úterý 14. dubna 2009

Smělá předsezonní branková prognóza

Rozhodl jsem se, stejně jako před podzimní půl sezonou, zde napsat vlastní prognózy budoucnosti Carpe Diem v jarní části soutěže. Není žádným tajemstvím, že už před sezonou jsme pomýšleli na mety nejvyšší, postup z 3. třídy. V polovině sezóny si můžeme s klidem říct, že se nám vytyčenou cestou daří jít. Po podzimní části okupujeme druhé postupové místo s jednobodovým mankem na loni ještě druhotřídový Storks. Podaří se nám však udržet nastolený vysoký standard a udržet se na postupových místech? Mnohé napoví již tato sobota, kde se střetneme v prvním, přesto klíčovém utkání celé sezony právě s prvními Storksy. Oproti podzimu se nad týmem vznáší několik otazníků - odchod Lukáše, příchod Martina, Ríši a Culiše, Michalovo či Lubošovo zmrtvýchvstání a to doslova - na které odpoví opravdu až průběh sezony..
Jak už Olin nemálo krát naznačoval, nepřál nám vůbec los soutěže. Vím, nesmíme se na tohle vymlouvat, ale přece jen, ruku na srdce, kolikrát my jsme měli štěstí na los třeba na nedávných turnajích? Snad nikdy.. Stejně tomu je i nyní a my stojíme před velkým úkolem se s touto překážkou vypořádat..
Ale abych se dostal k tématu tohoto článku.. Chtěl jsme zde napsat brankovou prognózu jarní části..
Zde je aktuální tabulka střelců CDB08 po podzimu:
  1. Lukáš ________ 16 br. ( odchod )
  2. Pája _________ 10 br.
  3. Olin _________ 10 br.
  4. David ________ 6 br.
  5. Boris _________ 4 br.
  6. Michal ________ 1 br.
  7. Luboš _________0 br.
  • Martin M. ______0 br. ( obchod )
  • Ríša __________0 br. ( obchod )
  • Culiš _________ 0 br. ( obchod )
  • Honzin ________ 0 br.
Lukáš - do jarních bojů nezasáhne a tak se dá předpokládat, že ho dříve nebo později někdo v tabulce střelců předběhne. Kdo to ale bude? Lukáš tedy už nyní končí sezonu na 16 brankách.
Pája - těmito větami zde nyní vyhlašuji útok na korunu krále střelců za celou sezonu!!! V podzimní části jsem odehrál 8 utkání a vstřelil při nich 10 branek, což mě zařadilo na druhé místo tabulky střelců CDB a na 4. místo tabulky střelců celé 3.A třídy. Moje meta, kterou si vytyčuji je vstřelit na jaře při plném počtu startů 14 branek. Tudíž skončit na 24 brankách za sezonu. Pokud to bude více, nebráním se tomu.. Bude to však velmi těžké... A to ne proto, že bychom měli nepřemožitelné soupeře, nýbrž proto, že do týmu přišel střelec Martin, se kterým si branky podělíme a také ostrostřelec Michal, který pokud nebude marodit tvrdě zasáhne do střeleckých listin. Ovšem smělý cíl, který jsem si vytyčil pro mne zůstává neměnný a daný..
Olin - v podzimní části podával famózní výkony. Z postu obránce zakládal s Lukášem mnoho akcí a ještě přitom stačil vstřelit z 10 utkání 10 branek. Ovšem už z důvodu, že k nám přišli tři nový hráči mám obavu, že už nebude mít tolik střeleckého prostoru, co mýval ten mýval. Bude nadále motůrkem mužstva, ale nyní zřejmě spíše v pravém slova smyslu, střelectví nechá ostatním. Proto můj tip pro jaro je 7 branek. Konečné skóre po sezoně - 17 branek.
David - co říci k Davidovi. David je pro jarní část velká neznámá. Nechodí na tréninky a proto vůbec netuším, co od něj čekat. V podzimní části se v pár utkání stal ústřední postavou týmu a svými 6ti brankami přispěl k památným vyhrál klubu. David, jako jeden z mála, odehrál všechna podzimní utkání a stal se tak ikonou mužstva. Několikrát si svojí přátelskou povahou naklonil na svoji stranu média a stal se tak hlavním námětem a vděčným objektem pro fotografy novolískoveckého Lískáčku. Můj odhad je, že Ace Benzema vstřelí 6 jarních branek, na celosezonní konto mu tedy bude přišito číslo 12.
Boris - v tomto případě se dle mého názoru bude jednat o podobný příklad, jako Olda. Na podobné útočné výpady, kterými se blýskl Boris na podzim, nebude mít nyní prostor. Posílili jsme o tři hráče a proto se pobyt na hřišti pro každého výrazně zmenší a to bude mít za následek i méně vstřelených branek pro obránce. Boris dá na jaře jednu branku. Skončí tedy na 5ti brankách.
Michal - pokud mu bude přát zdraví, je to pro mně velký brankový příslib do jarní části. Jak sem již napsal v článku, mám za to, že vystřelí v našem týmu na jaře nejvíce branek a postará se tak nemalou měrou k postupu mužstva do 2. třídy. Na podzim odehrál tři utkání s jednou vstřelenou brankou. Můj odhad je 16 jarních branek, na konci sezony bude mít tedy celkem 17 branek.
Luboš - bez diskuze můj černý kůň jara. Ne však co se týče branek, ale předvedené hry. Myslím, že v Lubošovi můžeme najít oporu mužstva, bude li osud milostiv jeho kolenům a kotníkům. Má velmi kvalitní pokrytí míče, přechod přes hráče, jen ta střela trochu chybí a to díky strachu o kolena.. Každopádně umí rozdat přihrávky a tuším, že se i k nějakému tomu gólu přichomýtne. Na podzim odehrál jediné utkání, bez branky. Tipuji ho při plné síle 10ti zápasů na 4 branek.
Martin M. - prozatím trápící se střelec, který čeká, až se jeho přehrada gólů protrhne. Cítím v žilách, že to bude již v prvním utkání se Storks. Jeden z nejkvalitnějších leváků všech dob Nového Lískovce. Má střelu, kličku, je rychlí, ale chybí mu jediné.. zkusit to naplno prodat!!! Po turnaji Foremo Cup, kde se stal se 4mi brankami našim nej střelcem jako by se zasekl. Doufám, že v sobotu doma důkladně promaže všechny svoje součástky a brankosrtoj jménem Mrazič opět rozjede svoji gólovou show! Tip na jaro - 15 branek. Celkem - 15.
Ríša - překvapil mě, kolik z pozice obránce již dal za nás branek. Tvrdý obránce s nebezpečnými rychlými útočnými výpady. Ve spolupráci s posledním příchozím členem mužstva Culišem nebezpečná dvojka. Tip pro jaro - 6 branek. Celkem 6 branek.
Culiš - nejstarší hráč mužstva s nejvíce zkušenostmi. Bude ústřední postavou mužstva v organizaci obrany a zakládání akcí. Culiš má jednu "špatnou" vlastnost v dobrém slova smyslu, i když už může střílet na bránu, většinou ještě raději nahrává. Není to od přírody rozený střelec, ale nahrávač. Přesto mám za to, že v jarní části soutěže vstřelí 5 branek. Celkem 5 branek.
Honzin - není nováčkem v týmu, jako třeba Martin, Culiš, nebo Ríša. Na soupisce figuruje už od 7. a 8. kola podzimní části, kdy začaly namlouvačky Lukina s Nasanem. Do soutěže však Honza nezasáhl. Jak tomu bude na jaře? To ví jen on sám, táhlé zdravotní šlamastiky s ním cloumají jako pět panáků B52. Doufejme, že se dá během jarní části do kupy a alespoň párem zápasů zasáhne do bojů o postup. Můj tip - 1 branka. Celkem 1.
Na podzim jsme vstřelili celkem 49 branek.
Dle mého rozpisu bychom jich měli na jaře vstřelit 76 branek, takže se snažte! :-)) Je to nereálné? Nemyslím, máme posily a pokud se do týmu vrátí permanentní marodi, máme na to!

Žádné komentáře: