pondělí 29. listopadu 2010

Rebels Cup - sestava, rozlosování

V sobotu se chystáme na Rebels Cup vyprášit kožichy svým západním soupeřům. Sestava se od mého minulého článku, či reakci na diskuzi značně okleštila a nebýt vždy hbitého Vládi, dnes bych turnaj odhlásil..
Nakonec na turnaj pojedeme a to v sestavě 5+1 - Michal - Boris, Vláďa, Michaldo, Olin a Pája. Lukáš se odhlásil z všelijakých důvodů. Během minulého týdne mě jich stačil říct dokonce 4, vždy nějaký jiný. Dub se mě dnes omluvil z důvodu nedoléčené paty.
.
Na turnaji stačí být 30 minut před našim zápasem. Proto zde uveřejňuji rozlosování a všichni se tedy nějak zařiďme, aby sme tam tu půlhodinku před byli. Na úvod nás čeká v 11:24 hodin domácí "A" tým Rebelů z Okříšek. Červeně jsem označil naše zápasy.
.
SKUPINA A
1. 8.00 – 8.15 Rebel’s Okříšky II. – FC Masník Polná
2. 8.17 - 8.32 Aligátoři Třebíč - R.U.M Jihlava
3. 8.34 - 8.49 Rebel’s Okříšky II. - Izolace Stehlík Znojmo
4. 8.51 - 9.06 Aligátoři Třebíč – FC Masník Polná
5. 9.08 - 9.23 Izolace Stehlík Znojmo – R.U.M Jihlava
6. 9.25 - 9.40 Rebel’s Okříšky II.– Aligátoři Třebíč
7. 9.42 - 9.57 R.U.M Jihlava – FC Masník Polná
8. 9.59 - 10.14 Aligátoři Třebíč - Izolace Stehlík Znojmo
9. 10.16 - 10.31 Rebel’s Okříšky II. – R.U.M Jihlava
10. 10.33 - 10.48 Izolace Stehlík Znojmo - FC Masník Polná
.
SKUPINA B
1. 10.50 – 11.05 Rebel’s Okříšky – Phiasco Třebíč
2. 11.07 - 11.22 FC Náměšť/Oslavou – Pic Ho Tam Kuželna
3. 11.24 - 11.39 Rebel’s Okříšky – Carpe Diem Brno 08
4. 11.41 - 11.56 FC Náměšť/Oslavou – Phiasco Třebíč
5. 11.58 - 12.13 Carpe Diem Brno 08 – Pic Ho Tam Kuželna
6. 12.15 - 12.30 Rebel’s Okříšky – FC Náměšť/Oslavou
7. 12.32 - 12.47 Pic Ho Tam Kuželna – Phiasco Třebíč
8. 12.49 - 13.04 FC Náměšť/Oslavou – Carpe Diem Brno 08
9. 13.06 - 13.21 Rebel’s Okříšky – Pic Ho Tam Kuželna
10. 13.23 - 13.38 Carpe Diem Brno 08 – Phiasco Třebíč
.
I. 1. 13.40 - 13.55 1A – 4B
II. 2. 13.57 - 14.12 4A – 1B
III. 3. 14.14 - 14.29 3A – 2B
IV. 4. 14.31 - 14.46 2A – 3B
1. 14.48 - 15.08 vítěz I. – vítěz III.
2. 15.10 - 15.30 vítěz II. – vítěz IV.
Penalty o 3. místo
Finále 15.40 - 16.00
.
slavnostní vyhlášení proběhne v hospodě Na Hřišti
.
Je možné se rovněž v Okříškách ubytovat. Psal jsem Vám to ve zprávě, tak se prosím do večera vyjádřete. Zítra mám dát vědět pořadateli a ten by ubytování zajistil v místním hotelu. Ceník je kdesi na diskusi..

čtvrtek 18. listopadu 2010

Slovo krále 2

Musím udělat královské rozhodnutí, který celou hadici hádanic utne. Věřím, že těm, kterým se nezavděčím, nebo nebudou mým rozhodnutím potěšeni, či nadšeni, nevženu slzy do očí. Nějak sem se rozhodnout musel. Přečetl jsem si od začátku všechny příspěvky k tomuto tématu na diskuzi, zvážil pro a proti, komu bych více uškodil, kdo je v právu a kdo by moji situaci pochopil a kdo ne. Rozhodnutí je tedy takového... Neukamenujte mě..
.
Na turnaj pojede 1+6(7) nejdříve přihlášených hráčů bez jakékoliv příslušnosti ke klubu. Odůvodnění je takovéto: Hned na úvod se omluvil Dan, Kuba a Michal. Bral jsem to jako definitivní a v počtech jsem s nimi nepočítal. Na tento popud se začali shánět hráči mino klub, kteří se nakonec sehnali. Až byl počet dostatečný, přibyli další dva nováčci + Michaldo, který nakonec kývl. Spravedlivé by tedy bylo po pečlivém zvážení, aby jelo prvních 6 přihlášených. Kdyby ve stejný čas se na stránkách přihlásili (nebo mě ve sluchátku mobilu) tři hráči Carpe Diem (od Michala) a tři hráči odjidud, byla by situace vyřešena a předost by měli Carpediemáci. Takto jsem už dal ten popud tomu, aby se sháněli hráči odjinud (z důvodu nenaplněnosti) a tak je teď vyhodit by byla od mě nezodpovědnost.
Vím, napsal jsem, že hráči Carpe Diem bude mít vždy předost. Vysvětlení je však o pár řádků výše. Ve chvíli, kdy jsem sháněl sestavu hráči Carpe nebyli, tak se začlo hledat jinde, což dokumentuje můj příspěvek, aby mě Odla podal info ohledně Lukáše a Duba.
.
Co se týče síly turnaje, mám už i v tomto jasno. Asi bych nechtěl zkoušet nové hráče na turnaji, který vlastně nic neukáže, protože tam budou týmy mnohem silnější, než s jakými se setkáváme běžně. Dle mého názoru bude tou nejvhodnější dobou pro zkoužku nových tváří Brno Open, na který nás brzy přihlásím. Je to 8 zápasů během 1 měsíce ledna a tam dojde k prověření schopností nováčků mnohem lépe, než zde. Nerad bych o nové tváře přišel, ale šanci k ukáznání se je buď na tréninku, nebo bude až ve zmiňovaném Brno Open.
.
Komu jsme svými slovy ublížil, tomu se omlouvám. Především Michal pracuje pro tým v zákulisí více, než kdo jiný a vůbec než kdo tuší, za což mu moc děkuji. Věřím, že všichni zůčastnění v tomto stání mé vysvětlení pochopí a budou ho respektovat. Prostě sem to musel nějak rozseknout..
.
Sestava pro Rebels Cup tedy zní takto a je konečná: Michal - Boris, Vláďa, Pája, Dub, Lukáš, Olin, (Michal).
* Michal má poslední šanci napsat nebo mě říct, jeslti pojede, nebo ne. Zatím je to 2:1 pro NE, takže ještě 2x ANO a seš v sestavě.. :-)
.
Zítra turnaj přihlašuju!

Slovo krále

To co se děje na diskuzi nemá obdoby a je mi z toho na blití. Proto v klidném a mírovém duchu se pokusím rozebrat, cč vlastně jde..
Olin - chtěl by jet hrát turnaj s lidmi, se kterými udělali úspěch na Kozina Cupu. Z jedné strany to chápu, ale z druhé, jako vedoucí klubu ne. Nemumím si představit, že bych vzal tři hráče odjinud a klukům z týmu, kteří mají zájem hrát za svůj tým Carpe bych řekl, že jejich místa jsou už obsazená někým jiným. Co by si o mě mysleli? Je sice pěkné, že by si zahrál tým složený z kvalitních hráčů (to chápu, je super zase jednou vahrát :-) ), ale nemohl bych se vlastním lidem podívat do očí a jako král bych je zklamal (tohle bys měl zase pochopit Ty). Z mého pohledu by to mělo být tak, že neCarpe Diemáci by měli doplnit tým Carpe Diem, nikoliv naopak, že my bychom měli doplnit mimoně. Na Kozině tento stav vznikl spontánně, protože téměř nikdo jinej nejel. Teď je situace jiná a myslím, že by se neměla řešit podle mě podrazem na vlastní hráče, jak by to někdo mohl brát. Olda mě už v úvodu nasral svým postojem, že by si měl diktovat sestavu a podmiňmovat svoji účast, proto k němu v tomto tématu zaujímám spíše negativní postoj. Je to podle mě tak trochu nehoráznost, v týmu skončil a jeho vyjádření mě příjde, že tak trochu přejal manýry Lukáše. Kdyby to aspoň napsal nějak slušně, že třeba pojede až podle toho, kdo se na turnaj vůbec přihlásí, ale napsat nadrsno svoji podmínku, ajko kdyby se jednalo o Boha, bez kterého by se tým neměl obejít, je buď přestřelené a tak sem to chápal já, nebo naopak směšné (pokud to tak Olda myslel). Hádky s Michalem jsou zybtečný a vadí mě! Každopádně ho nechci odradit od turnaje, myslím, že Olin by byl nesporně herní posilou týmu.
.
Michal - na diskuzi sem napsal, že s příspěvky v jeho prvním reakci souhlasím. Je tam zhruba napsanáno co nyní o pár řádků výše. Dále su už jedná pouze o výplod nasrané mysli. Je pravda, že Michaldo napsal, že na turnaj nepojede a poté to změnil a navíc sehnal další dva nové hráče. Nevím, jak se k tomu mám postavit. Stavíte mě před hrozně těžkou situaci. V úterý sem totiž bral sestavu za uzavřenou s tím, že kdo řekl že pojede, ten s tím pevně počítá.. Michal - Boris, Pája, Vláďa, Lukáš, Dub, Olin. Myslím, že v tomto případě drsně uvázla komunikace. Stačilo vzít telefon a zavolat, co a jak. Co teď s tím mám dělat? Zájem mají další tři hráči. To mám hráčů, kteří s účastí už počítají, byť mimoňi, říct, že nepojednou? Je nutné si uvědomit a zvážit, že se bude jednat dle mého pohledu o velice kvalitní turnaj zastoupený nadupanými týmy. Nastává také otázka, jesli v případě účasti 2 nováčů + nově se přihlášeného Michalda skutečně naztrapnili. Nevím, jak noví hráči hrají a s výpraskem 0:10 to také těžko zjistíme a vezmem jim chuť do další práce pro tým. Je na takovémto turnaji "čas" a "vhodné" zkoušet nové hráče? Nevím.
.
Jaké navrhujete řešení? Bez hádek a bez zášti! Slevte ze svých nároků, přečtěte si a zymslete se, co jste napsali na diskuzi a pojďte se konečně rozumně dohodnout. Řešení je podle mě spousta.
1. Nepojedou minoni.
2. Nepojednou "později" přihlášení.
3. Pokusil bych se turnaj přihlásit 2 týmy. Carpe Diem a Lužina Brothers. Sestavy by se domluvili. Každopádně by to stálo na každýho o trochu více peněz, ale situace by se rozhodně vyřešila. Mělo by to šťávu, postavit se proti sobě.. (vzhledem k Olinovu šetřílství tomuto návrhu dávám max 5 procent) :-))
4. Dobrovolným odhlášením někoho z hráčů. Pokud se tato situace nevyřeší v nejkratší době, osobně se vzdávám mandátu a na turnaji hrát nebudu. Poté, co se zde objevuje by mě to bohužel ani moc nemrzelo. A to myslím úplně vážně. Dojde tak k redukci hráčů a vlastně všichni, kdo chtěhí hrát si příjdou na své. Neberte to jako vyhrožování, tak to není ani v nejmenším bráno, ale jako fakt, který může snadno nastat a snad by mi i přišel vhod. Mám plno zařizování s bytem a navíc kazit si náladu, vylívat zlost v tomto listopadovém čase a poté i den před Mikulášem (na kterého se bezmezně těším), nebudu a nechci.

úterý 16. listopadu 2010

Rebels Cup - sestava a startovné

Tento článek, nebo spíše reakce na něj od Vás všech vyžaduje pohotovost a především bleskový aktivní přístup. Na diskuzi nám byla nabídnuta účast na turnaji Relebs Cup pořádaný domácími Okříšky (víska u Třebíče). První mimozemský kontakt s tímto týmem nastal na Kozina Cupu v Oleksovicích, to jen tak pro připomenutí, odkud vane vítr..
V současné době se řeší dvě věci. Sestava a zaplacení turnaje, které musí být do tohoto pátku. Na diskuzi se na počátku týdne objevil odstavec ohledně účasti, aby každý napsal jak na tom je. V tuto chvíli se odhlásil Kuba, Dan a Michaldo na půl. Účast naopak přislíbil Michal do brány, Vláďa, Boris a Pája. Z mimoňů by rád přihřál ve stínu slávy Olin a dále se domlouvá Dub a Lukáš. Nezvěstný zůstává Martin Killer Mrazič a nevyjádřil se Ríša, kterého ještě oslovím.
Vzniká zde jedna kontroverze, ve které mám zcela jasno, ale která mě silně popudila. Na diskuzi se objevili jakési „podmínky“, za kterých na turnaj pojede Olda. Aby bylo jasno, v Carpe bude mít přednost vždy nejprve kmenový hráč, až poté se bude doplňovat sestava sebelepšími mimoni, i když uplynulá část sezony nás nezastihla v oslnivé formě. Takže pokud by účast přislíbil i Ríša – pilíř zadních řad, bude mít předost před hráči odjinud. Vidím v jasných barvách remcání, že nás na turnaj pojede moc (při účasti Lukáše a Duba), ale nemusí to tak být. Komu nevyhovuje sestava, nebo počet hráčů, jezdit nemusí a nebo se bude počet redukovat mimoni, nikoliv hráči Carpe Diem.
.
Turnaj se musí zaplatit do pátku, kdo se nabízí že to cálne a pak se mu to na turnaji, nebo tréninku dá?
Během dopoledne se pokusím dovolat Ríšovi, dám vědět na diskuzi.
.

pondělí 15. listopadu 2010

Rozlučka s rokem 2010

Tak jak už to tak bývá, i tento rok se nachýlil ke svému konci. Po předchozí letmé domluvě jsme se dohodli, že i my bychom měli dát sbohem letošnímu roku a samozřejmě i této půlsezoně ročníku 2010/2011.
Akce se bude konat v pátek 17.prosince od 19:30 v klubovém restauračním zařízení Varna. Zváni jsou samozřejmě všichni členi našeho kádru, jejich rodinní příslušníci, přítelkyně a přátelé hráčů, přítelkyne a přátelé přátelů našich hráčů, přítelky a přátelé přátelů přátel našich hráčů a vlastně všichni, kdo se cítí být skutečně sami, ty co se necítí se být sami sebou a taky ty samce a samice, co tančí sambu..
Rezervačku učiním tento týden a datum akce ještě potvrdím.

pátek 12. listopadu 2010

Brankový hladomor

Panáčkové a dámičky, tento týden byl skutečněj fofr a tak nemám moc času na psaní blbin sem na web. Tato nemilá situace se táhne už více než dva týdny a já je mohu doufat, že doba temna brzy pomine a opět nastane rozbřesk mých spisovatelských frází v plném rozsahu. Tentokrát Vám přináším krátce sepsané zpožděné dění posledního hracího víkendu. Soupeřem nám byla Torcida.
.
Utkání začalo svižně. Svižně především ze strany Torcidy. Defenzivní bobří hráz držela dlouho tlak bílorudých až do chvíle, kdy po uskákáné akci se do šance vrhal jeden z agilních Torciďáků, kterému míč tancoval všude možně, jen ne u nohy. Vlak Ríša nekompromisně jako poslední zatáhl za ruční brzdu a malér byl na světě. Dle mého názoru stačilo se soustředit více na míč, než na soupeře. Ríša pojal však podezření, že šance Torcidy je více jak nebezpečná a nastavil své mohutné Rambovské rameno. Střet byl tak nešťastný až nešikovný, že se od něj útočník soupeře odrazil tak okatě a především razantně, asi jako neomylně odráží Vláďa Luzinho na diskotékách houfy svých obdivovatelek a neukojených ctitelek. Penalta! Michal v bráně posílen přítomností jeho partnerky Katky byl připraven podat ten nejhbitější skok, jaký může jen zdravý muž se svým těle docílit. Přece jen, byla to Katčina premiéra v diváckém obsazení a Michal dostává doma příděly jídla a pití podle chycených penalt, kterých má na letošním kontě jako vlčího máku, tzn, že nestrádá. Bohužel pro tým byla penalta kopnutá velmi pěkně a umístěně a tak všem přítomným na hřišti po obdržení branky vhrkly slzy do očí. A především Michlovi, který má na týden po ptákách. Čas zbývající do poločasu ubíhal velmi pomalu. Přítomný Olin podával papírové kapesníky až do půlky hry. Slz bylo mnoho a s rozmlženým hledím se jen těžko hraje.
Od začátku druhé půle to začalo opět svištět. Někomu od kopaček, někomu od jinud. Každopádně jsme to byli my, kteří převzali iniciativu a vtipnými akcemi se dostávali stále blíže a blíže k bráně Torcidy. Troufnu si dokonce říct, že jsme byli během dvou třetin druhé půlky lepším týmem, který tlačil více na pilu. Tlačili jsme a tlačili, až jsme se z toho posrali. Z ojedinělé akce jsme dostali druhý, osudový a smrtící úder. Po našem nebezpečném ataku gološ soupeře rychle vyhodil na hrušku, kde Dan nezachytil náběh za obranu jednoho z Toroidy, ten si zpracoval míč ala Paul Gascoigne a ve stejném duchu i zakončil. Pošťák z Torcidy s ekvilibristikou cirkusáků Berousek nejprve zarecitoval Danovi báseň „Poštovní schránka“ a doporučeně míč doručil do sítě s milimetrovou přesností. Tím zhasly naše naděje na zisk bodů. Torcida byla dobrým týmem, který si výsledek už bez problémů pohlídal. Navíc při našem pokusu hrát bez brankáře došlo na půlce k nedorozumění a po zpackané přihrávce rovněž k definituvu. Dva hráči soupeře versus Ato Boldon Michal vracející se od půlky. Michal se zachoval jako správý srdcař. Už na půlce se mu podařilo nabrat bleskovou rychlost a v tom se stalo něco nečekaného. Skok a dobré desetimetrové doklouzání se po boku až do brány ve snaze zabránit brance. Co na tom, že za Michalem se jiskřilo a zůstávali stopy krve ze sedřeného boku, Michal chtěl zabránit v navýšení skóre a navíc takovýmto úctyhodným způsobem. Tleskám! Jediné negativum na celé věci je fakt, že brance nezabránil, byť o pár milimetrů. Takto skončilo i střetnutí a vlastně celý podzim, naší prohrou 0:3.
Carpe Diem vs. Torcida 0:3 (0:1)
.
Brankový hladomor tedy nadále pokjračuje. Opět jsme měli několik stoprocentních šancí, které jsme zahodili do koše. Bez vstřelené branky se vyhrávat nedá, nebo aspoň si to myslím..
.
Nadále pokračují tréninky spojené s výběrem nových tváří do týmu. Příští týden by se měli objevit první zájemci.
Změna!!!! Příští týden je vyjímečně trénink ve čtvrtek v 19:30! V úterý má totiž Antabus rozloučení se se sezonou.

čtvrtek 4. listopadu 2010

Preview před 15.kolem - Torcida

V nedělním ranném odpoledni nás čeká závěrečný zápas letošního podzimu. Soupeřem nám bude Torcida, která po famózním úvodu sezóny nakonec v průběhu podzimu pomalu doklouzala do průměru týmů 2.D třídy. Poslední zápasy však ukázali, že opět pomýšlí na příčky nejvyšší, což dokazuje zisk 10ti bodů v posledních 4 zápase (3výhry, 1remíza). Tato série jim vynesla prozatím,ní 7. pozici.
V neděli vyběhne krom starých známých brazilců z minula i staronová uzdravená tvář, která v letošní sezoně odehrála pouhé 4 zápasy. Ano vážení, Luís Esteban Ricinho Perreira ( čti Ričíňo, nebo Risíňo) se uzdravil z podrážděného nervu a je opět připraven hájit klubové barvy. Naopak to příliš růžově nevypadá s Bebém Michaldem, který i nadále bude s největší pravděpodobností týmu chybět.
Vlastní sestava tedy v neděli zní takto: Nené - Dani, Cibinho, Ricihno - Borielson, Luzinho, Ceasar Sempaja.
.
Utkání bude zahájeno ve 13:10 na hřišti Novolíšeňská, proto si tradičně dáme sraz 30 minut před zápasem ve 12:40.
.
I přes nelichotivé kurzy sázkových kanceláří ( Torcida 1,45 _ remíza 3,2 _ Carpe Diem 5,8 ) věřím, že Carpe Diem se postaví Torcidě se ctí a udolá nějaký ten bod.
.
V současné době máme krásné teplé počasí. Z předpovědi však vím, že právě v neděli má dojít k velkému ochlazení, proto si vemte spoďáry, které možná poslouží nejen k udržení tepla, ale i zachycení posrání se z výsledku. Mnoho zdaru, samci!

středa 3. listopadu 2010

Možné nové tváře klubu

Přestože podzimní sezona ještě neskončila, přestupový trh se pomalu otevírá. Představenstvo klubu Carpe Diem již dříve avizovalo, že v zimní pauze nebude zahálet a pustí se hledání nových tváří, které by posílili v pravém slova smyslu náš mančaft. Týden se s týdnem sešel a v hledáčku scoutů klubu už nyní figurují tři nové tváře. Nepleťme si však slovo hledáček a samotný podpis smlouvy, prosím.
Dva hráči by měli zájem hrát, třetí je momentálně rozjednán a snad bude dořešen v brzkém čase.
Nové tváře se představí v nejbližší době na tréninku, buď společně, nebo postupně a o jejich osudu se rozhodne u sudu.
.
Velkou zásluhu na hledání posil nese Michaldo, toho času nemocen, který nelenil a snažil se byť z pod duchny tým pozvednout. A to se cení. Tímto Michalda pasuji na rytíře a společně s tím ho jmenuji hlavním scoutem klubu.

Lob - příjdou lepší časy?

Dlouho předlouho hráč Lob neoblékl oranžovočerný dres. Co je toho příčinou? Neustálé problémy s koleny, které už byly na mnoha operacích. Jakmile Lob nazuje kopačky, a udělá prudší protipohyb, je zle a kolena praskají ve švech. Podle neověřených informací tento dávný talent českého fotbalu, který oblékal dres tehdy velmi známého Lerku Prostějov, je rozhodnut, že během ledna se podrobí artroskopickému zákroku, což by možná dávalo jakousi šanci do budoucna i pro klub Carpe Diem. Lob má totiž talent od Boha a jen to proklaté zdraví mu nedovolilo rozvinout ho naplno a do celé své nezměrné šíře. I přes jedovatá slova mnohých škarohlídů a zarytých pesimistů věřím, že Lob v týmu Black Orange Terror neřekl poslední slovo a i napříč Kristovým létům, které příští rok oslaví, bude týmu v příštích sezonách prospěšný..

Inferno

Inferno. Jiné slovo se nedají najít v hrdle při pohledu na tristní chudobu sestavy, která nás poslední tři víkendy potkala. Opět jsme se museli potýkat s problémem pouhého jednoho na střídání a v kombinaci s naší úžasnou fyzičkou to byl tuhý boj u každého především sám se sebou, nežli se soupeřem. Tomu odpovídají i nedělní výsledky, které Vám nyní přináším.
Bebé Michaldo dos Santos Motta ( čti Bebé Michaldo ) zůstal nemocen na lůžku a tak hráčsky oslabená sestava plná naturalizovaných brazilců zněla nakonec takto:
V bráně nastoupil tradiční opora Michaldinho Nené Branco ( čti Nené ), v obraně nastoupil Cubi Zé Cibinho Gomés (čti Sibíňo), Dani Sucho Baptista ( čti Dani, nebo Sučo), mezi obranou a útokem pendlovalo duo Fred Borielson Lima ( čti Borielson) a Jesus Ceasar Sempája el Fenomeno ( čti Cézar Sempája) Jediný kovaný útočný hrdlořez tedy zůstal Don Juan Vladson Luzinho de Oliveira Evangelista (čti Lužíňo).
.
Před naším prvním vystoupením hráli Vinohrady s Faunou a branková přestřelka skončila na cifrách 12 ku 6. Dělali jsme si srandu, že až nastoupíme, tento trend notně ztlumíme, jak my to dokžeme. :-)) A měli jsme samozřejmě pravdu.. Za naše další dva zápasy padly pouze 3 branky.
.
Začátek utkání s Schalke poznamenala malá nepříjemnost. Při domácí přípravě na zápas jsem vyndal soupisku klubu ven z tašky, aby se nepomačkala, když jen do kabele vkládal kopačky. A co se nestalo. Samozřejmě, že jsem soupisku už do tašky nevrátil. No prostě mě ji dovezl za pusu až do Líšně Lob Senior asi minutu po zahájení střetnutí. Bohužel jsem byl tedy nucen si pro ni doběhnout až k 500metrů vzdálenému Albertu, což mě docela vyčerpalo ještě před mým samotným vstupem do utkání. Po mém doběhnutí zpět do areálu jsme již prohrávali 0:1. Branka padla z doslechu po brejku, kdy si nás udělali hráči Schalke na polovině hřiště a my se nestihli vrátit. Nené byl v bráně bezmocný. Podle povídání našich se od začátku utkání nevyvíjelo vyloženě ve prospěch Schalke, ale i my jsme měli pár výborných brankových příležitostí. Bohužel realita byla krutá jako vždy a my od počátku stahovali manko jedné branky. Obraz prvního poločasu bylo stále stejné a už stokrát ohrané jako deska Beatles. Soupeř tlačil, my bránili a pokud jsme se dostali do šancí, zahodili jsme ji, neb třeba v případě Cibinha míč umístili na spojnici břevna a tyče. Vzpomínám si ještě na jednu stoprocentní, kdy Luzinho sám před golmánem Schalke volil přihrávku na volného Cibinha. Akce skončila fiaskem už ani nevím proč a my tak podtrhli svoji střeleckou nemohoucnost. Pevná obrana statečně odolávala nájezdům německých barbarů a držela solidní výchozí pozici pro zvrat v druhém poločase. V tom prvním se už nic nestalo a tak skončilo naší těsnou prohrou 0:1. Do druhého dějství jsme vstoupili s odhodláním se porvat o body. Nemůžu říci, že by Schalke bylo nehratelným soupeřem, to ani náhodou. Byl to tým jako každý druhý, se kterým jsme letos hráli. Jediným naším velkým výkyvem bylo naše divadelná představení s Líšní, se všemi ostatními soupeři se dalo hrát včetně Schalke. A i v tomto utkání se mohlo rozhodnout na obě strany. Šance byli. Po jedné z nich jsme se řítili v přečíslení na bránu soupeře a Dani ve snaze zasunout meč do pochvy, obušek do vaku, či mobil do ponožky nešťastně předal míč soupeři. Nabíhající Ceasar Sempája a Luzinho tak zůstali v rohu na soupeřově polovině na ocet a došlo tak k nečekanému protiútoku, na které prostě nezbylo sil se vrátit. Přečíslení Schalke vyřešilo bravurně a my se tak mohli jít klouzat a zpytovat svědomí. Místo tlaku na vyrovnání výsledek ukazoval 0:2 a tím téměř konec našich nadějí, vezmeme li v potaz naši vyčerpanost. Do konce střetnutí zbývalo snad 10 minut. V poslední 5ti minutovce jsme se pokusili o hru bez Neného v bráně. Samotný velký Nené nam šel vypomoci do útoku. Závěrečný tlak však přišel v niveč a my si tak odnesli bohužel musím říci asi zaslouženou prohru. Vždy když prohrajeme s podobným soupeřem hledám příčinu toho všeho. Velice rád bych věřil, že kdyby nás bylo o dva borce víc, sehráli bychom utkání se ziskem bodů. Skutečně nám dobrý výsledek utekl mezi prsty a rozdíl mezi oběma mančafty byl především ve fyzickém fondu. Dostat dvě branky za zápas je nadneseně "pohodička", nedat branku katastrofa. Ovšem proč nedáváme branky? Jednoduše nejsou síly!
Carpe Diem vs. Schalke 0:2 (0:1)

Druhé utkání bylo pro nás velkým testem. Stály před námi dva důležité faktory, se kterými jsme se museli poprat. Vypořádat se s úbytkem sil, což bylo spojeno s neztrapněním se s jedním z nejhorších týmů letošních tabulek Classicem. Oba dva body jsme nakonec zvládli a předposlední tým tabulky porazili o prsa čínské běžkyně. Předcházel tomu však nervák, jehož hlavním protagonistou byl nedělní hrdina Nené. S Classicem jsme rozehráli ne příliš pohlednou partii založenou na pozorné obraně a úspoře sil. Classic byl skutečně jedním z horších týmů, se kterými jsme hráli. Zhruba v polovině první půle přišel první a nejzásadnější okamžik zápasu. Po pohledné akci soupeře ve vápně fauloval Dani a byla právem odpískána penalta proti nám. Na tu se chystal asi nejlepší futsalista Classiců, blonďatý krasavec Jasoň. Nené v bráně si flusl do dlaní, aby je pořádně polepil a míč z nich případně nevyklouzl. Jasoň se rozbíhááááá, pááálíííí, Nené skáče jako mrštný kamzík a Jonathan Edwards v jedné osobě a bravurně odvrací míč na roh. V tuto chvíli mě polila takový slast z Neného umění, že jsem musel jít střídat. Prostě krása. Nené podržel tým ve chvíli, kdy to nejvíce potřeboval. Prakticky z protiútoku přišel trest na druhé straně. Po vsutku brazilské spolupráci, kdy si míč umě vyměnil Dani a Luzinho, prvně zmiňovaný z bezprostřední blízkosti skóroval přízemní střelou k tyči. Nato nastala komická situace. Každý byl vyčerpán, že nosil jazyk smotaný kolem krku a tak tento brankový okamžik ani příliš neslavil. Jediný Dani po brance vřískal jako smyslů zbavený. Bylo to úžasné, když si tak vzpomenu nazpět.. Každopádně oběma hráčům gratuluji ke spolupráci a pěkné brance. Do konce první části se už nic, co by stálo za zmínku nestalo. Poločasové vedení dávalo velké šance na zisku nutných bodů. Opět jsem si říkal, že tyto zápasy se slabšími neumíme hrát.. že opět dostaneme do sítě před koncem nějakého nešťastného uplakánka a odejdem skutečně s brekem. Chtělo to rychlé rozhodnutí hned v úvodu druhého dějství. Ale to by nebylo Carpe Diem, aby si cestu k bodům nevytrpěla až do samotného konce. Celý druhý poločas se hrál stále ten stejný valčík. Classsic tlačil, ale doplácel na svoji menší herní vyspělost a občas i naivnost. Neměli úderného hráče, který by tým strhl a dokázal s výsledkem něco udělat. Střel sice bylo požehnaně, ale buď je zachytil obranný šik, nebo skvělý Nené. Utkání skočilo tou nejhubenější výhrou, jakou sport může přinést. Porazili jsme předposlední Classic 1:0.

Carpe Diem vs. Classic 1:0 (1:0), branka: Dan (Vláďa)
.
Je to tak pánové. Ze sportu futsal, kde padá nespočet branek, jsme dokázali během podzimní části udělat klasický fotbal, kde se hraje na jednu, dvě, tři branky. Díky vydřené výhře jsme si udrželi odstup od bezprostředního dna tabulky a spolu s Pentatronem se budeme nadále na dálku prát o poslední sestupovou pozici. Před Pentatronem máme minináskok 1 bodu. V tuto chvíli nám paří 12 pozice v tabulce..
.
Závěrem bych chtěl všem poděkovat za kvalitní týmový výkon a důležitý zisk tří bodů. Prošli jsme si peklem, ale za výsledek to nakonec stálo.
.
V neděli máme poslední jeden zápas podzimní části. Ve 13:10 hrajeme na Novolíšeňské s Torcidou.