úterý 23. února 2010

Srdcové eso končí, pikové začíná!

Dnes mám na srdci velmi důležitou zprávu. Už delší čas není tajemstvím, že náš brankař Martin Haluza by nás měl po jarní části sezony nadobro opustit. Situace se však vyvrbila tak, že naše řady zřejmě opustí dříve, než by kdo čekal..
.
Minulý týden jsem měl s Martinem rozhovor, kde jsme se bavili o jeho dalším setrvání u klubu a také o jeho nástupci, který se rovněž za poslední týdny narýsoval. Po dlouhé řeči jsme společně dospěli k rozhodnutí, že Martin za nás již jaro chytat nebude a místo přenechá nově příchozímu brankáři.
Důvody Martinova odchodu jsou zřejmé.. Velké vytížení. Neustálé dojíždění do Brna z Přerova, a snad se nebude zlobit když prozradím, že ke konci roku se Martin chystá dokonce na misi do Afghánistánu. Příprava na takovou akci zabere také moře času. Martinovo rozhodnutí plně chápu, trávení více času doma, před půlročním odloučení je naprosto pochopitelné..
.
Děkuji velice moc za Tvoje služby klubu, stal sem nesmrtelným! Jsem rád, že sem mohl hrát po Tvém boku! Doufám, že naše cesty v budoucnu spojí třeba nějaké další akce, nějaký turnájek, nebo pijatika.. Však neumíráme..
Martin také může, pokud cítí nutnost sám napsat, jak vše cítí.. (diskuze)
.
Co se týče bezprostředně vztahu klubu a Martina, zůstane po celé jaro na soupisce a kdyby bylo potřeba, jistě by nás ve štychu nenechal.
.
Považujeme li tuto událost za nešťastnou, můžeme hovořit o neštěstí ve štěstí, jelikož se z ničeho nic vynořil Martinův nástupce, Michal Nekvapil (čti SirNekwish). Brankáře bych stejně musel během sezony hledat a takto nám spadla do klína ikona Troubského fotbalu a jednoho času i novolískoveckého futsalu. Rovněž minulý týden, po jednáních s Martinem jsem se následně s Michalem finálně domluvil na dlouhodobé spolupráci s klubem. Získáváme tedy od nynějška do svých řad nového, kvalitami napěchovaného brankáře, který se od víkendu, kdy jsme si prostřednictvím počítačového monitoru plácli, stává naší jedničkou na postu brankáře. Svůj um předvedl už před pár týdny, když za nás ještě jako zaskakující brankář chytal v posledním turnaji základní skupiny Brno Open.
Takže Michale, vítej v klubu!

Lamač dívčích srdcí Giacomo C. vs. nachcanej Arnold

Nečekaně brzy přicházím s novou anketou, dnes však velmi vzrušujícím tématem především pro naše drahé lepší polovičky. Dnešní otázka se bude točit kolem Olina a Vládi, kteří se nestydí poodhalit svá mužná těla na obdiv veřejnosti. V anketě půjde o to určit, kdo z nich má větší přirozené charisma a z koho se dámám všech věkových kategorií podlamují kolena už při letmém pohledu na fotografii. Kdo je podle Vás větší babolep - Olin, nebo Vláďa?
.
Na výsledek ankety jsem velice zvědav.. :-)

pondělí 22. února 2010

3 v 1 !!! Útok na Váš žaludek!

Sobota 20.březen 2010 - datum, které se zapíše do historie! Tento den jsou naplánované hned tři akce skloubené v jednu megamonstrózní! Co že se tedy bude dít?
.
Oslava narozenin Carpe Diem + oslava Lukášových narozenin -> košt slivovice 2010!!!!
.
Ano ano, tyto tři akce se sejdou v jeden jediný večer..
.
20.března je na novolískoveckém Okruhu tradiční, již 14.ročník Koštu Slivovice. Na tuto bohulibou každorační akcičku se nezávazně napojuje 2. narozeniny Carpe Diem Brno 08 (založení klubu 16.března 2008) a v neposlední řadě narozeniny naší hvězdy futsalových kolbišť, Lukáše! Ten své jubileum 29 let sice dovrší už 7.března, ale oslava je plánovaná na dvacátého..
.
Doufám, že se tento den sejdeme v co největším počtu, abychom společně oslavili naše životy! Nebudu se nikoho ptát na účast, kdo má prostě chuť si jít zakalit a oslavit narozky kámoše a klubu, dojde sám..
.
Nepříjemnou stránkou věci je, že hned druhý den od 13ti bychom měli hrát turnaj Nadějí. Je na zvážení, jestli nás nemám ještě narychlo přehodit na skupinu C nebo D hranou o týden později. Já bych byl pro!! Košt se totiž posunout nedá a nás zatím přesunout jde, každopádně by to musela být blesková akce dokud nejsou skupiny naplněné, takže pokud někdo nebude vyloženě proti, tak zítra, nebo nejpozději pozítří nás přehodím do jiné skupiny na datum toho dalšího týdne, ok?
.
p.s.: košt začíná už v 16:00 :-)) viz. plakát, to zas bude v alejích nablito.. viz. horní obrázek..

pátek 19. února 2010

Nejbližší futsalový program Carpe Diem

Malé shrnutí toho, co nás v nejbižší době čeká:
.
28.2. BRNO OPEN 2010 - zápasy o konečně pořadí
13:00 Stones vs. Carpe Diem
13:30 Barum vs. Tembo
14:15 Stones vs. Tembo
14:45 Barum vs. Carpe Diem
15:30 Carpe Diem vs. Tembo
16:00 Stones vs. Barum
.
21.3. TURNAJ NADĚJÍ FUTSALU 2010 - základní skupina
čas: 13:00 - 18:00
rozlosování není známo
.
!!! JARNÍ ČÁST SOUTĚŽE 2009/2010 !!!
18.4. v 11:30
hřiště: Mutěnická
soupeř: DEPORTIVO
.
25.4. v 9:00 a 9:50
hřiště: Mutěnická
soupeři: JEZDCI, KORMIDLO B
.
2.5. v 10:40 a 11:30
hřiště: Mutěnická
soupeři: COMIX, JUVE
.
16.5. ve 12:20 a 13:10
hřiště: Mutěnická
soupeři: FLAMENGO, FAUNA B
.
23.5. ve 14:00 a 14:50
hřiště: Novolíšeňská
soupeři: EXCALIBUR a ČERVENÝ DRAK
.
6.6. v 9:00 a 10:40
hřiště: Mutěnická
soupěři: CAPALÍK a POCLAIN B
.
13.6. v 9:50 a 11:30
hřiště: Novolíšeňská
soupeři: BESÍDKA, PODOLÍ
.
20.6. v 9:00 a 9:50
hřiště: Mutěnická
soupeři: SK LÍŠEŇ C, BOTAFOGO MOKRÁ
.

Statistika BO po základní skupině

Připravil jsem si pro Vás malou statistickou analýzu našeho týmu po základní skupině Brno Open. Ještě sice odehrajeme další tři zápsy a to 28.února od 13hodin, ale i tak Vám nabízím alespoň průběžné výsledky.
.
Střelci:
3 - Kuba, Lukáš, Ríša, Martin M.
2 - Boris,Pája
Jediný, kdo si na BO prozatím nedal branku je Olin, příležitost to napravit bude mít hned onoho 28.2.
.
Počet vstřelených branek:
16 - vstřelili jsem celkem šestnáct branek v osmi utkáních. To potvrzuje naši nepříliš se vychylující lajnu ze sezóny, kdy nám také dělalo velký problém vstřelit více branek. To znamená, jak už jste si jistě spočítali, že máme průměr dvě vstřelené branky na zápas. Lepší byl i za námi v tabulce stojící Gascar s 22 brankami. Tento výsledek nás řadí na třetí místo od konce v naší tabulce.
.
Počet obdržených branek:
15 - číslo patnáct je velmi slušné číslo. Slova velmi slušné je skutečně na místě, protože ze statistik jasně vyplývá, že jsmě měli druhou nejlepší obranu z naší skupiny C!! Bezkonkurenčně si počínal Tomson, který dostal jen 6 branek. Za sebou jsem nechali esa, jako Oknoservis, či FFT Vinohrady. Krásný počin!
.
Z těchto výsledků lze jasně usuzovat, kde je zakopaný pes. Ve střelbě! Samozřejmně jsme to věděli už dříve, protože tolik promarněným příležitostí, jako na letošním BO jsme neměli snad za celou podzimní část soutěže.. Šancí s Antabusem a Gascarem bylo požehnaně, a ne jen s nimi..
.
A nakonec moje oblíbená statistika poločasů: Opět se potvrdilo to, s čím se potýkáme v soutěži. Kvalitní první poločas a horší ten druhý. Z patnáci obdržených branek při osmi utkáních jsme v prvním dějství dostali pouhých 5 branek (4x první poločas s nulou), ve druhém jsme obdrželi branek 10.
.
A to je vše, přátelé... táááádydááááádydáááááááá....

čtvrtek 18. února 2010

Turnaj Nadějí 2010 přihlášen

Dnes jsem nás přihlásil do březnového turnaj Nadějí 2010, ke kterému jsme se na diskuzi vyjádřili, že bychom ho rádi hráli.
Jsme ve skupině B - hrané 21.3. v čase od 13:00 - 18:00. Zatím nemáme žádného soupeře. Budou se doplňovat podle toho, jak se týmy budou hlásit. O našich budoucích soupeřích Vás budu informovat..

Po téměř čtyřech měsících nová anketa!

Nedávná událost kolem FFT Vinohrad - jejich návštěva na našich stránkách mě vyprovokovala k nové anketě. Ptám se v ní, jak by jste zhodnotili stránky (obsah + styl psaní), kdyby jste na naše webovky zabrousili úplně poprvé.. Co byste si řekli o autorovi?
.
Dal jsem na výběr dvě odpovědi.. Nečekám žádnej zázrak a asi ani ne objektivní výsledek ankety (i když bych chtěl), protože znám naše borce a Ti si jistě nenechají ujít žádnou příležitost, jak mě to osladit.. No a já jim to v anketě značně ulehčuji.. :-)

pondělí 15. února 2010

Milé překvapení..

Je pro mne milým překvapením, že i některé další kluby brněnského futsalu si vedou pravidelně své internetové stránky, ba co více, najdou se dokonce i tací "magoři" jako já, co s patřičným peprným humorem okomentují celé špíly..
S radostí jsem přijal fakt, že náš soupeř z Brno Open FFT Vinohrady je jeden z aktivních pisáleckých týmů a tak jsem si mohl s chutí počíst pozápasový souhrn z onoho víkendu, kdy jsme se jim soupeři staly my. (24.1.)
Musím pochválit redaktora, protože jeho písemný styl je vskutku kvalitní a čtivý.
.
V delším článku si nejprve můžete přečíst o špíle FFT Vinohrad s Antabusem, kde je barvitě popsaná Antabusácká hra nehra.. :-))) a další řádky již patří nám, Carpe Diem a našemu slavnému vítězství 4:0. Dokonce jsem se v článku našel i já sám, jsem velmi humorně okomentován, za což skládám autorovi velkou poklonu..
.
Čtěte..
http://www.fftvinohrady.estranky.cz/clanky/turnaje-+-zapasy/zimni-liga---brno-open-3_-hraci-den

pátek 12. února 2010

Jarní část rozlosována.. Sláva, hurá!

Před několika dny se na stránkách BAF objevilo předběžné rozlosování jarní poloviny sezony 09/10. Carpe Diem svoje úvodní střetnutí odehraje 18.dubna na Mutěnické, v duelu proti Deportivu! Sezonu ukončí 20.června zápas s SK Líšní C a Botafogou Mokrá.
.
Veškeré zápasy se hrají v neděli!
.
18.4. v 11:30
hřiště: Mutěnická
soupeř: DEPORTIVO
.
25.4. v 9:00 a 9:50
hřiště: Mutěnická
soupeři: JEZDCI, KORMIDLO B
.
2.5. v 10:40 a 11:30
hřiště: Mutěnická
soupeři: COMIX, JUVE
.
16.5. ve 12:20 a 13:10
hřiště: Mutěnická
soupeři: FLAMENGO, FAUNA B
.
23.5. ve 14:00 a 14:50
hřiště: Novolíšeňská
soupeři: EXCALIBUR a ČERVENÝ DRAK
.
6.6. v 9:00 a 10:40
hřiště: Mutěnická
soupěři: CAPALÍK a POCLAIN B
.
13.6. v 9:50 a 11:30
hřiště: Novolíšeňská
soupeři: BESÍDKA, PODOLÍ
.
20.6. v 9:00 a 9:50
hřiště: Mutěnická
soupeři: SK LÍŠEŇ C, BOTAFOGO MOKRÁ
.
Už se moc těším, jak všechny rozbijem! Rozdrtíme na padrť a rozemelem mlýnkem!

čtvrtek 11. února 2010

Zázračný golman s pružností geparda..

V minulém článku jsem se zapomněl zmínit o našem brankáři, který se vůbec poprvé postavil mezi tři tyče. Byl to zarytý Komeťák Michal Nekvapil (na obrázku).
.
Tento futsalový elegán lapal jako samotný pán Bůh, o čemž se mohli přesvědčit všichni přítomní. Jisté zákroky v bráně nenechaly nikoho na pochybách, že angažování Michala do týmu mohl být omyl.
.
Pikantností je, že stejně jako Olda má úzké vazby na konkurenční tým Antabus, který se ho sanžil před časem zlanařit. Jak by také ne, když Michal dříve pracoval s Jarou (z Antabusu) jako číšník v naší oblíbené Varně.
.
Michal má dlouholeté zkušenosti na postu brankáře především z velkého fotbalu, kdy válel za Troubsko a asi i něco dalšího, o tom však info nemám. Ve futsalu si střihl také jednu sezónu a to za slavný lískovecký tým Stará Pekárna. Ten však po roce působení zanikl.
.
A na konec to nejlepší... Po posledních zápasech BO jsem s Michalem zašel na kamarádskopracovní :-)) schůzku a z obou stran by byla dobrá vůle spojit naše futsalové cesty natrvalo, což by bylo naprosto senzační. V průběhu jara bychom stejně hledali nového brankáře a najít někoho s Michalovými kavlitami by bylo téměř nemožné. Zbývá doladit posledních pár detailů smluv a kompot bude zavařen.

středa 10. února 2010

Pískej... pí.... pískej... !!!

Vážení futsaloví nadšenci, máme za sebou letošní loňský ročník Brno Open. Podíváme li se pravdě do očí, neuspěli jsme tak, jak jsme si představovali. Historie se bohužel nebude ptát, jak jsme vlastně hráli, že rozhodující zápas ovlivnily nešťastné výroky rozhodčího a že k diametrálnímu posunu v tabulce by došlo při zvládnutí posledního zápasu námi i rozhodčím. Na paměti všech zůstane jen 6.místo v základní skupině, což je pro mě osobně mírným zklamáním.
.
O postupová místa se bojovalo až do posledních zápasů, tak jak to má být. K postupu ze čtvrté postupové pozice nám minulou neděli stačilo jediné, porazit oba dva soupeře, Kampu a Madrid.
V první střetnutí s Kampou jsme udělali rázný krok už v úvodní minutě. Kdy po útoku se k odraženému míči dostal Ríša a neatakování prostřelil z blízky brankáře Kampy. Převaha byla na naší straně po celý zápas, a to také díky tomu, že Kampa myslím nestřídala a jestli ano, tak maximálně jednoho hráče. Do poloviny se nám ještě podařilo navýšit skóre o jednu branku, moji střelu těsně před brankářem tečoval opět Ríša a my mohli jít do kabin za příjemného vedení 2:0. V tu chvíli nikoho nenapadlo, že bychom mohli zápas prohrát, v týmu byla vítězná atmosféra. Druhý poločas se nesl v duchu toho prvního a my bez problémů dokráčeli k relativně snadnému vítězství, které ještě ve druhé půli potvrdil třetí brankou vstřelenou Martinem. Dobrý výkon nás uklidňoval a my byli odhodláni postoupit.
Carpe Diem vs. Kampa 3:0 (2:0)
branky: Ríša 2, Martin

V cestě nám stála ještě jedna překážka, o dosti těžší než Kampa, a to Madrid. Od počátku bylo jasné, že se jedná o přímý zápas o postup ze skupiny. Oba týmy k zápasu přistoupili s vědomím, že každá chyba může rozhodnout. Tento zápas se nakonec ukázal jako prokletý a s velkou pachutí křivdy ze strany rozhodčího. První branku jsme dostali darem my, správně píši DOSTALI DAREM, nikoliv totiž od soupeře, ale od rozhodčího. Míč směřující za čáru téměř u rohového praporku se Michal – gološ ještě snažil udržet ve hře. Míč však včas nedoběhl a ten skončil za čárou, dále mu tedy nevěnoval plnou pozornost. Líný rozhodčí vše sledoval z půlky hřiště a dovolil, aby soupeřův útočník z ničeho nic sebral míč, který byl alespoň 20 cm za čárou a pohodlně nahrál spoluhráči před prázdnou bránu. Ten skóroval. Branka jako vystřižená z černé komedie. Rozhodčí nás poškodil v ten nejnevhodnější okamžik. Vyrovnané utkání se hrálo až do dílčího hvizdu.
V druhé půli jsme měli na mysli, že to také může být naše poslední účinkování v turnaji. Zvýšená aktivita vedla k pár šancím. Udeřilo však bohužel na druhé straně. Přes našeho nejmenovaného J obránce přešel útočník Madridu a skóroval přesnou střelou pod víko. Nepříznivý stav 0:2 nevěstil nic dobrého. Co se však poté stalo, nemá v historii Carpe Diem obdoby. Tým se nepoložil, jako tomu bylo už nesčetněkrát, ale zapnul na vyšší obrátky. Vše bylo navíc podpořeno hrou bez brankáře tzv. powerplay. V poslední desetiminutovce jsme si vytvořili opravdu drtivý tlak. Po jednom z útoků, Olin naservíroval Martinovi lahůdkovou přihrávku ze strany a ten s vypětím všech sil ze vzduchu doklepl míč do sítě. Krásná akce vedoucí ke kontaktnímu skóre. Náš tlak neopadl, ale gradoval. Po výborně sehrané powerplay, kdy jsme si hráče Madridu roztáhli jsem dostal kolmou přihrávku od Oldy a nechytatelným bodlem zametl míč k tyči. Do konce zbývaly necelé tři minuty a vyrovnané skóre předurčovalo k nervy drásajícímu závěru utkání. To se i stalo, ale tak, jak jsme si nepřáli. Do hry se totiž už podruhé v utkání vložil rozhodčí a po vypjaté situaci u naší svatyně nás dokonale zařízl. Při jednom z útoků Madridu byl posledním hráčem v poli Martin, vyšla střela z kopačky soupeře a odražený míč letící rychlostí vzduchu trefil Martina ze zadu do ruky. V tu chvíli se rozhořel ohromný požár. Polovina přihlížejících tvrdilo, že míč se odrazil od zadní brankové konstrukce (ze strany branky – ne uvnitř jako gól),tudíž že míč už byl za čárou. Druhá polovina tvrdila, že míč se odrazil od přední tyče a ruka Martina je tedy právoplatná. Rozhodčí se opět zachoval jako posera a nepochopitelně odpískal penaltu. Jsou tu dvě věci, ve kterých pochybil. V jedné méně a v druhé katastrofálně a pro nás destruktivně. Za prvé, nikdo nevěděl, odkud se míč odrazil. Ani rozhodčí, a s přihlédnutím k vyrovnaně se tvářícím dvěma táborům se nedalo stoprocentně určit, kde je pravda. Bylo tedy na sudím se rozhodnout, a verdikt zněl proti nám, tedy odraz byl od přední tyče. Od toho se odvíjí druhý a to velmi krutý žert. I pokud by se míč odrazil od přední tyče, rozhodčí přeci nemůže odpískat ruku nastřelenou světelnou rychlostí a to zezadu odrazem od tyče, navíc v takovém okamžiku, kdy jde o všechno. I v tomto případě sudí vyhověl Madridu a odpískal penaltu. Ta byla proměněná a my tak prohráli 2:3.
Carpe Deim vs. Madrid 2:3 (0:1)
branky: Martin, Pája
.
Kdybych neviděl na vlastní oči, jakej je ten rozhodčí ňouma, věřil bych, že mu Madrid něco dal bokem..
Nu což, stalo se a my odešli se sklopenou hlavou z výsledku zápasu a pískání rozhodčího. Co nás však může těšit je předvedený výkon v obou zápasech, který byl na velmi dobré úrovni..
.
Nejhorší je na tom fakt, že takto jsme ve skupině skončili až na šestém místě. Pokud by nám rozhodčí neposral zápas, byly bychom, a to se teď držte, na třetím místě!!! Jakto? FFT Vinohrady prohráli v poslední víkendu oba zápasy, s Tomsonem B i s Oknoservisem a z důvodu lepšího vzájemného zápasu bychom předběhli i je. Zde jsme prožili výstavní příklad toho, jak blízko je od věčné slávy ke zklamání. Od třetího místa k šestému..
.
Samozřejmě, můžeme namítnout, že postup jsme vyhodili z okna sami a to remízou s Antabusem a prohrou s Gascarem, a máme pravdu. Pokud by se lépe zvládly tyto zápasy, o postup bychom měli postarané. Ale na kdyby se nehraje a my měli osud ve svých rukou v posledním zápase turnaje, z těch nám je ale bohužel vyrval rozhodčí..
.
Nezapomeňte:
V neděli 28.2. se hrají od 13:00 zápasy o konečné umístění.. Soupeři: Stones, Barum, Tembo.

úterý 9. února 2010

Nepopulární, ale nutný fakt..

Nastala doba, kdy bych chtěl požádat Vláďu a Kubu o zaplacení startovného za druhou část sezony.
Na podzim jsem od nich vybral část první s tím, že v půlce se domluvíme co a jak dál.. Já, jakožto hlava pomazaná týmu Carpe Diem jsem s oběma články týmu velmi spokojen, proto nevidím důvod, proč bychom měli násilně rozdělit naše společné cesty životem..
.
Od každého tedy žádám zaplatit druhou část startovného ve výši 600 Kč.
Termín zaplacení bych stanovil na 14.březen, společně s Turnajem Nadějí, pokud se tam přihlásíme..
.
Peníze nebudou použity na zaplacení turnaje, nýbrž na další dvě pohledávky, které se už delší dobu s týmem táhnou.. Michalovi musíme vrátit 400 korun za startovné v BO, které zaplatil a poté nehrál a druhá věc je vrácení peněz Davidovi Benzemovi Plchovi, od kterého jsme odkoupili zpět zánovní dres.. Částku ještě musím dohledat..

Turnaj Nadějí Futsalu 2010

Stejně jako vloni, i letos je zařezen na listinu zimních přípravných turnajů - TURNAJ NADĚJÍ FUTSALU 2010.
Minulý rok jsme se turnaje zúčastnili, ale ze skupiny se nám nepodařilo postoupit. Když se dívám zpětně, měli jsme také celkem těžkou skupinu - Werder, Olymp, SK Líšeň B, BB Press - celky prvnívh tříd, a my.
.
Ptám se Vás, chtěl by si někdo turnaj zahrát i letos? Je úplně jedno, kdo na turnaji bude hrát, jde o to, abychom poskládali tým..
Prosím Vás tedy, o dvě věci, se kterými se mi svěřte na diskuzi..
1. Chci / nechci hrát (kdo nenapíše nic, beru to, že to nečet)
2. V jaké skupině chci hrát (každej podle svýho svědomí, většinový hlas vyhrává)
.
Propozice turnaje:
Brněnská asociace futsalu pořádá 14.ročník futsalového turnaje TURNAJ NADĚJÍ 2010, který se koná v neděli 21. a 28.března (zákl.skup.) a 4.dubna (osmifinále, play-off a finále) v nafukovací hale s umělou trávou v Novém Lískovci v Brně. Startovné je ve výši 1100 korun.
Turnaj je určen pro mužstva a hráče nižších soutěží (2.-3.třída) a neregistrované týmy a hráče.
Rozdělení přihlášených týmů do skupin:
Skupina A (21.3. dopoledne 8-13):
Skupina B (21.3. odpoledne 13-18):
Skupina C (28.3. dopoledne 8-13):
Skupina D (28.3. odpoledne 13-18):
.
Co se týče startovného, tak je jak jsme se mohli dočíst 1100 korun. Jen tak pro info... 6lidí - 183kč, 7lidí - 158kč, 8lidí - 138kč, 9lidí - 122kč, 10lidí - 110kč. Startovné bych od Vás požadoval do neděle 14.března!
.
Tak pánové, všechno už víte.. Rozhodněte se a dejte vědět, které datum a jaký čas by se vám nejlépe hodil. Díky

Tréninky se Slovanem dodoutnaly

Z důvodu velmi žalostné účasti, přímo na hovno, našich hráčů jsou úterní tréninky se Slovanem zrušeny. Většinou se sejdeme v úterý dva, maximálně tři, což je přímo průser a před Jarou musím koktat jakokoko Kokoška. Asi má každý příliš mnoho povinností a málo času, jinak si to nedovedu vysvětlit. Nechci aby mě tu někdo psal, proč nemůže chodit, asi pro to má své důvody...stejně se tím nic nevyřeší a chodit nebude dál.
.
Občas Jara napíše někomu spolehlivému, kdo chodí pravidelně, jestli si nechce jít zahrát, ale o týmu jako takovém - Carpe Diem - už dlouho nepadlo ani slovo a já se mu nedivím. S dvěma, nebo třema hráči můžeme jít hrát tak maximálně kuželky..
.
Tímto odpovídám i na Michalovu otázku z diskuzi ohledně úterních tréninků.

pondělí 8. února 2010

Michaldo Raul Koláček hlásí nástup!

Konečně! Dámy a pánové, nasaďte si brýle a cvikry, na scénu opět brzy vytančí hvězda s velkým H, Michal Koláček!
Po dlouhé rekonvalescenci po zlomení ruky se už za pár týdnů v oranžovém dresu opět objeví ikona brněnského futsalu. Když slyším jméno Michal Koláček, budí to ve mě ihned něco jako takové přirozené spojení slov, nebo jak se tomu říká.. Když se řekne třeba vidlička, každého napadne nůž (vidlička a nůž prostě patří k sobě). Když se řekne Olin, každý má hned na jazyku slova "starý paprika, či bařtipán". Pája je ztvárněním slova kvalitní futsal no a když se řekne Michal, je to slovo brankostroj, nebo třeba futsalový karneval. Pochopili jste to? Jistě ano..
.
Na Michalovo umění se snad můžeme těšit už brzy..
.
Zda to bude už v neděli 28.února, to se ještě neví. Doufám, že od Michala dostaneme brzy info. Proč 28. února? To totiž odehrajeme zápasy o umístění v letošní Brno Open.
Od 13:00 sehrajeme zápasy s ostatními celky sklupin, které skončili na 6.místě, jako my. Budou to Stones, Tembo a Barum.
Stones - celek 1.B třídy (11.flek)
Barum - celek 3.B třídy (1.flek)
Tembo - celek 3.F třídy (8.flek)
.
Prosím o vyjádření na diskuzi těch, kteří se utkání nebudou moci zúčastnit, ať víme, kolik nás bude.

čtvrtek 4. února 2010

Dámy a pánové, Honza Rosák!

Před touto sezonou jsem, jak všichni dobře víte, na stránkách BAF vyvěsil inzerát, ve kterém jsme hledali posily pro náš tým. Výsledek je takový, jaký sami můžete vidět – velmi dobrý! Tímto krokem do neznáma jsme získali Kubu s Vláďou, dva hodnotné články řetězce. Proč Vám ale toto všechno píšu? Minulý rok před sezonou jsem obdržel ještě jeden email s dotazem na účinkování v našem týmu.. Byl to samotný Honza Rosák!
Tuším, že jsem se o tom snad ani nezmiňoval. Mělo to svůj důvod. S Honzou Rosákem jsme byli domluveni, že podzim odehraje v jednom nejmenovaném klubu třetí třídy a na jaře že se ozve, co a jak.. No a je to tady.
Honza se ozval s dotazem na hraní v Carpe Diem. Tento článek píši, abychom společně rozhodli, jestli připrat dalšího člena týmu nebo ne..
Byl bych rád, aby se každý z členů týmu, kdo bude číst tyto řádky, vyjádřil na diskuzi k tomuto tématu.

Okolnosti:
Náš tým dnešním dnem čítá 10 jmen. Jména roztřídil na „stabilní články“ a „nestabilní články“.
.
Borci, se kterými se dá počítat na toto jaro 09/10: Boris, Vláďa, Michal, Martin M., Kuba, Ríša a Pája, Olin, Martin H.. To jest 9 lidí.
Borci nejistí: Lob.

Borci, se kterými se dá počítat i do příští sezony 10/11: Boris, Vláďa, Michal, Martin M., Kuba, Ríša a Pája. To jest pouze 7 lidí.
Borci nejistí: Lob a Olda.
Borec končící: Martin H.
.
Tak teď vidíte, jak na tom jsme. Dle mého názoru Lob asi už příští sezonu hrát nebude, zeptám se ho zítra. Pokud by to tak opravdu bylo, měli bychom už dva ze hry. Dále velmi záleží, jak se k týmu postaví Olda. Byl bych rád, aby i on se už rozhodl a nehrál mrtvého brouka. V tomto už musí být jasno! Pokud by nebyl ani Olin, bylo by na místě hledat náhradu, protože 7 lidí do pole je opravdu málo, při naší marodce a časté absenci.
.
Dostupné info k Honzovi:
Příchod do Brna z důvodu studia.
Zřejmě hrál podzim v 3.D třídě.
Hrál futsal v Šumperku.
Měl by to být obránce.
.
Otázky, na které chci odpovědi:
1. Měl by se vzít Honza R.do týmu už nyní na jaro? (samozřejmě po nějakým tréninku, ať neberem druhého…hmmmm přemýšlím koho by to tak mohlo nejmíň urazit J ) Po sezoně, pokud odejde Lob a Olda zase někoho shánět, když teď můžeme popelavou holubičku chytit jednoduše? (navíc budu asi mít dost problémů se sháněním brankáře..)
Po sezoně už taky H.R. k nám jít nemusí chtít, může hrát stabilně jinde..
.
2. Bude hrát Lob a Olin i příští sezonu? Zásadní otázka…
.
Tak co?
Očekávám Vaše názory a odpovědi, jak naložit s možnou posilou.. Počkat, nebo vzít? Vyjádřete se prosím. Díky

Střelecký koncert ? Prozatím dosti komorní..

Prozatímními nejlepšími střelci klubu Carpe Diem v právě probíhající Brno Open jsou Kuba s Lukášem, kteří si připsali po třech brankách. Se dvěma brankami se může pyšnit Boris a věřím, že to i dělá. Po jedné brance si připsali Martin M., Ríša a Pája. Zatím jediným nestřelcem této soutěže je prozatím Olin. Doufejme, že si kanonádu schoval třeba již na tuhle neděli..
Kuba, Lukáš – 3
Boris – 2
Martin M., Ríša, Pája - 1

.
Z 6ti zápasů se nám podařilo vstřelit tedy 11 branek, což není bůhvíjaké představení. Necelé dvě branky na zápas. S problémem proměňování šancí se náš klub potýká už delší dobu. Nemyslím si, že by byl zakopán pes někde jinde.. jelikož do šancí se za zápas dostaneme mnohokrát, jen ta finální fáze - proměňování prázdných branek vázne..

středa 3. února 2010

Ríša na seznamu hrajících..

V pondělí mě volal Ríša, že v neděli bude připraven nastoupit do rozhodujících bojů letošní zimní soutěže. Došlo totiž k mejlce. Ríša si myslel, že sme hráli tuto neděli, co byla 31.1.. Ale chyba lávky, hrajeme neděli následující - 7.2.
Tím se sestava rozrostla o další, šesté jméno.
Předpokládaná sestava: Sir A.Ferguson - Olin, Ríša, Pája - Kuba, Martin M., Kuba.
Sraz v 7:40!