čtvrtek 30. dubna 2009

Předzápasové info CDB vs. United, Pörkele

Už za dva dny to opět vypukne, hrozně se těším.. a když se těším, tak žeru, a tak to vypadá, že do té doby možný vypuknu já.. Toť na úvod.

Tuto sobotu nás čekají další dva soupeři v cestě za vysněným postupem. Při pohledu do tabulky se může zdát, že se bude jednat o relativně slabší soupeře, ale už nyní varuji před podceněním..

Ve 14 hodin nás čeká první z dua soupeřů, tým UNITED. Co o něm říci.. Náš poslední a zatím jediný souboj v podzimní části vyzněl herně i výsledkem jasně pro náš tým. Martin H. nás podržel v bráně, když vychytal čisté konto a navíc v tomto střetnutí střelecky explodoval Lukáš. Podařilo se mu vstřelit hned 4 branky. O další se postaral Pája a zdecimovaný soupeř si poslední branku vstřelil sám. Takže výsledek 6:0 v náš prospěch jasně naznačuje, kdo by měl být nyní na jaře favorit souboje.
Minulé kolo spolu změřili síly právě oba naši sobotní soupeři a výsledek byl dosti překvapivý. Předposlední Pörkele přehrálo sedmý United v poměru 4:1. To by mohlo značit buď náhodu, špatný den United, nebo to, čeho se mírně obávám - zlepšení klubu Pörkele.

Fakta o United:
  • pozice: 7.místo v tabulce
  • výher: 4
  • remíz: 0
  • proher: 7
  • skore: 22:27 (průměr vstřelených branek na zápas - 2 (dvě))
  • bodů: 12
  • střelci: Plšek, Vágner, Walla - všichni 4
Fakta o Carpe Diem:
  • pozice: 1.místo v tabulce (jak krááásně se to pííííííše)
  • výher: 9
  • remíz: 1
  • proher:1
  • skore: 56:14 (průměr vstřelených branek na zápas - 5,1)
  • bodů: 28
  • střelci: Olda a Pája 11 potom dlouho nic..... stále nic..... a pak ostatní...
Vzájemná střetnutí: 21.9.2008 - United vs. Carpe Diem 0:6 (0:2)
.
.
Náš druhý soupeř je celek PÖRKELE. Střetnutí s nimi na podzim se stal největším výpraskem, jaký jsme kdy v historii komu dali. Výhra 9:1 mluví za vše. Tento víkend patřil opravdu Lukinovi, i v tomto utkání se mu podařilo vstřelit 4 branky. Dalšími střelci se stali - Pája 2x, Olin, Boris a i Pörkele si dalo vlastňáka.. Takže toto summary by nás jasně pasovalo do role favorita. Ovšem sou tu takové malé drobnůstky, které hrají ve prospěch soupeře, které je nutno zveřejnit.. Ti bystřejší chodiči na úterní tréninky se Slovanem si mohli všimnout, že Pörkele chodí trénovat po nás. Jednou jsem na tréninku zůstal o něco déle, sledoval je a nestačil se divit. Šlo o krutý dril vojenského ražení. Z hráčů Pörkele se na jaře stali nelítostní univerzální vojáci, nacvičující akce útočné i obranné. Proto pozor na ně.. My si sice na tréninku jdem hodit fusec, ale oni trénují i akce a bránění útoků.. Jasným signálem úspěchu tohoto dračího úsilí je výhra nad favorizovaným United 4:1, o které jsem se již zmiňoval. Pörkele tímto vítězstvím zvedli prapor prvního vítězství sezony a jistě ho budou chtít hrdě vstyčit i proti nám.. Takže opět musím varovat před podceněním..

Fakta o Pörkele:
  • pozice: 10.místo v tabulce
  • výher: 1
  • remíz: 2
  • proher: 8
  • skóre: 18:45 (průměr vstřelených branek na zápas - 1,63)
  • body: 5
  • střelci: Heindl 9 (polovinu ze všech branek týmu)
Vzájemná střetnutí: 21.9.2008 - Carpe Diem vs. Pörkele 9:1 (6:1)

To jest vše k sobotním soupeřům.
Předpokládaná sestava našeho týmu je zatím neznámá, ovšem zatím jsem nedostal žádné omluvenky, proto zatím dedukuju, že bychom se měli sejít všichni.. Kdo nejde, napište mi prosím SMS a to zavčas.. Díky
Co se týče počasí na sobotu, má se takto: Bude skoro jasno až polojasno, na JZ až oblačno, místy jinde jen ojediněle přeháňky. Denní teploty 18 až 22°C, na Z a JZ jen 16°C. Noční teploty 10 až 6°C. :-) (to je servis, co?) Takže má být v kostce krásně..

SRAZ je v 13:30 na OKRUHU!

Na závěr bych Vám chtěl říct jedno.. máme soutěž velmi dobře rozjetou.. věřím, že tuto sobotu si odneseme plný počet bodů, tj. 6 a uděláme opět výrazný krok k postupu. Troufám si říct, že pokud bychom opravdu získali oněch 6 bodů, jsme už alespoň malíčkem v 2. brněnské soutěži.. No dobrá, možná ještě ne, ale hodně bychom se tomu přiblížili..
Takže.. pooojďme hoooši, pojďme do toho, hej , pojďme do to toho, hej, pojďme do to toho !!!!

Videoklip května

Úplně dole se snažím každý měsíc dát videoklip na ten onen měsíc. Pro květen to bude trochu jiné, nenajdete zde videoklip žádné skupiny, ale dílo mého bráchy Honzy, kterak je ve výběhu pro psy v Novém Lískovci s naším rodinným psíkem, teda fenečkou Jessie.. Takže koho to zajímá, může shlédnout.. Toto video v pozadí dokresluje výborně zvolená hudba..
.
Jessie je pěknej drak!!

středa 29. dubna 2009

Soutěž HRÁČ SEZONY po 7.hracím víkendu

Dnes Vám přináším novou aktualizovanou tabulku soutěže "hráč sezony" po sedmém hracím víkendu. Došlo v ní k zajímavým posunům směrem vzhůru, ale samozřejmě i opačně.. Jsem potěšen, že se do soutěže zapojili téměř všichni, vyjímkou byl jen Boris a Luboš.

V tabulce je stále zanesen Lukáš, který však tuto soutěž už nemůže vyhrát. Nedosáhne totiž nutnosti odehrát minimálně 6 hracích víkendů. Každopádně tabulka se dosti zdramatizovala a vyrovnala bodovými zisky nováčků soutěže Ríši a Martina, který si svým učitelským bezstarostným výkonem dokonce vysloužil vedení v soutěži. Ale jak jsem již naznačil, stačí malé zaváhání a stupnice soutěže se může otřást v základech.. Mírný posun vzhůru tabulkou si dozajista zasloužil vynikající Michal, pokud se jeho forma ustálí na nynější úrovni, brzy bude okupovat přední místa soutěže. A to je pro klub jen dobře. Dále celkem vysoko vylétl druhý nováček soutěže Ríša, 5ti body si v současnosti zaslouží páté místo. Dosavadní lídr soutěže Olda si udržel vysoký standard a nadále se drží na špici.. Pája, Boris a Martin H. přebývají v klidném středu tabulky jako doposud. Na saméch ocásku seznamu můžeme vidět Davida s Lubošem, Luboš však svým výkonem v posledním zápase ani v nejmenším nezklamal a svým vyrovnaným dobrým výkonem dal příslib pro zisk bodů v dalších kolech. David nehrál, bodový zisk proto nijak neprohloubil. Do bojů zatím nezasáhlo duo Culiš a Honzin, kteří se tímto sami vyřadili nadobro ze soutěže o nejlepšího hráče sezony.


Mám tušení, že příští víkend bude hitparáda dobrých výkonů a proto si myslím, že se jména v tabulce ještě řádně zamotají.. Poslední víkend (se Storks) podali všichni hráči týmu dobrý výkon a věřím že pro všechny bylo těžké vybrat jen tři nejlepší.. Povedlo se a výsledek můžeme vidět v tabulce.

Každopádně mám za to, že soutěž je a bude vždy příjemným zpestřením toho dlouhého čekání na další hrací víkend.. a jsem moc rád, že většina se této přestřelky výkonů účastní..

středa 22. dubna 2009

Rozděleni při porodu ?

Při nedávné akci ve Varně, které se účastnilo jen torzo týmu, jmenovitě Boris, Honza, já a Lukin se ještě za střízliva došlo na zajímavou věc..
Ač o tom zatím vím jen já, Honza (který je strůjcem tohoto objevu) a samozřejmě dotyčná osoba, v našem týmu hraje argentinec Esteban Cambiasso..
.
Ríša je Esteban Cambiasso !!
.
Osobně nechápu, jak takovou věc dokáže člověk bydlící v bytě na Kamínkách ututlat. Každopádně si můžeme opět jen a jen blahopřát, v zimní pauze se nám podařil kapitální úlovek přímo u Argentiny !


Jistě teď máte brouka v hlavě, ale jako vždycky uvedu na konci článek na pravou míru.. Ríša je opravdu Esteban !!!!

Pokračuje soutěž " hráč sezony "

Začala nám jarní část sezony a s tím pokračuje nadále i soutěž o hráče sezony. Proto prosím ty, co byli na sobotním utkání se Storks, aby v rubrice "Hráč sezony" napsali nejpozději do neděle svoje hodnocení. Díky..

Zde jsou pro zopakování pravidla soutěže:
  • po každám odehraném víkendu (ať se hraje jeden či dva zápasy), napiště v nově vzniklém odkaze vpravo HRÁČ SEZONY , tři hráče, kteří dle vás zahráli nejlépe a to v pořadí, jak si to opravdu myslíte.. Hlasovat mohou jen ti, co v utkání nastoupili !
  • příklad: 1. Lojza, 2.Alois, 3. Gregor
  • hráč na prvním místě obdrží 3body, hráč na druhém 2body, hráč na třetím místě 1 bod
  • po každém odehraném víkendu se body sečtou a na konci jarní části zprůměrují s počtem odehraných víkendů ( na jaře hrajeme 6 víkendů)
  • podmínkou pro získání trofeje pro vítěze je minimálně odehrát polovinu víkendů za sezonu - tj. 6 víkendů.. pro nováčky v týmu to tedy znamená odehrát celé jaro..
  • nebojte, veškeré tabulky a statistiky povedu já, nebudete s tím mít žádné starosti..
  • jedinou vaší starostí bude v HRÁČI SEZONY označit tři nejlepší dle Vašeho oka
  • důležitým pravidlem je, že nesmíte označit sami sebe !
  • hlasování se bude vždy provádět celý týden po špíle až do pátku (nyní vyjímečně do neděle), to bude ukončeno hlasování
  • NOVINKA !! - kdo z hráčů, co nastoupili nebude hlasovat, nebudou mu započteny body, které případně dostane od spoluhráčů.. vyřeší se tak problém, který nastával na podzim, kdy někdo nehlasoval, ale obdržel body..

Zde opakuji tabulku po podzimní části..

1. Olin - 9,83 ( 59 získaných bodů z 6ti odehraných víkendů )
2. Lukáš - 8 ( 40 z 5 )
3. Pája - 6,6 ( 33 z 5 )
4. Boris - 5,16 ( 31 z 6 )
5. Martin - 4,5 ( 27 u 6 )
6. David - 1,33 ( 9 z 6 )
7. Luboš - 1 ( 1 z 1 )
8. Michal - 0 ( 0 z 2 )

Olda má velkej náskok, tak doufám, že to ještě nemá v kapse a někdo ho svými výkony brzo ohrozí.. :-)

neděle 19. dubna 2009

Macarena

Včera 18.4. byl památný den, na futsalovém hřišti Svážná se střetly celky z nejvyšších pater tabulky - Storks vs Carpe Diem - při příležitosti zahájení jarní sezóny. Jak to všechno dopadlo? Jak se týmu povedlo vyrovnat s absencí Lukáše a jak se uvedly nové posily? Carpe Diem si v utkání s prvními Storks zatancovali přímo na place Macarenu..
.
Před zápasem:
Stejně jako při prvním zápase na podzim jsme se měli sejít v plném počtu a to v 5ti na střídání. V den zápasu se mě dopoledne ze zápasu omluvili marodi David a Culiš a tak sestava pro veledůležitý zápas zněla takto:

Martin H. - Boris, Ríša, Olin - Michal, Pája, Luboš a Martin

V den zápasu jsem byl od rána jak na trní.. Měl jsem návaly horka, bylo mi špatně, náhlé změny nálad, průjem.. no prostě něco podobného, jako mají mírně starší ženy kolem padesátky.. Jenže u mě se nejednalo o "přechod", nýbrž o "přerod" !!!! Přerod ve střelce !!! Tak to je..

Utkání, na které jsme byli doufám všeci nažhaveni jako psíci na smečku hárajících fenek, byl na pořadu dne až jako poslední z naší skupiny. Proto jsme měli možnost už s před zápasem nahlédnout do lejster s odehranými zápasy a byli jsme mile překvapeni.. Jen tak na okraj.. i-center remizovalo, Technika remíza a prohra, Storks - prohra s Bosonohama (jejich první v sezóně - to však ještě netušili, jakej világoš jim uštědříme my). No prostě včerejší výsledky nám dost pomohly a konečně se štěstí i na nás trochu usmálo.. Po prohlídce protokolů o utkání umaštěných od nedělní kachny jsme se konečně mohli naplno začít soustředit na nadcházející střetnutí..

Musím zde vyzdvihnout jeden týmový výborný tah a to, že jsme se napevno domluvili na střídání, které jsme svědomitě plnili po celé utkání. V obraně to bylo jasné, tři osoby rotovali. V útoku byli určeny střídající se dvojice - Michal a Pája, Luboš a Martin. Myslím, že to bylo vymyšleno moc dobře a hlavně su rád, že se konečně něco řeklo před špílem a opravdu se to taky v zápase dodrželo.. Po utkání jsme mluvil jednotlivě s každým z útočníků a tohle to střídání si nemohli vynachválit.. Já vím, píšu o tom tady jako kdybych objevil v peřině zašitý kilo kokainu, ale u nás tady toto střídání prostě není zažitý a pro mnoho z nás je to novinka. Když si vzpomenu na zápas se Storks na podzim, tak dost lidí si stěžovalo, že se ani pořádně nedostali do hry.. To se včera nestalo a všichni byli spokojení jako Budulínci na vocásku.

K samotnému zápasu:
Do utkání jsme vtrhli jako když chce tygr v aréně ukousnout hlavu gladiátorovi a uštědřit mu tak poslední ránu z milosti. Musím uznat, že vstup do utkání se nám dost povedl. Po úvodním tlaku se nám podařilo vstřelit první gól. A věřte nebo ne, byl to Luboš a jeho první soutěžní gól v dresu Carpe Diem! Luboš si zkušeně zamotal obranu a poté nezištnou ránou rozvlnil síť. Krásný moment, který na jednu stranu uklidnil a na druhou ještě více fotbalově nakopl.. Po krásné akcičce se dostával na okraji území vymezeného pro brankáře Martin k zakončení, ale přitom byl faulován. Stačil však vystřelit, ale současně s jeho petardou zazněla píšťalka rozhodčího. A tak jsme dali branku, která nešťastně byla posouzena jako gól po odpískání. Rozhodčí ve víře, že bude necitlivě posouzenou situaci kompenzovat nám nabídl možnost kopat penaltu. Myslím, že tím dost poslal dolů psychiku nalomených Storks, kdežto nás to opět motivovalo k dalším výkonům. K penaltě se postavil Martin M., který po vteřince zavěsil levačkou míč po víko. Radost však trvala jen malou chvíli. Rozhodčí nám vysvětlil, že kopat se bude až na písknutí. A tak se penalta opakovala. Martin se rozbíhá aaaa, zavěšuje na stejné místo jako předtím. Výsledek 2:0 po asi polovině prvního poločasu nás už naprosto uklidnil a stali jsme se pány na hřišti.. Ke konci poločasu, který se odehrával vesměs v naší režii se ještě trefil včera výborný a naprosto odzbrojující Michal. Po přihrávce spoluhráče umístil svoji střelu k tyči.. Poločas 3:0 - paráda!!!

Druhý poločas nás zastihl ve chvíli, kdy jsme si asi už všichni mysleli, jak jednoduché to bude. Storks využívá naši chvíli nepozornosti a po přihrávce od rohového praporku jeden z útočníků nám střílí branku. V tu chvíli jsem uslyšel z tábora protivníka smělé a burcující hlasy " pojďmě borci, ještě to zkusíme".. Tyto slova ve mě vzbudili plno nepoznaných emocí.. Miluju totiž, když někomu můžu něco překazit.. A tak se naše klubová mašina opět rozjela na plné obrátky a se soupeři jsme začali někdo více, někdo méně tancovat doslova Macarenu. Nádherná akce střídala akci krásnou, míč byl jako přilepený u nohy, kličky jako starej Denilson, či Ronaldinho no prostě Brazílie hadr! I přes to, že Storks občas trochu zasmrděli před naším gološem (který opět dokázal v den utkání, že je pro tým nepostradatelný a tuze užitečný), už do konce utkání branku nevstřelili. Několik brankových příležitostí sám zlikvidoval výbornými zákroky a nebo mu pomohla správně postavená tyč.. Na ale do branky soupeře se góly začaly sypat nevídaným stylem. Neuvěřitelnou a bombastickou střelou kanonýr Pája po strašně dlouhé době prolomil střeleckou mizérii a ukončil tak veškeré spekulace, které se kolem jeho osoby v poslední době rojili. Míč ve chvíli střely se změnil snad na ragbyovou merunu, která do šibenice zaplula rychlostí formule 1. Brankář soupeře v chvíli vstřelení branky ani nevěděl, že nějaká padla, neviděl ji. Zjistil to asi až po 5ti vteřinách, kdy zkoprnělý tým hostí a samozřejmě i náš mojí prdě začal tleskat a někteří i uklánět. Další branky do sítě Storks dovezl opět Martin M., který jako jediný v tomto střetnutí vstřelil dvě branky. Dále se trefil po trefné akci Boris, a jako poslední uzavřel skóre angličákem Olda, opět po krásné akci a přečíslení soupeře.. Konečný výsledek 7:1 s prvním týmem soutěže je nevídaný a o to krásnější, že všichni podali skvělý výkon podpořený týmovým duchem!

Celé utkání jsme odehrál v obrovské euforii, která drží snad doteď.. Sice né už tak, jako na zápase, kde to na mě určitě bylo i vidět, ale drží. Mám z tohoto výsledku obrovskou radost. Mám radost z toho, že na hřišti jsme si dokázali vyhovět po herní stránce, nehádali jsme se, nevyčítali chyby a dost k ucelenému výkonu pomohlo i organizované střídání.. V samotné hře se samozřejmě občas vyskytly i nějaké chybičky, především v stoprocentním (ne)pokrývání hráčů soupeře, ale to se prostě stává..

Všichni hráči odvedli kvalitní výkon..
Martin v bráně několikrát tým podržel výbornými zákroky. Ríša s Borisem tvrdil muziku vzadu a svým důsledným výkonem pomohli značně k dobrému výkonu celku. Olin rozjížděl akce a nakonec se i trefil sám. Martin dvě branky, hodně dobrý výkon po té pauze. Michal, neuvěřitelné kličky, které mu opravdu vycházeli, krásná branka. Luboš po dlouhé době opět v dresu Carpe předvedl, že má týmu co dát a že pokud bude chodit, tak se tým posune opět o velký stupeň nahoru. Pája - no všeci ste mě viděli, explodující bonbón zabalený ve své euforii.

Tabulka a odehrané zápasy 11. a 12. kola hovoří v naší skupině jasně. Výhrou nad Storks jsme se vyhoupli do čela tabulky, kde máme dvoubodový náskok, jasně nejlepší skóre a především zápas k dobru.

Příší kolo nás čekají předposlední Pörkele a sedmí United. Oba jsme na podzim porazili dimenziálním rozdílem, tak věřím, že si z Okuhu 2.5. budeme odvážet 6 bodů. Veškeré info o zápase později naleznete v následujících článcích..

Závěrem bych chtěl všem poděkovat za úžasné výkony, které jasně čpí z výsledku zápasu. Takže díky!!

pátek 17. dubna 2009

Mobilizace

Posilněme se sestry.. :-) před zápasem století.. Zítra musíme povstat jako jeden muž a zničit nepřítele!!
Pojďme, samci, boží bojovníci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nepřátel se nelekejte, na množství nehleďte, krále svého v srdci mějte, proň a s ním bojujte !!!
A před nepřátely neutíkejte !!!
Hrrr, na ně!!!

Sázka ! Michal versus Carpe Diem

Už dlouho dříve jsem se s Michalem bavil o tom, jestli v Carpe Diem dosáhne pověsti vyhlášeného střelce a výborného útočníka. Nyní po podzimní části to vypadá všelijak, a to především díky jeho vleklým zdravotním tahanicím. Ze 3 zápasů jediná branka..

Před pár dny však Michal nahlásil velký přelom v jeho kariéře a chuť překonávat sám sebe! Při osobním pohovoru se zmínil, že by se klidně i vsadil, že na jaře vstřelí tolik branek, jako je v zavařovačce středních okurků.. Takže nejméně deset!

Tato slova v mnohých z nás zažehla touhu po sázce a proto Vám nyní s radostí sděluji konečně její realizaci !

Sázka měla být ůvodně pouze o tom, kolik Michal vstřelí branek, já bych však rád tuto sázku chtěl ještě mírně okořenit a Michalovi stížit, že do podmínek sázky bych zahrnul minimální počet odehraných zápasů za jaro.. a to sedm!

Takže fakta sázky:

  • výhra : velká flaša alkoholu - podrobnosti (jakou) rozhodneme na sobotním špíle !
  • období sázky : jarní část soutěže 08/09
  • podmínky: Michal vstřelí 10 branek, a nastoupí minimálně k 7 jarním utkáním
  • vylacení výhry : poslední zápas jara se hraje 13.6.2009, splatnost sázky je do 25.3.2009
  • soutěž má jasná pravidla, proto ji nelze dále jakkoliv upravovat a dělat v průběhu jarní části vyjímky

Dneska jsem se s Michalem dohodl a přes mobil si plácli na stvrzení tohoto paktu.. :-)

Takže uvidíme, jestli uvidíme.. už zítra!!!

čtvrtek 16. dubna 2009

Cha Cha Cháááá

Už mám zase to starý číslo ICQ!!!! :-)))))))))
Nějak to najednou naskočilo.. su expert !! :-)))
.
Takže pro Honzu Fialu, toto je to moje starý, na kterým teď su a doufám dlouho ještě budu.. 496-557-203
Prosím najdi si mě, mě totiž už zas nejde se připojit na to nový, včera založený.. :-) , tak nevím Tvoje číslo.. Díky.
.
Díky všem, miluju Vás !

středa 15. dubna 2009

NOVÉ čílso ICQ

Bohužel jsme byl nucen si změnit číslo ICQ. Nějak se mě to podrbalo a nepamatoval sem si svoje heslo, takže veškeré kontakty sou v čudu!! Nemůžu se na účet přihlásit..

Založil jsme si tedy účet nový s novým čílsem..
Toto je moje nové číslo: 578-271-128

Prosím ty, se kterými jsem byl v kontaktu, aby si mě vyhledali a požádali mě o autorizaci. Děkuji za pochopení..

Pája

Předzápasové info CDB vs. Storks

Včera v úterý byl poslední předsezonní trénink se Slovanem, který prověřil schopnosti jen zlomku z nás, Carpe Diemáků. Jak je to možné? Sám nevím.. Nechápu, proč většina našeho mužstva nemá zájem si zahrát kvalitní fotbálek.. to je jedna strana mince - nezájem. Tou druhou je výsledek toho nezájmu a to nesehranost a tragikomické výkony na hřišti při soutěžním zápase. Jsem moc zvědav na hráče, kteří čtvrt roku, nebo dýl nekopli do míče...
Tréninku se zúčastnil Martin M., Culiš a já. Absence Olina byla z důvodu pracovních, jinak i on je téměř každotýdenním návštěvníkem pažitu na Okruhu.
O ostatních radši nemluvím..
Olin měl ceklem dobrej nápad a já zvažuju, jestli ho v sobotu aplikujeme.. Prostě nezájem některých z nás Oldu přivedl k myšlence, že sestavíme prostě dvě čtyřčlenné formace.. Z těch co na tréninky chodí a z těch co naopak nechodí. Jak by se Vám to líbilo? První čtyřka (chodiči na tréninky) - Olin, Martin M., Culiš a Pája, druhá čtyřka (pouze chodiči po hřišti) - Ríša, Boris, Michal, David a také tam bude rotovat konečně uzdravený Luboš.. Co? Napište svůj názor na diskuzi, jestli by se Vám to takhle líbilo..
Obě formace by se na hřišti točili v pravidelných intervalech 3-4 minut.
Jedinou věcí, kterou řeším je to, abychom si utvořením těchto zmíněných formací více neuškodili, protože nesehranost a kontroverzní výkony nechodičů mohou zatopit celému mančaftu..
Je to návrh.. Každopádně by to chtělo se zamyslet, jestli byste opravdu nemohli věnovat týmu úterní hodinku a půl na trenálu, aby k takovýmto krokům nedocházelo..
Tímto na Vás opět apeluju, že v úterý 21.4. je opět trénink se Slovanem! Jara - manager Slovanu mě oslovil s dojímavou prosbou, jestli bych mohl ty svoje bařtipány dovést. Tak mě nenechte zahanbit a v úterý dojděte!! Každopádně se domluvíme ještě na sobotním zápase..
Ale teď už po plamenném proslovu k hezčím věcem..
Čeká nás zápas sezony!! Nejen proto Vám nyní napíši pár řádků z historie.. S naším sobotním soupeřem jsme odehráli jedno utkání a to na podzim. Nikde jinde na turnaji jsme se s ní nesetkali. Podzimní utkání skončilo remízou 3:3 a to po našem katastrofálním výkonu. Jedním z našich nejhorších.. Utkání se odehrávalo při parném odpoledni na klouzavém pažitu na Svážné. V to utkání jsme měli čtyři na lavičce a nepropracovaný systém střídání a nechuť běhat, či se nějak jinak podílet na výkonu týmu jen umocnil trapný výkon z naší strany. Podotýkám, že tehdy bylo snad 35 na slunku a Storks neměli ani jednoho borce na střídání.. Po hřišti se doslova plazili, ale co čert nechtěl, my také. I když nás na střídání bylo hafo.. Soupeř hrál taktikou nakopávaných míčů směr náš golman. Nic jiného nehráli. Jenže my, kokoti staří, jsme to nezvládli. V utkání jsme měli dostatek šancí ke stržení výhry na svoji stranu, nestalo se však tak a nám zůstaly jen oči pro remízový pláč. Za naše barvy se v utkání trefil David, Pája a Olin. Dostali jsme jednu čistokrevnou (Boris hlavou jako Nistelrooy) a druhou podvraťáckou vlastní branku po zmatku v obraně. Nakonec utkání skončilo remízou 3:3. Chtěl jsme napsat nespravedlivou, ale to bych Vám lhal. Ona spravedlivá byla, jelikož to, co jsme předvedli v dvojnásobném počtu bylo do nebe volající...
Po tomto utkání jsme se následující hrací víkend výtečně oklepali a od té doby, až do posledního kola jsme si připisovali jednu výhru za druhou..
Co nás tedy v sobotu čeká? Velmi náročné utkání o první místo ve skupině. Střetne se leader skupiny s pronásledovatelem..
Porovnání celků:
  • Carpe Diem
  • pozice
  • výher:8
  • remíz: 1
  • proher:1
  • skóre:49:13
  • bodů: 25

  • Storks
  • pozice: 1
  • výher: 8
  • remíz: 2
  • proher: 0
  • skóre: 47:17
  • bodů: 26
Nejlepší střelci týmu Storks:
  • Kostka 10br.
  • Bezděk 9br.
  • Kačeriak 7br.
  • Odrazil 6br.
  • atd..

V tomto utkání jde opravdu o moc, proto všechny prosím, aby k němu přistoupili s největší obezřetností a vážností...

Závěrem bych chtěl všechny přátelé klubu Carpe Diem pozvat na sobotní střetnutí.. Vezměte svoje manželky, přítelkyně, rodiče, děti, babičky a dědečky ať náš tým podpoří..

úterý 14. dubna 2009

Pár statistik pro opáčko..

Podzimní část - statistiky

Odehrané zápasy:

Carpe Diem vs. Storks 3:3
United vs. Carpe Diem 0:6
Carpe Diem vs. Pörkele 9:1
Bosonohy C vs. Carpe Diem 0:8
Orel St.Lískovec B vs. Carpe Diem 2:7
Carpe Diem vs. Dynamit 4:0
Carpe Diem vs Predators 4:2
i-center vs. Carpe Diem 1:3
KH vs. Carpe Diem 2:4
Carpe Diem vs. Technika 1:2


Tabulka po podzimu:

1.Storks______47:17___ 26
2.Carpe Diem __49:13___25
3.i-center_____24:19___21
4.Technika____26:17___20
5.Dynamit____ 30:19___17
6.Bosonohy C__ 26:30__ 14
7.United______21:24__ 12
8.Predators___ 31:37___ 12
9.Orel St.Lísk. B_21:44__ 7
10.Pörkele____ 15:44___ 2
11.KH_______ 15:41____1

Nejlepší střelci týmu:

  1. Lukáš 16
  2. Pája 10
  3. Olin 10
  4. David 6
  5. Boris 4
  6. Michal 1

Docházka za podzim:

  1. Olin, Martin H., David a Boris 10
  2. Pája a Lukáš 8
  3. Michal 3
  4. Luboš 1

Karty na podzim:

  1. Pája 1čk
  2. Lukáš 2žk
  3. Luboš 1žk

Podzimní skóre: 49 : 13

Průměr Martina H. v bráně: 1,3 branky na zápas, 3 čistá konta

Smělá předsezonní branková prognóza

Rozhodl jsem se, stejně jako před podzimní půl sezonou, zde napsat vlastní prognózy budoucnosti Carpe Diem v jarní části soutěže. Není žádným tajemstvím, že už před sezonou jsme pomýšleli na mety nejvyšší, postup z 3. třídy. V polovině sezóny si můžeme s klidem říct, že se nám vytyčenou cestou daří jít. Po podzimní části okupujeme druhé postupové místo s jednobodovým mankem na loni ještě druhotřídový Storks. Podaří se nám však udržet nastolený vysoký standard a udržet se na postupových místech? Mnohé napoví již tato sobota, kde se střetneme v prvním, přesto klíčovém utkání celé sezony právě s prvními Storksy. Oproti podzimu se nad týmem vznáší několik otazníků - odchod Lukáše, příchod Martina, Ríši a Culiše, Michalovo či Lubošovo zmrtvýchvstání a to doslova - na které odpoví opravdu až průběh sezony..
Jak už Olin nemálo krát naznačoval, nepřál nám vůbec los soutěže. Vím, nesmíme se na tohle vymlouvat, ale přece jen, ruku na srdce, kolikrát my jsme měli štěstí na los třeba na nedávných turnajích? Snad nikdy.. Stejně tomu je i nyní a my stojíme před velkým úkolem se s touto překážkou vypořádat..
Ale abych se dostal k tématu tohoto článku.. Chtěl jsme zde napsat brankovou prognózu jarní části..
Zde je aktuální tabulka střelců CDB08 po podzimu:
  1. Lukáš ________ 16 br. ( odchod )
  2. Pája _________ 10 br.
  3. Olin _________ 10 br.
  4. David ________ 6 br.
  5. Boris _________ 4 br.
  6. Michal ________ 1 br.
  7. Luboš _________0 br.
  • Martin M. ______0 br. ( obchod )
  • Ríša __________0 br. ( obchod )
  • Culiš _________ 0 br. ( obchod )
  • Honzin ________ 0 br.
Lukáš - do jarních bojů nezasáhne a tak se dá předpokládat, že ho dříve nebo později někdo v tabulce střelců předběhne. Kdo to ale bude? Lukáš tedy už nyní končí sezonu na 16 brankách.
Pája - těmito větami zde nyní vyhlašuji útok na korunu krále střelců za celou sezonu!!! V podzimní části jsem odehrál 8 utkání a vstřelil při nich 10 branek, což mě zařadilo na druhé místo tabulky střelců CDB a na 4. místo tabulky střelců celé 3.A třídy. Moje meta, kterou si vytyčuji je vstřelit na jaře při plném počtu startů 14 branek. Tudíž skončit na 24 brankách za sezonu. Pokud to bude více, nebráním se tomu.. Bude to však velmi těžké... A to ne proto, že bychom měli nepřemožitelné soupeře, nýbrž proto, že do týmu přišel střelec Martin, se kterým si branky podělíme a také ostrostřelec Michal, který pokud nebude marodit tvrdě zasáhne do střeleckých listin. Ovšem smělý cíl, který jsem si vytyčil pro mne zůstává neměnný a daný..
Olin - v podzimní části podával famózní výkony. Z postu obránce zakládal s Lukášem mnoho akcí a ještě přitom stačil vstřelit z 10 utkání 10 branek. Ovšem už z důvodu, že k nám přišli tři nový hráči mám obavu, že už nebude mít tolik střeleckého prostoru, co mýval ten mýval. Bude nadále motůrkem mužstva, ale nyní zřejmě spíše v pravém slova smyslu, střelectví nechá ostatním. Proto můj tip pro jaro je 7 branek. Konečné skóre po sezoně - 17 branek.
David - co říci k Davidovi. David je pro jarní část velká neznámá. Nechodí na tréninky a proto vůbec netuším, co od něj čekat. V podzimní části se v pár utkání stal ústřední postavou týmu a svými 6ti brankami přispěl k památným vyhrál klubu. David, jako jeden z mála, odehrál všechna podzimní utkání a stal se tak ikonou mužstva. Několikrát si svojí přátelskou povahou naklonil na svoji stranu média a stal se tak hlavním námětem a vděčným objektem pro fotografy novolískoveckého Lískáčku. Můj odhad je, že Ace Benzema vstřelí 6 jarních branek, na celosezonní konto mu tedy bude přišito číslo 12.
Boris - v tomto případě se dle mého názoru bude jednat o podobný příklad, jako Olda. Na podobné útočné výpady, kterými se blýskl Boris na podzim, nebude mít nyní prostor. Posílili jsme o tři hráče a proto se pobyt na hřišti pro každého výrazně zmenší a to bude mít za následek i méně vstřelených branek pro obránce. Boris dá na jaře jednu branku. Skončí tedy na 5ti brankách.
Michal - pokud mu bude přát zdraví, je to pro mně velký brankový příslib do jarní části. Jak sem již napsal v článku, mám za to, že vystřelí v našem týmu na jaře nejvíce branek a postará se tak nemalou měrou k postupu mužstva do 2. třídy. Na podzim odehrál tři utkání s jednou vstřelenou brankou. Můj odhad je 16 jarních branek, na konci sezony bude mít tedy celkem 17 branek.
Luboš - bez diskuze můj černý kůň jara. Ne však co se týče branek, ale předvedené hry. Myslím, že v Lubošovi můžeme najít oporu mužstva, bude li osud milostiv jeho kolenům a kotníkům. Má velmi kvalitní pokrytí míče, přechod přes hráče, jen ta střela trochu chybí a to díky strachu o kolena.. Každopádně umí rozdat přihrávky a tuším, že se i k nějakému tomu gólu přichomýtne. Na podzim odehrál jediné utkání, bez branky. Tipuji ho při plné síle 10ti zápasů na 4 branek.
Martin M. - prozatím trápící se střelec, který čeká, až se jeho přehrada gólů protrhne. Cítím v žilách, že to bude již v prvním utkání se Storks. Jeden z nejkvalitnějších leváků všech dob Nového Lískovce. Má střelu, kličku, je rychlí, ale chybí mu jediné.. zkusit to naplno prodat!!! Po turnaji Foremo Cup, kde se stal se 4mi brankami našim nej střelcem jako by se zasekl. Doufám, že v sobotu doma důkladně promaže všechny svoje součástky a brankosrtoj jménem Mrazič opět rozjede svoji gólovou show! Tip na jaro - 15 branek. Celkem - 15.
Ríša - překvapil mě, kolik z pozice obránce již dal za nás branek. Tvrdý obránce s nebezpečnými rychlými útočnými výpady. Ve spolupráci s posledním příchozím členem mužstva Culišem nebezpečná dvojka. Tip pro jaro - 6 branek. Celkem 6 branek.
Culiš - nejstarší hráč mužstva s nejvíce zkušenostmi. Bude ústřední postavou mužstva v organizaci obrany a zakládání akcí. Culiš má jednu "špatnou" vlastnost v dobrém slova smyslu, i když už může střílet na bránu, většinou ještě raději nahrává. Není to od přírody rozený střelec, ale nahrávač. Přesto mám za to, že v jarní části soutěže vstřelí 5 branek. Celkem 5 branek.
Honzin - není nováčkem v týmu, jako třeba Martin, Culiš, nebo Ríša. Na soupisce figuruje už od 7. a 8. kola podzimní části, kdy začaly namlouvačky Lukina s Nasanem. Do soutěže však Honza nezasáhl. Jak tomu bude na jaře? To ví jen on sám, táhlé zdravotní šlamastiky s ním cloumají jako pět panáků B52. Doufejme, že se dá během jarní části do kupy a alespoň párem zápasů zasáhne do bojů o postup. Můj tip - 1 branka. Celkem 1.
Na podzim jsme vstřelili celkem 49 branek.
Dle mého rozpisu bychom jich měli na jaře vstřelit 76 branek, takže se snažte! :-)) Je to nereálné? Nemyslím, máme posily a pokud se do týmu vrátí permanentní marodi, máme na to!

pondělí 13. dubna 2009

Stane se Michal jarním králem střelců?

To jest otázka.. Já osobně si myslím, že Michal má potenciál k tomu, aby se stal králem střelců našeho týmu v jarní části soutěže. Těžko však dosáhne cíle státi se králem celosezonním, jelikož náskok Olina a Páji, kteří už nyní mají na kontě po 10 brankách po podzimu, je až moc vzdálen. Bude velmi zajímavé Michala sledovat, jak se s touto pozicí zatím nenaplněného kanonýra vyrovná, každopádně tlak médií na jeho osobu bude jistě velmi velký.

Michal prožil smolý podzim, většinu sezony promarodil a tak se účastnil pouze 3 z 10 utkání v nichž zaznamenal jednu branku.

Doufejme, že jaro konečně dá vyniknout Michalovým schopnostem a naplno se zapojí do dění v klubu..

Před pár měsíci jsem zde vyvěsil píseň charakterizující Lukáše Č., nyní v tomto sloupku dávám píseň naprosto přesně vystihující Michala.. :-)
Naprosto celej Michal.. :-)))

čtvrtek 9. dubna 2009

Poslední trénink před zahájením sezóny

Toto úterý 14.dubna se uskuteční poslední trénink se Slovanem před nadcházející jarní částí soutěže.
Proto Vás všechny prosím, aby jste se dostavili v co největším počtu.. Bude zde také rozdáno rozlosování jarní části soutěže a poslední instrukce před tou sobotní erupcí..
Je velkou škodou, že se na těchto úterních trénincích nesetkáváme, jelikož se jedná o velmi kvalitní mače, které by nejednomu hráči Carpe Diem prospěly..
Proto Vás nyní naprosto vážně žádám o vyjádření na diskuzi k úterní účasti, doufám, že kladné !!
Sraz na trénink je vúterý v 19:25 na Okruhu.

středa 8. dubna 2009

Lukáš před měsícem dekorován..

Asi před měsícem jsme si (parta ze střední) šli sednout do Varny k oslavě Lukášových 28.narozenin. Kdyby to někomu z týmu uniklo, tak Lukáš, Michal, Martin H. a já jsme spolu chodili na střední, kažpdopádně v ten večer jsem byl na místě pouze já a Lukáš.. Využil jsem tedy příležitosti a Lukáše odměnil za kvalitní klubové výkony a jeho nekonečné chvástání.
.
Nebyl problém vymyslet nějaký dárek, jelikož Lukáše nejvíce potěší, když ho někdo pořád chválí a hlavně když se může sám vychloubat. Proto jsem měl ihned jasno. Musím mu dát něco, co potěší, povzbudí, ale taktéž taktně naznačí jeho přehnanou chlubivost a chvástání. Stalo se pravidlem, že Lukáš pronášel památné věty, jako třeba "dal sem jeden gól a na další čtyři jsem přihrál" (přitom v zápase jeho tým dal pouze branky tři :-) ) a jiné jeho úsměvné výstřelky..
.
Na mysl se mě tehdy vyplavila myšlenka, kterou jsem nakonec i realizoval. Koupil jsme pohár s mísou navrchu (na panáky) a na něj nechal udělat štítek s nápisem: LUKÁŠ ČEJKA - Největší futsalová hvězda na světě..
.
Vyfocený pohár si můžete prohléhdout na fotografiích. Abych ale dokončil, co jsem načal.. Lukáš měl z poháru nevýslovnou radost a jáí zas z toho, že se to vše povedlo. A když říkám vše, tak vše. Petr "Hanča" Hanák mu do mísy na poháru koupil trojitou finskou vodku, kterou Lukáš jedním tahem zdárně zdolal... :-)) Prase jedno... :-))
.
Tímto se s Lukáše vlastně i loučím, v utkání s Olympem na posledním turnaji zřejmě na nějaký čas udělal tečku za účinkováním v našem klubu... Takže ADIOS AMIGO LUKÁŠI ČEJKO! A díky..

Má kérka na údu, boží až na půdu..


Včera jsem se nechal tetovat. A hádejte kam? Na úd.. Bolelo to jako sviňa... Nebo spíše jak zpívá mistr Záviš, řval jsem jako trefené prase.. Každopádně mě na něm zbylo ještě dost místa na další nápisy..
.
Nevěříte tomuto miničlánečku?? Dobře děláte.. :-)
.
Tuto kérku jsem uviděl za výlohou v tetovacím salónu neznámého jména na Kapucínském náměstí vedle hospody Drakkar. Je vidět, že věhlas našeho klubu raketově stoupá..

sobota 4. dubna 2009

Inspirace??

http://werderbrno.webnode.cz/pokuty/

Trénink přinesl nové nevídané aspekty hry..

V úterý se konal kvalitně dopředu dohodnutý trénink Carpe Diem se Slovanem. Přesto, že účast našich hráčů nebyla kdovíjaká, dokázalo se nás eejít nakonec dost, abychom poskládali dobrý tým. Slovaňáků došlo jak nasra...., a tak bylo nakonec na obou stranách po třech, nebo po čtyřech na střídání.
Z kovaných Carpe Diem Boys se přdstavili tito: Michal, Culiš, Olin, Martin M., Pája a Lukin. Z neCarpe nám byl přidělen Harry Cannavaro, pro mně neznámý hráč X a gološ Miloš, poté Jara.

Nechci zde popisovat celé střetnutí, které skutečně mělo dobrou kvalitu, ale především nevídané okamžiky ve utkání, ke kterým se konečně odhodlalo pár našich hráčů..

Začnu u Martina M. - při tajně nahrávaném rozhovoru na lavičce při střídání mě Martin sdělil zajímavý pocit ze hry. "Hraje se mě tak nějak líp, není to tolik svázaný jako v zápase" a opravdu, Martin, i když to možná nebude slyšet rád, tak zahrál o 52procent lépe, než v zápase. Hrál tvrději, nebál se přejít přes hráče a bylo to všechno takové v klidu a v pohodě. Můj osobní závěr je tento: Martin potřebuje pro svoji hru klid a podporu. Nechcu tu opět probírat téma, které už tady proběhlo milionkrát, ale Olinovo stálé rejpání a utlačování morálky hráčů, dle mého názoru nepřispívá v dobrém ani Martinovu výkonu. Je zajímavé pozorovat, že Olin Martinovi nikdy neřekně ani půl slova, asi z něj má respekt.. :-) No prostě na Martinovi bylo vidět, že na tomto tréninku měl chuť hrát, že ho ten fotbal prostě baví. Doufám, že mu to vydrží a dokáže tuto kladnou věc přenést i do soutěžních zápasů..

Michal - zahrál dosti dobře. Už jsme se o tom bavili s Lukášem onehdá v hospodě. Myslím, že Michal je typ hráče, který by mohl převzít funkci po Lukinovi. Středový hráče, který dokáže přejít přes hráče, nebo správně rozdat míč. Kvality na to rozhodně má. Chce to jen nehrát ve stresu (a to Michal je, není potřeba říkat proč). Z toho u něj pramění i chyby, které vytváří. Ale abych se dostal k jídru věci a to k dobrému výkonu na tréninku. U Michala bylo vidět velmi dobře, jak se snaží zapojit do hry, že se snaží si naběhnout a nabídnout se spoluhráči. I přes to, že byl občas úplně osamocen, hamoun Lukáš Michalovi nenahrál.. Co jsme s úsměvem okomentovali s Oldou na střídačce byl okamžik, kdy se Michalovi konečně podařila krásná klička s přechodem přes obránce a následné zakončení. Bravo! Bravo!! A v neposlední řade musím zmínit Michalovu střelu z první. Naprosto vyjímečný okamžik v dějinách klubu.. Michal si vždy střelu důkladně nachystá a poté pálí. Nyní však vzal odvahu do hrsti a po přihrávce z první tvrdě, říkám tvrdě vystřelil. Sice z toho branka nebyla, přsto z toho nystala pěkná šance. Nutno dodat, že ta střela nebyla typu "posermoucha", ale byla typu "drtičkostí".. Více takových okamžiků..

Pája - na tréninku sem si dovolil trochu více, než v utkání soutěžních, nebo valstně turnajových. Podařilo se mě pár pěkných kliček, nebo stahovaček a dokonce se u mě objevil i nevídaný sprint. Doufám, že mi tento pozitivní pocit z tréninků vydrží i do sezóny..


Slovo závěrem:

Oline, tento článek není útok na Tebe, jsou zde použity jen fakta a názory spoluhráčů. Jestli se tě to nějak dotklo, tak si polib... :-))

Posezení s přátely - podruhé

Je velkou škoda, že téměř nikdo z týmu se zde na stránkách nevyjádřil k účasti a výběru data blížícího se večírku Carpe Diem. Nechápu to, téměř každý den je zde na stránkách 10 - 15 přístupů, každý z jiného počítače, tudíž předpokládám, že členové Carpe na tento web chodí, ale asi je pro ně velkým problémem napsat na diskuzi svoje dvě slova ( jdu/nejdu - 17./18. ). Je to tak těžký??? Co se tak s Vámi bavím o stránkách, tak mě všeci říkáte, že na ně chodíte, proto tento nezájem opravdu nechápu..

Byly dva návrhy:

1. jít v pátek 17.dubna třeba do Varny (před zápasem se Storks)
2.jít v sobotu 18. dubna (po zápase se Storks) na novolískovecký košt slivovice. Ten je však buď zrušen a přesunut na květen, nebo si Olin vymýšlel a schválně nás chtěl zmást. To znamená, že se i toto datum omezuje na hospodskou Varenskou akci.

Vyjádření:
Michal - 17.dubna - pátek
Olin - 18.dubna - sobota
Pája - váhá, ale zřejmě su pro pátek 17.dubna. Vždyť se nemusíme vožrat jak prasata, ne? Víme, jaká je situace a že přijít na zápas v podroušeném stavu je nepřípustné.. To by mohl udělat opravdu jen nezodpovědný člověk. 18.by bylo už po zápase a já mám za to, že v pátek 17. v hospodě se před nejdůležitějším zápasem sezóny dá toho ještě mnoho probrat a vyříkat. 18. by jsme se už jen hádali, proč jsme prohráli, kdežto 17. se můžeme nabudit a sdělit pokyny a dojmy pro tento zápas sezóny.. Takže tak..

Ještě o ničem není rozhodnuto, ale přehlasovat pátek mohou už jen ostatní členové kádru, pokud se vyjádří na diskuzi..