pondělí 30. listopadu 2009

Zítra je trénink

Jen pro připomenutí, zítra v 19:30 je na Okruhu v nafukovačce trénink se Slovanem. Doufám, že se nenecháme zahanbit a dojdem v co největším počtu! Hoja!

Brno Open 2010

Dnes jsem nás přihlásil do zimního turnaje - Brno Open 2010. Domluvili jsme se takto na akci "Varna" v pátek 20.11.2009.
Téměř ve všech skupinách zbývá už pouze pár posledních míst. Bylo na čase tedy vybrat některou ze skupin a přihlásit nás. Tentokrát jsem prezidentsky rozhodl, že budeme hrát nedělní dopolední skupinu "C", kde změnříme síly mimojiné například s naším velkým rivalem Antabusem.
.
Oproti loňskému rozlosování se letos můžeme těšit na relativně lehčí soupeře, i když dnes už ve futsale slabé mužstva nejsou, krom S.O.S a Luxury. Neměli bychom se střetnout se soupeřy z vyšší, než je 1.brněnská třída. Proto se dá už nyní mluvit o velké vyrovnanosti skupiny a o zajímavých vyrovnaných zápasech. Ve skupině C jsou rovnoměrně rozděleny celky z 1., 2., i 3. třídy. A kdo na koho si tedy můžeme brousit kopýtka?
.
FFT VINOHRADY - čtvrtý celek 1.B třídy. Zřejmě jeden z favoritů skupiny. Jen pro zajímavost, v podzimní části si bez větších problémů poradil se Slovanem C, který v soutěžním zápase pokořil 6:1.

TOMSON B
- třetí tým 1.A. třídy. Bezesporu leader skupiny, už z toho důvodu, že jejich "A" tým hraje 2.futsalovou ligu. Teď jde o to, kdo tedy za ně bude hrát, jestli opravdu Béčko, nebo zda budou posily z Ačka a to by bylo teprve tóčo..

MADRID - tento celek se snaží o udržení se v 1.A třídě, kde mu prozatím náleží sestupové 14.místo. Jedná li se o Á celek. Béčko Madridu hraje 2.C třídu, kde brázdí bahno posledního fleku.

KAMPA - 10.místo v 2.B třídě. Kampa nám měla být soupeřem i v minulém ročníku, nestalo se tak, jelikož se na utkání nedostavilo a my tak vyhráli kontumačně 5:0.

CARPE DIEM - 11.místo v 2.D. třídě. Ambiciózní celek plný svělých individualit. Proslavilo se svojí urputnou řeckou defenzívou. V loňském ročníku BO šokovalo Carpe širokou veřejnost svým postupem ze "skupiny smrti" a to na úkor o mnoho soutěží výše hrajícího SOŠ OOM, které mimochodem v tvrdé bitvě ve skupině zaslouženě porazilo.

ANTABUS - náš starý známý zpřátelený celek. Ve 3.C třídě náležé Antabusu pěkné 4. místo. Nevím, zda včak v jejich očích nejde o zklamání, jelikož do poloviny podzimu to vypadalo na postup, nyní na přední celky třídy už dosti ztrácí a postup se vzdaluje. Každopádně tým celkem dobře známe ze společných tréniků a tak se v tomto případě můžeme těšit na střetnutí, kde nebude milimetr hřiště zadarmo.

ANITALS - 6.místo v 3.F třídě. O tomto celku nevím, co bych napsal. Nikdy jsem ho hrát neviděl.

HOLÁSKY - nenechte se zmást názvem. Tým Holásky je tým, se kterým jsme měli čest se střetnout v loňské soutěži a to pod názvem Dynamit. Letos se týmu příliš nedaří, v 3.A třídě se po podzimu usadil na 9. pozici. Snad je to i tím, že s týmem rozvázal po sporu s vedením smlouvu jejich klíčový hráč Jay Jay Lach.
.
Tak soupeře známe..
Teď nám zbývá vyřešit další důležité skutečnosti..

1. Sestava.. Na akci ve Varně se zhruba řeklo, kdo by chtěl hrát.. Pořádně si tio nepamatuju a proto Vás všechny žádám, abyste se napsali na DISKUZI, i ty, co teď napíšu, že mě účast přislíbili!!!! Myslím, že chtěl hrát Kuba, Ríša, Boris, Vláďa a já. Otazník visí nad Olinem, kterého žádám, aby se ce nejrychleji na diskuzi vyjádřil a rozhodl se. Dalšími, o kterých není jasno je Martin M. a Michal. I tyto prosím o napsání svého stavu a postoje k Brno Open 2010. Posledním adeptem, kterého jsem oslovil je Lukáš, který mě má dát také brzo vědět, jak na tom je.. Rád bych naši sestavu naplnil na přibližně 8 lidí, maximálně 9. Pokud by všichni zde zmínění svoji účast potvrdili, dosáhneme přesně tohoto numera.

2. Brankář.. Do brány by se měl dle posledních odhadů a předpokladů postavit Ríša, nebo Boris. Nebo je to na domluvě a můžou se jakkoliv prostřídat.

3. Startovné.. Částka 4000 korun má být zaplacena do 21.12.2009. Abych neměl honitbu, prosím Vás o zaplacení částky do 15. prosince. Uvidíme, jak to bude nyní s tréninkama, pokud by do té doby žídný nebyl, nebo jsme se neviděli, tak svolám kolem 15.tého nějakej sraz třeba opět na Okruhu, jako před sezonou, kde peníze vyberu. Vybíraná částka samozřejmě závisí na počtu přihlášených lidí..
.
Právě nyní na DISKUZI vytvářím nový ODKAZ, kde napiště, zda na BO jdete, nebo jedete.. Vyjádřete se prosím do neděle 6.12., máte na to týden.. Ať s tím pak zas nemám problémy a běhání..Vyjděte mě vstříc.. Po neděli, dle počtu přihlášených spočítám částku na hlavu a zveřejním ji zde.

.
Info a hrací termíny základní skupiny:
Skupina C ( nafukovačka Okruh, nedělní dopolední skupina : 8 - 13h )

neděle 10. ledna
neděle 17. ledna
neděle 24. ledna
neděle 7. února.
.
Po základní skupině, následují play off boje, případně boj o umístění.

sobota 28. listopadu 2009

Nedělní přátelské utkání s RST zrušeno

Zítra, v neděli 29.11, jsme se měli na Svážné střetnout v přátelském utkání s celkem RST. Zápas je zrušen, zřejmě pro nesejití se hráčů protivníka. Pokud bude nějaký náhradní termín, dozvíte se o něm..

čtvrtek 26. listopadu 2009

Natlouk sem si hubu, v přeplněným klubu..

Sjet po zadku schody není věru žádná legrace. Přesvědčil jsem se o tom minulý pátek v hudebním klubu Charlies.

středa 25. listopadu 2009

Kanadské bodování po podzimu

Se spožděním, ale přece, Vám přináším aktuální kanadské bodování v našem týmu po podzimní části, kterému kraluje Olda. Na druhé místo se po vydařeným posledních kolech vyšvihl Martin M. a třetí pozice patří mě, Pájovi. Na čtvrtém a pátém místě změna nenastala, jsou zde stále Vláďa s Kubou. Pěknou nahrávkou si připsal v posledním kole bod Ríša a tím předstihl jak Borise, tak Michala. Poslední zůstal Lob, který na podzim odehrál pouze dva zápasy.

Přátelák s RST zatím na 50 procent

Dnes jsem domlouval přátelské utkání s týmem RST, kvůli kterému jste psali svoji účast na diskuzi. Na výběr byla sobota, nebo neděle. Nakonec se jazýček vah přiklonil k nedělnímu termínu a to díky Martinovi M., který svým tajným hlasováním definitivně rozhodl o větším počtu lidí na neděli.
.
Předběžná účast: Ríša, Kuba, Olin, Martin M. a Pája.
.
RST mě má do pátku dát vědět, jak se dohodl jejich tým a jak sou na tom oni. Až tehdy teda bude přátelák definitivně potvrzen. Proto Vás žádám, abyste během pátku večera zabrousili sem na stránky a zkoukli, jestli se nakonec utkání odehraje, nebo ne.
.
Termín je předběžně navržen na neděli, od 13:30 na hřišti Svážná.
.
Poslední zatím nevyřešenou otázkou zůstává "obsazenost" hřiště. Co navrhujete? Risk, že tam bude volno, nebo zamluvení za 200 korun?

pondělí 23. listopadu 2009

Rozloučili jsme se s letoškem se ctí..

V pátek proběhlo v restauračním zařízení Varna oficiální rozloučení s podzimní sezonou 2009/2010. Následně se pokračovalo do dalších klubů, čemuž jsem však už povětšinou nebyl svědkem.
Páteční párty, nebo lépe řečeno - její sraz, rezervovanou na 20:00, vzala většina týmu stejně jako příchody na zápasy.. až na pár vyjímek došli téměř všichni pozdě. Jediný Kuba byl ve Varně opravdu na osmou, já došel v 8:10 a Ríša v 8:20. Ve třičtvrtě na 9 si naše trio myslelo, že už asi ani nikdo nepříjde. Nakonec se před 9 uráčil objevit Olin a hluboko po 9 Boris, Vláďa L., Lukáš a nakonec i Vláďa M. Takže tímto byla naše slavící sqadra ten večer v plné síle.
.
Naše účinkování v podzimní části soutěže jsme řádně prohovořili, druhým neméně významným bodem na připraveném schématu večera byly naše plánované aktivity během zimy, při nichž byla nadnesena myšlenka, že bychom se opět mohli přihlásit do Brno Open - zimní ligy. Důležitým tématem se stal brankář pro příští sezonu. Jsou zde tři alternativy - sehnat nového, nebo nasadit houževnatého Ríšu, a nebo Borise a jeho magickou mikinu, který by si na tomto postu jistě nějaký ten bodík do "Hráče Sezony" připsal.. Alternativ je dost, v BO pokud se do něj opravdu přihlásíme, je jisté, že posledně dvě zmíněné možnosti alespoň vyzkoušíme.. Opravdovou tečku za soutěží udělal až můj závěrečný proslov, který se dočkal nevídaných ovací celé Varny.
.
Dále se už jen chlastalo, radovalo se ze života a rozplývalo se nad jarními ambicemi klubu..
Jaké máte zážitky ze závěrečné párty vy? Můžete své pocity napsat na diskuzi..

čtvrtek 19. listopadu 2009

Druhý pokus o oslovení Vás..

Pokouším se o druhý pokus, ve kterém Vás žádám o vyjádření k případnému přátelskému zápasu s RST. Už asi před měsícem a půl byl domluven pevný termín, ale přátelák se neuskutečnil díky nenadálému zranění našich hráčů.
Proto se Vás ptám, Vás všech, zda přátelák domluvit? Já jsem jasně pro!

Termín bych určil třeba na příští neděli 29.11. Nám i RST sezona skončila, tak myslím, že by to mohlo být schůdné.. A asi bychom se domluvili opět na Svážnou někdy třeba kolem 14:00.
Berete?
.
S RST ještě není nic domluveno, potřebuju zjistit, jestli bychom se sešli a pak je oslovím.. Takže se prosím všichni co nejdříve - nejlépe do této neděle - vyjádřete na diskuzi ANO/NE. Pokud se tam objeví opět jen tři, čtyři ohlasy, akce se ruší pro náš nezájem..
Díky!

středa 18. listopadu 2009

První naděje na sponzora pomalu zhasíná..

Poslední dny se pro mě, jakožto vedoucího týmu, odehrával v managerském duchu, a to doslova. Po skončené podzimní sezoně jsem si dal za úkol tým posunout dále i na jiné frontě, než pouze na hráčské.. Tou frontou je budování zázemí týmu, což je jistě velmi důležitou a nedílnou součástí dobře fungujícího klubu.
Dnes poprvé jsem dal světu na obdiv svoje odzbrojující a oslnivé managerské schopnosti.. Bohužel výsledek prozatím není takový, jaký bychom si přáli..
.
Ale vše popořadě. Během minulého týdne jsem připravil tzv."Stanovy klubu", spolu se "zápisem o ustavující valné hromady klubu". Ve stanovách je uvedeno mnoho důležitých věcí, kterými bychom se měli řídit a proto je brzy vyvěsím zde na stránkách k přečtení.. Mimo jiné jsou zde ustanoveni tři oficiální zástupci klubu - předseda: Pája, místopředseda: Olda, jednatel: Michal. Dále pravidla, ustanovení a klauzule kolem klubu..
Proč je toto vše nutné? To je jednoduché..
Posláním a registrací u Ministerstva Vnitra získáme IČO, tudíž se staneme ofic. organizací. Výhodou je posléze to, že pokud bychom někde žádali o sponzoring, bez IČA by nás každej kopl do zadnice. Při tzv. sponzorském daru se podepisuje smlouva, kde musí být vypsány klubové iniciály včetně IČA, jen tak si dárce může částku odepsat na konci roku z daní.
Teď už mě scházejí pouze podpisy jmenovaných - Oldy a Michala, a může se to odeslat..
.
No a teď k věci, kterou jsem dnes po dlouhém odhodlávání učinil. Dnes jsem šel za ředitelem firmy - DN Formed Brno, ve které pracuju a požádal ho o sponzorování Carpe Diem. DN Formed Brno se zabývá prodejem zdravotnické techniky, servisem zdravotnických přístrojů atd.. Bohužel Vám musím už z úvodu sdělit, že jsem nepochodil, ale s úplnou nepořízenou jsem taky neodešel. Podal jsem to následovně..
Požádal jsem pana ředitele, jako předseda klubu, jestli by bylo možné, aby se firma stala sponzorem našeho klubu. S tím, že jako výhody pro firmu jsem uvedl odpis z daní a logo týmu na dresu. Bylo mě sděleno, že v současné době je brzy na to dělat závěry ohledně sumy - možného přebytku na konci roku, se kterým se dá manipulovat a tudíž i rozdělit jakožto sponzorské dary. Po desetiminutovém rozhovoru jsem se dozvěděl, že firma přispívá jako sponzorský dárce na mnoho organizací, především na postižené děti atd.. Sponzorství klubu Carpe Diem však nebylo zcela vyloučeno, jen jsme tak nějak v pořadníku a neví se, jestli by i pro nás mohly být nějaké peníze uvolněny.. Pokud by se stalo, že nějaké peníze by se našli, tak bychom je mohli dostat..
.
V tuto chvíli, co je ovšem nejdůležitější, musím říci, že první pokus se nevydařil. Stálého sponzora tedy zatím nemáme.. Ovšem někde se začít musí..

pátek 13. listopadu 2009

Vyhodnocení Hráče Sezony po podzimní části soutěže

Rok se s rokem pomalu sešel a je na mě, abych vyhodnotil prozatímní výsledky Hráče Sezony pro sezonu 2009/2010. Jde samozřejmě zatím pouze o dílčí výsledky, ale i přes to je z číselných hodnot patrné, bez jakýchkoliv postranních úmyslů, že s objektivitou se tato soutěž bohužel na hony minula. Tím nechci ani v nejmenším ubírat zásluhy a bodové ohodnocení vedoucím hráčům soutěže, které si jistě právem zaslouží, ale poukázat na to, že soutěžní pravidla byla pro letošní rok nešťastně nastavena.
.
Zdá se mi, že vloni byly regule lépe upraveny, než letos. Touto změnou (hlasováním pouze pro jednoho hráče místo loňských tří) jsem chtěl dosáhnout především zjednodušení soutěže pro Vás, hlasující. Nyní se však ukázalo, že největší úder dostala soutěž samotná..
.
Abych své slova vysvětlil do podrobna.. Vezmu si jako příklad Martina H. (nic proti Tobě, jen to musím na někom demonstrovat).. :-)
V 9.a 10. kole hlasování Martin získal celých úctyhodných 5 bodů..
V čem je problém? Že 5 bodů se ukázalo být tak velkým číslem, že kdyby už do konce sezony nekopl do míče a na zápasech by vůbec nebyl, i přesto by se v HS umístil na 4. místě. Prostě a jasně jeden vynikající a ojedinělý výkon v sezoně nemůže být směrodatným ukazatelem dlouhodobé soutěže..
.
Další "kachnou" je zisk 0 bodů Borise. Myslím, že vůbec nehrál špatně a vlévají se mi slzy do očí při pomyšlení, jak se teď asi Boris cítí.. :-) (dokonce i Pavel Trávníček, nebo Rocco Siffredy dostalo více bodů. než Borda... natož Barbar Conan s Karlem)
.
Přes zimu popřemýšlím a vyhodnotím pravidla tak, aby byly směřovány kvalitnějším směrem. Výsledky z podzimu samozřejmě budou v posezonním hodnocení zohledněny a započítány, ale předpokládám, že jarní část soutěže se bude odehrávat v jiném duchu, než doposud.
.
V obrázku nalevo jsou výsledky podzimní části soutěže..

čtvrtek 12. listopadu 2009

Úspěšně jsme rozkrojili Meloun

Podzimní sezóna skončila.. Tato smutná zpráva jistě nezasáhla pouze mě, ale všechny hráče nejen našeho týmu. S radostí vám však můžu sdělit, že závěr sezony klub Carpe Diem zvládl s noblesou.
I v posledním kole se nám po dramatu, které jsme si sami připravili, podařilo naplno bodovat a tak si během zimy můžeme mnout ruce v relativně klidném středu tabulky. Na poslední zápas podzimu se přišlo podívat obrovské množství fanoušků, kteří se v mnoha případech ani na E'stadio de la Lisenha Nuovo nedostali - viz obrázek. Kapacita stadionu byla 100procentně naplněna..
.
Jsem rád, že i k poslednímu utkání jsme se nepostavili tak, jako během téměř celé sezony, tedy jako cikáni k cepu a dokázali jsme, že i na jaře se s námi musí počítat. Vedení týmu jasně nasměrovalo tým k hřmotným úspěchům.
.
V sestavě se nečekaně objevil navrátilec z marodky Vláďa, uzdravený Boris, který si zranění přivodil gaučingem, a dále Kuba, Ríša, Olda, oba Martinové a já. Měli jsme tedy k dispozici tři střídající hráče. Počasí nám ten den celkem přálo, hrálo se za příjemných sedmi stupních. Oproti minulému víkendy, kdy se teplota pohybovala kolem nuly to bylo jako bychom hráli na tuniském pobřeží.. Ještě před úvodním výkopem následovalo překontrolování soupisky soupeře, jelikož v minulém týdnu se na našich stránkách rozjela anketa, kdo za Deportivo nastoupí v bráně.. Na výběr byl buď Anděl, nebo Meloun. Zvítězil ten, kdo si tipl Melouna!
.
Utkání s Deportivem, 14.týmem tabulky, měl být pro nás velkou zkouškou. Potvrdíme vzrůstající formu, nebo opět klesneme do bahna.. To se jistě honilo hlavami všech zúčastněných.. Cihlová zeď v našem obraném pásmu byla postavena a tak jsme se mohli směle vrhnout do utkání. Už dlouho se nám nepodařil tak vyjímečně podařený vstup do utkání. Snad po ani né pěti minutách hry se při rozehrávání autu z levé strany udělal velký prostor před bránou. Rychle a přesně jsem rozehrál snad na 8 metrů a nabíhající Olin, marně stíhán soupeřem lehce zasunul Melounovi svou merunu do patřičných míst. Vedení 1:0 hned na začátku utkání nás zahřálo. Netrvalo dlouho, a přišla branka druhá. Nevinná akce na polovině hřiště. Olda vedl míč, náhle se kácí k zemi a míč přebírá Martin M., následuje pár kroků s míčem kupředu a náhle střela!! Střela?? No asi ano, sice si během ní ještě stačili komáři na míči uvařit kafé, ale budiž.. Míč propadává brankáři Deportiva nešťastně mezi nohama a my můžeme slavit.. Vedení 2:0 vypadalo velmi slibně! Soupeř byl v první půli naprosto bezradný, nevytvořili si snad jedinou stoprocentní příležitost, za čož můžeme děkovat velmi dobře organizované a nepropustné obraně. V Deportivu smrděl pouze jeden hráč, a to Frankie Dlouhán.. Sám však na vše nestačil... Do poločasu jsem hráli vynikající futsal podpořený množstvím brankových příležitostí. Jak se už stalo tradicí, neproměnili jsme je. Troufám si tipovat, že kdybychom je dali, mohly jsem v poločase vést 5:0 a druhá půle se mohla jen dohrávat. To bychom ale nebyly my, kdybychom nechtěli udělat drama pro diváky..
.
Poločasovou pauzu každý tým využil jinak. Od soupeře jsem zaslechl zoufalé výkřiky beznaděje a hlasité vzájemné nabádání " ..uvěř v Ježíše a zachraň nás.. ", nebo .." den posledního soudu je tu ".. Nevím, co to bylo za provokaci.. My jsme pauzu využili poněkud jinak, museli jsme snad každý zobnout kyanidu s příchutí malin, nebo jinak si náš výkon v druhé půli nedokážu vysvětlit..
.
Hned v úvodu poločasu druhého jsem si všiml, že začínáme polevovat a nejspíše si myslíme, že výsledek 2:0 je dostačující. Přestaly se pomalu plnit pokyny na sto procent, ale třeba jen na 80 a hned byl oheň na střeše. S úbytkem sil, které jsem občas zbytečně vyčerpali bezhlavým útočením, nám náhle chyběli ke zvládnutí obranných manévrů. Trest za nedůslednost samozřejmě přišel a místo toho, aby se druhý poločas jen dohrával, vzniklo na pažitu Shakespearovské drama. Soupeř snižuje po nedůrazu v obraně na 1:2 a do žil se mu vlévá nová míza.. Zbytek zápasu hrajeme vyrovnanou partii, kdy urputné bránění střídala snaha o finální rozseknutí výsledku v náš prospěch. Soupeř byl nepříjemný, ale veškeré pokusy buď zlikvidoval Martin v bráně, nebo narazili na tuhou obranu. Štěstí však nakonec stálo na naší straně a zaslouženě jsme dvě minuty před koncem zvýšili na 3:1. Akci rozjel opět Olin, předal míč Ríšovi, ten se před bránou neukvapil a nahrál lépe postavenému Kubovi. Kuba upravil do prázdné brány na konečných 3:1 pro Carpe Diem.
Carpe Deim vs. Deportivo 3:1 (2:0)
branky: Olin (Pája), Martin M. (Olin), Kuba (Ríša)
Po zápase jsem měl dobrý pocit, že jsme utkání zvládli, i když v druhé půli to nebylo úplně ono. První poločas byl opravdu zvládnut profesorsky. Za to Vám všem zúčastněným děkuju!
.
V posledních třech utkáních máme výbornou bilanci. Zisk 9ti bodů při skóre 7:2. Pokud v tomto vražedném tempu budeme pokračovat i na jaře… nevím, nevím, jak to s námi dopadne.. .-)
.
V tabulce jsme se bohužel příliš vzhůru nevyšplhali. To je zapříčiněno tím, že mezi námi a středem tabulky ještě před našimi třemi vítěznými zápasy vznikla bodová propast. Tu jsme našimi výhrami smazali a nyní se řadíme na 11. místo, přičemž na 6.místo tabulky ztrácíme pouhých 6 bodů. Tím je jasně patrné, jak je střed tabulky vyrovnaný a krutě zahuštěný.
.
Nyní nás čeká zimní pauza. V této přestávce prozatím nadále pokračují úterní tréninky se Slovanem, nyní už v nafukovací hale. Dále je na nás, zda se přihlásíme na nějaký zimní turnaj. Já osobně bych nebyl proti. Ve hře by mohla být i zimní liga, ta je ovšem podmíněná sehnáním brankáře, jakožto náhradu za Martina H..
.
Příští pátek 20.11. bude v hostinci oficiálně ukončen futsalový letošek. Název hospody si nepamatuju, protože rezervaci zařizuje Esteban Ríša, proto ho prosím, aby její název napsal na diskuzi. Sraz v "bezejmenné" hospodě ve 20:00!

čtvrtek 5. listopadu 2009

Poslední zápas podzimu - Deportivo

Za tři dny, v neděli 8.11., odehrajeme svůj poslední zápas podzimní sezony. Půjde o velmi důležitý zápas, který by nás při zisku 3 bodů, konečně usadil v relativně klidném středu tabulky.

Minulý víkend ukázal naplno naše schopnosti.. podaří se nám dobrý výkon zopakovat? V neděli bychom se měli sejít v následující sestavě.. Martin H., Boris, Ríša, Olin, Pája, Martin M., Kuba. To znamená, že budou dva na střídání. Chybět budou Michal, Vláďa a zřejmě Lob. Počasí posledních dnů mluví jasně - kosa!

Deportivo, celek se kterým jsme tzv. ve dvojici. Co to znamená? Že měli vždy, když jsme hráli my, stejné soupeře. Minule to byla Líšeň a Botagofo, ale na rozdíl od nás, oba zápasy prohráli. Sice o jednu branku, ale prohráli. Deportivo je prozatím na 14. pozici v tabulce, patří mu "nejlepší" sestupové místo. To znamená, že s námi budou jistě chtít bodovat, to ovšem platí i o nás. Soupeř už mnohokrát odkázal, že vyznává ofenzivní styl hry, přičemž na obranu často zapomíná. Obdržených 56 branek to dokazuje (oproti 44 našim). Půjde tedy o otevřený zápas, ve kterém zvítězí zřejmě taktika..

Zápas se hraje v příjemných 11:30 na Novolíšeňské. To znamená, že sraz je v 11:00!!!

středa 4. listopadu 2009

Zakončení sezony - bude nějaké?

Rok 2009 se pomalu chýlí ke konci, v neděli hrajeme poslední zápas podzimní části a tak je na místě začít pomalu bilancovat a hodnotit uplynulý půlrok. Myslím, že by nebylo na škodu domluvit se a udělat nějakou závěrečnou… v hospodě, tam se o úspěšných taženích a těch opačných mluví jistě nejlépe. Co myslíte? Navrhuju pátek 20.listopadu.. Vyjádřete se prosím všichni na diskuzi, jak se stavíte k tomuto datu a vůbec k celému posezení..
Ještě mě napadlo, aby to nebyla vožíračka jako vždycky, večer zpestřit nějakým turnajem.. Třeba klubovým turnajem v šipkách, kulečníku, nebo bowlingu.. záleží na nás. A nebo se může jít klasicky do hospody..

úterý 3. listopadu 2009

Zajímavá anketa..

Při mém nedávném brouzdání statistikami naší 2.D třídy jsem zjistil zajímavou humornou skutečnost.. :-)
Za našeho soupeře - Deportivo - nastupují dva brankáři s neobvyklým příjmením, které ve společné kombinaci vykouzlí úsměv jistě i na Vašich tvářích.. Proto jsem se rozhodl následující novou anketu pojmout spíše komicky v tipérském duchu. Nastoupí za Deportivo v posledním 15.kole podzimu proti nám jako brankářská jednička Anděl, nebo Meloun?
Tipujte prosím... :-)

Bylo nás šest, vezeme šest!

Nedělní ráno... šero... sibiřská zima... mlha že by se dala krájet, rozespalé Brno se pomalu probouzí do mrazem prokřehlého rána.. Nikdo zatím netuší, že se schyluje k něčemu naprosto démonickému. Havrani ten den létali až příliš nízko, jako by něco tušili.. Svými zobáky zběsile bušili do okenic líšeňského sídliště, i když to nikdy předtím nedělali. Svými zběsilými skřeky prořezávali bubínky všech, kdo se to ráno odvážil alespoň vykouknout z okna.. Dekadentní šedá strach nahánějící atmosféra se nesla všemi přilehlými uličkami, i paní se psem raději zašla do vchodu v předtuše brzkého konce světa..
.
.. v tom silnou mlhu a neutuchající řev havranů přehlušilo něco mnohem, ale mnohem strašnějšího, z dály byl neomylně slyšet přibližující se dusot koňských kopyt.. a že to nebyly jedny!! Na šesti statných hnědkách přicválalo neohrožené komando statných chasníků z Carpe Diem Brno v čele s neohroženým Pájou, co by vůdcem této barbarské smečky..
.
.. tááák, úvod máme za sebou... :-)
Nedělní dopoledne konečně roztrhlo pěti zápasovou šňůru neúspěchů klubu a to tak, jak by to nikdo nečekal ani v těch nejrůžovějších snech.. Pro soupeře ze špice tabulky jsme měli být snadným soustem, ale hle, kůstka se jim vzpříčila v krku..
.
Teploměr toho dne ukazoval teploty kolem nuly, nelidské podmínky pro futsal. Ovšem nejen my, ale i soupeř mrzl a tak paní Zima (nebo možná Pepíček Zíma) rozdala v tomto ohledu karty oběma stranám stejně. Co jsme považovali v týdnu za nevýhodu bylo to, že už od čtvrtka bylo jasné, že budeme mít pouze jednoho na střídání.. Ze zápasů se omluvil Michal, Kuba, Lob neodepsal a Vláďa, který však projevil široké srdce a oddanost klubu tím, že i v takové kaltně přišel s kamarádem Pištou podpořit svůj tým. Nevýhoda mála hráčů se nakonec ukázala jako lichá a zápasy jsme celkem v pohodě odehráli bez větších potíží.. Podpořit nás přijela také Lucka, která po celý zápas hojně mávala vlajkou Carpe..
.
Jako první se nám v 9:50 postavila Sk Líšeň C. Tým s elektrizující obranou, která si dlouhodobě drží jednu obdrženou branku na zápas. Už z toho mnohým před zápasem běhal mráz po zádech. Ještě před zápasem jsme připomněli, co se bude hrát.. Stejná strategie jako minule, bránit vlastní obrané pásmo a spoléhat na rychlé protiútoky. V první řadě však stál úkol bezchybné defenzivy. První poločas začal. Aktivní Líšeň se snažila co nejdříve vstřelit branku a tím hned v úvodu získat psychickou i herní výhodu. Z naší strany se utkání odvíjelo stylem úporné defenzivy, přes kterou by neprošla ani myš. V prvním, takticky výborně zvládnutém poločase, by stála za zmínku pouze moje nastřelená tyčka, kterou jsem přelomil vejpůl. Nevynucená pauza trvala asi 5 minut, než pořadatelé donesli z tělocvičny novou, určenou k házené. Dalo by se říci, že Líšeň si nevytvořila přes náš obraný blok žádnou vážnější šanci. Každý si splnil svoje a tak se šlo do pomyslných poločasových kabin za nerozhodného stavu 0:0. Kdo by dlouhodoběji sledoval oba kluby, ničemu by se nedivil. Líšeň totiž letos hned v 8 případech po prvním poločasu nedostala branku, a vzhledem k naší nové taktice a nedávném zveřejnění statistiky úspěšnosti prvních a druhých poločasů , kde bychom si po prvním vedli výborně, výsledek 0:0 není žádné překvapení. Pro úplnost, my jsme do těchto chvil, vyjma nynějších nedělních zápasů, odehráli s nulou první poločas v 5ti případech.
.
Bezbrankový stav nás posiloval, byla za námi kvalitně odehraná půle a před námi vidina bodového zisku, který bychom potřebovali až hrůza.. Snad do poloviny druhého poločasu se nedělo nic zvláštního. Barikáda složená z vlastních těl držela nápor Líšňe. Do protiútoku jsme se sice dostávali celkem často, ale ztroskotali jsme buď na sehrané obraně, nebo na brankáři. Tlak Líšeňáků sílil a měl vrcholit posledních 6-8 minut před koncem. Dle slov mluvčího klubu, Líšeň do hry poslalo to nejlepší co mělo... Výsledek? Nulový!! Nebo spíše -50!! Po nenápadné akci po křídle, kde si míč uzmul Martin M., přistrčil přihrávkou merunu Oldovi a ten přesnou střelou k tyči, přes hráče překvapil brankáře hostů. Nevěřil jsem vlastním očím!! Pět minut před koncem jsme vedli nad šestou Líšní 1:0. Do hry se samozřejmě zapojil ihned i brankář hostí, a tak soupeř hrál takovou power-play s gólmanem. Často se nám stává, že tlaku soupeře podlehneme a inkasujeme. Díky bohu, se to tentokrát nestalo a my udrželi vítězný stav až do konce..
.
Musím říct, že to byla zasloužená výhra!! Možná kdyby někdo nezaujatý zápas sledoval by si řekl, že Líšeň hrála fotbal, měla více míč na kopačkách a tak měla vyhrát, já si to nemyslím. Oba týmy měli jinak nastavenou taktiku a my ji zvládly naprosto sto procentně a proto si výhru plně zasloužíme. Zisk tří bodů byl z říše snů, opravdu naprosto nečekaný, ale o to více zahřívající v mrazivém počasí. Martin H. si připsal pár vynikajících zákroků a především další nulu v sezoně.. Po utkání jsme se shodli, že pokud by padla branka hned v úvodu zápasu po mojí pumelici, kdo ví jak by to s námi dopadlo..
Carpe Diem vs. SK Líšeň C 1:0 (0:0)
branka: Olin (Martin M.)
zde si můžete přečíst v malém článečku na stránkách Líšně o naší výhře - NOVINKY - 2.11. - 10:03..
.
Tentokrát jsme měli jednozápasovou pauzu, která byla vyplněna zápasem Deportiva s naším dalším soupeřem Botafogou Mokrá, která do té chvíli okupovala krásné třetí místo v soutěži. Pauza na šatně byla vyplněna společnou masáží, sledováním Botafogy a chvástáním, jací tam sou staříci a jak je přejedeme..
.
Nastala chvíle pravdy. Nastupujeme proti druhému soupeři - Botafogo Mokrá. Pikantností na souboji bylo to, že náš Vláďa a Boris bydlí taktéž v Mokré.. Musí být pěkné bydlet v mokré.. Co vám budu povídat, taktika stejná, beton před naším brankářem a rychlé brejky. V první půli by se dalo utkání srovnat s tím s Líšní. Botafogo do nás bušilo a my odpovídali brejky. Tentokrát však velmi nebezpečnými.. Hráli jsme vyrovnanou partii podpořenou defenzivou ala Řecko. Akce jako z brazilské telenovely se nám povedla snad v půlce prvního poločasu. Rychlý brejk rozjel Ríša. Akci rozběhl k půli, tam předává míč do běhu mě na pravou stranu a já předkládám přesnou přihrávku Martinovi k zadní tyči.. Pro Martina už bylo jednoduché zasunout mičudu tam, kam patří. Hypermoderní akce se vším všudy. Rychlá, dynamická, přesná, s gólovým vyjádřením.. Výborně!! Týmem zacloumala vlna euforie. Myšlenky se náhle začaly směřovat pro nás už dlouho nevídaným směrem, k zisku 6ti bodů. Poločas však byl ještě relativně daleko a proto jsme nesměli usnout na vavřínech. Už už se zdálo, že poločas odehrajeme vítězně, když v tom společně s hvizdem rozhodčího přišla dalekonosná střela bodlem, spíše jen takový výkřik do tmy bezradného útočníka soupeře, která však bohužel Martinovy propadla nešťastně do brány. Jak už jsem řekl, hned na to přišel hvizd rozhodčího, který v tu chvíli rozdělil zápas na dvě půlky. Na lavičce se mísily pocity odhodlání dát do toho všechno, společně s chmury, že jsme dostali branku před poločasem a soupeř do nás teď šlápne.
.
Druhá půle začala.. Botafogo sice zvýšila svůj tlak na naši obranu, ale ta dnes byla slepena maltou až příliš tuhou na její rozbití.. Nervozita na straně protivníka a také únava z předchozího zápasu (zatím co jsme odpočívali) rostla a v obraně Botafogy se začali otevírat malé skuliny, které by při dobré konstalaci hvězd bylo možné využít a potrestat. Opět asi v půlce druhé půle přišel úder z naší strany. Ríša zavezl míč do útočného pásma, kde ho předal Martinovi M.. Ten psychicky posílen brankou v první půli začal čaroval u levé tyče soupeřovi branky... chvíli se tam motal jako hovínko pod splavem a náhle naservíroval míč nepokrytému Ríšovi před prázdnou bránu. Ríša se nemýlil a zavelel k vedení 2:1!! Krásný futsalový okamžik! Opravdu! Botafogo takový průběh jistě nečekalo. Měl to být jen další vyhraný zápas do sbírky.. Ránu z milosti nakonec ještě uštědřil soupeři obrozený Killer Martin. Po Oldově průniku a jeho přihrávce, Martin upravuje na 3:1. Že budeme vést 3:1 na Botafogou asi pět minut před koncem bych mohl v sobotu povídat leda tak Chocholouškovi, ten jediný by mě věřil.. a to ještě nevím jistě! Zbytek utkání se již odehrálo pod defenzivní taktovkou a my si tak připsali další tři body a cenný skalp jednoho z leadrů soutěže.
Carpe Diem vs. Botafogo 3:1 (1:1)
branky: Martin M. (Pája), Ríša (Martin M.), Martin M. (Olin)
.
Po zápase mě zaplavila obrovská radost. Nečekaný zisk 6ti bodů nás náhle vytáhl z bezprostředního ohrožení sestupu. Jsme na 11. pozici s 16ti body. Od posledního sestupového místa nás nyní dělí 6 bodů. Onen 14.tým - poslední sestupující - je prozatím Deportivo, náš poslední soupeř v podzimní části soutěže. V neděli se s ním střetneme na život a na smrt v Novolíšeňském koloseu.
.
Ani nevíte, jak velkou radost mám, po těchto zápasech mě ovládla obrovská euforie, která trvá a trvá. Sedím zde u komplu a píši článek v euforické křeči, která mě zasáhla od nedělního poledne.
Výhry na těmito rivaly stavím hodně vysoko. Když si vezmeme v jaké srabu jsme byly ještě před pár dny.. tak tento víkend opravdu ukázal, že pokud podáme ukázněný výkon, každý si plní svoje úkoly, pak můžeme uspět i proti takovým esům jako Líšeň a Botafogo.
.
I přes to, že Martin si tento víkend připsal neuvěřitelný 2+2 do kanadského bodování a byl tedy u všech branek, co jsme dali, hodnotil bych tyto dva výsledky jako jedny z nejkolektivnějších výher v historii. Na dobrém výsledku se podílel celý tým rovnoměrně!
.
Děkuji Vám za snahu! Připomněli jste mě totiž to, proč vůbec ten futsal dělám, proč mám snahu ten tým nějak vést a někam ho dovést. Je to pro ty pocity po vyhraném utkání, pro pocity z výher v těžkých zápasech, prostě pro to, co jsme prožíval tuto neděli.. Věřím, že jsem tento víkend nebyl sám, kdo měl a možná má stále příjemné pocity..