středa 26. ledna 2011

Výzva k boji

V neděli nás čeká zajímavý dvojzápas. Zase po nějakém čase jsme na čáře, která dělí úspěch klubu od šedého průměru. V začátcích letošního Brno Open bylo nastíněno, že se tentokrát zaměříme především na sbírání talentů, než na samotný výsledek turnaje. V tuto chvíli jsme však před branou, kterou když projdeme, překročíme svůj stín.
.
I v posledním víkendu do našich řad vpluje zřejmě několik nováčků. Ctibor a Ctirad jsou velkou neznámou a kartami můžou zamíchat v náš prospěch, stejně tak v náš neprospěch. Po dlouhé době však máme zase na čem stavět z vlastních řad. V neděli se sejdeme vyjma Ríši kompletní. (Martin a Lob nepřihlášeni na turnaj) Už několikrát v minulosti tým dokázal, že umí hrát i velké zápasy. Ano, tato situace nastává jen sporadicky, ale o to je vzácnější a uspokojivější, když se daří v jeden moment celé grupě bojovat za společný cíl. Zkusme to i v neděli. Já vím, snadno se to řekne, hůře vykoná. Spojme síly, vyhrabme v sobě poslední zbytky sil po pátečních chlastačkách a vložme ji do nedělního dvojzápasu.
.
V případě nepostupu si turnaj stoupne do řady „tradičních“ Carpe Diemáckých, kdy mezi úspěchem a neúspěchem bylo jen pár centimetrů. A vždy nám to nějak o chlup uniklo.
Postup by znamenal úspěch. V mých očích stoprocentně. I když další fáze soutěže by byla velmi těžká, i případné následujících proher s o mnoho silnějšími soupeři by nic nezměnila na faktu, že jsme odvedli kvalitní výkon, za který se nemusíme stydět.
.
Prvním důležitým krokem bude zdolat König. Je to tým třetí třídy, který v dosavadním průběhu nezískal ani bod. Z tohoto hlediska by to měl být papírově slabý soupeř. Pravda může být i jinde. Tým vede veleschopný kapitán jménem Mauglí a za sebou má početnou tlupu loupežníků, kteří nás budouchtít jistě obrat o poslední body možné k získání. I k tomuto zápasu je nutné přistoupit s vervou a nepodcenit jej. Jen zisk tří bodů nás nechává dále ve hře.
.
Druhý zápas můžeme označit za špíl turnaje. V přímém souboji o postup se nám postaví prvotřídový Across. Jen tříbodový zisk na naší straně nás posune dále do soutěže. V případě jakéhokoliv jiného výsledku naše účinkování skončí v základní skupině, jeden stupínek pod čarou. Nyní je bodový rozdíl mezi oběma soupeři 2 body ve prospěch Acrossu. Dá se předpokládat, že s Königem oba týmy zvítězí a rozhodne se tedy až v tomto utkání. Zkusmesoupeře překvapit aktivitou. Dejme do hry srdce. Nic více, nic méně po vás nežádám.
.
Jistě všichni cítíme, že úspěch by náš tým potřeboval jako prase drbání. Snad každému by se do žil vlila nová butela krve, která by působila blahodárně. Zkusme se v neděli na hřišti nechovat alibisticky, zakřiknutě, ale opačně – aktivně, bojovně, neústupně, tvrdě. Prostě tak, jak to vidíme u ostatních soupeřů. Obligátní rčení – že zápas začíná od nuly je tentokrát více než na místě. Pokud na soupeře vlétneme, bez jakéhokoliv sraní, úspěch se dostaví.. Dokážeme to v neděli?
Sraz v 7:40 přesně!
8:00 – König
8:30 - Across
.. Carpe Deim, ve světě pojem, má sílu hromu, já mám ten dojem .. Pojďme borci!

úterý 25. ledna 2011

OKNOservis nás rozbil

Další rapaport z nedělních utkání je zde. Opět musím konstatovat, že můj osobní cíl stanovený před startem Brno Open byl splněn. Zatím se jede stoprocentně dle mého plánu a dosud nenastala ani malá odchylka.
V každém z víkendů nás čekal jeden slabší soupeř a jako druhý přišel na řadu futsalový velikán. Dosud jsme vždy první zápas zvládli, byť občas s obtížemi k našemu týmu patřící, ve druhém jsme vyhořeli. Lajna pro poslední víkend je jasná. Porazit do čtveřice slabšího soupeře König a v druhém zápase si to o postup rozdat v přímém souboji s Across.
.
I poslední neděle přinesla pár důležitých věcí, které je nutno zmínit. Poprvé se v dresu Carpe Diem objevil Sykec, naopak derniérou se stala pro dlouhonohého Jakuba.
Sestava se narýsovala až v neděli ráno. K dříve předeslané sestavě Nekwish – Ríša, Kuba, Pája, Sykec, Jakub, přibyli dva navrátilci k Mount Everestu – Dan a Vláďa. Zkušenost těchto dvou matadorů byla na hřišti znát a smrděli na každém kroku.
.
Boji o důstojné umístění ve skupině jsme započali soubojem s GS Transport. Tým třetí třídy, který neměl být výraznou překážkou. Opak byl pravdou, celek soupeře zahrál velmi dobrý zápas a ve spojení s naší střeleckou sterilitou bylo drama na světě. Troufám si tvrdit, že do začátku jsme tahali za delší konec lana. Byli jsme celkem aktivní, vytvářeli si šance, ale dobrý brankař a mnohdy slepé štěstí zabránilo ve skórování. Pro příklad uvedu svoji šanci, kdy po pěkném hruškoidním přistrknutí Vládi jsem míč napálil do tyče u horního růžku, dále kopíroval brankovou čáru, aby se odrazil od protější tyče ven. Biliár jako sviňa, leč bez gólového efektu. GS Transport ohrožoval naši bránu méně, ale když už, vyznamenal Nekwish, který létal vzduchem od tyče k tyči jako mladý makak. Šance byli tedy na obou stranách, ovšem ty naše byli stoprocentní. Sudí se na tu hrůzu nemohl koukat a tak pískl poločas. Bylo jasné, že vstřelení branky je jen otázkou času. Jsme zvyklí, že pokud se nám nedaří, dostaneme z ojedinělé akce soupeře branku jako trest. Tento masochismus se naštěstí tentokrát neudál. Po pěti minutách hry si míč po faulu staví Vláďa a nekompromisně umisťuje bodlíčkem mičudu k tyči. Nechytatelná řacha. Uklidnění přišlo v nejvhodnější dobu. Nervozita ze zpackaného utkání totiž každým okamžikem rostla. Uběhly snad tři čtyři minuty a vedení 2:0 spatřilo světlo světa. Individuálně jsem se prosadil já, neskromně. Míč jsem od kohosi převzal na půlící čáře, poté pár kroků tam, pár zpátky, stahovačka a jeba mezi nohy. Toť vše. Zabaletil jsem jako Harapes a bylo z toho finální vedení, které nemohlo být dostiženo. Zbytek utkání už proběhl v klidu. Soupeř byl zdrcen rozprášenou vidinou úspěchu nad slavným klubem. Kdyby byli na obou stranách proměněny všechny šance, skóre by bylo na konci asi tak 6:2. Díky Nekwishovi a pevné obraně jsme branku nedostali, díky „neschopnosti“ vstřelení branky jsme dali pouhé dva zářezy. Díky však i za ně, už byla i horší bída.
Carpe Diem vs. GS Transport 2:0 (0:0)
branky: Vláďa, Pája
.
Ve druhém střetnutí jsme měli změřit síly s vicemistrem loňského turnaje, Oknoservisem. A že to bylo měření sil nerovnoměrné, není potřeba dlouze popisovat. V tomto utkání jsem se nasral. Byl jsem znechucen hrou a totálním mrháním šancí. Vím, Oknoservis byl o mnoho lepším soupeřem, ale na druhou stranu s námi hrál otevřenou partii a my se až nečekaně často dostávali do brejku dva na jednoho a vyskytli se i šance být sám před gološem soupeře. Budu si stát za svým, že se tak stalo nejméně ve čtyřech případech. O nájezdech v přečíslení nemluvě. Výsledek? Ani jedna nevstřelená branka! Po promrhání kvanta šancí můj mozek rezignoval a nechal se unášet potokem splašků, která naše antihra hra představovala. Soupeř byl kvalitní a naše zahozené šance nemilosrdně trestal buď po nevrácení se, nepokrytí hráče, nebo po individuální chybě. Hlásím se nejméně ke dvěma obdrženým brankám (nevrácení se, sólování), to ovšem nemění nic na tom, že skóre v tu chvíli mělo být úplně jiné. Výsledné skóre je dosti kruté, ovšem asi zasloužené. Mlýnek Oknoservis nás jednoduše semlel, přičemž jsme od cesty obdrželi guláš se sedmi. Guláš v naší hře, sedm branek na kontě. Favorit skupiny potvrdil nejvyšší ambice v turnaji i pro tento rok.
Carpe Diem vs. Oknoservis 0:7 (0:2)
.
Co se týče hry, stále byl omílal ty samé věci. Ve druhém špíle nám vždy dojde šťáva a navíc hrajeme s o mnoho silnějším soupeře. Je to smrtelná kombinace, která je už předem předurčená k naší likvidaci. Co na plat, musíme tuto jistotu přijmout za svoji. Jak bylo v úvodu řečeno, zatím plníme plán na sto procent a porážíme slabší celky. Je však možné, nebo spíše téměř jisté, že ani případné čtyři výhry nám postup nepřinesou. Příště potřebujeme stoprocentní bodový zisk i se silným Acrossem.
Dění ve skupině a boj o čtvrté místo se má takto.. Across má 11 bodů, Carpe Diem 9 bodů. Oba soupeři hrají s Königem (toho času bez bodu) a dále hrají (Across a Carpe) proti sobě v přímém souboji o čtvrtý flek. Dá se předpokládat, že König oba sokové porazí. V souboji s Acrossem musíme jedině vyhrát, abychom postoupili. Jiné východisko není. Pouze zisk tří bodů nám zajistí poslední čtvrté postupové místo. Naopak Acrossu postačí remíza. Tento souboj bude jistě velmi zajímavý a doufám, že ke špílu všichni přistoupí s odhodláním porvat se o postup!
.
Personalistika, sestava na další neděli:
Jakub – po třech víkendech vedení Carpe Diem rozhodlo, že Jakub nebude nadále oblékat dres oranžovo-černý. Dnem 24.1. mu byla vypovězena předběžná smlouva. Hráč byl v týmu na zkoušku. Vedení Carpe Diem podalo o celé věci toto prohlášení: „Hráč Jakub Kosař, i přes své kouzelné jméno, kterým by do týmu s alkoholovým oparem nad hlavami hráčů zapadl, nebude nadále povoláván k zápasům klubu jak na rovině turnajové, tak sezonní. Hlavním důvodem se stala odlišná herní filosofie hráče, než jakou se klub prezentuje ve futsalovém světě. Svým herním projevem by Jakub v budoucnu zřejmě nezapadl do koncepce týmu a o další spolupráci klub neuvažuje. Děkujeme mu za dosavadní služby a za krásnou branku vstřelenou do sítě Antabusu.“ Tolik z oficiálního prohlášení předsednictva CDB08.
Sykec – odehrál své první zápasy. Je patrné, že i on, bajkař (ve smyslu kolař) měl co dělat s udýcháním celých dvou zápasů. Měl pár dobrých přihrávek. Do týmu víceméně zapadl. Uvidíme, co přinese čas.
.
Sestava pro příští kolo. Předesílám dopředu, že to bude divočina!
Omluvení hráči – Sykec, Ríša.
Sestava – Nekwish – Boris, Dan, Kuba, Pája, Vláďa, Michaldo.
Nováčci – Michaldo se nadále angažoval ve shánění talentů a na poslední víkend sehnal dva hráče na zkoušku. Nevím jejich jména, proto jim budeme říkat Ctirad a Ctibor.
I s novými tvářemi bychom měli mít rovnou čtyři hráče na střídání.

středa 19. ledna 2011

Zisk důležitých tří bodů

Později, ale přece. Tento týden mě zastihla velká vlna práce, která zamezila v brzkém napsání článku. Činím tak nyní a spojuji ho v důsledku velké pracovní vytíženosti s preview před následující hrací nedělí.
.
Právě uplynulá neděle se nesla v duchu velkého očekávání. V našem dresu se měli objevit hned tři nové tváře. Staronový Jakub, zbrusu nová akvizice uloupená na poslední chvíli Alex a trojici měl uzavírat nadějný ambiciózní hráč Roman. Nakonec se představila „pouze“ dvojice zmíněných. Roman nepřišel. Co bude dále je v jednání, která vede můj náměstek pro zahraniční věci, Kuba.
Stínová premiéra Jakuba Kosaře, potažmo ostrá premiéra Alexe Nobilise se vskutku zdařila. Oba se zapsali do střelecké listiny.
.
Sestava pro neděli tedy zněla takto: Nekwish – Ríša, Kuba, Pája – Michaldo, Jakub, Alex. Na první pohled sestava, která se tváří jaksi matně a nikomu nedává znát, na kolikátém bodu stupnice síly týmu právě spočívá. Ani já to nevěděl, ale hned v úvodu zápasu ze mě zbytečné obavy rychle opadly.
Zápas to byl pikantní, proti nám se postavil náš spřátelený celek Antabus. Už jsem to několikrát avizoval dopředu. Tento zápas dle mého názoru měl oddělit zrno od plev, co se týče šance na postup ze skupiny. Pokud by se nám nepodařilo bodovat, postupová matematika by pro náš celek klesla do roviny teorie. My se však úkolu zhostili se ctí - bez bázně, za což jsem rád.. Od úvodních minut, kdy jsme ještě měli síly jsme na Poldův terror klan vlétli jako supi na mršinu. Na obou stranách byly i jakési šance ke skórování, oba týmy byly velmi agilní, což je u nás obdivuhodné a netradiční. Asi po 7-8 minutách hry se z empairu na laně spustila paní Moderna, na kterou tak marně čekáme celou podzimní sezonu a pohladila svým proutkem Ríšu s Jakubem. Ríša, zapomenut kdesi v útoku vyštrachal míč (možná po chybě Antabusu) a šalamounsky vybídl ke skórování Jakuba. Byl to jako blesk z nebe. Jsme bez míče, najednou ho má Ríša, nahrávka na Jakuba a ten do prázdné svatyně zasunul svůj mohutný kop. Vedení 1:0 jsme potřebovali jako sulc. Nastala obligátní otázka. Dokážeme výsledek podpořit druhým gólem? Nebo si snad vytrpíme tuhý boj až do konce zápasu? Zdá se to divné, ale tentokrát jsme Antabus nadobro uzemnili druhým, neméně krásným gólem. Tentokrát se po empairu sklouzl pan Thór, který do mé už tak koňské končetiny vložil své bájné kladivo. Nekwish vyhodil míč, Pája pronikl mezi obránci jako slizký úhoř a šup, z posledních sil uklízí neomylně míč ke vzdálenější tyči. Vedení 2:0 v polovině první půle se zdálo být jako z říše snů. Přesně tak nějak jsem si průběh představoval. Antabus totiž na trénincích leckdy dokázal, že se rozhodně nejedná o ořezávátka, ale tým, který svoji těžkou prací nabobtnává a podává stále lepší a lepší výkony. První půle se dohrála v klidu. Na obou stranách pár akcí, co stojí za zmínku bylo, ale oba týmy se v polovině utkání rozešli za daného stavu. Ve druhé polovině aktivita Carpe Diem mírně opadla, tak jak to už bývá. Nedá se však vyloženě říct, že Anatbus převzal taktovku utkání. Byl to vyrovnaný boj s bezzubým zakončením na obou stranách. Když už došlo k významnějšímu okamžiku před bránou, oba brankáři se vyznamenali. Carpe v poklidu udržovalo dvoubrankové vedení a s tím se i uspokojilo. Na závěr utkání se blýskla nová tvář, brazilský ukrajinec Alex. Po dlouhém výhozu Nekwishe (už podruhé) si zlehka doběhl míč, a z prudkého úhlu svojí slabší levou nohou propálil Vítu mezi nohama. Pojištění v podobě třetí branky potvrdilo zasloužené vítězství našeho týmu. Alex předvedl svůj nejtěžší kalibr dovedností a dokázal, že týmu má co nabídnout.
V utkání rozhodla naše momentální lepší střelecká produktivita a snad i větší chuť bojovat a porazit odvěkého rivala. Derby jsme zvládli a můžeme vzpříma hledět vstříc dalšímu zápasu.

Carpe Diem vs. Antabus 3:0 (2:0)

branky: Jakub, Pája, Alex
.
Do druhého špílu jsme nastoupili v nezměněné sestavě. Náš protivník – Madrid si v předchozím střetnutí poradil s Antabusem a taktéž chtěl umravnit i Carpe Diem. Bohužel, povedlo se mu to. Nemastný neslaný začátek z naší strany zapříčinil první výlov z naší sítě. Nedokonale pobraná akce a průšvih byl na světě. Byl začátek zápasu a tak stále bylo oč bojovat. I když síly ubývali, tu a tam se nám podařilo zvednout ukazováček do výšky a nebezpečně zahrozit. Utnutí našeho snažení, nebo alespoň její výrazná eliminace způsobila až druhá branka v naší síti. Pěkné rozehrání rohu, neuhlídání hráče před Nekwishem a nelichotivé skore 0:2 se právě narodilo. Poté po individuální akci se blýskl Michaldo, přešlapávačkou umyl hadříkem starou rachotinu v obraně Madridu a náhle stál tváří v tvář brankáři.. Jeho prudké bodlo se zabodlo do břevna a nešikovně odskočilo asi metr před brankovou čáru. Byl by to krásnej angličan, kdyby… No já vím, kdyby.. Kdybychom korigovali kontaktní brankou na 1:2, stále by bylo o co hrát a naše hra by snad vypadala trochu jinak.
Rozuzlení zápasu přinesla druhá půle. V té ani není moc o čem psát. Je jasné, že Madrid na tom byl lépe fyzicky a tak si asi odkážete představit průběh druhé poloviny. Madrid měl míč na kopačkách častěji a těžil z naší únavy. Zápas se už prakticky dohrával a my smířeni s výsledkem nijak zvláště neodporovali. V závěru jsme dostali střelou k tyči třetí gól a následovalo už jen podání rukou na výraz gratulace a smíření se s lepším soupeřem.

Carpe Diem vs. Madrid 0:3 (0:2)
.
Takto tedy vypadala nedělní partie. Splnili jsme úkol. Zisk tří bodů byl očekáván a také splněn. Nic víc, nic méně. Uvidíme, co přinese další víkend.
.
.
Nadcházející neděli změříme špičky s týmy GS Transport a favoritem skupiny Oknoservisem (vicemistr z loňska). Od zápasů očekávám stejně jako minule a předminule tříbodový zisk. Uvidíme jak nám to půjde, protože sestava bude opět přetočena o 90 stupňů. Svoji účast omluvili Michaldo, Alex a Kubovi se omluvil i Roman, kterého jsme zatím v akci vůbec neviděli.
Sestava je tedy v tuto chvíli následující: Nekwish – Kuba, Pája, Ríša, Jakub. Dále přijde nový hráč Michal Sýkora (čti Sykec). Máme tedy v tuto chvíli jednoho na střídání. V zásobníku zůstávají staré náboje vracejíc se z hor. V sobotu budou osloveni, abychom doplnili tým.
Program neděle:
9:15 sraz
9:40 GS Transport
10:40 Oknoservis

čtvrtek 13. ledna 2011

V neděli v sestavě se třemi nováčky

Tuto neděli nás čeká opravdu těžká robota , která dle mého rozhodne o osudu klubu, co se týče boje o postupové příčky. Čeká nás veledůležitý zápas s Anatbusem a dále s favorizovaným Madridem.
.
Víkend bude ozvláštněn více věcmi. Musím zmínit, že nám bude chybět trio pravidelných hráčů – Dan, Vláďa a Boris. Tato situace byla vyřešena kulantně.. Budeme mít na zkoušku hned 3! nové hráče! Carpe Diem se tedy představí ve zcela novém kabátu, který ještě nikdo nikdy nevyzkoušel a je tedy ve hvězdách, co od zápasů očekávat.
Už minule se nám představil Jakub, ke kterému v neděli přibude nadějný mladík Roman. O zbrusu nové akvizici jsem se dozvěděl předvčírem z sms od Kuby - ozval se mu další zájemce, a tak uvidíme v dresu i jeho. Jediná informace o něm je, že je ještě mladší než náš Kuba a to o dost. Je mu prý asi 10 let.. :-)
.
Staré jádro týmu bude tvořit Nekwish, Kuba, Ríša, Michaldo a Pája. Dle tohoto vzoru bychom měli mít opět 3 hráče na střídání, což je dobré, vzhledem k naší fyzické kondici.
.
Netuším, co od tohoto víkendu očekávat. Byl bych potěšen, kdyby se ziskem bodů vyrovnal tomu minulému. Bude to těžké, uvidíme.. Každopádně nebude na místě se kvůli horším výsledkům vztekat, přece jen si uvědomme, jaké to je nastoupit poprvé v kariéře za velkoklub a podat výkon s velkým V. V neděli můžeme jen překvapit!
.
Program:
sraz v 7:40!
8:00 - 8:30 Antabus
9:00 - 9:30 Madrid

úterý 11. ledna 2011

Silvestr krále Páji v obrazech

Na četná přání Vás, milí spoluhráči, dávám všanc své silvestorvské veselí. Tentokrát je nějaký dlouhý popis zcela zbytečný, tekže jen ve zkratce..
  • 1. a,b,c. Slíbil jsem Lukášovi, že Lucka dovede kámošku. Slib byl splněn do puntíku, slečna Katka dorazila.
.










  • 2. a,b,c. Král Pája krátce po půlnoci v pár fotografiích. Každý vítá Nový rok po svém..

Kanadské bodování po podzimu 2010

Poslední dobou cítím ze všech stran, jak mě pomyslně pohlavkují pohledy kamarádů, a žádají mě o uveřejnění průběžných statistik. Nevím, co Vám mám nabídnout. Statistiky půlsezonní? V nich není téměř co na prohlížení. Je chabá, stejně jako byla naše střelecká potence.. Přesto vyslyším Vaše přání a zobrazím ji zde..


Tabulce vévodí duo Vláďa s Pájou. Prvně jmenovaný svírá zlato, protože odehrál méně zápasů. Oba mají shodně 4 branky a 4 asistence, což rovněž znamená, že jsou nejlepšími střelci klubu. S pěti body (1+4) je na třetím místě Kuba, následuje Dan (2+2), Boris (3+0). Na další pozici se krčí Michaldo (1+1) a na chvostu je Ríša s Martinem.

Jak bude vypadat pořadí po jarní části? Dojde ke změnám? Myslím, že rozhodně. Na jaře nás čeká úplně jiná soutěž.. :-) Budeme mít nové tváře.. alespoň doufám, v trolejbuse jsem zase zaslechl rozhovor neznámé dvojice, že by se měl pomalu chystat návrat Martina a v neposlední řade musím zmínit touhu po zadostiučiněním Michalda, který jistě cítí, že na podzim zůstal za svým maximem o pár kilometrů. Na jaře jistě bude chtít předvést svých „pět ran do klobouku..

Co se týče ostatních celkových statistik, kterými se honosíme na našich stránkách u profilu jednotlivců, tak se mi je podařilo aktualizovat u sebe v PC k datu 1.1.2011. Rozhodl jsem se, že na stránkách se objeví zřejmě až po Brno Open, pokud se mě bude chtít..

pondělí 10. ledna 2011

Ale vlaštovky tam byly..

Klubu Carpe Diem se v neděli povedlo něco, v což mnozí zatvrzelí mrzouti futsalového světa nevěřili. Do nového roku 2011 vstoupili vítězně! Stalo se tak hned v úvodu letošní Brno Open!
.
Po dlouhých týdnech čekání nastal čas opět obout zaprášené tarfy, obléci zpocený dres a vydat se vstříc zážitkům, jaké přináší hra nazvaná futsal. Na neděli jsem se už dlouho těšil. Musím říci, že pauza, kdy se nic nedělalo a tím pádem se ani kolem klubu nic nedělo, mě jednoznačně prospěla. Do nového roku vstupuju s novým elánem, psychicky odpočinut a s vervou poprat se v soutěži 2.třída stále ještě o pohárové příčky.. No dobře, to sem trochu přehnal, ale alespoň o důstojné zvládnutí soutěže v klidném středu tabulky.
Elánu mě vlil do žil především přístup některých z nás, kteří se z vlastních sil snaží do klubu přivést nové tváře, které by dokázali pozvednout týmový duch a tím i tým samotný. Je to pozoruhodné a pro mě jednoznačně kladné. Je na čase přestat brblat, vidět věci pozitivně a pokud se nedaří, snažit se s tím něco udělat a obrátit vše naruby v náš prospěch.
.
Už tuto neděli se představila první potencionální posila. Vytáhlý hoch jménem Kuba. Aby se to nepletlo, budeme mu říkat Jakub. (oproti našemu Speedy Gonzálesovi Kubovi). Jak si vedl? Myslím, že obrázek si každý mohl udělat sám. Reakce jsou rozporuplné. Někomu se jeho ekvilibristika líbila, jiný leckdy ohrnul nos. Každopádně bude mít ještě pár turnajů k předvedení, jestli v něm opravdu nedříme nový Oli Bierhoff, či Jardel. Uvidíme a nechme se překvapit...
.
Každopádně v neděli dopoledne jsme se sešli v následující sestavě.
Do brány připlul neohrožený parník s nápisem na pravoboku - Nekwish. V obraně se představil publiku Dan, Kuba a Ríša - medvěd probouzejíc se ze zimního spánku - neviděl jsem ho snad od konce podzimu. Do útoku vyrazil energií nabitý Michaldo, kterému se třásly nohy už od vánoc, jak byl lačný po svých parádách. Dále Boris, novodobý Jardel Jakub a nakonec i moje maličkost. Do kotle dostali volňásky Olin a uzdravující se Vláďa. Dva mudrlanti velebící si navzájem svoje ego rostlé do obludných rozměrů. :-))) ( to zase schytám na diskuzi.. ) au! au! Sranda musí být..
.
První špíl nás čekal papírově slabý soupeř. Třetitřídový Anitals, se kterým jsme měli tu čest porovnat "špičky" i v minulém ročníku. Tenkrát to skončilo bezpečnou výhrou 2:0. Na Anitlas jsem si tedy mohli věřit. Od úvodních minut to také tak vypadalo - akce střídala akci, střela střelu a zdálo se, že na novolískovecký pažit přiletěl tým z jiné planety. Tím nemyslím zjevem, ale herním projevem. Úvodní hromový tlak vyústil v jediné možné řešení. Pájova střílená nahrávka na Borise, číhající u tyče, byla zblokována a hbitý jezevec Ríša drápem zasekl první zářez na pažbu bezmocného branáře. Esteban byl zkrátka neomylný, jednoznačně poručil míči přistát u tyče a svrhnout vedení na stranu klubu s tím nejzvučnějším jménem na širém světě. Úvodní minuty tedy ukázal klub v plném lesku. Od ďáblem najatých popichovačů O+V jsme se po celé futsalové události dozvěděli, že lesk nám vydržel zhruba prvních 5 minut. Poté se náš tým stále prý výkonnostně propadal a propadal.. a jako celek bychom se dali směle přirovnat k javoru v listopadovém vichru, ze kterého bleskurychle opadávají listy, jakožto naše fyzická kondice. Nakonec na hřišti zůstal stát jen oholený strom - naháč (opak listnáče). Naše fyzička upadla na hubu a taktovku koncert přebral soupeř. Nejprv jen tak nenápadně, aby se neřeklo, v druhém poločase však už bez bázně a hany vytasil na Carpe Diem ten nejtvrdší kalibr svého arsenálu. Mám za nutné říci, že v mé mysli se neustále odehrávala ta samá scéna, se kterou se bratříčkujeme snad od svého vzniku. Opět dostaneme před koncem hloupý gól a bude vymalováno. A hádejte, zda se vše opět vyplnilo.. Ano, je tomu tak. Z akce soupeře jsme dostali vyrovnávací branku. Nedokázali jsme hbitě reagovat na plejádu šancí Anitals. O vyrovnání jsme si koledovali celou druhou půli a za dobrý výsledek můžeme děkovat jedinému muži, prasynovci královny Alžběty, Siru Nekwishovi. Vyrovnání tedy bylo na světě. Chtěli jsme na vyrovnání co nejdříve odpovědět. Uzdičku modernímu futsalu popustil opět obrozený defenseman Ríša, který jako starý šibal hrál chvíli s golomanem pidlikačku na pětníku v prostředku malého vápna a poté převalil míč přes hýždě zhrzenému sokovi. Krásný okamžik, který by si zasloužil obletět svět v podobě spotu, jakožto reklama na futsal. Futsalové labužníky tento skvostný moment jistojistě přemlsal a napnul gatě na pupku k prasknutí... od zápasu už nemohl nikdo čekat nic navíc. Předvedené maximum ze strany Carpe si žádalo výhru a totéž se ozývalo i z tribun. Namlsané publikum celý zápas přálo "divadlu" Carpe Diem výhru a rozhodčího tlačilo ke hvizdu tu voláním " Konéééc, volééé, či veselým pokřikem "pískej píí.. pískej!" Rozhodčí pod tíhou okolností zadul do píšťalky a podepsal se tak pod historický okamžik. Carpe Diem ve svém prvním utkání Brno Open získává tři body. Na zaslouženost se už nikdy nikdo ptát nebude. Každý si však vzpomene na Lva Jašina v naší bráně a jeho neopakovatelné sejvy... a dále Argentince Estebana, který svými silami dokázal roztočit řetízkáč, na kterém uvezl celý tým.
Velké díky patří samozřejmě i dalším protagonistům na futsalovém pódiu. Každý odehrál po té vánoční smršti a týdnech lenošení své, a nad nějakým kilem navíc u svého kolegy mávnout rukou.. Spíše by bylo na místě si navzájem zatleskat, že nikdo nedostal na hřišti infarkt..
Carpe Diem vs. Anitals 2:1 (1:0)
branky: Ríša 2
.
První část mise splněna. Povinné tři body byli v kase a nás tedy čekal jakýsi nadstavbový zápas s FFT Vihohrady. S tímto týmem jsme se střetli rovněž už v loňském ročníku a dokázali jsme jednomu po druhém vyprášit kožíšek, jen co je pravda.. Jasná výhra hraničící debaklem 4:0 byl jedním z historicky nejlepších výkonů týmu. Nesmí se nikdo divit. Tým který má v soutěži něco málo přes branku na zápas musí nazývat i výhru 4:0 debaklem. Od minulého roku mezi týmy vládne kolegyální nálada, ba dokonce by se dalo mluvit o jakémsi druhu přátelství.
Tentokrát se šlo do zápasu s jasnou strategií, bránit a bránit. Věděli jsme, že FFT jsou nažhaveni opálit jakýkoliv růžek vystrčený z ulity. Opakování historie bylo asi stejně pravděpodobné, jako že týden hladový lev nesežere vyžranou lamu valící se metr od něj.. Takže nulová. Beton nám dával jakous takous naději s uspokojivým výsledkem koketovat co nejdéle. Dlouho jsme drželi soupeře na uzdě, v dostatečné vzdálenosti od Nekwishe. Až jednou.. se nepodařilo pokrýt hráče před bránou a ten osamocen pohodlně skóroval. Nešťastná chvíle, protože do té doby každý vojáček oranžové armády striktně plnil rozkazy fýry Páji. I nadále se hrálo stejně, betonářsky. Otevření hry by znamenal konec. Nahození asi z půlky hřiště na bránu se nezdálo nikterak nebezpečné. Snad teč, či co zapříčila druhé rozvlnění naší sítě. Míč jakými způsobem proklouzl Nekwishovi mezi prsty.. Do poločasu chybělo už jen pár minut. Nečekaně rychle jsme dokázali odpovědět a vstřelit kontaktní branku. Po akci tuším že Kuby se k míči před bránou dostal Michaldo a polostřelou - pololobem odzbrojil Vinohradského brankáře. Následoval obligátní brazilský taneček u pomyslného praporku. Tak, a to bylo z naší strany po zbytek zápasu vše. Dále už jako bychom na hřišti vůbec nebyli. Kdyby si tam šel stoupnout Franta, Lojza, nebo Vojta, vše by vyšlo nastejno. Po změněn stran jsme byli jako namalovaní. Rychlé dvě branky jako přes kopírák v úvodu druhé půle nadobro zpečetil náš osud a v největších optimistech uhasil plamínek naděje na alespoň vyrovnání. Hra Vinohrad byla profesorská, nepostrádala aktivitu, kreativitu, střelbu. Přesně to, co nám chybělo.. V závěru jsme dostali ještě poslední hřebíček do rakve.. Slyšel jsem jen, stříííílej Roberte!!! A Robert střílel.. včelička bodlem popálila Nekwishovi polštářky prstů a zaplula do sítě, div ji neroztrhla.. Až v úplném závěru zápasu jsem se dozvěděl, že nekřičeli Roberte, ale Robbene!! Arijene Robenne! To se pak vyhrává... No nakonec tedy druhý zápas skončil pohodlným a zaslouženým vítězstvím 5:1 FFT Vihohrad.
Carpe Diem vs. FFT Vinohrady 1:5 (1:2)
branka: Michaldo
.
Po zápase v hospodě..
Co sem zaslechl, tak od Oldy a Vládi byla slyšet spíše kritika. Nemístná kritika :-).. Dle mě jsme podali jsme průměrný výkon. Musíme přihlédnout totiž k tomu, že je po vánocích, dnech plných lenošení, v kádru byl nový hráč atd.. Zkrátka a jasně to vystihl Dan, který pronesl větu "..ale vlaštovky tam byly.. " a já musím jeho slova jen potvrdit. Opravdu vlaštovky létaly sem a tam. Nelze vidět výkon stále jen kriticky. Od špatných momentů se odrazit nelze, od dobrých ano. Proto nasedněmě společně na křídla vlaštovek a frrrr.. dále. Nová posila Jakub stručně řečeno nic zásadního nepokazil, ale současně ani výrazně neoslnil. S futsalem se poprvé setkal právě tuto neděli a proto bude mít prostor i nadále se projevit a ukázat zač je toho lokýtek. Naše tři samozvané hvězdy Dan, Boris a Vláďa odjíždějí lyžovat do Francie. Mají zde domluvenou chatu u Laurenta Blanca. Budou tedy dva následující víkendy chybět.
.
Tabulka..
Tabulku nelze v tuto chvíli objektivně hodnotit. Jme někde uprostřed, kde rozdíl mezi třetím a šestým místem je jeden bod. Uvidíme do budoucna, každopádně nás příště čeká dle mého názoru klíčový zápas Brno Open, co se týče případné myšlenky na postup. Zápas s Antabusem bude velmi důležitý. Ovšem v našem podaní se dvěma novými tvářemi..a bez tří stabilních hráčů. Uvidíme, jak se se vším nakonec poperem..

čtvrtek 6. ledna 2011

Od února telárna pro odvážlivce..

Stalo se to jednoho dlouhého zimního večera, těsně před vánocemi. Venku padaly vločky jako víka od polelnic, na trzích náměstí Svobody mrzli prodejci, na lavičkách bezdomovci a přilehlými ulicemi se linul zápach spálených bramboráků. A v tom se to stalo.. Stojím v Hedvě :-) (prodejna se spodním prádlem) na náměstí Svobody a v gatích mě něco šimrá.. Šimrání náhle nabírá na intenzitě a lehkého nenápadného lehtání se stávají silné vibrace rozlévající se po celém těle. Copak to je? Pomyslím si.. Ne, není to co si myslíte.. Hedvou se z ničeho nic začnou linout libé zvuky kytarového mága Franty Sahuly.. Ty vibrace a následný hudební doprovod bylo ohlášení příchozího hovoru mého mobilu.. Kouknu na displej a tam nikdo jiný, než světoznámí hrající manager Polda.
.
Bylo mi navrženo, zda bychom chtěli s Antabusem dále trénovat, tentokráte od února v hale! Hala je v Komárově, tedy téměř uprostřed města, což by pro mnohé mohlo být mnohem dostupnější a tím i větším lákadlem..
Věc jsem navrhl na společné předvánoční akci ve Varně. Tam se návrh s kladnou odezvou příliš nesetkal. Je však pár nadšenců, kteří by do tělárny chodili a v tomto duchu jsem vyjádření přednesl i Poldovi.

" Do tělárny nás bude chodit pomálu, tak maximálně 3-4 lidé. To znamená, že bychom Antabus jen doplňovali, aby jich bylo dost."
Skotačení v tělocvičce je z naší strany dobrovolné, proto na nějaké omluvenky se hrát nebude. Prostě komu se bude chtít chodit, ten chodit bude. Slovy o pouhém "doplnění" jsem se vyhnul opakujícímu se megatrapasu z podzimu a zimy, kdy nás na předem domluvené a shválené tréninky chodili z Carpe Diem tři lidé a když se zadařilo, tak čtyři. Bylo mě trapně, když jsem musel Poldovi volat, jací jsme dementi..
.
Takže podrobnosti dobrovolných tréninků zatím nevím. Jen to, že jsou tam házenkářské branky.. Až je budu znát, dám všem zavčas vědět. Kdo tedy bude mít zájem, od února je tu tělocvična!!!
Zájem vyjádřil i Olin, což je pěkné a srdce zahřívající..

Upřesněný rozpis zápasů Carpe Diem na turnaji

V zápasech na Brno Open došlo k malým časovým úpravám. Jedná se o desetiminutovky, přesto Vám zde pro jistotu napíšu nové časy zápasů i s předpokládanou sestavou, která se zřejmě vždy o krapet změní, jak jsme zvyklí..
.
9.1.
11:20 - Anitals
12:20 - FFT Vinohrady
Sestava: Nekwish - Boris, Dan, Vláďa, Ríša, S.G.Kuba, Michaldo, Pája. Novicové - Michal, Jakub.
.
16.1.
8:00 - Antabus
9:00 - Madrid
Sestava: Nekwish - Ríša, S.G.Kuba, Michaldo, Pája. Novicové - Michal, Jakub, Roman.
.
23.1.
9:40 - GS Transport
10:40 - Oknoservis
Sestava: Nekwish - Ríša, S.G.Kuba, Michaldo, Pája. Novicové - Michal, Jakub, Roman. V případě zájmu, či nutnosti půjdou hrát navrátilci z druhohor.
.
30.1.
8:00 - König
8:30 - Across
Sestava: Nekwish - Boris, Dan, Vláďa, Ríša, S.G.Kuba, Michaldo, Pája. Novicové - Michal, Jakub, Roman.
.
Znovu bych rád zdůraznil věc, o které jsem psal zhruba před měsícem. Letos bych turnaj rád pojal jako takovej test novejch lidí pro jaro a další sezonu. Proto výsledky a herní projev berme trochu s rezervou a zaměřmě se spíše jakou mají noví hráči pro tým perspektivu a zda by nebyli dalším "balvanem", jakých nás je v týmu... moment... hmmmm... jestli správně počítám, tak 10.. :-)) Snad se nikdo neurazil, to byl fór.. :-)
Na druhou stranu nechci být úplně pro srandu králíkům, takže snaha by byla také na místě..

Tři králové

Dnes jsou Tři králové a já vím, co se sluší a patří. Je moji milou povinností Vám oznámit, že v nadcházející Brno Open představíme světu tři nové tváře ucházejících se o místo v sestavě Carpe Diem. Milovníky umouněných tváří od popela, či rovnou lidu chovajíc obdiv k tmavším spoluobčanům, zarmoutím. Mezi třemi nadějemi lepších zítřků není žádný Balthazar, tedy bubák.

  • Hned v neděli se v dresu polelářské oranže představí dlouhodobě avízovaný kousek jménem Michal Sýkora. Je to můj a Nekwishův spolužák ze základky. Rázný bek se sedmi plícemi.
  • Druhou nedělní akvizicí bude objev Michalda. Je to maldý hráč jménem Kuba. Více info zatím nemám.. To by bylo pro tuto neděli vše!
  • Tu příští (16.1) osvěží zdrchané tváře dělnické třídy Carpe Diem třetí nová tvář. Jmenuje se Roman a je stejně starý, jako náš Speedy Gonzáles Kuba. Takže mládí vpřed!

To jsou plány, co se týče posil, do dalších dnů. Doufejmě, že tedy přinese klady a především pšíslib do jarní části soutěže.

středa 5. ledna 2011

Opět jsem tu!

Zdravím Vás milí spolubojovníci na umělých pažitech. Opět po nehorázně dlouhé době Vás vítám na stránkách našeho klubu. Začneme zkaje a to velice příznivou zprávou. Od pondělí po více než půl roce mám ve své domácnosti internet. Budu moci tedy dráždit vaše lačná čidla svým ostrovtipem už i z pohodlí domova, což mě v mnoha případech chybělo..
Ale k věci, rok se s rokem sešel a máme tu nový ročník Brno Open, kterým jsme veleváženým účastníkem. Nastupujeme v nedělnědopolední skupině. Svoje úvodní zápasy odehrajeme už tuto neděli s týmy Anitals a FFT Vinohrady. Oproti dřívějšímu článku došlo k mírnému posunu zápasů a tak Vás zde sděluji jejich přesný časový termín.
CD vs. Anitals 11:20
CD vs. FFT Vinohrady 12:20.
Mezi zápasy je jednozápasová pauza. Hraje se už jako tradičně v Novém Lískovci na Okruhu v nafukovačce.
Sraz na první zpas je opět 30 minut před zápasem, tedy v 10:50!
Těším se na Vás a na náš společný úspěch! :-) Cítím, že letošní tažení napříč soutěží bude památné.. Jestli kladně, či záporně ponecháme osudu..