pátek 12. listopadu 2010

Brankový hladomor

Panáčkové a dámičky, tento týden byl skutečněj fofr a tak nemám moc času na psaní blbin sem na web. Tato nemilá situace se táhne už více než dva týdny a já je mohu doufat, že doba temna brzy pomine a opět nastane rozbřesk mých spisovatelských frází v plném rozsahu. Tentokrát Vám přináším krátce sepsané zpožděné dění posledního hracího víkendu. Soupeřem nám byla Torcida.
.
Utkání začalo svižně. Svižně především ze strany Torcidy. Defenzivní bobří hráz držela dlouho tlak bílorudých až do chvíle, kdy po uskákáné akci se do šance vrhal jeden z agilních Torciďáků, kterému míč tancoval všude možně, jen ne u nohy. Vlak Ríša nekompromisně jako poslední zatáhl za ruční brzdu a malér byl na světě. Dle mého názoru stačilo se soustředit více na míč, než na soupeře. Ríša pojal však podezření, že šance Torcidy je více jak nebezpečná a nastavil své mohutné Rambovské rameno. Střet byl tak nešťastný až nešikovný, že se od něj útočník soupeře odrazil tak okatě a především razantně, asi jako neomylně odráží Vláďa Luzinho na diskotékách houfy svých obdivovatelek a neukojených ctitelek. Penalta! Michal v bráně posílen přítomností jeho partnerky Katky byl připraven podat ten nejhbitější skok, jaký může jen zdravý muž se svým těle docílit. Přece jen, byla to Katčina premiéra v diváckém obsazení a Michal dostává doma příděly jídla a pití podle chycených penalt, kterých má na letošním kontě jako vlčího máku, tzn, že nestrádá. Bohužel pro tým byla penalta kopnutá velmi pěkně a umístěně a tak všem přítomným na hřišti po obdržení branky vhrkly slzy do očí. A především Michlovi, který má na týden po ptákách. Čas zbývající do poločasu ubíhal velmi pomalu. Přítomný Olin podával papírové kapesníky až do půlky hry. Slz bylo mnoho a s rozmlženým hledím se jen těžko hraje.
Od začátku druhé půle to začalo opět svištět. Někomu od kopaček, někomu od jinud. Každopádně jsme to byli my, kteří převzali iniciativu a vtipnými akcemi se dostávali stále blíže a blíže k bráně Torcidy. Troufnu si dokonce říct, že jsme byli během dvou třetin druhé půlky lepším týmem, který tlačil více na pilu. Tlačili jsme a tlačili, až jsme se z toho posrali. Z ojedinělé akce jsme dostali druhý, osudový a smrtící úder. Po našem nebezpečném ataku gološ soupeře rychle vyhodil na hrušku, kde Dan nezachytil náběh za obranu jednoho z Toroidy, ten si zpracoval míč ala Paul Gascoigne a ve stejném duchu i zakončil. Pošťák z Torcidy s ekvilibristikou cirkusáků Berousek nejprve zarecitoval Danovi báseň „Poštovní schránka“ a doporučeně míč doručil do sítě s milimetrovou přesností. Tím zhasly naše naděje na zisk bodů. Torcida byla dobrým týmem, který si výsledek už bez problémů pohlídal. Navíc při našem pokusu hrát bez brankáře došlo na půlce k nedorozumění a po zpackané přihrávce rovněž k definituvu. Dva hráči soupeře versus Ato Boldon Michal vracející se od půlky. Michal se zachoval jako správý srdcař. Už na půlce se mu podařilo nabrat bleskovou rychlost a v tom se stalo něco nečekaného. Skok a dobré desetimetrové doklouzání se po boku až do brány ve snaze zabránit brance. Co na tom, že za Michalem se jiskřilo a zůstávali stopy krve ze sedřeného boku, Michal chtěl zabránit v navýšení skóre a navíc takovýmto úctyhodným způsobem. Tleskám! Jediné negativum na celé věci je fakt, že brance nezabránil, byť o pár milimetrů. Takto skončilo i střetnutí a vlastně celý podzim, naší prohrou 0:3.
Carpe Diem vs. Torcida 0:3 (0:1)
.
Brankový hladomor tedy nadále pokjračuje. Opět jsme měli několik stoprocentních šancí, které jsme zahodili do koše. Bez vstřelené branky se vyhrávat nedá, nebo aspoň si to myslím..
.
Nadále pokračují tréninky spojené s výběrem nových tváří do týmu. Příští týden by se měli objevit první zájemci.
Změna!!!! Příští týden je vyjímečně trénink ve čtvrtek v 19:30! V úterý má totiž Antabus rozloučení se se sezonou.

Žádné komentáře: