Od této chvíle šla sinusoida výkonu týmu dolů a ztrátou s Kampou, která se pasovala na černého koně skupiny jsou prohráli i s Antabusem. Na neúspěch druhého víkendu jsme navázali zásadní prohrou s Restartem, která nás už definitivně odsoudila k nepostupu ze skupiny. Antabus a Restart byly týmy, se kterými jsme měli získat minimálně 4 body, nestalo se tak a proto jsme v posledním víkendu hráli už jen o čest. Ten se naopak povedl znamenitě. S posíleným kádrem o kamarády ze sídliště jsme uhráli výhru s Acrosem a dobrodružnou remíziu s Oknosečrvisem. Tím byl zpečetěn zisk celkem 11ti bodů v základní skupině, kde nám k postupu chybělo skutečně málo, dva body. Vysoký herní standard se nám podařilo předvést i o měsíc později na turnaji o umístění, kde jsme sice získali tři body z možných 9ti, ale hra byla solidní a proto bych ani zde nepropadal zbytečné skepsi. Tým i v okleštěné sestavě dokázal, že umí zatahat za provaz společně. 
Tým Carpe Diem byl po celý turnaj posílen o Mraziče, který se nakonec stal i nejlepším střelcem klubu v turnaji. Je otázkou, jak bychom hráli bez jeho výpomoci, ale zabývat se zde coby kdyby je bezpředmětné. Hodnocení bych uzavžel numerem v procentech, kde číslená hodnota určí moji celkovou spokojenost. Letošní Brno Open hodnotím známkou 65 procent. 
.
V turnaji jsme odehráli 11 utkání s 32 vstřelenými brankami, což nám dává průměr 2,9 branky na zápas. Sluší se říct i protiklad, proto sděluji, že jsme inkasovali 30 branek, při průměru 2,7 branky na zápas. Celkem jsme si připsali 4 výhry, 2 remízy a 5 proher.

Střelci klubu na turnaji BO2012: 
8 - Mrazič
6 - Petr a Pája
4 - Vláďa L.
3 - Olin a Lukáš
1 - Kuba, Michaldo a Vláďa M.

Mrazič se učasnil BO celkem třikrát ze čtyř případů. A ve všech svých účastech vyhrál tabulku střelců, což je famózní výsledek. Velkým příjemných překvapením je letošní brankový zisk Petra, který potajmu polehounku sbíral branku po brance a nakonec je z toho krásných 6 branek v 11ti utkáních. 

Vítězové střelců jednotlivých ročníků:
2012 : Mrazič - 8 branek
2011 : Pája - 4 branky
2010 : Mrazič - 5 branek
2009 : Mrazič, Olin: - 3 branky

Jak už jsem se znínil na začátku, dosáhli jsme druhého nejvyššího bodového zisku v historii naší účasti. Tento výsledek však může být trochu zavádějící, protože při našem nejvyšším bodovém zisku hned při naší první účasti jsme získali 6 bodů kontumací! Pokud by ke kontuamci nedošlo a my body nezískali za pusu, kdo ví, jak by se náš letošní bodový zisk umístil. Velkým paradoxem tedy zůstavé nepřehlédnutelný fakt, že i navzdory zisku "tolika" bodů jsme dosáhli nejhoršího výsledku co se týče celkového umístění. 

Zisk bodů v jednotlivých ročnících v základní skupině:
2012: 11 bodů
2011: 9 bodů
2010: 10 bodů
2009: 13 bodů

Celkové umístění v turnaji v jednotlivých ročnících: (vždy celkem 36 mužstev) 
2012: 27.místo
2011: 20. místo
2010: 23.místo
2009: 16.místo

Tolik ke zhodnocení letošního ročníku. Děkuji všam, kteří se jakkoliv podíleli na jeho průběhu svojí účastí a vstřícným přístupem.

pondělí 27. února 2012

Zápasy o umístění - shrnutí

Zápasy o umístění tento rok přineslo velmi výživné boje čtyř vyrovnaných týmů. O pořadí ve skupině o 25. – 28. místo rozhodovaly maličkosti. I přes dobře odvedený výkon jsme na konec skončili na třetím místě skupiny, tedy na 27.místě v turnaji celkově.

Sestava pro neděli byla plánována následovně: Nekwish (1 zápas) – Boris, Vláďa, Kuba – Pája, Petr, Mrazič. U sestavy bych se rád trošku zastavil, protože zde došlo k zajímavým událostem. Začnu u brankáře. První zápas začínal v 9:40 a já v 9:38 volám Nekwishovi, kde že je. Z telefonu se ozvalo že zaspal a že dojede na druhý zápas. Zde se stala bohužel chyba i na mé straně, když jsem mu sdělil, že druhý špíl by měl začínat v 11:20, místo skutečných 11:00. Neuvědomil jsem si to v té chvíli. Nekwish tedy dojel až na 11:20, kdy už bylo prakticky i po druhém zápase. A aby toho nebylo málo, jak Michal spěchal, dostal od policajtů flastra 2 litry za rychlou, téměř zběsilou jízdu, což je mi líto. Nedělní dopoledne tedy z tohoto pohledu nebylo úspěšné a já se za komplikace Nekwishovi dodatečně ještě omlouvám. Každopádně na druhou stranu sraz byl jasně dán na 9:15 a kdyby tam v tu chvíli byl, všemu se předešlo.. Na první dva zápasy tedy šel do brány Boris, což znamenalo, že budeme hrát pouze v pěti lidech. Staronovou tváří v sestavě byl Kuba a poslední novinkou sestavy bylo zařazení Vládi na post obránce. Tolik k sestavě.

Zahajovali jsme s Opelíkem Rajhrad, namísto Barumu. Prohodili si zápasy. V zápase jsme brzy vedli. Po rozehrání rohu jsem si v Mrazičem dvakrát vyměnil míč a ten už směle umístil tyč vstříc brnkáři k tyčce. Pěkná akce, která týmu výrazně pomohla se dostat do pohody a nestresovat se opět tím, že dostaneme nějaké haluze a bude po zápase. Dá se říct, že celý zápas jsme drželi otěže my. Za pár minut mohlo být ještě veseleji, když jsme se po faulu na Petra k pokutovému kopu. Mrazič však při exekuci zakopl o drn a míč napálil přímo do středu branky, což golman bezpečně zlikvidoval. Druhou branku vstřelil Petr z úhlu po dorážce Mrazičovi střely ze středu hřiště. Povedené přečíslení se zakončením, tak jak to má být. Stavem 2:0 skončil i poločas. Do třetího dějství jsme vstoupili nešťastně. Nepřesná přihrávka při naší útočné akci byla potestána protiútokem a kontaktním gólem. Uklidnění přišlo až po skvělé akci asi 5 minut před koncem. Opět Mrazič, který byl tento zápas skutečně téměř u všeho našel přesnou a prudkou nahrávkou na zadní tyči Kubu, který zasunul míč do sítě. Opět pěkná věc, v Carpe Diem zřídka vídaná. Do konce zápasu se už nic, co by stálo za zmínku nestalo. Zápas jsme po dobrém týmovém výkonu zvládli a i přes to, že soupeř mnohdy vystrkoval růžky, jsme si zaslouženě připsali první tři body.
Carpe Diem vs. Opelík Rajhrad 3:1
branky: Mrazič, Petr, Kuba

Po zápase pauzy nás čekal Barum. Tým se kterým jsme už jednou v historii prohráli a odplata by tak byla více než sladká. Nepovedlo se. Po vskutku zdařilém výkonu, kdy jsme měli snad 70 procent hry míč na kopačkách, ohrožovali branku ze všech stran a nevyužily tří, nebo čtyř gólovek jsme bohužel padli 2:3. Na začátku druhého zápasu si slabší chvilku vybral Boris, vyhodil přímo na kopačku soupeři asi 5 metrů před ním a útočník Barumu posla svůj tým do vedení. Odpověděli jsme však obratem, po přečíslení mi Mrazič nahrál ze středu do strany a j z první v záklonu míč usměrnil k tyčce. Sled branek v tomto úseku hry měl velký spád. V pěti dalších minutách se skóre měnilo opět na obou stranách. Nejprve se do brány stočila tečovaná střela vzduchem, kdy Boris právě plachtil u opačné tyčce, na druhé straně udeřilo opět z rohu, kdy jsem se dostal k centru před bránu. Tam obránce Barumu sklepl míč mezi nohy brankáře. První poločas se dal ještě považovat za vyrovnaný, druhý jsme však Barum téměř k ničemu nepustili. Zdecimovaný soupeř svoji hru mnohdy ztenčil na laciné odkopy. Naše účinné napadání jim jinou možnost nedalo. Přes tlak a pár slibných příležitostí se nám už vsítit branku nepodařilo. Bohužel, jak už to tak bývá, po dobře rozehrané standartce jsme inkasovali my. Odpovědi se už naplněný svatostánek nedočkal. Smolná prohra, kdy k opačnému výsledku stačilo tak málo. Na šance jsme vyhráli možná 10-4, na scoreboardu však svítilo nelichotivé skóre 2-3.
Carpe Diem vs. Barum 2:3
branky: Pája 2

V posledním špílu jsme hráli přímý souboj o druhé místo ve skupině. Soupeř byl neznámý celek Riders. Tomuto soupeři jsme byli zcela vyrovnaným soupeřem, co se týče herního projevu, šancí a snad všeho. Rozhodly až maličkosti a větší štěstí v zakončení. Do vedení jsme se dostali po ukázkové akci Pája – Kuba – Mrazič. Pája prostkává milimetrovou přihrávkou míč mezi obránci, rychlík Kuba míč zpracovává a po zemi nachází u tyče číhajícího Mraziče. Pro toho už zakončení bylo pohádkou. K vyrovnání došlo po skrumáži před bránou. Ležící Nekwish už nedokázal zabránit hordě Riderů. Byl to ušmudlaný gól, kterému by při větším důrazu asi šlo zabránit. Vyrovnaný poločas skončil 1:1. Dlouho trval stav neměnný a vypadalo to dlouho na dělbu bodů. Zajímavostí zápasu bylo komické okopávání Tarzana z týmu Riders naším Petrem, který mu nakládal co se do něj vešlo… i takový je futsal. Ke konci zápasu, kdy už soustřednost nebyla asi taková, jaká by byla potřeba došlo k zaváhání dvojice Vláďa, Pája, kdy jsme nedokázal dostatečně přesně a důrazně vrátit myšlenou narážečku a z vypíchnutého míče náhle byl náhle protiútok jako hrom. Vyběhnuvší Nekwish dostal housle muzi nohy a bylo po zápase. Rozhodčí odpískal konec a my tedy opět smolně prohráli. I zde se sluší říct po statečném výkonu.
Carpe Diem vs. Riders 1:2
branka: Mrazič

I přes 33 procentní bodový zisk jsem s výkonem týmu spokojen. Vede mě k tomu fakt, že konečně se nám podařilo odehrát tři zápasy ve stabilní formě. Bez větších výkyvů. U nás je totiž pravidlem, že odehrajeme třeba jeden zápas fantasticky, a pak dva úplně pod psa. Z ničeho nic, prostě se seknem jako retardi nad pexesem a vybouchneme. Tentokrát i přes dvě prohry jsme odehráli velmi dobré partie, čehož si vážím. Velkou měrou se na všem podílel Vláďa, který odehrál svůj part nad poměry dobře. Bohužel jsem slyšel, že se mu v obraně nelíbí a že ho to tam nebaví. Myslím, že je to škoda. Nejen já jsme cítil, že Vláďa do obrany vnesl klid a rozvážnost, což nám dlouhodobě chybí. Zde je možnost to po dlouhé době opět  naleznout a byl bych nerad, kdybych se toho okamžitě zase zbavili. Vláďa mě v obraně velice seděl a můj strach o to, že se stane nějaká zbytečnost byla o mnoho menší. Je to na zvážení, každopádně pro klub by dle mého názoru byl tento přesun krokem kupředu, na čemž jsme se shodli i nezávislým pozorovatelem Mrazičem, kterému se výkon Vládi také velice líbil. Kuba odehrál také výborná utkání bez chyb, s gólovám a asistenčním potenciálem. Boris odchytal první utkání kvalitně, v druhém to bylo o něco horší a ve třetím si už na postu obránce odehrál standard. Petr se také tradičně zapsal do střeleckých listin, roli hrušky zastal s velkou grácií a i tento fakt (hruška místo Vládi) je dobrým příslibem pro jarní část sezony, pokud se tak domluvíme. Mrazič odehrál i dle jeho názoru rozporuplné zápasy, první špíl mu vyšel skvěle, druhý méně a třetí odehrál standardně dobře. Byl téměř u všeho důležitého a velkou měrou se podílel na výsledcích všech tří utkání. Nekwish odehrál tedy pouze třetí zápas, kde inkasoval dvě branky po našich chybách. Nejednalo se o nějak brutální, do očí bijící chyby, ale spíše o taková zaváhání. Ani v jednom z případů nemohl nic dělat a na druhou stranu si připsal pár dobrý zákroků

Mám za to, že s výkonem, jakým jsme se prezentovali tento víkend máme šanci uspět i v jarní části soutěže. Bude hodně záležet na stabilitě výkonů, jaké podáme. Pokud by byly vyrovnané jako včera, nemám strach. Za necelý měsíc nás čeká ještě prověrka na Turnaji nadějí, kde odehrajeme 5 zápasů v jednom dni. Zde bych chtěl využít hráče výhradně z týmu Crape Diem a turnaj považovat za malou generálku před soutěží s tím, že opravdu zjistíme, jak na tom jsme.
Děkuji všem, kdo se podílel na včerejším klání a speciálně Kubovi, který vynechal předsezonní kemp Šlapanic v italské Reggianě a zaskočil místo něj u nás.

pátek 24. února 2012

To je smutné: Antabus v krizi

Středeční trénink byl ve znamení velké sněhové vánice. Nikoliv na silnicích tak, jako tomu bylo minulý týden, ale na hrací ploše tělocvičny ZŠ Horníkova. Antabus jsme spláchli jako zdegenerované čolky a umyli si nad jejich skandálním výkonem ruce. Naše sestava Boris, Petr, Mrazič a Pája, byla doplněna o hráče Rosťu s Antabusu, který svojí vypracovanou postavou a pohybem na hřišti připomínal ninjaželvu. To ovšem nezabránilo v jeho famózním výkonu. Na svůj celek si patřičně věřil a klouzal mezi obránci, jako by byl namazaný lubrikačním gelem. Jeho výkonu si nemohl nevšimnout vedení Carpe Diem a po utkání si Rosťu vyzvalo k tajnému pohovoru. Nadšený Rosťa byl z našeho zájmu sice vyvedený z míry, ovšem v pozitivním slova smyslu. Rozhovor nesl sice v duchu žertování, ale  s podtextem slibu do budoucna. Jsem rád, když můžu člověka kladně překvapit. Vše je na dobré cestě a vypadá to, že si s tímto harcovníkem plácneme už pro jarní část sezony. Bohužel v dnešní době není čas a prostor brát v úvahu postoj vedení Antabusu. Doba je zlá a tak se k věci musíme i všichni postavit.
Už delší dobu probíhají i námluvy s jejich brankářskou jedničkou, s Víťou. Ani tento hoch nevyvrátil fakt, že by svoji kariéru dále rozvíjel v oranžovočerném dresu. Dle jeho slov mu je však nyní hloupé „podrazit“ své kamarády a spoluhráče a proto svůj záměr změnit klub stále odkládá a vše nechává na nejvhodnější okamžik. Buďme tedy ostražití, i Víťa je k mání, jen je potřeba ve správný okamžik zatlačit na pilu.

Vraťme se ale k tréninku. Jak bylo řečeno, rozklad Antabusu trval jen několik málo minut. Po zhruba 20 minutách hry lovili zablácení rybáři  rybu ze sítě už osmkrát a hra kočky s myší je více než dobré přirovnání. Rozzuřený býk Jara se ke konci (cca 10 minut) zmohl pouze na odchod do šatny, kdy zcela jasně nezvládl celou situaci. Halekal, že se na to může vysrat, že střílíme do prázdné brány, což samozřejmě nebyla pravda. K tomu si dovolím pár slov. Pokud jdou dva na brankáře a ten vystartuje 5 metrů na útočícího, branka zůstane zákonitě prázdná, nepletu li se.. Alespoň  tomto se shodneme, ne? Po nahrávce atakovaného došlo k přihrávce spoluhráči a následně ke střele do prázdné brány. No a co má být? Brankář má zůstat v kleci a ne si později stěžovat na to, že se na něj mělo dokonce počkat. Vůbec přístup téměř všech hráčů Antabusu byl laxní a očividně se nikomu nechtělo vracet. Z toho pramenily naše smrtonosné nájezdy, kdy jsme zabíjeli jeden hřebík za druhým. Pánové, chce to běhat a bránit, nenechávat bránu prázdnou a nedurdit se tolik. Viděli by jste snad u nás, že bychom nechali prázdnou kasu? Snad jednou, což bylo potrestáno. Léky na bolístku Antabusu znám pouze dva - svědomitě se vracet, nebo navštívit psychologa. :-)

Nedělní sestava a Vláďuv post

Dnes, takhle při pátku, mám na srdci dvě důležité věci. Jednak vyřešení sestavy a v druhé řadě malou rošádu postech sestavy. Koho se budou následující řádky týkat se dozvíte v následujících řádcích.

Sestava do včerejšího dne znala pouze 5 hráčů do pole, což je při porci tří nedělních zápasů neřešitelný problém. I kdybychom hráli pouze dva, i tak by jsme to zřejmě nedali. Proto bylo více než nutné sestavu doplnit. Budu tak trochu tajnůstkář a sdělím Vám dvě jména a pár indicií, na jméno jistě přijdete sami. Letošní Brno Open za nás ještě nenastoupil, je to typ takzvaného obránce – Pendolíno. Třetí už mnohoříkající indicie Vám už zřejmě řekne více, má na hlavě výtečnou věc, obdivuhodný květák 3.generace. Ano, v neděli za nás nastoupí buď náš Kuba, nebo Marcelo z Realu Madrid. Oba tyto hráče má v hledáčku mimo jiné Lokomotiv Moskva a rozhoduje se, po které ikoně světového fotbalu sáhne. Ovšem přece jen uvolnění Marcela z Realu Madrid by bylo možná o něco snažší. Majitel klubu arabský šejk Her NaaBar se nechal nedávno slyšet, že po nezdařeném přestupu Fellainiho z Evertonu chce konečně do klubu přivést pořádného květoně. Nechám na Vás a na Vaší fantazii, kdo by to mohl být.. každý nechť si učiní závěr sám. Tím se pro nás vyřešil problém s šestým hráčem do pole.

Zde se sluší říct, že osloven byl i Sykec. Ten ovšem jde až 9.března na kontrolu s kotníkovým vazem a do plného záběru vkročí až podle toho, co mu sdělí MUDr.Vazimír Kotník

Druhou věcí, která mi leží na srdci je poskládání hráčů do pozic a s tím je spojený můj úmysl dlouhodobějšího záměru. Přemýšlel jsem a nakonec se rozhodl, pokud s tím bude souhlasit i hráč, že by měl Vláďa, počínaje nedělí zkusit své štěstí na postu obránce. Pokud to bude fungovat, chtěl bych aby tuto pozici zastával i s soutěži.
K tomuto kroku jsem došel do delší úvaze. Za prvé je to proto, že nejen dle mého názoru je pohyb Vládi na hrušce nedostatečný. Vláďa často „jen“ stojí uprostřed a jeho pohyb připomíná želvu nosící na krunýři balvan. Lámal jsem si hlavu, jak Vláďu více zapojit do hry..a vyšlo mě z toho jediné. Dát Vláďu do obrany, kde bude nucen se pohybovat, pokud bude mít za úkol útočníka ubránit. Pozice lenochoda bude zapomenuta, protože pokud by nebyla, chodili bychom domů s dvanácti brankami na kontě. Zkrátka post obránce vyžaduje aktivní bránění a pohyb. V útoku je možné se zašít na hrušce a čekat na přihrávku.. Druhou už méně podstatnou věcí je to, že Vláďovi se v posledních měsících, či rocích na pozici hrušky nevede tak, jako tomu bylo při jeho příchodu do klubu. Jeho přesunem se i vysvětlí otázka, jak moc bude Vláďa na postu útočníka chybět..
Myslím, že to co jsem napsal a navrhl není zase až tak velkou novinkou, jelikož o Vláďově zařazení do obrany se už jednou hovořilo. Nakonec tento post připadl Michaldovi. Nyní je tedy čas ke změně. Uvidíme, třeba se Vláďa na této pozici chytne a bude to právě on, kdo rozhýbe mechanismus klubu do správných otáček.
Po této věci tedy upravuji i posty v sestavě: Nekwish – Boris, Vláďa, Kuba / Marcelo – Mrazič, Petr, Pája.

úterý 21. února 2012

Boj o umístění

Už tuto neděli nás čeká souboj o celkové umístění v turnaji Brno Open 2012. Náš herní úsek bude roztahán do několika hodin, protože hrajeme hned tři utkání a navíc vždy s jednozápasovou pauzou.

Sestava je v tuto chvíli v řešení. Prozatím jsou známy tyto jména: Nekwish – Boris, Petr, Pája, Mrazič, Vláďa. Ještě jeden kousek by to chtělo. Pokud se neozve do čtvrtka Sykec, ani Ondra, bude zašmátráno v béčku klubu. Pokud ani tam nebudeme úspěšní (v což nedoufám), odehrajeme zápasy tak, jak nás pán Bůh stvořil, v pěti lidech v poli.

První zápas začíná v 9:40 a soupeř bude Barum. S Barumem jsme hráli v historii jednou a získat body jsme s nimi nedokázali. V současnosti hraje spodní polovinu tabulky 2.třídy.

Po zápase pauzy si dáme špíl s Opelíkem Rajhrad (11:00). Mančaftem ze 3.třídy jako my s nimž jsme dosud nehráli.

Jako třetí (ve 13:20), opět po půlhodince posedávání, se nám postaví celek Riders. Velká neznámá. Nehraje žádnou ze soutěží a dosud jsme s nimi nehráli.

Sraz na zápasy je v 9:15 na místě.

úterý 14. února 2012

Známe termín miniturnaje o celkové umístění

Na stránkách BAF se objevil rozpis zápasů pro konečné umístění v letošném ročníku Brno Open. Nakonec nehrajeme hned první termín 19.2., ale až ten druhý 26.2. Jedná se o neděli. Současně s tímto zveřejněním otevírám odkaz v přítomnosti zápasů, kde se prosím pište, kdo toto datum může a kdo ne..

neděle 26.února:
9:45 CD vs. Barum
11:00 CD vs. Opelík Rajhrad
12:20 CD vs. Riders

Jak jste si všimli, mezi každým zápasem máme pauzu..

Barum (12.místo 2C třída) - s Barumem jsme se střetli v historii jednou a porazili nás.
Opelík Rajhrad (7.místo 3E třída) - nehráli jsme spolu
Riders - nehráli jsme spolu, nenašel jsem je nikde..

čtvrtek 9. února 2012

Harmonogram únor / březen / duben


Hluché místo v přípravě klubu na sezonu každý využívá po svém. Dozvídám se, že někteří z nás své tělo zocelují v posilovně, jiní v hospodě u piva, či lihoviny. Hluché místo, jak jsem nazval poslední dobu má na svědomí větší počet zrušených tréninků z různých důvodů. Dnes přicházím s jakýmsi harmonogramem, co nás do zahájení jarní sezony ještě čeká..

každou středu ve 20:00, ZŠ Horníkova
Vypadá to vypadá, že ve středu by se konečně mohl uskutečnit „pravidelný“ trénink. Jsem zdráv a doufám, že i všichni ostatní. Antabus dosud naši slabou účast akceptoval, ale nebude tomu tak na věky. Tréninky v hale tedy stále pokračují, zrušeny nebyly a tak se nadále budeme pravidelně každou středu scházet na ZŠ Horníkova. Připomínám, aby jste se psali do účasti na tréninků, počínaje tímto okamžikem, ať víme, kolik nás teď a následně každou středu bude.

19.února, 26.února, nebo 3.března - o umístění na Brno Open
Další akcí je zakončení letošního Brno Open turnajem o umístění. Jedná se o miniturnájek čtyř mužstev končící ve skupinách na stejném místě jako my, tedy na 7. Soupeři nám tedy budou Riders (sk.A), Rajhrad (sk.B) a Barum (sk.D). Tím se rozhodne o konečném pořadí týmů účastnících se turnaje. V našem případě jde o pozici mezi 25. a 28. místem celkově. Datum uskutečnění turnaje je zatím neznámé, i když už téměř klepe na dveře. Na stránkách BAF jsou uveřejněné celkem 3 termíny, z nichž jeden bude náš. 19.února, 26.února a 3.března. Hned jak bude znám rozpis a data zápasů, na stránkách Vás s nimi seznámím. Pokud bychom hráli toho 19.tého, bylo by to už za 10 dní! Proto bedlivě sledujte stránky a s tím spojenou účast / neúčast v onom víkendu..

16.března - hospoda, 4.narozeniny Carpe Diem
V pátek 16.března se sejdeme k tradičnímu posezení u limonády. Tento rok to vyšlo naprosto přesně, protože právě 16.března byl klub Carpe Diem založen. Oslavíme tak čtvrté narozeniny klubu. Místo a čas konání budu řešit v březnu. Srdečně na akci zvu všechny lidi, kteří s Carpe Diem měli co kdy do činění.

