pátek 24. února 2012

Nedělní sestava a Vláďuv post

Dnes, takhle při pátku, mám na srdci dvě důležité věci. Jednak vyřešení sestavy a v druhé řadě malou rošádu postech sestavy. Koho se budou následující řádky týkat se dozvíte v následujících řádcích.

Sestava do včerejšího dne znala pouze 5 hráčů do pole, což je při porci tří nedělních zápasů neřešitelný problém. I kdybychom hráli pouze dva, i tak by jsme to zřejmě nedali. Proto bylo více než nutné sestavu doplnit. Budu tak trochu tajnůstkář a sdělím Vám dvě jména a pár indicií, na jméno jistě přijdete sami. Letošní Brno Open za nás ještě nenastoupil, je to typ takzvaného obránce – Pendolíno. Třetí už mnohoříkající indicie Vám už zřejmě řekne více, má na hlavě výtečnou věc, obdivuhodný květák 3.generace. Ano, v neděli za nás nastoupí buď náš Kuba, nebo Marcelo z Realu Madrid. Oba tyto hráče má v hledáčku mimo jiné Lokomotiv Moskva a rozhoduje se, po které ikoně světového fotbalu sáhne. Ovšem přece jen uvolnění Marcela z Realu Madrid by bylo možná o něco snažší. Majitel klubu arabský šejk Her NaaBar se nechal nedávno slyšet, že po nezdařeném přestupu Fellainiho z Evertonu chce konečně do klubu přivést pořádného květoně. Nechám na Vás a na Vaší fantazii, kdo by to mohl být.. každý nechť si učiní závěr sám. Tím se pro nás vyřešil problém s šestým hráčem do pole.

Zde se sluší říct, že osloven byl i Sykec. Ten ovšem jde až 9.března na kontrolu s kotníkovým vazem a do plného záběru vkročí až podle toho, co mu sdělí MUDr.Vazimír Kotník

Druhou věcí, která mi leží na srdci je poskládání hráčů do pozic a s tím je spojený můj úmysl dlouhodobějšího záměru. Přemýšlel jsem a nakonec se rozhodl, pokud s tím bude souhlasit i hráč, že by měl Vláďa, počínaje nedělí zkusit své štěstí na postu obránce. Pokud to bude fungovat, chtěl bych aby tuto pozici zastával i s soutěži.
K tomuto kroku jsem došel do delší úvaze. Za prvé je to proto, že nejen dle mého názoru je pohyb Vládi na hrušce nedostatečný. Vláďa často „jen“ stojí uprostřed a jeho pohyb připomíná želvu nosící na krunýři balvan. Lámal jsem si hlavu, jak Vláďu více zapojit do hry..a vyšlo mě z toho jediné. Dát Vláďu do obrany, kde bude nucen se pohybovat, pokud bude mít za úkol útočníka ubránit. Pozice lenochoda bude zapomenuta, protože pokud by nebyla, chodili bychom domů s dvanácti brankami na kontě. Zkrátka post obránce vyžaduje aktivní bránění a pohyb. V útoku je možné se zašít na hrušce a čekat na přihrávku.. Druhou už méně podstatnou věcí je to, že Vláďovi se v posledních měsících, či rocích na pozici hrušky nevede tak, jako tomu bylo při jeho příchodu do klubu. Jeho přesunem se i vysvětlí otázka, jak moc bude Vláďa na postu útočníka chybět..
Myslím, že to co jsem napsal a navrhl není zase až tak velkou novinkou, jelikož o Vláďově zařazení do obrany se už jednou hovořilo. Nakonec tento post připadl Michaldovi. Nyní je tedy čas ke změně. Uvidíme, třeba se Vláďa na této pozici chytne a bude to právě on, kdo rozhýbe mechanismus klubu do správných otáček.
Po této věci tedy upravuji i posty v sestavě: Nekwish – Boris, Vláďa, Kuba / Marcelo – Mrazič, Petr, Pája.

Žádné komentáře: