pondělí 30. srpna 2010

Mystifikace, hřiště je na Novoměstské

Chtěl bych upozornit všechny, kdo se neúčastnil minulého tréninku, že došlo k nepříjemnému šumu ohledně adresy hřiště, kde poháníme svá vypracovaná těla.
Zapoměňte na adresu uveřejněnou a znázorněnou v článku z poloviny měsíce! Je zde nová mapka s hřištěm, kde se tréninky skutečně konají. Hřiště se nachází na ulici Novoměstská v Řečkovicích u základní školy.
.



pátek 27. srpna 2010

Nová Anča - stoják

Vyvěsil jsem novou anketu, ve které se dozvíme, kdo je z týmu tzv. největší stoják, kdo je behěm zápasu nejvíce statickej a kdo zápas vlastně odchodí..
Kandidátů na tuto pozici je myslím mnoho, proto jsem nesmírně zvědav, jak anketa dopadne. Pro jistotu jsem dal na výběr všechny jména, která se objevovala na umělé trávě v minulé sezoně.
Hlasujte prosím objektivně.

čtvrtek 26. srpna 2010

Hledá se dres s č.10, pomozte při pátrání..

Začátkem července se někteří z nás účastnili Kozina Cupu v Oleksovicích. Tímto turnajem nastal mega bordel v dresech, protože se všelijak půjčovali atd.
.
Nedávno sem mluvil s Olinem a ten mě říkal, že musím mít u sebe dres s č.10. Já ho ovšem nemám a místo něj mám dres s č.16, ve kterém pravidelně nastupuje tuším že Ríša. Kde je tedy konec té desítky? Nemáte ho někdo u sebe? Ještě se doma jednou kouknu, jestli není někde strčenej v mandlu, ale řekl bych, že ne..
.
Pokud máte jakékoliv informace, které by vedli k dopadení pachatele "krádeže" dresu Carpe Diem s číslem 10, velejte na telefonní linku 774 171 784, nebo můžete zanechat vzkaz na diskuzi.

středa 25. srpna 2010

První trénink je za námi

Včera se uskutečnil první společný trénink Carpe Diem a Anatbusu, zřejmě brzy dvou druhotřídových celků. Ano, je tomu tak. Antabusu včera nabídl předseda BAF účinkování v příští sezoně v 2.B třídě. Zda velkorysou nabídku přijmou ukáží následující dny, ale vše nasvědčuje tomu, že nabídka je příliš lákavá, než aby Anatbusáci zůstali už navždy ve třetí nejnižší třídě. Ale jak jsem napsal, rozhodnuto zatím není a tento rébus vyřeší až čas.
.
První trénink přinesl mnohá pozitiva a současně i negativa. Začnu tím lépe se poslouchajícím. Nejprve bych chtěl vyzdvihnout naši účast, která byla nad očekávání dobrá. Dorazilo nás nakonec 7, včetně Martina. Ten šel po dlouhé pauze způsobené zraněním zkusit, zda mu záda dovolí hrát. Po zápase jsem se ho už bohužel neptal, jak je na tom, ale vzhledem k tomu, že si nestěžoval, vypadá to, že léčení je na dobré cestě.
Dále se na tréninku objevil Michal v bráně, Dan s Kubou v obraně, Vláďa s Bebém v útoku a já. To máme suma sumárum 7 lidí. Stejný počet hráčů dokázal posbírat i Antabus a tak se mohlo směle začít hrát.
.
Mám za to, že první trénink byl ve stylu „hurá systému“. Všichni za míčem bez jakékoliv taktické rozvahy a přemýšlení. Je jasné, že hřiště v Řečkovicích je o něco větší, než klasické, ale přesto není důvod ustupovat od zavedené taktiky. Každý se sice snažil, což oceňuji, ale prospěch týmu to mnohokrát vůbec nepřineslo. Musíme hrát více s rozvahou, nekazit snadné přihrávky a především, co bylo vidět až z Měsíce… nedokážeme si při útoku Antabusu hlídat a případně přebírat hráče soupeře. A tento neduh pramení především z komunikace. Málo mezi sebou komunikujeme a nepředáváme si základní informace o hráčích soupeře. Při postupném útoku soupeře si každý zakřičí kdo koho má a od toho borce se nesmí hnout na krok, pokud tomu neudělá přítrž nějaké situace, která změnu útočícího hráče vyžaduje. Mnohokrát se stalo, že náš borec měl hráče, ale za 5 vteřin už nevěděl, že vůbec nějakého hlídal. To se nesmí stávat. Pokusme se o větší koncentrovanost při bránění, pomožme si „napovídáním“ spoluhráčům a zlepšenou komunikací.
Hra dopředu z mého pohledu nebyla až tak špatná. Do šancí jsme se dostali, ovšem proměnili jen dvě. Opět chyběla střelba, ale to jistě všichni víme a do příště napravíme.
Základní rozehrávka od naší brány nám také příliš nešla. Chtělo by to asi větší koncentrovanost (u mě) a menší zbrklost. O fyzickém fondu našeho týmu nemluvě, ale proto právě tréninky jsou, aby se zasportovalo a krůček po krůčku jednotlivec na své fyzičce zapracoval.
.
Je jasné, že zřetel se musí brát rovněž na to, že se jednalo o vůbec první trénink. Na to, že jsme se tak dlouho herně neviděli, kombinace byla nejednou na velmi dobré úrovni.
.
Co pro příště?
Příště bych byl rád, kdybychom zkusili hrát více v klidu. Tentokrát jsme přepálili začátek – lítali jak blázni a na konci mnohým z nás nezbývali síly. V klidu si vzadu rozehrát, párkrát vyměnit míč v obraně a založit s podporou nabízení se útočníků akci. Dalším úkolem je v pozicích, které se nabízejí chladnokrevně zakončovat. Žádné upejpání a prostě pálit míč ze všech pozic.
Rád bych příště nacvičil pár rozehrání přímých kopů a rohů, jestli budete souhlasit. Příště už by na tréninku neměl chybět ani Ríša a ten jistě vnese do hry další nový svěží vítr.

Doufám, že Vás včerejší trénink neotrávil, ale spíše navnadil na příště. Mě teda určitě! Už se těším, chlapi. Úterý v 19:30 na hřišti!

pondělí 23. srpna 2010

Změna termínu prvního zápasu soutěže

V pátek jsem se spolu s Bebé Michaldem zúčastnili každoroční předsezonní schůze všech zápastupců týmů hrajících na umělém pažitu.
Bylo zde odevzdáno startovné, podepsány soupisky a sděleny novinky k nadcházející sezoně. Novinky se týkají ředevším pár změn pravidel, které bych nejraději probral až osobně s každým. Jsou docela důležité a těžko vysvětlitelné v pár psaných řádcích. Hlavní věcí je však to, že došlo ke změně zápasů prvního hracího víkendu.
Z důvodu, že Deportivo první víkend nemůže nastoupit, je zápas s nimi přesunut! Zápas s Deportivem se musí odehrát v náhradním termínu, který bude muset samo Deportivo navrhnout, sehnat a zaplatit hřiště, sehnat a zaplatit rozhodčí. To vše musí být uskutečněno do 30.září. Je tedy víáce než pravděpodobné, že špíl s Deportivem odehrajeme ve všední den! O termínu Vás budu včas informovat tak, aby jste si mohli udělat čas..
.
Druhý zápas prvního víkendu zůstává, ale je změněn jeho začátek. Start soutěže tedy pro nás je v neděli 5.9. v 10:40 s BB Pressem B, na Mutěnické. Tento den tedy odehrajeme pouze jedno utkání!

čtvrtek 19. srpna 2010

Kozina Cup ve fotkách, aneb hráli jste s babama..

Neustálé pobízení mě dohnalo k tomu, abych uveřejnil odkaz na fotogalerie týkajících se našeho letošního velkého úspěchu na tomto tunaji - Kozina Cup 2010.
.
Prohlédl jsem všechny fotky a neodpustím si malé rýpnutí.. Už vím, proč se týmu tak nenadále zadařilo. V dresu soupeřů behaly totiž dívky. Dokumentuje to nejedno foto.. To se pak sbírají poháry, když hrajete s babama.. :-)
Zde je odkaz na dvě fotogalerie Koziňácké fotografky, kde se najdete minimálně na cca 100 fotkách. Je zde především krásně znázorněn Váš penaltový rozstřel o třetí místo. Skutečně vyvedené fotky.
.
V první fotogalerii hledejte fotografie s Carpe Diem od fotky 390 dále až do konce.. V druhé fotogalerii jsme rozeseti všude možně během celých 510 fotek..
.















Předsezonní prognózy

Každoročně se nechávám unášet fantazií a přemýšlím, jak by se letošní sezona mohla vyvíjet. Ani letos si tuto skutečnost neodpustím a pokusím se tipnout, jak vše dopadne alespoň prozatím v podzimní části.
Vzhledem k soupeřům ve skupině, tak jak jsou dány, by se náš tým mohl pohybovat zhruba ve středu tabulky. Je to moc odvážné? Nemyslím. Závěr sezony ukázal, že hrát i s těmi nejlepšími se dá a při vzepětí všech sil můžeme porazit i ty největší jména v tabulce. Vzpomeňme na památné zápasy s Podolím, Líšní C, nebo naposledy s Botafogou Mokrá. Při plnění si svých povinností na hřišti máme na to dolovat body tam, kde se to zdá býti nemožné a ostatní týmy vyhořeli. Každý si také jistě vzpomíná na kvantum zápasů, kdy atmosféra v týmu byla na bodu mrazu a ze zápasů se chodilo jako zpráskaní bičem. Nevím jak to cítí ostatní, ale já mám za to, že letos bychom se tohoto nešvaru docela vyvarovat a to by velice týmu pomohlo a jistě pomůže. Ano, otázkou je proč se tak chodilo, což zde bylo omýláno milionkrát.. na to ať si každý najde odpověď sám. Já osobně mám jasno - hádky, prskání, buzerace a podrývání výkonu týmu nevhodnými poznámkami, byť tým třeba vedl. Každopádně jeden z hlavních záporných faktorů, které ovlivňuje výkony všech v týmu bude pro tuto sezonu vymazán (doufám), nebo aspoň výrazně omezen a je tu tedy široký prostor se plně při zápase koncentrovat na hru. V tom bych viděl velké pozitivum před vstupem do sezony.
Mnoho z nás si jde na zápasy zaběhat (Vláďa zachodit).. to byl vtip!! :-))), a ne se stresovat. V tomto duchu bych chtěl udržet i tuto sezonu. I přes nějakou tu prohru bych nerad, aby v týmu zavládla skepse. Prostě hrajeme futsal pro radost a to by každý měl mít na mysli po každém zápase, ať vyhraném, nebo prohraném..
Taktika pro sezonu zústává nezměněná. Osvědčený beton s náhlými výpady do útoků. Každopádně vždy musíme taktiku přizpůsobit mírně soupeři, se kterým se střetneme.

.
V sestava od minulé sezony doznala jen jedné změny. Odešel Olin a přišel Dan. Jsem na Dana velice zvědavý. Věřím, že do naší hry přinese nějaký nový prvek, co nám scházel. Třeba potřebný klid v rozehrávce.. Uvidíme, nechme se jistě mile překvapit..
Mým mega černým koněm sezony je Kuba. Tato formule 1 v našich řadách se musí využít více pro tým. Z jeho potenciálu těžíme jen snad z 20ti procent, což je škoda. Vše samozřejmě také pramení z Kubovi povahy. Dokážu si představit, že přes Kubu by mohlo jít 80 procent akcí Carpe Diem. Má rychlost, kličku i střelu. Je však zakřiknutý a ze svého umění prozatím nedokázal, nebo nemohl ukázat více, než jen zlomek. V této sezoně bych chtěl Kubu využívat mnohem častěji a více ho zapojovat do hry. Bude mít větší prostor a šanci se prosadit.. Jen se nebát!!
Ríša a Boris jsou stálice obranných řad. Od těchto dvou se očekává standardní dobrý výkon v obraně. To mnohokrát také předvedli, o čemž svědčí senzačně malý počet obdržených branek za minulou sezonu. Pokračovat z započaté práci, to je úkol letošního podzimu. Nic víc, nic míň.
Martin M. dlouhodobě laboruje s bolestí zad. Poprvé jsem slyšel Martina si stěžovat v polovině jara loňské sezony. Nedávno jsme se potkali a záda stále nejsou stoprocentní. Nezbývá nic než doufat, že se do začátku sezony dá do pořádku a opět mnohokrát rozvlní síť soupeřů. Tým profituje z jeho bystré a vtipné hry a ztráta hráče jeho formátu by tým velice zasáhla. Nemalujme však čerta na zeď a doufejme v Martinův návrat.
Michaldo je hráč, který vyrostl v Bohunickém gethu na plácku za barákem. To si musíme všichni uvědomit. Těžké podmínky ulice ho naučili jak hrát futsal na hřišti 5x6 metrů a stejným způsobem nyní hraje v Carpe. Je to špatně? Není, prostě každý má svůj styl hraní a snaží se ho aplikovat do hry týmu svým způsobem. Myslím, že v Michalovi rovněž dříme ještě větší potenciál, než jaký předvedl doposud. Tuto sezonu bude mít v útoku větší prostor, aby dokázal, že je jeho stará pouliční škola stále nevymřela a má své místo i v Carpe – týmu neomezených možností. Dávám mu volné ruce v kličkování na soupeřově půli, ovšem musí být zajištěná obrana a nesmí z toho být brejk jako prase. Já ho za ztrátu míče při kličce peskovat nebudu, protože Michal je mnohdy jediný hráč, který si na polovině soupeře vůbec něco dovolí a není posranej. Samozřejmě s těma kličkami se to nesmí přehánět, je potřeba někdy nahrát.. Četl jsem, že do Manchesteru United přestoupil rovněž nějaký brazilský hráč, kterého našli někde na ulici, jeho jméno je Bebé. Myslím, že by bylo na místě, aby tento titul dostal i Michal a tak od teď bude Michal – Bebé Michaldo.
Vláďa je pro mě stále taková malá neznámá. Z doslechu jsem se dozvěděl, že jeho výkony na Kozina Cupu a v sezoně byli jako noc a podvěčer. Na Kozina Cupu prý předvedl životní výkon, běhal, snažil se, prostě paráda. Nechci tím říci, že v sezoně to tak není, ale není to asi tak markantní, jako tomu bylo na Kozině. Pokud je tomu tak a Vláďa má skutečně rezervy, doufám, že se mu je v sezoně podaří vyždímat ze sebe ve prospěch týmu. Vláďo, věřím v tvé nadpřirozené schopnosti a těším se na naši spolupráci.
Lob. Co říci o Lobovi.. ? Lob je bezesporu dobrým hráčem, kterému zranění nedovolilo odehrát 95 procent utkání loňské i předloňské sezony. Pokud by tuto sezonu hrál, jsem si jist, že pro tým by byl přínosem.
Mám psát něco o sobě? Dobře, zkusím to. Mým úkolem bude tuto sezonu hrát maximálně pro tým a podpořit ho psychicky. V týmu došlo k personální změně a já zatím netuším, jaký to bude mít dopad. Věřím, že nulový, což naznačily i poslední dva zápasy loňského jara. Jako osobní úkol jsem si dal posbírat více bodů, než vloni. Vloni jsem nastřádal 27 bodů, letos chci jít nad tuto hranici, byť jen o bodík. Doufám, že týmu svými výkony pomůžu ke kvalitní hře kořeněné ucházejícím místem v tabulce.
Michal v bráně začne svoji druhou sezonu v týmu. Myslím, že se v klubu už zabydlel a jeho výkonnost se stabilizovala. Na jeho výkonech bude stavět tým po celou sezonu, takže osoba s červeným dresem č.13 je nejdůležitějším článkem v týmu. Věříme Ti, Michale.
.
Můj tip na podzim:

Pozice: 8.místo
Vstřelených branek: 40
Obdržených branek: 39
Výher: 7
Remíz: 2
Proher: 6
Bodů: 23

Upřesnění hřiště v Řečkovicích

Zde je upřesnění adresy hřiště, kde se budou konat naše tréninky:
Areál Gymnázia Brno Řečkovice
Terezy Novákové 936/2
zastávka šaliny č.1 š názvem Řečkovice
.



středa 18. srpna 2010

Od přištího úterý máme tréninky !

Pánové, nastal čas začít brát futsal v Carpe Diem Brno vážně.. No dobrá, ne až tak moc, ale trochu zodpovědnosti ke svým a týmovým výkonům by to chtělo. O čem že píšu? Od příštího úterka máme každý týden trénink!!!
Věřte, nebo ne, po dlouhodobé spolupráci s předesedou Antabusu, jsem zařídil naše společné tréninky, kdy proti sobě sehrajeme, dá li Bůh, nespočet vzájemných přátelských utkání a máme konečně možnost se více sehrát a něco nacvičit..
Co tomu předcházelo? Těžká, krvavá práce. Obepsal, či obtelefonoval jsem nespočet hřišť s dotazem na parvidelné tréninky během týdne s ohledem na Vaše ohlasy v diskuzi o trénincích. Dostalo se mi cca 6 odpovědí, z nichž jen tři měli kloudnou váhu.
Na Okruhu jsou volné termíny jen v pátek, na Purkyňově trávníku rovněž. To by se ale tuším nikomu nehodilo a tak byly zařazeny do pořadníku s nadějí na příchod lepší nabídky. Přišla! Blesk z čistého nebe uhodil předevčírem, kdy se mě ozval správce zbrusu nového pažitu v Řečkovicích, že se mu uvolnil v týdnu jeden z termínů. Po domluvě s Poldou (Antabus King) jsme si plácli a jsou tak tedy domluveny napevno tyto podmínky:
.
Trénink je každé úterý!
Čas tréninku je 19:30 - 20:30. V případě nutnosti není problém trénink prodloužit, protože jsme na hřišti poslední..
Hřiště v Řečkovicích. ( je to sice trochu z ruky, ale tento pažit byl mezi slepci jednookým, má nový povrch)
Sazba je 400korun za 1 hodinu. Cena se rozpočítá vždy mezi všechny zúčastněné obou týmů. Cena je standartní.
.
Chtěl bych už předem apelovat na všechny, aby se snažili o maximální účast. Pokuste se prosím všichni nějak skloubit své zájmy s tímto tréninkem a zkusit i něco objetovat. Nechci být za idiota, kterému na trénink budou chodit dva, nebo tři lidi. Jde o společný jediný trénink všech členů klubu a podle toho k tomu prosím také přistupujte. Váš kladný přístup bude odměnou pro mě a pro mé úsilí v této věci. Děkuji Vám.
.
Na diskuzi ohledně tréninků jste se vyjádřili takto:
V úterý by mohli.. Pája, Kuba, Dan, Michal N., nově i Michaldo.
Nevyjádřili se: Boris, Ríša. - doufám, že se vyjádří kladně.
Nemůže: Vláďa - nutno přehodnotit.
Zranění: Martin a Lob - po vyléčení účast možná.
.
Z důvodu zavedení tréninků bude aktivní odkaz v pravé postranní liště našich stránek " tréninky" kam prosím piště svoje omluvenky z tréninků, jestli vůbec nějaké budou.. :-) Omluvenky piště počínaje dnešním dnem (18.8.) už k příštímu úternímu tréninku (24.8.)..
Stejně jako při nedávném placení startovného Vám nabízím dvě možnosti omluvy z tréninku:
1. mě formou sms
2. na stránky do odkazu " tréninky"
Pokud se někdo neomluví je nezodpovědnej vůl, kterej jediný čeho docílí je, že mě nasere a nakonec já budu před správcem hřiště a Antabusákama za blba. Dejte si na to majzla. Není to přece tak těžké obětovat minutu času a z tréninku se omluvit... vezměte to za své... Kdo se neomluví, bude bráno za to, že normálně příjde.
.
Takže v úterý 24. srpna v 19:30 máme náš první trénink na hřišti s umělou trávou v Řečkovicích! Těším se!

pondělí 16. srpna 2010

Potížista Boris

Boris, jindy velmi spolehlivý, jistý a hodnověrný člověk zklamal, selhal a nesplnil. Jako jediný mi nedodal, neposkytnul a neodevzdal včas startovné a nebo o tom nevím, nejsem srozumněn a netuším to.. Každopádně se se mnou nespojil, nezkontaktoval a nepropojil a smsku o zaslání peněz na účet sem rovněž neobdržel, nedostal a neutržil.. Černá ovce stáda..
Dnes jsem si vzpomněl, upamatoval a rozpomněl se, že kdysi cosi psal, oznamoval a zaznamenával na diskuzi a tak sem na to koukl, podíval se a zkontroloval. Bohužel mé ponuré, ztemnělé a bezútěšné tušení se vyplnilo a Borda asi před měsícem psal, upozorňoval a dával na srozumněnou, že od 14.8. až do konce prázdnin odjíždí, cestuje a putuje na dovolenou. Co teď?

Jsem z toho mírně rozladěn, rozmrzen a smyslově rozklížen, což si léčím těmito nesmyslnými trojslovnými synonymy.

Sezona 2010/2011 začíná už 5.září !!!

Nová sezona se rovná nové rozlosování a právě to letošní se během víkendu oběvilo na oficiálních stránkách brněnského futsalu. Sezona 2010 / 2011 začně pro náš tým už za necelé tři týdny, v neděli 5. září zápasem s naším dobrým známým, Deportivem!
Zde je rozpis utkání naším podzimní 2D třídy. Pečlivě si ho nastudujte a nejlépe vytiskněte.. První polovinu podzimu odehrajeme na hřišti Mutěnické, druhou pak na Novolíšeňské.
.
5.9
hřiště Mutěnická
9:00 Deportivo
9:50 BB Press B
.
12.9.
hřiště Mutěnická
14:00 Red Devils
14:50 Fauna B
.
19.9.
hřiště Mutěnická
9:00 Debakl
10:40 Jezdci
.
3.10
hřiště Novolíšeňská
14:00 SK Líšeň C
14:50 Poclain B
.
10.10.
hřiště Novolíšeňská
9:00 Celeano
9:50 Fc Vinohrady
.
24.10
hřiště Novolíšeňská
14:00 Pentatron
14:50 Kobas
.
31.10
hřiště Novolíšeňská
12:20 Schalke
13:10 Classic
.
7.11.
hřiště Novolíšeňská
13:10 Torcida
.
Připomínám, že od nové sezony začne opět fungovat odkaz na pravé straně "OMLUVENKY". Proto Vás prosím, neserte na to a pokud víte, že nedojdete, dejte mě vědět. Buďto mě třeba SMS, nebo s dostatečným předstihem do odkazu "omluvenky". Díky

pátek 13. srpna 2010

Mé kolty vystřelili naprázdno

Čert nikdy nespí. A i když se to může někdy tak zdát, čert Pája už vůbec ne. V klidném prázdninovém období jsem neváhal oslovit dvě stár futsalových kolbišť pro posílení už tak velmi nabitého hvězdného kádru. Bohužel, dnešním dnem můžu konstatovat, že i přes vynaložené úsilí se mi nepovedlo ani jednu persónu přetáhnout.
.
Prvním hráčem na mušce byl už milionkrát zmiňovaný Vláďa Mrázek (čti Figo), který se poslední měsíce, ba i roky věrně přátelí s lecjakým zraněním. Říkal jsem si, že Carpe Diem by pro něj mohl být dobrým novým odrazovým můstkem, což platí i naopak - Carpe Diem by se od výkonů Vládi mohla rovněž odrazit, a tak by se vlk nažral a koza zůstala celá.
Na moji nabídku zaslanou prostřednictvím emailu nereagoval (i když jsem se bavili, že ji četl), a tím dal jasně najevo, že ho fandové Carpe Diem letos ve svých řadách neuvidí.. Dle nepodložených informací se Vláďa nyní plně věnuje spíše velkému fotbalu, což může být také jedno z hlavních důvodů jeho rozhodnutí.
Je to sice škoda, ale dokázali jsme do dnes fungovat bez Vládi, dokážeme to i nadále.
.
Druhou ikonou v mém zaměřovači pušky byl dlouholetý kamarád, tvořivý a spolehlivý bek, Michal Polák (kam.). Tento hecíř, dlouhodobý hráč Nasanu N.Lískovec, byl mnou osloven nedávno prostřednictvím sms. Až včera jsme se setkali tváří v tvář a dostalo se mi konečně vysvětlení, proč letos oranžový dres nebude jeho volbou. Odpověď je jasná. Michal ukončil aktivní kariéru (Uak). Nebude hrát už ani za Nasan a vlastně za nikoho. Futsal ho přestal naplňovat a nedával mu tolik, kolik mu naopak bral. Přeji tedy Michalovi pěkný futsalový důchod ať už na pozici managera, trenéra, maséra, scouta, nebo jako věrného diváka.
.
Abych se vrátil k nadpisu tohot článku.. Kolty skutečně tentokrát vystřelili naprázdno, ale kladu si za povinnost přiznat, že i z mé strany to byl skutečně jen takový pokus. Moje pomyšlení na úspěch se motalo něco kolem 10ti procent. Hold už před výstřely jsem nabil slepými náboji.. :-)

čtvrtek 5. srpna 2010

Zubatá klepe na dveře..

Zubatou rozumějme startovné, které skutečně klepe na dveře. Před malou chvílí jste obdrželi sms zprávu, kde každý z Vás má jasně stanovenou částku k zaplacení.
.
Startovné je nutné uhradit do 15.srpna!!!
.
Nabízím Vám dvě možnosti:
1.osobně po domluvě.
2. Na účet, jehož číslo jsem uvedl ve zprávě. Až peníze do 15.8. na účet vložíte, pošlete mi smsku, že jste startovné zaplatili. Musím mít přehled, kdo zaplatil a kdo ne. Pokud od Vás sms neobdržím, budu v domnění, že jste nezaplatili. Proto Vás prosím o nezapomenutí tohoto potvrzení!!!
.
Kolem 20.srpna jsou předsezonní schůze v kanceláři BAF, kde se bude startovné platit + potvrzovat soupisky k nové sezoně.
.
Prosím Vás, aby platba od Vás byla bez problémů a byla vložena včas. Ulehčíte mě tak práci. Děkuji.
.
Zde je rozpis plateb všech hráčů:

Klub posílen o nadějného mladíčka

Dan Suchánek se včera stal novou posilou klubu Carpe Diem. Všemi směry příznivá smlouva pro obě strany byla pomyslně podepsána v popoledních hodinách.
Dana, nebo lépe známého pod jménem Dani Alves, jste si mohli všimnout na tribuně, jak se na náš tým během sezony chodí neúnavně dívat zápas co zápas. Je to velký obdivovatel Vládi Lužiny, kterému se bude mít možnost v příští sezoně konečně vyrovnat, ba dokonce ho předčít. Uvidíme.
Já osobně jsem Dana hrát ještě neviděl, ale z referencí hráčů hrajících letos na Kozina Cupu, kde Dan za tým poprvé hrál, slyším jen samá pozitiva. I proto doufám, že Dan bude pro tým kvalitní posilou a dobrou investicí do budoucna.
V současné době je v řešení registrační průkaz, aby nový hráč klubu mohl bez problémů do sezony naskočit.
.
Tímto novým kouskem v našich řadách se rovněž uzavřela soupiska pro příští ročník. Naše sestava pro sezonu 2010/2011 tedy bude znít takto:
Michal – Kuba, Ríša, Boris, Dan – Michaldo, Martin, Vláďa, Lob, Pája.

středa 4. srpna 2010

Ironman Lob

Nezlomný člověk, tak se dá charakterizovat persóna, se kterou jsem se dnes krátce před polednem dohodl na novám kontraktu. Ironman Luboš Böhm se rozhodl prodloužit o další rok smlouvu s Carpe Diem. Nevídané! Jsem tomu velice rád.
Někdejší vynikající obránce velkého fotbalu v Tatranu Starý Lískovec oblékl za dvě sezóny dres Carpe Diem celkem desetkrát. Pětkrát z toho v zápase soutěžním, kde zaznamenal jednu branku a dalších pět v zápasech turnajových. Tam se mu skórovat nepodařilo.
Jsem přesvědčen, že Luboš, pokud nastoupí k zápasům nadcházející sezony, může být jen a jen přínosem pro tým. Jeho kvality jsou nesporné. Otázkou nadále zůstává, jakou odpověď mu dají před zápasy jeho zdevastovaná kolena. Doufejme a věřme v co nejtlustší otep zápasů.

Známe soupeře pro sezonu 2010/2011

Dnes se na stránkách BAF objevilo rozlosování skupin všech 2.tříd, tedy i naše. Udělal jsem si malou analýzu soupeřů a rád bych Vás s ní seznámil.
V příštím ročníku v naší skupině D, hrané opět na hřištích Mutěnická a Novolíšeňská se setkáme s pouze pěticí týmů, se kterými jsme měli tu čest si zahrát vloni. Ostatní týmy jsou pro nás velkou neznámou, ani s jedním jsme se ještě nikdy nesetkali..
Seřadil jsem týmy podle toho, jak se umístili v minulé sezoně. (od nejlepšího)
  • FC Vinohrady - 15.místo v 1B třídě
  • Kobas - 16.místo v 1B třídě
  • SK Líšeň C - 3.místo v 2D třídě
  • Fauna B - 4.místo v 2D třídě
  • Poclain B - 7.místo v 2D třídě
  • Torcida - 7.místo v 2A třídě
  • Pentatron - 8.místo v 2C třídě
  • Jezdci - 8.místo v 2D třídě
  • Deportivo - 10.místo v 2D třídě
  • Carpe Diem - 12.místo v 2D třídě
  • Celeano - 1.místo v 3F třídě
  • Schalke - 1.místo v 3B třídě
  • Classic - 3.místo v 3G třídě
  • Red Devils - 3.místo v 3F třídě
  • BB Press B - 3.místo v 3B třídě
  • Debakl - 4.místo v 3C třídě

Hodnotit týmy podle toho, jak se vloni umístili je dosti ošemetné. Střetneme se s dvěma týmy sestupujícími z 1.třídy a hned s šesti nováčky ze 3.tříd. Zajímavostí je, že postoupili tři týmy 3.tříd až ze 3.místa a jeden tým z místa 4tého, což je nezvyklé.

úterý 3. srpna 2010

Možnost domluvy tréninků

Vím, že jsem se už Vás všech ptal na schůzi, zda a kdy by jste mohli případě chodit na tréninky, ale tato otázka je tu zase, tentokrát s reálnějšími obrysy.

Na turnaji O Lamí Kopýtko padl návrh ze strany Antabusu, zda bychom nechtěli obnovit společné tréninky.. Myslím, že by to bylo fajn a prospěšné oběma stranám!

Dohoda je zatím v plenkách a závisí na pár důležitých okolnostech.. Prozatím není hřiště, ani termín. Jde o to, kolik se nás přihlásí, že by chodilo a poté by mělo smysl něco společnými silami zařizovat a zjišťovat.
.
Proto se Vás ptám.. Máte zájem mít někdy v týdnu k večeru trénink? Napište VŠICHNI Z TÝMU prosím, které dny v týdnu by se Vám hodily. V úvahu přichází úterý, středa, nebo čtvrtek. Pokud by jste mohli v kterýkoliv den z vyjmenovaných, napiště všechny, ať je z čeho vybírat a na čem se shodnout..
Podle zájmu budou podniknuty další kroky..
.
Na pravé straně nad DISKUZÍ je vytvořen nový odkaz TRÉNINKY, kam prosím pište vše kolem tréninků, především svoje vyjádření.. (do klasické diskuze ne)

Naše konečná - osmifinále

Poslední neděli v červenci jsme se zúčastnili druhého ročníku turnaje O Lamí Kopýtko pořádaný bystrckým týmem Fc Lamy. Zda bylo naše účinkování zdařilé, můžete zhodnotit na následujících řádcích.
Na prázdninový turnaj se přihlásilo 40 týmů! Je to velké množství, se kterým si občas pořadatelé nevěděli rady. Turnaj byl započat už 9 hodinnou ranní, ale my byli nalosovaní do skupiny H, hrané až ve třičtvrtě na 12. Našimi soupeři nám byli Saňaři Sokolnice, RLF! a Jehnice.
Co se týče sestavy, tak i tentokrát jsme byli nuceni povolat někoho, kdo by umožnil týmu během zápasu alespoň vystřídat. Carpe Diem hráčů se totiž sešlo pouze 4 do pole a tak pátý hráč se stal Dub. Lob sice dorazil, ale koleno mu nedovolilo hrát. Martin M. nedorazil a vůbec se neozval. V bráně stanul Michal a v poli tedy Michaldo, Vláďa, Pája, Dub a Olin, který v den konání turnaje končil svoji dráhu v Carpe Diem. A aby toho nebylo málo, dokonce i slavil narozeniny. Dodatečně mu ještě gratuluji.
Při příchodu na sportoviště se snad všem na mysl dral jeden jediný výraz – chaos. Jedno velké hřiště rozdělené na 4 miniaturní. Jedno malé hřiště čítalo plochu jen jako asi dvě třetiny obvyklého. Bylo jasné, že klasický futsal v tento turnaj musí jít stranou a vítězit bude ten, kdo soupeře více přetlačí a bude mít více štěstí.
.
V prvním utkání jsme narazili na Saňaře ze Sokolnic. Co vám budu povídat, zápas začal jen těžko uvěřitelným nádherným sólem Páji, který si vodil soupeře tak dlouho, až o míč při poslední klice přišel. Z následného protiútoku jsme hned v úvodu inkasovali. Myslím, že zde není kritika na místě. Zamyslete se, zda jste už někdy něco podobného viděli? Balet na hřišti s parametry vybroušeného křišťálu! Jistě neviděli a proto zapomeňte na chmury, které tento gól v naší síti přinesl, ale oceňte originalitu kliček, které neměli daleko k vstřelení branky do sítě soupeře.. Takže hned v úvodu jsme inkasovali. Zdálo se, že Saňaři mají více ze hry a lépe se pohybují, jako vlastně 95 procent týmů, se kterými hrajeme. Z dalo by se říci ojedinělé akce se nám povedl za nedlouho vyrovnat. Ze strany nahrál Dub Oldovi a druhý jmenovaný prostřelil brankáře. To bylo z naší strany za celý zápas vše. Ještě sice bylo pár okamžiků, které vzdáleně připomínaly šance, ale Saňaři opravdu zápas zvládli skvěle a zaslouženě nám naložili ještě dvě branky. Jedna z nich opět po naší chybě. Konečný výsledek tedy zněl 1:3 v náš neprospěch. Bylo to rozehřívací utkání, kde se každý sžíval s povrchem a atmosférou vůbec. Míče nám odskakovali od noh a mnozí z nás nevěděli, kde si na tak malém hřišti najít místo. V dalších zápasech jsme se už ukázali v lepším světle.
Carpe Diem vs. Saňaři Sokolnice 1:3
branka: Olin
.
Druhý v pořadí nás čekal celek RLF!. S tímto týmem jsme se už setkali na Turnaji nadějí a RLF! nás porazilo 1:2 v zápase, kdy už o nic nešlo. I v tomto zápase nám nevyšel úvod a po další z našich hrubých chyb jsme brzy inkasovali. Už od pohledu se RLF! jevil jako slabší soupeř, než Saňaři a to jsme vycítili i my. Z nebezpečné akce Michal poslal míč na mě nabíhajíc si na pravé straně hřiště a já neomylně pod nohy brankáře vyrovnal. Při mé střele se brankáři soupeře zamotaly nohy jako vánočka a tak chudák dohrál i celé utkání. Co je to však platné, když zvony udeřily na druhé straně.. A to hned dvakrát po sobě v krátkém časovém sledu. Opět jsme prohrávali 1:3 a výsledek vypadal už dosti hrozivě. Podruhé v zápase jsem vzal zodpovědnost na sebe a po obdržené přihrávce do středu hřiště, mohutném nápřahu a ráně, míč svištivě zaplul k tyči. Brankář neměl sebemenší nárok střelu chytit. Bylo zřejmé, že vyrovnávací branka visí na vlásku. Byli jsme lepším týmem, jen brankové vyjádření chybělo. Nakonec jak už to tak v pohádkách bývá, i tento příběh byl napsán se šťastným koncem. Střelech upachtěné, leč velmi zasloužené branky se stal Vláďa. Chvíli se na brankové čáře kopal se zapleteným brankářem a nakonec míč zametl pod umělý koberec za brankovou čáru. Věřím, že kdyby se ještě pokračovalo, svrhneme vítězství na svoji stranu. Bohužel už nebyl čas a tak utkání skončilo smírně 3:3.
Carpe Diem vs. RLF! 3:3
branky: Pája 2, Vláďa
.
Ve třetím zápase šlo už vlastně o všechno. Potřebovali jsme bodovat za každou cenu. Soupeř z Jehnic nám však nechtěl dát nic zadarmo. V tomto zápase snad ani není co popisovat. Oboustranně vyrovnaný souboj převážně ve středu hřiště. Rozhodnout měla jedna jediná akce. A tak se i stalo. Do role bájného spasitele Herkula se vžil Dub a prudkou ránou po víko nás poslal do dalších bojů. Byla to božská rána.. V závěru zápasu z totožného místa ještě nastřelil břevno. Tento zápas pařil jemu. Po skončení zápasu si stále Dub stěžoval na bolest nohy. Vše objasnil za pár vteřin, kdy z kopačky vytáhl pětikilovou kovadlinu. Tímto vítězství jsme si dokonce zajistili druhé místo ve skupině za suverény ze Sokolnic.
Carpe Diem vs. Jehince 1:0
branka: Dub
.
Postup ze skupiny tedy bal jasný. V tento moment je však nejvíce projevila nesehranost organizátorů, kterým neuvěřitelně dlouho trvalo, než odkryli pavouka něčeho, co bylo jako šestnáctifínále. Z šetnáctifinále se postupovalo do osmifinále a dále už klasicky. Zmatek umocnil fakt, že u zápasů nebyli časy zápasů a tak jsme vždy vyčkávali jako při honitbě, kde se uvolní místo na hřišti a foukli tam. V několikahodinové přestávce se stačil občerstvit náš brankář Michal a to tak, že pořádně.
.
V šestnáctifinále nás čekal mírně tvrdě působící celek Hroši. Zálek však nebyl na místě, což se potvrdilo i během utkání. V týmu soupeře jsem poznal Romana Koppa, který s námi v útlém věku občas kopal. Byl to také největší tahoun Hroch. Celý zápas se odehrál dalo by se říci pod naší taktovkou. I přes vyrovnanost výsledku jsem věděl, že soupeř je slabší. Nebyli to klasičtí futsalisté, krom R.K., ale parta kluků, kteří se futsalem baví a to bylo celkem sympatické. Výsledek 0:0 vydržel až do závěrečných minut. Zbývaly necelé 3 minuty do konce a svoji důležitou úlohu v týmu sehrál na hrušce hrající Vláďa. Jako jezevec se prosmýkl mezi obránci a po přihrávce z první skóroval. Byl to bezesporu rozhodující okamžik zápasu. Hroši se na nás v samotném závěru navalili celou vahou, ale naše ruce a ramena naditá svaly k prasknutí nápor vydržela. V úplném závěru jsem ještě kosmeticky upravil výsledek na 2:0, aby se neřeklo. Postup dále nás potěšil.
Carpe Diem vs. Hroši 2:0
branka: Vláďa, Pája.
.
V osmifinále nás čekal tým mlaďochů z Řečkovic. Nevěděl jsem, co od týmu mám očekávat. Ambiciózní mladíčci si samozřejmě chtěli dokázat, že na nás, staré matadory mají a to se jim i povedlo na jedničku. Inkasovali jsme hned v úvodu a to nevídaným způsobem. Míč vystřelený za půlkou hřiště Michal v bráně tak dlouho kontroloval (myslel, že jde nad bránu), až ho nakonec zkontroloval v naší síti. Byla to vyjímečná střela přímo do šibenice. Její kráse chyběla jedna věc, měla být zlikvidována. Po pár minutách urputné hry jsme inkasovali podruhé. Znovu jakýmsi podivným způsobem, na který si radši nevzpomínám. Tady si dovolím malou vsuvku. Co se udělá, když tým prohrává ve vyřazovacím zápase? Semkne se a o to více se snaží, ne? Toto jsem u nás neviděl. Demonstrovala to několikanásobná očividná nechuť jít pro míč byť dva tři metry a rychle rozehrát z autu. Neměli jsme hlad po vítězství a vůli s výsledkem něco udělat. Pokoušel jsem se lítat pro míče, abychom měli co nejvíce času s výsledkem něco udělat, ale při pohledu na lidi, kteří se otočí k míči stojícímu metr od nich zády a vykračují si k bráně se mě otevíral Rambonůž v kapse. Výsledek se nám ještě podařilo zdramatizovat. Po mojí nahrávce na lýtko Duba se dokázal podruhé v sobotu prosadit i on. Míč si zpracoval zadní stranou lýtka, aniž by o tom věděl a následně vystřelil. Zde se dá polemizovat o faktu, jestli i o střele věděl, nebo ne. Já myslím, že tak napůl. Každopádně jsme se s Řečkovicemi kontaktovali. Při následném tlaku při hře bez brankáře jen soupeř upravil na konečných 3:1. Musím uznat, že zámek na konci se celkem vydařil. Ostřelovali jsme branku jako Japonci Pearl Harbor, ale bez úspěchu. Brankář jim skvostně zachytal a když míč nešel do rukavic brankáře, tak měl dobře postavené tyče.
Tento zápas rozhodly dvě věci. Za prvé vůle a hlad po vítězství, které bylo jasně na straně Řečkovic. A za druhé, opět laciné branky, kterých jsme po našich vlastních chybách na turnaji dostali 5 z 9ti celkem.
Carpe Diem vs. Řečkovice 1:3
branka: Dub
.
Co říci závěrem. Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným a speciálně Dubovi, za jeho příkladnou výpomoc. Myslím, že i přes nezázračný výsledek šlo o příjemné sportovní odpoledne, ze kterého jsme si jistě nikdo neodnesli nějaké tíživé trauma. Byla to dobrá akce uprostřed prázdnin.
.
Konečné výsledky turnaje:
1. Direct Signs
2. Troubsko
3. Atlantis