čtvrtek 19. srpna 2010

Předsezonní prognózy

Každoročně se nechávám unášet fantazií a přemýšlím, jak by se letošní sezona mohla vyvíjet. Ani letos si tuto skutečnost neodpustím a pokusím se tipnout, jak vše dopadne alespoň prozatím v podzimní části.
Vzhledem k soupeřům ve skupině, tak jak jsou dány, by se náš tým mohl pohybovat zhruba ve středu tabulky. Je to moc odvážné? Nemyslím. Závěr sezony ukázal, že hrát i s těmi nejlepšími se dá a při vzepětí všech sil můžeme porazit i ty největší jména v tabulce. Vzpomeňme na památné zápasy s Podolím, Líšní C, nebo naposledy s Botafogou Mokrá. Při plnění si svých povinností na hřišti máme na to dolovat body tam, kde se to zdá býti nemožné a ostatní týmy vyhořeli. Každý si také jistě vzpomíná na kvantum zápasů, kdy atmosféra v týmu byla na bodu mrazu a ze zápasů se chodilo jako zpráskaní bičem. Nevím jak to cítí ostatní, ale já mám za to, že letos bychom se tohoto nešvaru docela vyvarovat a to by velice týmu pomohlo a jistě pomůže. Ano, otázkou je proč se tak chodilo, což zde bylo omýláno milionkrát.. na to ať si každý najde odpověď sám. Já osobně mám jasno - hádky, prskání, buzerace a podrývání výkonu týmu nevhodnými poznámkami, byť tým třeba vedl. Každopádně jeden z hlavních záporných faktorů, které ovlivňuje výkony všech v týmu bude pro tuto sezonu vymazán (doufám), nebo aspoň výrazně omezen a je tu tedy široký prostor se plně při zápase koncentrovat na hru. V tom bych viděl velké pozitivum před vstupem do sezony.
Mnoho z nás si jde na zápasy zaběhat (Vláďa zachodit).. to byl vtip!! :-))), a ne se stresovat. V tomto duchu bych chtěl udržet i tuto sezonu. I přes nějakou tu prohru bych nerad, aby v týmu zavládla skepse. Prostě hrajeme futsal pro radost a to by každý měl mít na mysli po každém zápase, ať vyhraném, nebo prohraném..
Taktika pro sezonu zústává nezměněná. Osvědčený beton s náhlými výpady do útoků. Každopádně vždy musíme taktiku přizpůsobit mírně soupeři, se kterým se střetneme.

.
V sestava od minulé sezony doznala jen jedné změny. Odešel Olin a přišel Dan. Jsem na Dana velice zvědavý. Věřím, že do naší hry přinese nějaký nový prvek, co nám scházel. Třeba potřebný klid v rozehrávce.. Uvidíme, nechme se jistě mile překvapit..
Mým mega černým koněm sezony je Kuba. Tato formule 1 v našich řadách se musí využít více pro tým. Z jeho potenciálu těžíme jen snad z 20ti procent, což je škoda. Vše samozřejmě také pramení z Kubovi povahy. Dokážu si představit, že přes Kubu by mohlo jít 80 procent akcí Carpe Diem. Má rychlost, kličku i střelu. Je však zakřiknutý a ze svého umění prozatím nedokázal, nebo nemohl ukázat více, než jen zlomek. V této sezoně bych chtěl Kubu využívat mnohem častěji a více ho zapojovat do hry. Bude mít větší prostor a šanci se prosadit.. Jen se nebát!!
Ríša a Boris jsou stálice obranných řad. Od těchto dvou se očekává standardní dobrý výkon v obraně. To mnohokrát také předvedli, o čemž svědčí senzačně malý počet obdržených branek za minulou sezonu. Pokračovat z započaté práci, to je úkol letošního podzimu. Nic víc, nic míň.
Martin M. dlouhodobě laboruje s bolestí zad. Poprvé jsem slyšel Martina si stěžovat v polovině jara loňské sezony. Nedávno jsme se potkali a záda stále nejsou stoprocentní. Nezbývá nic než doufat, že se do začátku sezony dá do pořádku a opět mnohokrát rozvlní síť soupeřů. Tým profituje z jeho bystré a vtipné hry a ztráta hráče jeho formátu by tým velice zasáhla. Nemalujme však čerta na zeď a doufejme v Martinův návrat.
Michaldo je hráč, který vyrostl v Bohunickém gethu na plácku za barákem. To si musíme všichni uvědomit. Těžké podmínky ulice ho naučili jak hrát futsal na hřišti 5x6 metrů a stejným způsobem nyní hraje v Carpe. Je to špatně? Není, prostě každý má svůj styl hraní a snaží se ho aplikovat do hry týmu svým způsobem. Myslím, že v Michalovi rovněž dříme ještě větší potenciál, než jaký předvedl doposud. Tuto sezonu bude mít v útoku větší prostor, aby dokázal, že je jeho stará pouliční škola stále nevymřela a má své místo i v Carpe – týmu neomezených možností. Dávám mu volné ruce v kličkování na soupeřově půli, ovšem musí být zajištěná obrana a nesmí z toho být brejk jako prase. Já ho za ztrátu míče při kličce peskovat nebudu, protože Michal je mnohdy jediný hráč, který si na polovině soupeře vůbec něco dovolí a není posranej. Samozřejmě s těma kličkami se to nesmí přehánět, je potřeba někdy nahrát.. Četl jsem, že do Manchesteru United přestoupil rovněž nějaký brazilský hráč, kterého našli někde na ulici, jeho jméno je Bebé. Myslím, že by bylo na místě, aby tento titul dostal i Michal a tak od teď bude Michal – Bebé Michaldo.
Vláďa je pro mě stále taková malá neznámá. Z doslechu jsem se dozvěděl, že jeho výkony na Kozina Cupu a v sezoně byli jako noc a podvěčer. Na Kozina Cupu prý předvedl životní výkon, běhal, snažil se, prostě paráda. Nechci tím říci, že v sezoně to tak není, ale není to asi tak markantní, jako tomu bylo na Kozině. Pokud je tomu tak a Vláďa má skutečně rezervy, doufám, že se mu je v sezoně podaří vyždímat ze sebe ve prospěch týmu. Vláďo, věřím v tvé nadpřirozené schopnosti a těším se na naši spolupráci.
Lob. Co říci o Lobovi.. ? Lob je bezesporu dobrým hráčem, kterému zranění nedovolilo odehrát 95 procent utkání loňské i předloňské sezony. Pokud by tuto sezonu hrál, jsem si jist, že pro tým by byl přínosem.
Mám psát něco o sobě? Dobře, zkusím to. Mým úkolem bude tuto sezonu hrát maximálně pro tým a podpořit ho psychicky. V týmu došlo k personální změně a já zatím netuším, jaký to bude mít dopad. Věřím, že nulový, což naznačily i poslední dva zápasy loňského jara. Jako osobní úkol jsem si dal posbírat více bodů, než vloni. Vloni jsem nastřádal 27 bodů, letos chci jít nad tuto hranici, byť jen o bodík. Doufám, že týmu svými výkony pomůžu ke kvalitní hře kořeněné ucházejícím místem v tabulce.
Michal v bráně začne svoji druhou sezonu v týmu. Myslím, že se v klubu už zabydlel a jeho výkonnost se stabilizovala. Na jeho výkonech bude stavět tým po celou sezonu, takže osoba s červeným dresem č.13 je nejdůležitějším článkem v týmu. Věříme Ti, Michale.
.
Můj tip na podzim:

Pozice: 8.místo
Vstřelených branek: 40
Obdržených branek: 39
Výher: 7
Remíz: 2
Proher: 6
Bodů: 23

Žádné komentáře: