pátek 13. listopadu 2009

Vyhodnocení Hráče Sezony po podzimní části soutěže

Rok se s rokem pomalu sešel a je na mě, abych vyhodnotil prozatímní výsledky Hráče Sezony pro sezonu 2009/2010. Jde samozřejmě zatím pouze o dílčí výsledky, ale i přes to je z číselných hodnot patrné, bez jakýchkoliv postranních úmyslů, že s objektivitou se tato soutěž bohužel na hony minula. Tím nechci ani v nejmenším ubírat zásluhy a bodové ohodnocení vedoucím hráčům soutěže, které si jistě právem zaslouží, ale poukázat na to, že soutěžní pravidla byla pro letošní rok nešťastně nastavena.
.
Zdá se mi, že vloni byly regule lépe upraveny, než letos. Touto změnou (hlasováním pouze pro jednoho hráče místo loňských tří) jsem chtěl dosáhnout především zjednodušení soutěže pro Vás, hlasující. Nyní se však ukázalo, že největší úder dostala soutěž samotná..
.
Abych své slova vysvětlil do podrobna.. Vezmu si jako příklad Martina H. (nic proti Tobě, jen to musím na někom demonstrovat).. :-)
V 9.a 10. kole hlasování Martin získal celých úctyhodných 5 bodů..
V čem je problém? Že 5 bodů se ukázalo být tak velkým číslem, že kdyby už do konce sezony nekopl do míče a na zápasech by vůbec nebyl, i přesto by se v HS umístil na 4. místě. Prostě a jasně jeden vynikající a ojedinělý výkon v sezoně nemůže být směrodatným ukazatelem dlouhodobé soutěže..
.
Další "kachnou" je zisk 0 bodů Borise. Myslím, že vůbec nehrál špatně a vlévají se mi slzy do očí při pomyšlení, jak se teď asi Boris cítí.. :-) (dokonce i Pavel Trávníček, nebo Rocco Siffredy dostalo více bodů. než Borda... natož Barbar Conan s Karlem)
.
Přes zimu popřemýšlím a vyhodnotím pravidla tak, aby byly směřovány kvalitnějším směrem. Výsledky z podzimu samozřejmě budou v posezonním hodnocení zohledněny a započítány, ale předpokládám, že jarní část soutěže se bude odehrávat v jiném duchu, než doposud.
.
V obrázku nalevo jsou výsledky podzimní části soutěže..

Žádné komentáře: