sobota 4. dubna 2009

Trénink přinesl nové nevídané aspekty hry..

V úterý se konal kvalitně dopředu dohodnutý trénink Carpe Diem se Slovanem. Přesto, že účast našich hráčů nebyla kdovíjaká, dokázalo se nás eejít nakonec dost, abychom poskládali dobrý tým. Slovaňáků došlo jak nasra...., a tak bylo nakonec na obou stranách po třech, nebo po čtyřech na střídání.
Z kovaných Carpe Diem Boys se přdstavili tito: Michal, Culiš, Olin, Martin M., Pája a Lukin. Z neCarpe nám byl přidělen Harry Cannavaro, pro mně neznámý hráč X a gološ Miloš, poté Jara.

Nechci zde popisovat celé střetnutí, které skutečně mělo dobrou kvalitu, ale především nevídané okamžiky ve utkání, ke kterým se konečně odhodlalo pár našich hráčů..

Začnu u Martina M. - při tajně nahrávaném rozhovoru na lavičce při střídání mě Martin sdělil zajímavý pocit ze hry. "Hraje se mě tak nějak líp, není to tolik svázaný jako v zápase" a opravdu, Martin, i když to možná nebude slyšet rád, tak zahrál o 52procent lépe, než v zápase. Hrál tvrději, nebál se přejít přes hráče a bylo to všechno takové v klidu a v pohodě. Můj osobní závěr je tento: Martin potřebuje pro svoji hru klid a podporu. Nechcu tu opět probírat téma, které už tady proběhlo milionkrát, ale Olinovo stálé rejpání a utlačování morálky hráčů, dle mého názoru nepřispívá v dobrém ani Martinovu výkonu. Je zajímavé pozorovat, že Olin Martinovi nikdy neřekně ani půl slova, asi z něj má respekt.. :-) No prostě na Martinovi bylo vidět, že na tomto tréninku měl chuť hrát, že ho ten fotbal prostě baví. Doufám, že mu to vydrží a dokáže tuto kladnou věc přenést i do soutěžních zápasů..

Michal - zahrál dosti dobře. Už jsme se o tom bavili s Lukášem onehdá v hospodě. Myslím, že Michal je typ hráče, který by mohl převzít funkci po Lukinovi. Středový hráče, který dokáže přejít přes hráče, nebo správně rozdat míč. Kvality na to rozhodně má. Chce to jen nehrát ve stresu (a to Michal je, není potřeba říkat proč). Z toho u něj pramění i chyby, které vytváří. Ale abych se dostal k jídru věci a to k dobrému výkonu na tréninku. U Michala bylo vidět velmi dobře, jak se snaží zapojit do hry, že se snaží si naběhnout a nabídnout se spoluhráči. I přes to, že byl občas úplně osamocen, hamoun Lukáš Michalovi nenahrál.. Co jsme s úsměvem okomentovali s Oldou na střídačce byl okamžik, kdy se Michalovi konečně podařila krásná klička s přechodem přes obránce a následné zakončení. Bravo! Bravo!! A v neposlední řade musím zmínit Michalovu střelu z první. Naprosto vyjímečný okamžik v dějinách klubu.. Michal si vždy střelu důkladně nachystá a poté pálí. Nyní však vzal odvahu do hrsti a po přihrávce z první tvrdě, říkám tvrdě vystřelil. Sice z toho branka nebyla, přsto z toho nystala pěkná šance. Nutno dodat, že ta střela nebyla typu "posermoucha", ale byla typu "drtičkostí".. Více takových okamžiků..

Pája - na tréninku sem si dovolil trochu více, než v utkání soutěžních, nebo valstně turnajových. Podařilo se mě pár pěkných kliček, nebo stahovaček a dokonce se u mě objevil i nevídaný sprint. Doufám, že mi tento pozitivní pocit z tréninků vydrží i do sezóny..


Slovo závěrem:

Oline, tento článek není útok na Tebe, jsou zde použity jen fakta a názory spoluhráčů. Jestli se tě to nějak dotklo, tak si polib... :-))

Žádné komentáře: