čtvrtek 12. listopadu 2009

Úspěšně jsme rozkrojili Meloun

Podzimní sezóna skončila.. Tato smutná zpráva jistě nezasáhla pouze mě, ale všechny hráče nejen našeho týmu. S radostí vám však můžu sdělit, že závěr sezony klub Carpe Diem zvládl s noblesou.
I v posledním kole se nám po dramatu, které jsme si sami připravili, podařilo naplno bodovat a tak si během zimy můžeme mnout ruce v relativně klidném středu tabulky. Na poslední zápas podzimu se přišlo podívat obrovské množství fanoušků, kteří se v mnoha případech ani na E'stadio de la Lisenha Nuovo nedostali - viz obrázek. Kapacita stadionu byla 100procentně naplněna..
.
Jsem rád, že i k poslednímu utkání jsme se nepostavili tak, jako během téměř celé sezony, tedy jako cikáni k cepu a dokázali jsme, že i na jaře se s námi musí počítat. Vedení týmu jasně nasměrovalo tým k hřmotným úspěchům.
.
V sestavě se nečekaně objevil navrátilec z marodky Vláďa, uzdravený Boris, který si zranění přivodil gaučingem, a dále Kuba, Ríša, Olda, oba Martinové a já. Měli jsme tedy k dispozici tři střídající hráče. Počasí nám ten den celkem přálo, hrálo se za příjemných sedmi stupních. Oproti minulému víkendy, kdy se teplota pohybovala kolem nuly to bylo jako bychom hráli na tuniském pobřeží.. Ještě před úvodním výkopem následovalo překontrolování soupisky soupeře, jelikož v minulém týdnu se na našich stránkách rozjela anketa, kdo za Deportivo nastoupí v bráně.. Na výběr byl buď Anděl, nebo Meloun. Zvítězil ten, kdo si tipl Melouna!
.
Utkání s Deportivem, 14.týmem tabulky, měl být pro nás velkou zkouškou. Potvrdíme vzrůstající formu, nebo opět klesneme do bahna.. To se jistě honilo hlavami všech zúčastněných.. Cihlová zeď v našem obraném pásmu byla postavena a tak jsme se mohli směle vrhnout do utkání. Už dlouho se nám nepodařil tak vyjímečně podařený vstup do utkání. Snad po ani né pěti minutách hry se při rozehrávání autu z levé strany udělal velký prostor před bránou. Rychle a přesně jsem rozehrál snad na 8 metrů a nabíhající Olin, marně stíhán soupeřem lehce zasunul Melounovi svou merunu do patřičných míst. Vedení 1:0 hned na začátku utkání nás zahřálo. Netrvalo dlouho, a přišla branka druhá. Nevinná akce na polovině hřiště. Olda vedl míč, náhle se kácí k zemi a míč přebírá Martin M., následuje pár kroků s míčem kupředu a náhle střela!! Střela?? No asi ano, sice si během ní ještě stačili komáři na míči uvařit kafé, ale budiž.. Míč propadává brankáři Deportiva nešťastně mezi nohama a my můžeme slavit.. Vedení 2:0 vypadalo velmi slibně! Soupeř byl v první půli naprosto bezradný, nevytvořili si snad jedinou stoprocentní příležitost, za čož můžeme děkovat velmi dobře organizované a nepropustné obraně. V Deportivu smrděl pouze jeden hráč, a to Frankie Dlouhán.. Sám však na vše nestačil... Do poločasu jsem hráli vynikající futsal podpořený množstvím brankových příležitostí. Jak se už stalo tradicí, neproměnili jsme je. Troufám si tipovat, že kdybychom je dali, mohly jsem v poločase vést 5:0 a druhá půle se mohla jen dohrávat. To bychom ale nebyly my, kdybychom nechtěli udělat drama pro diváky..
.
Poločasovou pauzu každý tým využil jinak. Od soupeře jsem zaslechl zoufalé výkřiky beznaděje a hlasité vzájemné nabádání " ..uvěř v Ježíše a zachraň nás.. ", nebo .." den posledního soudu je tu ".. Nevím, co to bylo za provokaci.. My jsme pauzu využili poněkud jinak, museli jsme snad každý zobnout kyanidu s příchutí malin, nebo jinak si náš výkon v druhé půli nedokážu vysvětlit..
.
Hned v úvodu poločasu druhého jsem si všiml, že začínáme polevovat a nejspíše si myslíme, že výsledek 2:0 je dostačující. Přestaly se pomalu plnit pokyny na sto procent, ale třeba jen na 80 a hned byl oheň na střeše. S úbytkem sil, které jsem občas zbytečně vyčerpali bezhlavým útočením, nám náhle chyběli ke zvládnutí obranných manévrů. Trest za nedůslednost samozřejmě přišel a místo toho, aby se druhý poločas jen dohrával, vzniklo na pažitu Shakespearovské drama. Soupeř snižuje po nedůrazu v obraně na 1:2 a do žil se mu vlévá nová míza.. Zbytek zápasu hrajeme vyrovnanou partii, kdy urputné bránění střídala snaha o finální rozseknutí výsledku v náš prospěch. Soupeř byl nepříjemný, ale veškeré pokusy buď zlikvidoval Martin v bráně, nebo narazili na tuhou obranu. Štěstí však nakonec stálo na naší straně a zaslouženě jsme dvě minuty před koncem zvýšili na 3:1. Akci rozjel opět Olin, předal míč Ríšovi, ten se před bránou neukvapil a nahrál lépe postavenému Kubovi. Kuba upravil do prázdné brány na konečných 3:1 pro Carpe Diem.
Carpe Deim vs. Deportivo 3:1 (2:0)
branky: Olin (Pája), Martin M. (Olin), Kuba (Ríša)
Po zápase jsem měl dobrý pocit, že jsme utkání zvládli, i když v druhé půli to nebylo úplně ono. První poločas byl opravdu zvládnut profesorsky. Za to Vám všem zúčastněným děkuju!
.
V posledních třech utkáních máme výbornou bilanci. Zisk 9ti bodů při skóre 7:2. Pokud v tomto vražedném tempu budeme pokračovat i na jaře… nevím, nevím, jak to s námi dopadne.. .-)
.
V tabulce jsme se bohužel příliš vzhůru nevyšplhali. To je zapříčiněno tím, že mezi námi a středem tabulky ještě před našimi třemi vítěznými zápasy vznikla bodová propast. Tu jsme našimi výhrami smazali a nyní se řadíme na 11. místo, přičemž na 6.místo tabulky ztrácíme pouhých 6 bodů. Tím je jasně patrné, jak je střed tabulky vyrovnaný a krutě zahuštěný.
.
Nyní nás čeká zimní pauza. V této přestávce prozatím nadále pokračují úterní tréninky se Slovanem, nyní už v nafukovací hale. Dále je na nás, zda se přihlásíme na nějaký zimní turnaj. Já osobně bych nebyl proti. Ve hře by mohla být i zimní liga, ta je ovšem podmíněná sehnáním brankáře, jakožto náhradu za Martina H..
.
Příští pátek 20.11. bude v hostinci oficiálně ukončen futsalový letošek. Název hospody si nepamatuju, protože rezervaci zařizuje Esteban Ríša, proto ho prosím, aby její název napsal na diskuzi. Sraz v "bezejmenné" hospodě ve 20:00!

Žádné komentáře: