úterý 28. února 2012

Hodnocení Brno Open 2012

Zhodnocení letošního turnaje rozdělím na dvě části, slovní a statistické. Jdeme na to..
Letošní Brno Open bych i přes "tabulkový neúspěch" hodnotil veskrze kladně. Sice se nám nepodařilo postoupit ze skupiny, ale dosáhli jsme druhého nejlepšího bodového výsledku od dob, kdy soutěž hrajeme. Naše zápolení v tomto turnaji sahá až dopočátku roku 2009, tedy máme na kontě už 4 sezony. Nad poměry dobře jsme zvládli vstup do turnaje, kdy se nám podařilo porazit nebezpečné Holásky a následně po nervydrásajícím boji remizovat s favorizuovanou Besídkou. Od této chvíle šla sinusoida výkonu týmu dolů a ztrátou s Kampou, která se pasovala na černého koně skupiny jsou prohráli i s Antabusem. Na neúspěch druhého víkendu jsme navázali zásadní prohrou s Restartem, která nás už definitivně odsoudila k nepostupu ze skupiny. Antabus a Restart byly týmy, se kterými jsme měli získat minimálně 4 body, nestalo se tak a proto jsme v posledním víkendu hráli už jen o čest. Ten se naopak povedl znamenitě. S posíleným kádrem o kamarády ze sídliště jsme uhráli výhru s Acrosem a dobrodružnou remíziu s Oknosečrvisem. Tím byl zpečetěn zisk celkem 11ti bodů v základní skupině, kde nám k postupu chybělo skutečně málo, dva body. Vysoký herní standard se nám podařilo předvést i o měsíc později na turnaji o umístění, kde jsme sice získali tři body z možných 9ti, ale hra byla solidní a proto bych ani zde nepropadal zbytečné skepsi. Tým i v okleštěné sestavě dokázal, že umí zatahat za provaz společně. 
Tým Carpe Diem byl po celý turnaj posílen o Mraziče, který se nakonec stal i nejlepším střelcem klubu v turnaji. Je otázkou, jak bychom hráli bez jeho výpomoci, ale zabývat se zde coby kdyby je bezpředmětné. Hodnocení bych uzavžel numerem v procentech, kde číslená hodnota určí moji celkovou spokojenost. Letošní Brno Open hodnotím známkou 65 procent. 
.
V turnaji jsme odehráli 11 utkání s 32 vstřelenými brankami, což nám dává průměr 2,9 branky na zápas. Sluší se říct i protiklad, proto sděluji, že jsme inkasovali 30 branek, při průměru 2,7 branky na zápas. Celkem jsme si připsali 4 výhry, 2 remízy a 5 proher.

Střelci klubu na turnaji BO2012: 
8 - Mrazič
6 - Petr a Pája
4 - Vláďa L.
3 - Olin a Lukáš
1 - Kuba, Michaldo a Vláďa M.

Mrazič se učasnil BO celkem třikrát ze čtyř případů. A ve všech svých účastech vyhrál tabulku střelců, což je famózní výsledek. Velkým příjemných překvapením je letošní brankový zisk Petra, který potajmu polehounku sbíral branku po brance a nakonec je z toho krásných 6 branek v 11ti utkáních. 

Vítězové střelců jednotlivých ročníků:
2012 : Mrazič - 8 branek
2011 : Pája - 4 branky
2010 : Mrazič - 5 branek
2009 : Mrazič, Olin: - 3 branky

Jak už jsem se znínil na začátku, dosáhli jsme druhého nejvyššího bodového zisku v historii naší účasti. Tento výsledek však může být trochu zavádějící, protože při našem nejvyšším bodovém zisku hned při naší první účasti jsme získali 6 bodů kontumací! Pokud by ke kontuamci nedošlo a my body nezískali za pusu, kdo ví, jak by se náš letošní bodový zisk umístil. Velkým paradoxem tedy zůstavé nepřehlédnutelný fakt, že i navzdory zisku "tolika" bodů jsme dosáhli nejhoršího výsledku co se týče celkového umístění. 

Zisk bodů v jednotlivých ročnících v základní skupině:
2012: 11 bodů
2011: 9 bodů
2010: 10 bodů
2009: 13 bodů

Celkové umístění v turnaji v jednotlivých ročnících: (vždy celkem 36 mužstev) 
2012: 27.místo
2011: 20. místo
2010: 23.místo
2009: 16.místo

Tolik ke zhodnocení letošního ročníku. Děkuji všam, kteří se jakkoliv podíleli na jeho průběhu svojí účastí a vstřícným přístupem.

Žádné komentáře: