pondělí 29. dubna 2013

Tipovačka

Tipovačka se nám zúžila na boj tří jmen. Petr, Mira a Pája. Olin s Vláďou zřejmě sami uznali, že konkurence je skutečně neúnosná, neunesli tlak na své osoby a sami soutěž po dlouhém promýšlení opustitli.. Jinak si nelez vysvětlit jejich kolaps. Každopádně soutěž pokračuje nadále, i když seznam zúčastněných je na nejnižším počtu v historii. Po sezoně je na místě se zamyslet, zda v příští ročník začít, nebo ne.

Na čelo jsem se na Petra dotáhl já a společně tak vedeme tabulku shodně s 41 body. V závěsu za námi je Mira, který může jedním povedeným týdnem situaci výrazně zdramatizovat. Už z povzdálí na nás kouká dnes již nedlouho herně zakrnělý Vláďa a trvale zakrnělý Olin. Ostatní jsou pasé, krom Michalda a Sykece, kteří se tu a tam probudí.

V následujím víkendu se hraje mnoho zajímavého. Naše 3A třída je nabitá zajímavými duely. Supersouboj nabízí také neměcká Bundesliga a anglická Premier League.

DORTMUND vs. BAYERN
MAN UTD vs. CHELSEA
TOTENRUM vs. ST.LÍSKOVEC
RST vs. STORKS
ŘEČKOVICE vs. PSYCHOTIP
Vstřelí v některém z nedělních střetnutí branku MILAN?

pátek 26. dubna 2013

Motivace pro chronické nahrávače..



Netajím se tím, že bych byl potěšen, kdyby se mě podařilo získat korunu střelců 3A třídy. Po podzimu jsem tabulce vévodil s 16ti trefami o tři branky před Mirou a ostatními hráči s kontem 13 branek.

Po minulém kole, kdy jsme všehovšudy dali 4 branky se mé konto nerozšířilo a střelečtí soupeři již jsou v mém závěsu. Je to nepříjemné. Se svoji současnou střeleckou formou také nejsem spokojen a proto bych chtěl poprosit Vás kamarády v podpoře. Ještě si dovolím malou důležitou informaci. Soutěž bych sice vyhrál rád, ale jako prioritu tuto věc samozřejmě neberu. Nejdůležitější jsou pro mě výsledky a pohoda týmu, to chci říct především..

Proč bych se ale i přesto nepokusil svůj mančaft nějak nemotivovat i ve svůj prospěch, že? A proto…
.. od této chvíle, kdo si připíše asistenci ke vstřelené brance mojí osobou, má u mě pivo! Vážně, kdo mě do konce této sezony ve zbývajících utkáních nahraje na gól, tomu platím zrzavý s pěnou.. a čím víc asistencí, tím víc piv.. Mám jedinou podmínku mojí nabídky, zápas musíme vyhrát, nebo remizovat! To je fér, ne?

Aktuální tabulka střelců 3A třídy

středa 24. dubna 2013

Preview: Totenrum, Psychotip



Tentokrát v neděli se odehrají další dva díly jarního seriálu Brněnské asociace futsalu – 3A třída. A my budeme v hlavní roli.. Čeká nás dvojzápas s Totenrumem a Psychotipem.

Oba zápasy se nám na podzim podařilo vyhrát a to zcela jednoznačně. Totenrumu jsme nedali šanci a vyhráli pohodovým výsledkem 3:0 a zápas s Psychotipem se změnil v exhibici, které jsme jasně dominovali. Konečný výsledek 9:1 je toho důkazem. V zápase si hned dva hráči připsali hattrick, byl to Mira a Pája. Totenrum je nyní na 9.místě tabulky, Psychotip je na místě 6.tém a může se pochlubit statusem druhého nejlépe střílejícího celku soutěže, hned po nás.

Co nás čeká nyní? Asi něco zcela jiného. Jsme v roli favorita a podle toho bude přizpůsobena i hra soupeře. Dokonale to v prvních kolech vyšlo RST a nemůžeme nyní čekat nic jiného. Důsledné bránění soupeře a snaha využít každého brejku ke skórování. Věřím, že čerstvý vzduch a slunný den nám vlije do žil odhodlání urvat šest bodů. Poprvé totiž budeme hrát na open air stadionu Okruh, minule jsme hráli ještě v zadýchané kopuli..

Sestava se zatím zdá být bez známek absence. Nebo aspoň dosud nevím o žádných omluvenkách.. Poslední dobou nemůžu natrefit na Prochyho, se kterým chci dořešit naše posty v sestavě. Na tréninky se mu často nechce, když se dozvěděl, že na páteční hospodské akci budu i já, tak ji radši zrušil a aby toho nebylo málo, tak se nechává zapírat i v práci.. Nedávno jsem se k němu chtěl stavit a v SMS stálo, že v práci není, že doma maluje.. :-D

Nedělní sestava: Nekwish – Milan, Sykec, Ríša, Michaldo, Petr, Tomáš, Mira, Prochy, Pája.

Pokud se nás sejde plný počet, vypadá to, že v útoku nakonec skončí Prochy i já.. Domluvíme se v neděli..

V neděli začínáme v 11:30, sraz je tedy v 11 na místě.

úterý 23. dubna 2013

Tipovačka

Máme nového vedoucího leadera Tipovačky. Minulé kolo tipovala pouze čtveřice a s pořadím to dosti zamávalo. Na čelo se vyšplhal Petr, druhý je Vláďa a Pája s dvoubodovým odstupem a stejně tak dále dvoubodově ztrácí Mira. 
Tento víkend se hraje mnoho zajímaváho. Ve Španělsku madridské derby a v Anglii zajímavý zápas Gooners s Rudými ďábly.. Zbytek kola obstará naše soutěž 3A třída..

ARSENAL vs. MAN UTD
ATLETICO MADRID vs. REAL MADRID
ŠPILBERK vs. BOLEST
ETHANOL vs RST
CARPE DIEM vs. TOTENRUM
Podaří se PROCHYMU dát v nedělních zápasech 4x, nebo vícekrát housle hráči soupeře? 
1 = ANO: dá čtyři a více..
2 = NE: dá maximálně tři, nebo méně..

pátek 19. dubna 2013

Dnešní hospodská akce.. :-/

Chlapi, Prochy tedy dnes nejde. A co se týče mě.. původně jsem neměl v plánu dnes někam chodit, jak jsem říkal v sobotu na zápasech.. Nakonec jsem ale svolil, že na chvilu zajdu. No ale pokud to vypadá, že se sejdou dva a půl člověka, tak to pro mě ztrácí smysl. Su si téměř jistej, že pokud nejde Prochy, nepůjde ani Mira..
Máme zítra s manželkou významnej den a většinou když jdu na akci, druhej den su jak převařená nudle.. Jenom visím, nehejbu se a čumím. 

Tak jakej na to máte názor? Zruší se to?

Michaldo - Ano
Tomáš - Ano
Pája - ?
Mira - ?
Sykec - ?
Ríša - ?
Prochy - ne - nemoc
Milan - ne - mimo ČR
Petr - ne - mimo Brno
Nekwish - ne - nemoc

Příliš mnoho otazníků a ne...

čtvrtek 18. dubna 2013

Kanadské bodování po 13ti kolech..



V kanadském bodování týmu se nic zásadního nestalo. Po dvou kanadských bodech posbírali Tomáš, Prochy a Pája. Jeden si připsal Ríša a Milan.  
 
Kanadské bodování po 13ti kolech

Góly a asistence po 13ti kolech

úterý 16. dubna 2013

Tipovačka


Tentokrát bylo velice těžké vybrat zápasy pro víkendovou Tipovačku. Přesto jsem z toho mála něco vybral.. Půjde o tři utkání klasická a tři tipy na vedlejší produkty samotného zápasu.
Mimojité máme nového leadera Tipovčky, kterým se stal Vláďa. Minulé kolo mu vyšlo náramně a tak na stupni nejvyšší střídá mě. Pořadí na ostatních místech zůstalo takřka nezměněno, ostatní borce dělí buď dva, nebo tři body.

LIVERPOOL vs. CHELSEA
TOTTENHAM vs. MAN CITY
JUVENTUS vs. AC MILÁN
Kolik padne branek v utkání MAN UTD vs. ASTON VILLA?
1: 0-3
2: 4 a více
Kolik dají dohromady branek v ligovém kole španělské ligy celky REALU MADRID a BARCELONY? Real doma hostí R.Betis, Barcelona doma hostí Levante.
1: 0-7
2: 8 a více
Podaří se oběma konkurentům o titul české nejvyšší soutěže opět naplno bodovat? Plzeň doma hostí Příbram, Sparta hraje v Ostravě.
1: ANO, oba vyhrají
2: NE, někdo nebo oba body poztrácí..

Hodně štěstí v tipování..

Aktuálně..

Zase mě kurva natekl ten kotník.. Fotografie byla pořízena včera večer u televize.. :-) Vedle sedící je osobní léčitelka, paní Nguyen. Kecám, kotník je v pohodě.
Pájův kotník 15.4.2013

pondělí 15. dubna 2013

Úvod sezony = 3 body


Snad géniového zodiakálů, snad osmapadesátá vyšší inteligence spikly se proti slavnému týmu Carpe Diem. Možná, že zmýlil jsem se v planetární klasifikaci a považuju drchničku a řeřichu za rostlinu saturnovu, kterou je bezesporu fenykl. Třeba se v nepřátelském znamení štíra střetl mikrokosmus s makrokosmem, zkrátka šest bodů se v sobotu ukořistit nepodařilo!

Takto podobně vysvětloval Alessandro Scotta svoji nemožnost vydestilovat elixír mládí pro tehdejšího krále českých zemí Rudolfa II. Podobně dopadl i náš vstup do jarní části sezony, také se nepodařilo podat výkon hodný podzimního mistra, naše představení se mohlo jevit jako mírně řečeno.. rozpačité.

Charles Manson - masový vrah
Hned na úvod bych chtěl uvést na pravou míru jednu věc. Nejsem naštvaný! Jsem jen lehce smutný z toho, jakou hrou jsme proti soupeři vyrukovali. Nebyla to hra hodná úřadujícího půlmistra a to v obou střetnutích. Jsem rád, že mnozí dle příspěvků na diskuzi skutečně vidí, že někde ten problém byl a snaží se chybu najít i ve svém výkonu. Já se samozřejmě musím přidat. Moje hra nebyla dobrá. To samé si ale musí přiznat zřejmě každý z týmu, vyjma Nekwishe, který nás zachránil od proher dvou. V prvním utkání bylo vítězství z 80ti procent jeho zásluhou, protože zlikvidoval pár stoprocentních příležitostí soupeře. Moje zdrchání po zápase není známkou mého naštvání, je to známkou únavy a okamžité lítosti nad zbytečně ztraceným utkáním, které jsme soupeři vnutili svoji antihrou. Sice občas po špíle vypadám, jako masový vrah Charles Manson, ale rozhodně ne proto, že bych byl na Vás naštvaný! Tolik k vysvětlení na úvod..

Proč se náš výkon podobal výkonu Kociánky? Nevím.. Snad i já jsem podlehl dojmu, že jsme natolik silní, že šest bodů se nám nasype do kapsy jako dukáty. Hře chybělo vše, co jsme na podzim mohli rozdávat po hrstech. Tím nejdůležitějším, co nám chybělo, byl zápal do hry. Po hřišti jsme se ploužili jako zmutovaný lemry stejně za stavu 0:0, 0:2 jako 0:5. Žádná viditelná snaha s utkáním cokoliv udělat. Jen posledních 10 minut utkání s RST k něčemu vypadalo a vzdáleně se podobalo podzimnímu válečnému tažení. Na bojovnost navazuje nabíhání si do volných prostor, při útoku doplňování útočníků obráncem a boj o každý míč. To vše ovšem jde shrnout pod jeden už zmíněný název a to bojovnost. Bez té body neurveme. Postrádal jsem kolektivní hru, kterou jsem však koneckonců postrádal i u sebe. Musíme si to více dávat, což já osobně také od čtvrtka dělat budu a chci to i od Vás. Naše hra přesně kopírovala naši hru na posledním čtverečním tréninku, bohužel.

Co s tím? Tuhle otázku si kladu od soboty. Tak v prvé řadě, není potřeba z jednoho nepovedeného víkendu dělat strašáka. Každému týmu i světovému zkrátka někdy není souzeno zahrát tak, jaký má k tomu předurčený potenciál. Proč bychom se měli nervovat navzájem z toho, že jsme zahráli pod svoje možnosti, příště může být výkon o sto procent jinde a opět nás bude futsalová veřejnost opěvovat a vynášet do nebe. Je pro to však potřeba i něco udělat..
Začneme tím, že tréninky přestanou být jen pro prdel. Je mi jasné, že mnozí z Vás hrají futsal „jen“ pro zábavu a já jsem také zastáncem tohoto názoru. Ovšem, aby mě futsal bavil, musí se tomu něco podřídit. Slýchám názory typu „ vždyť je to jenom trénink“.. ano, to je, ale pak to tak dopadá na zápase, kdy skutečně hrajeme v tréninkovém tempu a kombinační hra, nebo nátlaková hra, která má být nacvičená z tréninků pokulhává kdesi v závětří. Určitě týmu udělá radost více jedna povedená brilantní kombinace zakončená pěknou brankou, než desetinásobné přehození dloubákem přes obranu, z nichž vyjde skutečně jen jeden pokus. Slyšel jsem to z více stran, že trénink absolvovaný ve čtvrtek byl parodií na futsal, na které se svezl celý tým včetně mě. Od čtvrtka chci tedy trénink zodpovědný stejně, jako by se jednalo o soutěžní zápas. Ve stejném tempu, se stejnou zarputilostí. Prochy správně poznamenal, že hraje futsal pro radost a zábavu, ale hra že musí mít trochu úroveň a my tu „úroveň“ musíme docílit zodpovědnou prací na tréninku. Sama nás nepřepadne... Ztotožňuji se samozřejmě i s názory Milana, který se konečně ozval, že se mu něco nelíbí, čehož si cením. Jen s takovými názory a příspěvky, které analyzují chyby se můžeme posunout z místa.. Takže ve čtvrtek chci vidět snahu od každého z Vás příchozích a plnění toho, co si před tréninkem řekneme.. Na čtvrtek se už moc těším..

A nyní už k zápasům..
Slunný den jsme se produsili ve vydýchané Okruh Aréně, kopulu totiž sundávají až dneska. Příčinou posunutí zborcení haly bylo sněhové laškování až do minulého týdne. Sešli jsme se téměř v kompletní sestavě. Jediným chybějícím byl Michaldo, který přišel kouknout na první zápas. Druhý už na tribuně neseděl, šel totiž dělat dítě, jak s oblibou říkává. V základu tedy nastoupil: Nekwsih – Ríša, Milan, Sykec, Pája – Tomáš, Mira, Prochy, Petr.

K prvnímu jarnímu utkání jsme nestoupili proti Řečkovicím B, po podzimu poslednímu týmu tabulky. Zdálo se to jako ideální soupeř na rozjezd do jara. Ideální soupeř to byl, ovšem náš výkon nebyl ideální. Sice se nám v prvním poločase podařilo snad na 5 minut uzamknout soupeře na vlastní půlce, kdy míče jen odkopával přes celé hřiště, ovšem do slibné šance se nám dostat nepodařilo. Po zbytek prvního poločasu jsme sice měli mírnou herní převahu, ovšem nejnebezpečnější šanci měl soupeř, když těsně před poločasem nastřelil tyčku, na kterou míč vytěsnil Nekwish. Zápas se mi zdál nervózní. Byla na nás velká tíha favorita utkání a dále start do sezony je vždy velká neznámá. Nervozita byla stejně hmatatelná, jako moje zduřené hlasivky, kterých jsem hojně využíval. Druhý poločas zkopíroval ten první, opět stejný pohled na hru, Nekwish likviduje samostatný nájezd. My, s převahou herní, ovšem na kloudný dostřel se ne a ne dostat. Utkání rozhodla jediná branka, která padla zhruba 8 minut před koncem. Naše trápení utnula přízemní dělovka Prochyho z 15ti metrů, kdy asi 2 metry před golmanem tečoval do sítě patičkou míč Didier Ríša Drogba. Zmatený golman nemohl s tečí pranic udělat. Rozhodující branka utkání. Sečkovice se ještě před koncem rozhodla zahrát power play, ovšem bez úspěchu. O power play Vám chci ve čtvrtek také něco říci, připomeňte mě to... urputně získané tři body mají pro mě však velice vysokou cenu, bez zisku těchto bodíků by se zapsal víkend zřejmě do černých listin CD a to díky nepohlednému výkonu týmu..
Carpe Diem vs. Řečkovice B 1:0 (0:0)
branka: Ríša (Prochy)

Do druhého utkání jsme nastoupili proti tréninkovému soupeři – týmu RST. O utkání se nebudu dlouze rozepisovat, ale dalo by se říci, že jsme pokračovali v bezkrevném výkonu z utkání s Řečkovicemi. A co se tedy neodvratně proti silnějšímu soupeři muselo stát, to se také stalo. První poločas jsme prokaučovali a povětšinou po našich hrubkách ho prohráli 0:3.
Během něho jsme měli i pár slibných šancí, kdy jsme byli face to face před brankářem, ovšem vsítil branku bylo nad naše síly. Kdyby se nám to podařilo, určitě by druhý poločas byl z naší strany poznamenán větším úsilím, které se v průběhu první poloviny vytrácelo, až nakonec úplně ztratilo.
I přes dosti nepříznivé skóre jsme do druhého poločasu vstupovali s nadějí vsítění dvou branek a zdramatizování střetnutí. Dvě slepené branky během dvou úvodních minut skutečně padly, ale do naší sítě. Utkání se pozvolna začínalo měnit v nepříjemný debakl. Horší, než se dívat na ukazatel skóre bylo však sledovat nás, zmoklé slípky, kteří bez snahy, odevzdáni soupeři napospas, zápas co se týče úsilí bojkotovali. Paradoxně nám pomohl timeout soupeře, kdy jsem se pokusil nečekaným monologem (až jsem se sám divil) :-) vlít poslední síly do žil spoluhráčům. Nevím, zda jsem tomu aspoň trochu napomohl, ale do posledních 10ti minut jsme nastoupili ve zcela jiném kabátě. Výsledkem toho byla trojnásobná změna skóre a korekce žalostného výsledku z 0:5 na přijatelných 3:5. Postupně se trefil k tyčce Prochy, po pěkné kombinaci se mnou, dále Tomáš, který skvostně vymetl pavučinu z růžku branky dalekonosnou dělovkou a druhý jmenovaný i uzavřel skóre zápasu střelou z úhlu po přiklepnutí Milana. Na více se náš celek nezmohl a oprávněně poprvé v sezoně kapituloval. Po předvedené  nebojovném výkonu jsme si porážku bezezbytku zasloužili.
Carpe Diem vs. RST 3:5 (0:3)
branky: Prochy (Pája), Tomáš (Pája), Tomáš (Milan)  

Článek, který píšu může být chápan jako negativní, ovšem nechci, aby tak chápán byl. Chci, abychom ho pochopili jako drobnou výstrahu, jako takové malé varování, že takto se hrát dále nedá a že nám nic nespadne samo do klína. Jak už jsem naznačil, porážka mě jako taková nechává úplně klidným, navíc v tabulce se nic závratného také neudálo. Druhý Ethanol totiž klopýtl s Bolestí a tak náš sedmibodový náskok zůstal netknut. Je tedy jen na nás, zda dovolíme soupeřům, aby zdramatizovali jarní část, nebo zda se postaráme o příjemnou suverenitu, kterou jsme se pyšnili na podzim. Jsem pro druhou možnost. Futsal nás bude bavit a není nic příjemnějšího dávat soupeřům čtverec, jak říká Prochy.. :-) Takže pojďme borci!

Ve čtvrtek dojděte na trénink prosím už ve třičtvrtě na 7, vezmu si na Kamínky pultík a budu mít malý projev. Nastudoval jsem pár vět od Goebellse. Díky.

pátek 12. dubna 2013

Rozhovor s Petrem a Tomášem


Ještě před začátkem jarní sezony jsem vyzpovídal dva naše hráče útočných vozeb. Otázky jsem kladl Petrovi a Tomášovi, přičemž jsem se snažil položit stejné, nebo alespoň podobné otázky, podle potřeby.. Je to tedy takový obsáhlý rozhovorový duel. Tento nový model rozhovoru jsem okoukal ze stránek futsalové reprezentace Uzbekistánu..  Dozvíme se mnoho zajímavého, jak vidí soutěžní jaro oba forvardi, nebo například kdo je podle Petra klubová žába. :-)

1.
První otázka nemůže směřovat na nic jiného, než na tolik očekávanou jarní část soutěže. Jak si myslíš, že si bude klub stát na konci sezony? Podaří se Carpe Diem udržet výchozí pozici a získá titul?

PETR: Věřím v postup, ať už z prvního nebo druhého místa. Náskok je řekl bych velký, tým je dobře poskládaný a hlavně ta nálada v týmu je super!

TOMÁŠ: Myslím si, že kádr máme na to velmi kvalitní, aby jsme pozici lídra udrželi a stvrdili jen to, s čím jsme začali tj. kvalitní výkony a pohodovou atmosféru v klubu během všech zápasů i po nich.

2.
Jak jsi se připravoval na jarní část soutěže? Těšíš se na ni?

PETR: No, nemám rád zimní přípravu, nikdy jsem neměl. Takže jsem se sem tam udržoval ve fitku (běhání apod.) Venkovních tréninků jsem se popravdě nemohl dočkat. Už teď se třepu na sobotu :-)

TOMÁŠ: Na jarní část se moc těším, očekávám o něco těžší zápasy, poněvadž udržet první příčku je těžší jak se k ní propracovat. Soupeři počítám, že na nás budou více soustředěni a je jen nás jak se s tím vším porveme. Věřím, že s dobrým happy endem:) Jinak příprava byla celkově náročná, 3 zimní turnaje + do toho tréninky, uznávám, že jsem byl občas hodně unaven, ale hodně mi to dalo. Fyzicky se cítím líp jak na podzim a herně v maximální pohodě.

3.
Poslední turnaje nezastihl Carpe Diem zrovna v oslnivé formě.. Jaký to má podle Tebe důvod? Myslíš, že můžou výsledky ze zimní pauzy ovlivnit i výkony týmu v sezoně, nebo se jedná o úplně odlišnou věc?

PETR: Myslím si, že šlo hlavně o přípravu. Zimní liga byla náročná, ale je to tak každý rok. Myslím si, že jsme nehráli špatně, ale rozhodl 3.víkend a 2 zcela zbytečné prohry. CD turnaj lze hodnotit pouze jako "zábavnější trénink", no a Turnaj Nadějí je každý rok těžší a těžší. Hlavně ty týmy, o kterých člověk nic neví a pak z nich vylezou hráči z kdoví jakých soutěží, viz ZELENÁČI  :-)) 

TOMÁŠ: Neřekl bych ani, že by Carpe Diem zastihla ne nijak zvlášť oslnivá forma, hráli jsme úplně s jinými kvalitními soupeři jak ze stejné tak i z vyšších tříd s odlišným herním stylem na jaký jsme oproti podzimu nebyli zvyklí. Odehráli jsme 3 turnaje během krátké doby, navíc ne úplně s kompletním týmem, to jen potvrzuje jak každý hráč a článek v týmu je důležitej pro úspěch.Chyběla nám občas lepší soustředěnost a komunikace před zápasy. Když si každý z nás vezme ze všech turnajů jen to dobré a zapomene se na chyby, které jsme nadělali, na sezónu to nebude mít žádný vliv. Přikláním se k tomu, že turnaje a sezóna, co se týká motivace, je na úplně odlišném břehu.

4.
Jaký máš názor na posily, které k nám před sezonou přišly? Mira, Prochy, Tomáš, Milan..

PETR: Jsou přínosem na 100% a to každý bezezbytku! Míra je klasicky zakončovatel, Prochy super přehled a hlavně je to takový Bavič týmu, Milan myslím více vynikne v obraně, umí podržet balón a nezmatkuje, velmi platný hráč no a nás malý rychlík? Jako bez Toma by to taky nešlo, dává týmu rychlost.

Jaký máš názor na partu lidí, ke kterým jsi se před sezonou přidal? Jsi spokojený, nebo zklamán?

TOMÁŠ: Všichni jsou to skvělí kluci jak na hřišti tak i mimo něj. Vzpomínám si na svůj 1.trénink za Carpe Diem, kdy jsme se prvně setkali.Uviděl jsem Prochyho se kterým se znám už od dětství, kdy naši otcové spolu chodili pařit a na fotbal, byl to skvělej pocit. Teď chodíme jako naši otcové s Prochym my na pivo a na fotbal:) Ostatní spoluhráče jsem vůbec neznal, ale po pár trénincích a zápasech mě to připadalo jako bychom společně hráli odjakživa. Jsem spokojen, že hraji s tak dobrýma klukama jako jsou v Carpe Diem.

5.
Myslíš, že je Tomáš důležitým článkem týmu? Pokud ano, vysvětli důvody..

PETR: Jak jsem napsal výše, Tomáš je velmi důležitý hráč. Vyniká rychlostí, technikou a střelou. Je dobře, že ho máme v týmu!

Myslíš, že je Petr důležitým článkem týmu? Pokud ano, vysvětli důvody..

TOMÁŠ: Petr je pro tým důležitý jako každý hráč v týmu, který plní svoji úlohu. Petr ji v útoku plní perfektně, má skvělé pokrytí balónu, jeho výška mu k tomu pokrytí pomáhá :), neopomenu pohotové zakončení a finální přihrávky, které spoluhráčům rozdává jak na běžícím páse takže důležitost v týmu je určitě na místě. navíc jeho přítelkyně Zuzka je součástí týmu jako fanynka fotografka a kuchařka klubu:)

6.
Který hráč podle Tebe zatím nenaplňuje na 100 procent svůj potenciál a proč si myslíš, že to tak je?

PETR: Těžká otázka...pokud bych měl jmenovat jen jednoho, byl by to myslím Milan. Je škoda, že víc nestřílí. Protože on střelu má dobrou.

TOMÁŠ: To je těžká otázka:) Kdyby všichni byli 100% hrajeme během pár let ligu a ze všech turnajů máme trofeje:) tím chci říct, že si všichni plníme co je v našich silách takže nemám na koho bych ukázal a řekl, že ten něco vyloženě nesplňuje.

7.
Je něco, co Ti ve fungování klubu vadí? Copak to je a pro Ti to vadí? Jak bys to změnil?

PETR: No vadí, to ani ne. Myslím si, že by bylo dobré, kdyby třeba někdy na trénink došel i Nekwish, abychom si mohli trénink zkusit na 100% a pak to praktikovat i v zápase. Myslím tím vyhazování, rozehrávky apod. Jinak si za sebe myslím, že tým šlape jak má.

TOMÁŠ: Že nedostáváme výplaty:)

8.
A naopak, co Tě v klubu naposledy skutečně potěšilo?

PETR:  No hlavně Prochy a Míra :-)) je to dvojka k pohledání

TOMÁŠ: Potěšilo mě, že i po všech těch porážkách jsme zůstali jako tým v úplné pohodě.

9.
Charakterizuj dvěmi slovy, jak nejlépe dovedeš dva naše hráče – Prochyho a Mirka. Nejlépe použij přirovnání ze světa fauny.. a poté vysvětli, proč to tak je..

PETR: Myslím si, že Prochy by mohl být pavián, pokřikuje po každém a je ho vždycky slyšet. Za to Míra je taková žaba. Sedí sedí a pak zaútočí :-)) (hochu to byla hrozná otázka)

TOMÁŠ: Tak Prochy z hlediska fauny je bejk křížený s opicí a Mira je střední žirafa křížený taky s opicí:)
Vysvětlím proč: Prochy je správně držkatej a dovolí si neskutečné věci s baloném až to zavání s drzostí např. ty jeho tunely proto opice a bejk protože tak neskutečně žere:)
Mira je střední žirafa protože by měl přibrat aby neměl tělo jak její krk:) a opice protože na hřišti ty jeho parádičky jsou přidrzlý a navíc jsou s Prochym v kecání skoro jako jedna ruka:) Nic ve zlém kluci:)

10.
Můžeš v pár větách srovnat loňskou a letošní sezonu? Jaký je hlavní rozdíl, pokud nějaký je? (Petr hrál za Carpe Diem, Tomáš za Dream snů)

PETR:  Po pádu do 3. třídy jsme si mysleli, že budeme za rok zpátky ve dvojce a že to všechno půjde samo. Myslím si, že jsme docela tvrdě narazili už na podzim a tak to pak i vypadalo na jaře. Šedý střed tabulky byl rozhodně pod možnostma týmu. Letos jsme na to vlétli neuvěřitelně. Osobně jsem nečekal vůbec nic. Myslel jsem si, že na podzim se budeme plácat na koncu tabulky a po sehrání to pak na jaře nějak ukočírujeme tak do 5. fleku. Jsem opravdu velice mile překvapen a to, že jsi na stránky vyvěsil tabulku z podzimu si myslím, že nás to ještě více nakopne a dotáhnem to!

TOMÁŠ: Loňská sezóna byl pro mě nový začátek ve fotbale a obzvlášť v malé kopané. Před tím jsem hrál velký fotbal:) a následkem zranění kolene jsem dlouho aktivně nehrál až teprve vloni. Neznal jsem pořádně ani pravidla:) jsou totiž docela odlišná od velkýho:) V loni jsem odehrál půl sezóny za tým Dream snů a v současné sezóně za Carpe Diem. Dream snů už neexistuje a ke Carpe Diem jsem se dostal přes inzerát na stránkách B.A.F., kde jsem zavolal na 1.inzerát a vyšlo to:) Ale abych se dostal k sezóně, loňskou sezónu jsem odehrál v jiném klubu a to bylo jen jarní část ,v některých zápasech se dařilo víc než dobře v některých méně, důležitý bylo, že jsem se opět dostal na plac.)Klub se nakonec rozpadl. Myslím, že to byla škoda, kluci hráli taky skvěle, jen mi chyběli tréninky oproti tomu co máme v Carpe Diem. V současném klubu se daří více jako v předešlém, tím nechci shazovat jeho kvalitu.Bylo to něco jiného jiná soutěž.Každá soutěž má svoji kvalitu a je těžko to srovnávat. V každém klubu se hrál odlišný styl loni více hektický, teď pohodovější. Žádné jiné rozdíly bych v tom nehledal.

11.
Jaký je Tvůj osobní cíl pro jarní část sezony?

PETR: Postup! Nic jiného neberu ... jinak bych byl zklamaný.

TOMÁŠ: Můj osobní cíl je udržet se v čele, postoupit do druhé třídy a ve střelcích být v soutěži v první trojce, anebo alespoň předběhnout tebe:) 

*
Děkuji oběma hráčům za rozhovor a přeji mnoho úspěchů osobních a sportovních.

středa 10. dubna 2013

Tabulka po podzimu


Ještě před startem jarní části soutěže bych zde rád uveřejnil tabulku, abychom věděli, do čeho vlastně za pár dní jdeme. Někteří mohli zapomenout a tak je dobré vše zase připomenout.. Věřím, že budeme i nadále podávat elegantní, půvabné výkony po celé jaro a činit diváky šťastnými a veselými zárověň.

úterý 9. dubna 2013

Preview: Řečkovice B, RST


Pouštím se do prvního preview roku 2013. Už za pár dní Carpe Diem vstoupí do jarní části soutěže 2013/2014.

Týmem v posledním měsíci zmítá silná marodka, takže do prvního hracího víkendu nastoupí mnozí značně pochroumaní. Jediným už dopředu stoprocentně omluveným je však pouze Michaldo. Já osobně bych v sobotu rád nastoupil, ovšem nevím, jak to dopadne. Kotník mě stále bolí. Stejně jako já na tom je Prochy a Sykec se potýká s kotníkovými problémy už delší dobu. Sestava, pokud budeme velkými optimisty, by měla tedy vypadat takto: Nekwish – Ríša, Milan, Sykec, Pája – Prochy, Mira, Petr, Tomáš.

Soupeři nám budou tito: Řečkovice B a RST.
Na podzim se nám v úvodním střetnutí podařilo Řečkovice porazit výsledkem 4:1. Nebyla to ovšem procházka růžovým sadem. Soupeř se cukal jako kapr a klouzal nám ze špalku, jako by byl všemi mastmi mazaný. Nakonec se poprava přece jen konala a my si úvodním vítězstvím pomyslně otevřeli bránu ke spanilé jízdě podzimem. Řečkovice jsou momentálně na posledním 12.místě skupiny.

Zápas s RST skončil podobným výsledkem, kosmetickou úpravu udělala jen jedna branka v naší síti navíc. Utkání tedy skončilo 4:2 v náš prospěch. Hattrickem se blýskl tehdy ještě zářící klenot řad CD El Fenomeno. Podle posledních výsledků a tréninkových výkonů našeho soupeře se dá očekávat, že půjde o tuhý boj. RST je po podzimu na 6.místě skupiny.

Zápas s Řečkovicemi B startuje v 15:30. Sraz na zápas je tedy v 15hodin na Okruhu! A pánové, V SOBOTU!!

pondělí 8. dubna 2013

Tipovačka

Se začátkem jarní části začíná i jarní část Tipovačky. Sice se mě do toho moc nechce, ale uvidíme, třeba mě to opět chytne.. Je totiž blbost s něčím končit, když v tabulce vedu, ne? Vybral jsem zápasy z úvodního kola naší 3A třídy a dále nejzajímavější zápasy anglické a itlaské ligy. Jako bonbónek nakonec si tentokrát beru na paškál Sykeca..

ETHANOL vs. BOLEST
TOTENRUM vs. STORKS
CARPE DIEM vs. RST
CHELSEA vs. TOTTENHAM
LAZIO vs. JUVENTUS
Podaří se SYKECOVI v sobotních špílech ukořistit alespoň jeden kanadský bod? ANO:1, NE:2

*
PODZIMNÍ VÝSLEDKY TIPOVAČKY:
1. PÁJA - 35b
2. VLÁĎA - 33b
3. PETR - 31b
4. MIRA, OLIN - 29b
6. SYKEC - 24b
7. MICHALDO - 20b
8. DUB - 10b
9. DAN - 8b

čtvrtek 4. dubna 2013

Zdravotní stav týmu


Zdravotní stav týmu je popravdě řečeno nic moc. Přes zimní pauzu nám plno lidí onemocnělo různými chorobami, namoženími a jinými Moribundy. S přicházejícím začátkem jarní části se však zdá, že by většina problémů mohla být vyřešena a my za pár dní nastoupit sice ne v úplné, ale v dostačující sestavě do prvního jarního dvojzápasu s Řečkovicemi B a RST.

Prochy – problém s kotníkem z Carpe Diem Cupu. Dle jeho slov by měl být připraven nastoupit od začátku jara. S kotníkem děj se vůle boží..

Sykec – dlouhodobý problém s kotníkem. I Sykec by měl být do jara připraven. Sice předsezónní tréninky vynechává, ale od poloviny dubna by měl stát v první linii našeho pluku.

Pája – kotník v háji, zranění z předtýdna. I mé zranění se nečekaně dobře lepší. Otok ustoupil, chodit můžu také celkem dobře. Bohužel stále dosti bolí pohyb kotníkem do strany a celá spodní část nohy od paty k nártu si hraje vlastní hru na duhu. Beru modré pilulky a nohu mažu lubrikátem. Předsezónní tréninky vynechávám, přeji si být do začátku sezony v pořádku, ovšem zatím si tím jistý být nemůžu, což mě sere.

Michaldo – nemoc, problém se zuby. V současné době není díky svým zdravotním neduhům týmu k dispozici. Mělo by se tak stát od tréninku 18.4., nestihne tedy první soutěžní víkend.

Od ostatních hráčů našeho týmu nemám zprávy o vážnější chorobě. V případě marodky týmu neslučitelné s úspěšným startem do soutěže bylo ve hře také povolání dočasné posily – Tomášova kámoše, Maročana Mustaphy Hadji, ovšem z této nabídky nakonec sešlo díky všeobecně lepšícímu se zdravotnímu stavu obětí týmových nemocí.

úterý 2. dubna 2013

Pozítří je trénink


Smlouva o pronájmu hřiště je uzavřena, zbývá dovybírat zbytek peněz a hřiště uhradit. Prosím tedy poslední lidi, co nezaplatili, aby to složili na účet, nebo aby to složili úplně. Samozřejmě …aby mě to dali osobně při nejbližší příležitosti.
Od čtvrtka je tedy trénink venku. Věřím, že se sejdeme v dostatečném počtu už pozítří, kdy tréninky zahajujeme. Sněžný futsal je taky futsal.

K tomu směřuje i moje druhá zpráva a to ta, aby jste opět začali využívat odkazu „přítomnost tréninků a zápasů“, kde se prosím pište, zda na tréninky a zápasy dojdete, ať je všeobecná povědomost v kolika lidech se sejdeme.

pondělí 1. dubna 2013

Novinka na stránkách!

Slavme kamarádi, naše stránky se opět dočkají vylepšení! 
Nedávno, po napsaném článku k 5tiletému výročí založení klubu, mě napadla jedna věc, kterou bych chtěl v nejbližší budoucnosti realizovat. Psal jsem tam celkem dlouhý odstavec o návštěvnosti stránek, jak se stránkám v poslední době vede a kolik že počet jednotlivých přístupů na stránky se neustále zvyšuje.
Položil jsem si otázku, proč by takový úspěch měl zůstat ležet ladem? Proč v dnešní době, kdy se vybírá nemalý peníz i za vychcání ve městě, měl zůstat nepovšimnutý? Rozhodl jsem se tento trend následovat a já pevně věřím, že mě v něm bude tým podporovat.

Jaké změny se tedy dočkáme?
V menu mých stránek, kam se normální smrtelník nedostane, jen jejich administrátor, je kolonka „VÝDĚLEK“. Objevila se tam asi před půl rokem a já do ní nahlédl až nyní. Tato magická kolonka mě nabízí, aby každý jednotlivý přístup na stránky byl zpoplatněn mnou stanovenou částkou a to pod loginem, který každý z Vás obdrží. Tímto by se nenásilně a pomalu plnila klubová pokladna, aniž by o tom měl kdo tušení. Poznali by jste to zřejmě na konci měsíce, kdy by se Vám nasčítaná částka z přístupů strhla jednorázově z účtu. Částka by však měla být celkem zanedbatelná, nebojte..
Od zítřka by se tedy měla na stránkách objevit vždy tabulka s kolonkou Registrace / Login / Heslo.

Příklad: Petr    
Přihlašovací jméno si každý učí sám při registraci. Při registraci musíte vyplnit běžné údaje, které vyplňujete při jakékoliv jiné registraci při nákupu produktů po internetu. Budu zde i kolonka vyplnění účtu (jako při platbě kartou), kterou nezapomeňte vyplnit.
Po vyplnění hesla a kliknutí na „odeslat“ mi bude automaticky odeslán email, který musím já potvrdit, aby se mohl Petr už nadále bez problémů přihlašovat.

Dejme to mu, že částku za jeden přístup stanovím na 5Kč. Měsíc má 30 dnů a pokud se Petr přihlásí za měsíc 30 krát, celková částka, která by se mu odečetla z účtu na konci měsíce by dělala 150 Kč. Je to jednoduché, jako facka, co? A při počtu lidí v týmu by to mohlo hodit celkem slušnou měsíční sumičku, co říkáte?
*
Co je dále velkou výhodou je to, že poplatek můžu každému nastavit jinak. Tím nemyslím každému v klubu (klubový poplatek by byl jednotný 5Kč), ale ostatním lidem, kteří by si zažádali o registraci. Tam bych to viděl na korun 10, protože se dá předpokládat, že se tolikrát na stránky za měsíc nepodívají, tak ať z toho je aspoň nějakej vejvar.

Pochopili jsme se tedy, pánové? Kolonka o vyplnění Loginu a hesla na Vás tedy vybafne od zítřka pokaždé, kdy se na stránky budete chtít přihlásit,m jinak se na ně nedostanete. Sice to bude ze začátku asi vopruz, ale na všechno si dá zvyknout a klad této věci určitě pocítíte později třeba na placení (po zavedení této novinky) neplacení turnajů a třeba i sezony.

Výhoda je ještě v tom, že se na stránky nedostane jen tak někdo, zkrátka jen ten, kdo bude registrován a zpoplatněn, můžeme tedy zapomenout na různé Gerty a jiné.

Doufám, že se Vám novinka zamlouvá a brzy pocítíte její šťavnaté ovoce na vlastní kůži.