25.března (1.dubna) - Turnaj nadějí
Přihlásil jsem nás do turnaje, na kterém jsme vloni chyběli, Turnaj nadějí 2012. Je více než jasné, že my už žádné naděje nejsme a ani nadějně nevypadáme, přesto jsem se rozhodl tuto zřejmě poslední zkoušku před začátkem soutěže absolvovat. Naše skupina je  Céčko, hrající se v neděli 25.března opět na Okruhu v Novém Lískovci. Byl vybrán dopolední termín, od 8:00 od 13:00. Zatím jsou známí tři soupeři, s nimiž Vás lehce seznámím v jednom z následujících článků. Skupiny bude zřejmě 6ti členná, takže nás  v jeden jediný den bude čekat rovných 5 zápasů! Samozřejmě s kratší dobou hraní, než je obvyklé.
Pokud by se postoupilo ze skupiny, následoval by souboj play off a to následující týden, 1.dubna.
S turnajem je spojené i placení startovného, které činí 1200 korun. Na stránkách zadám v nejbližší době nový odkaz – účast na Turnaji naději – kde se členové klubu napíší, zda se turnaje zúčastní, nebo ne. Takto můžete učinit do konce měsíce února, poté bude následovat rozpočítání a vybrání peněz poprvé novým finančníkem Michaldem, přičemž na to bude mít 14 dní. Startovné musí být zaplaceno do 15.března!! Organizaci při výběru peněz a následné zaplacení nechávám plně v jeho režii.

?? 8.dubna - turnaj Red Devils Cup ??
O týden později 8.dubna je již tradiční turnaj pořádaný týmem rudých ďáblů, Red Devils Cup, kde jsme minulý rok sklidili velký úspěch. Padli jsme až ve finále a tak by zde byla možnost obhajoby této vskutku skvělé pozice 2. místa. Turnaj jsem zatím nepřihlásil a je na naší domluvě, zda se na turnaj přihlásit, nebo ne.

15.dubna - jarní část sezony
Následující týden již začíná jarní část sezony. 15.dubna v 9:00 nastoupíme proti Blue Flames B a hned po tom s All Inem.

To je ve zkratce tak vše. Jednotlivé data, kde není uvedeno přesně budu aktualizovat, proto sledujte nadále naše stránky.

pondělí 6. února 2012

Středeční trénink opět zrušen

Ve středu je trénink opět zrušen. Tentokrát ne z důvodu neúčasti některého z týmů, nýbrž proto, že jsou na škole pololetní prázdniny a telocvična je zavřená. Takže zase až ve středu 15.února..

čtvrtek 2. února 2012

Tréninky nad propastí

Ve středu jsem se rozhořčil nad situací, která vládne v našem klubu, co se týče stále dokola té samé otázky, docházky.
Opět bylo na pořadu dne řešit trénink a už poněkolikáté se musel zrušit. Stále častěji se ukazuje jev, že tréninky bývají zrušeny z naší strany díky slabé docházce, což je děsné. Pro někoho, kdo není přímo zainteresován v řešení tohoto dlouhodobého problému je to možná prkotina nad kterou mávne rukou, ale pro mě, řešícího tyto nepříjemné situace nikoliv. Jde mi proti srsti (kterou mám mimochodem po celém těle) stále dokola obhajovat, nebo neustále omlouvat svůj tým před Antabusem, když se nejsme schopni už sejít ani v blbých 4 lidech. Nebýt Olina a Mraziče, kteří nám občas zajdou vypomoct, náš tréninkový počet by byl tristní. To je pro mě skutečně znepokojující!
V týmu nás je 9 hráčů, včetně gólmana. Na tréninku se však objevují stále ti samí lidé. Pokud někdo z nich vypadne, zkrátka za ně není náhrada a trénink se ruší. A to je velmi špatně. V týmu máme dva dlouhodobě zraněné hráče, Ondru a Sykece a dále Ríšu, který na tréninky chodit nebude, protože mu to nedovolují rodinné, či pracovní záležitosti. Dlouhodobé zranění beru v potaz a nezbývá mi nic jiného, než ho respektovat. Ríšův důvod už méně, ale akceptovat ho také musím. Je mi jasné, že práce a rodina má přednost, ale na druhou stranu je nutné si uvědomit, že stejně jako vy ostatní se o něco snažíte, tak i já dávám do klubu své úsilí a neúčast kohokoliv z jakýchkoliv důvodů je pro mě, v našem stávajícím počtu, čára přes rozpočet. Ano, můžu si říct, Ríša je dlouhodobě omluven, ale otázka zní.. je to dobře, nebo špatně? Je to potřeba brát jako zavedený trend, který je nutné přehlížet, nebo jeho dlouhodobá neúčast na trénincích tým poškozuje. Bohužel to druhé u mě převažuje a na trénincích Ríšova účast zkrátka chybí. Nechci zabíhat do nějakých extrémů, to v žádném případě, a někoho stále peskovat, ale stará otřepaná pravda, která se mi na tuto situaci hodí praví, že pokud něco nemůžete dělat naplno, nedělejte to vůbec. S touto pravdou se ztotožňuji. Ohledně dvou marodů nám nezbývá nic jiného, než čekat, až dají znamení, že se jejich léčba chýlí ke konci. Zatím je však návrat v nedohlednu. Když k této trojici připočteme Nekwishe, který je tahem v hokně, máme zbytek 5 lidí. Pokaždé se nepodaří, aby se sešli všichni zbylí, že? Michaldo (i když teď už méně) cca 30 procent roku promarodí a pokud nedejbože vypadne někdo ze zbývající čtveřice Petr, Vláďa, Boris, Pája, neřešitelný malér je na světě, tak jak tomu bylo nyní, předtím a ještě předtím.. Tréninky stojí stále na těch samých lidech, na pětici jmenovaných. A jak mě všichni potvrdí, běhat hodinu ve čtyřech lidech není zrovna med.
Tato dlouhodobá situace mě drásá nervy. Dělám si z toho těžkou hlavu a říkám si, mám já to zapotřebí, stále lepit tým dohromady.. Týden co týden.. Pokládám si otázku, jak situaci řešit. Zatím nám pomáhají Slovanisté Mrazič a Olin, to sice není ideální řešení, ale díky za něj, jinak by jsme byli už dávno v hajzlu.. Pokud máte někdo z hráčů nějakého schopného kamaráda, co by si chtěl zahrát, ať klidně dojde.. Nebo opět zkusit štěstí a někoho nového začít shánět? Poraďte mě.. Zkrátka si nevím rady..

Ve středu jsem byl mírně vytočený a nápad se mi vnukl. Už se situací nezabývat, nesrat se stále s tím samým, tréninky z naší strany ukončit a navrhnout Antabusu, aby si začal hledat nového tréninkového partnera. S tímto jsem seznámil i Poldu. Pokud se situace na trénincích v dohledné době nezlepší, tento krok bude uskutečněn.

Rozpis jarní části soutěže zveřejněn

Dva měsíce a dva týdny k tomu, zhruba tolik zbývá do zahájení naší skupiny F v jarní části soutěže 2011 / 2012. Jak už Petr na diskusi naznačil, jarní zápasy už znají svá data a časy a já Vám je zde rád uveřejním. Druhá polovina soutěže začně presně v půli dubna, tedy 15.tého soubojem s vedoucími Blue Flames B, zápas poté se nám soupeřem stane druhý celek tabulky, All In. Veškeré zápasy se hrají opět na hřišti Kamínky a samozřejmě všechny v neděli.
Za jménem soupeře je naspán podzimní výsledek..

15.dubna
9:00 CD vs. Blue Flames B (0:1)
9:45 CD vs. All In (1:5)

29.dubna
13:00 CD vs. Donkeys (10:0)

13.května
13:00 CD vs. Predators (3:3)
14:45 CD vs. Kohouti (3:2)

27.května
14:45 CD vs. Hlt Club (5:0)

3.června
12:15 CD vs. Ethanol (1:5)
13:00 CD vs. Santa Morgana (2:8)

17.června
10:30 CD vs. Madrid B (2:1)
11:30 CD vs. Žabinští Vlci C (2:5)

Bohužel, téměř ve všech případech budeme mít 14tidenní pauzu mezi zápasy, což asi nikomu z nás nevyhovuje.. No nezbývá nám nic jiného, než zabrat a postoupit.. :-) Ve 2.třídě je zápasů více a s vyšší frekvencí hraní.

středa 1. února 2012

Dnešní trénink

Poslední dobou nám nějak nejde docházka na trénink. Nevalná situace je bohužel i dnes, ale snad se na nás usměje štěstí a dorazí se v dostatečném počtu.
.
Jsem nucen se totiž z dnešního tréninku omluvit i já. Od pátku mám rýmu, což by se dalo překousnout, ale dnes ráno mě k tomu přibylo bolení v krku a na to už kašlu. Koukal jsem do omluvenek a na poslední chvíli se omluvil i Petr..
.
Dnes jsou zatím nahlášení pouze Michaldo, Mrazič a Olin. Vláďa zatím neví kvůli práci a Boris dělá mrtvýho brouka. Pokusím se během dne Borise zjistit a dát vědět v přítomnosti. Doufám, že se tedy sejdete alespoň v 5ti lidech.
.
Pokud by měl ještě někdo zájem dojít mimo klub, napište to do přítomnosti.. Nevím, jak by to vypadalo, kdyby nám dva "Béčkaři" na trénincích nepomáhali, za což jim děkuji, to by sme to rovnou mohli zabalit..
Sraz v 19:50 na místě.
.
Díky za pochopení.