středa 28. prosince 2011

Ministrem financí bude jmenován Michaldo

Díky Michaldo! Od 1. ledna 2012 se stává novým ministrem financí klubu Michal Koláček, zvaný též Michaldo, či Bebé. Veškeré platby ve prospěch klubu bude mít tedy Michaldo pod svým křídlem. Jak už bylo napsáno, funkce vyžaduje úzkou spolupráci se mnou. Já sdělím na co, kolik a do kdy se má vybrat, Michaldo zajistí vybrání do potřebného data a následné zaplacení.

První výběr penez bude zřejmě záhy, jelikož jsme se dohodli na koupi nového míče, rozlišováku a v březnu je Turnaj Nadějí, kterého jsme se krom loňsky vždy účastnili..

Jsem potěšen, že moje bedra budou odlehčeny od tohoto úkolu a ještě více jsem potěšen zprávou, že nový finančník bude právě Michaldo, zodpovědný člověk, se kterým je dobrá domluva.
Těším se na bezvadnou spolupráci.
Jmenování do nové funkce můžete rovněž sledovat dne 1.1.2011 v 11:00 na Eurosportu 2.

Hodina Té se přiblížila. tréninky jsou tu

Tím Téčkem mám na mysli hodina tréninků.. Jak už bylo avízováno zhruba před měsícem, od Nového roku nás čekají společné tréninky s Antabusem v tělocvičně. Tyto tréninkové akce budou probíhat pravidelně každou středu a to od 20:00 hodin v tělocvičně ZŠ Horníkova v Líšni. Toto jsou prvotní informace, které mě má v nejbližší době potvrdit Polda. O změně Vás budu informovat jen pokud nějaká bude, pokud ne, berte uvedená data jako pevná.
První trénink by měl proběhnout už za týden, ve středu 4.ledna, proto tomu prosím přizpůsobte svůj program. Snad to tedy vyjde a sejdeme se ještě předtím, než vstoupíme do zimní ligy Brno Open 2012.
S sebou na trénink sálovky (ne tarfy) a pár korunek na zacálování tělárny.

S obnovením tréninků obnovuji také odkaz OMLUVENKY TRÉNINKY, kde se všichni, bez vyjímky, budete psát, zda příjdete, nebo ne. Takže i když nedojdete o tom chci vědět! Poslední omluvenka je platná 24 hodni před akcí..

pátek 23. prosince 2011

Rozpis zápasů Brno Open

Po uveřejnění posledního ze soupeřů došlo také k přiřazení číselných pozic k týmům a tím i k rozlosování zápasů. Z letošního losu jsem celkem nadšený, v prvních třech víkendech si to rozdáme s týmy herně vyrovnanými a s Oknoservisem budeme mít tu čest si karty rozdat až v úplně posledním duelu skupiny, kdy už bude, dá se předpokládat, o všem rozhodnuto. Stejný model je i s druhým favoritem skupiny Acrossem, to bude náš druhý soupeř v posledním víkendu.. Snažil jsem se nám vybojovat i nějaké příznivé časy utkání.. Nejhorší varianta by byla zápasy v 8 hodin ráno.. To se nestalo a tak téměř veškeré špíly budeme hrát v příjemný dopolední čas, v 10 hodin. Poslední víkend v 11 hodin.

neděle 8. LEDNA
10:00 - Besídka
10:30 - Holásky

neděle 15. LEDNA
10:00 - Kampa
10:30 - Antabus

neděle 22. LEDNA
10:00 - Restart
10:30 - Totenrum

neděle 29. LEDNA
11:00 - Across
11:30 - Oknoservis

Jak jste spokojeni s losem, pánové?

čtvrtek 22. prosince 2011

Posledním soupeřem Oknoservis

Poslední volné místo v naší skupině pro lednové Brno Open 2012 obsadil bohužel Oknoservis. Tým složený z kvalitních hráčů různých klubů, nefigurující v žádné ze soutěží. S tímto celkem jsme se setkali už v předchozích dvou ročnících a v obou případech jsme dostali na frak. Jejím nominováním do naší skupiny se stávají značným favoritem nejen skupiny, ale celého turnaje. Minulý rok Oknoservis skončil celkově na 3.místě, před dvěma roky byl dokonce poražený finalista.

Nový ministr financí

Už jsem o tom psal zhruba před rokem. Tentokrát ale už vážně. Lucka mě dala nůž na krk! :-) Při postupném výběru peněz na Brno Open od Vás hráčů se ty kulaté kovové potvory jaksi rozutekly do všech stran a když došlo na placení startovného musel jsem sáhnout do své kapsy.. Není to nic příjemného, jak jistě uznáte.. :-) Proto hledám nového ministra financí, který bude strážit a držet kasu klubu tak, abych k penězům neměl vůbec přístup. :-)))

Požadavky na nového finančníka:
Práce finančníka vyžaduje mimojiné úzkou spolupráci se mnou. Veškeré vybrané prostředky od hráčů se budou ovšem nově shromažďovat u něj a sám si bude výběr organizovat. Když někdo nezaplatí, bude peníze vymáhat sám všemi dostupnými prostředky, přičemž dovoleno je i fyzické násilí. Bude mít veškeré kompetence v otázce výběru peněz. Včasného výběru penez! Spolupráce se mnou bude v tom, že já mu sdělím na co vybrat, kolik vybrat, do kdy vybrat a kam se musí peníze odevzdat. Je to jasné?

Prosím dobrovolníky, aby se přihlásili na diskuzi, já už to zkrátka dělat nebudu. Nástup do funkce je k 1.1.2012.

čtvrtek 15. prosince 2011

Předběžné zveřejnění soupeřů

Včera se objevilo na stránkách BAF téměř kompletní složení naší skupiny C, pro letošní ročník zimního turnaje Brno Open 2012. Složení skupiny je velice zajímavé a dojde dokonce ke konfrontaci s týmem, ve kterém hraje jedna z důležitých ikon historie Carpe Diem. Je nač se těšit.. V tuto chvíli je jasných 7 soupeřů plus my, jakožto osmí. Na posledního devátého si ještě budeme muset chvíli počkat..

Jak hodnotit skupinu? Jako velice vyrovnanou a zajímavou, chci se záměrně vyhnout slově hratelnou, protože ve spojení slova s naším celkem zní tak trochu zavádějícně..

Stále neznáme posledního soupeře, ale za favorita skupiny lze prozatím označit 12. celek 1B třídy - Across. S tímto celkem jsme měli tu čest bojovat ve skupině i loni a nakonec jsme zápas prohráli 1:4.

S týmem Besídka jsme už měli rovněž co do činění.. V sezoně 2009 / 2010 nám byl soupeřem v soutěži 2D třídy. Už si nepamatuji výsledky a lovit se mě to taky nechce. Ale tuším, že to byla jedna výhra / jedna prohra. Besídka se v současnosti nachází na 10.místě 2C třídy.

Další ze soupeřů, se kterých jsme si doslova měřili špičky.. A to hned v úvodní sezoně Carpe Diem ve 3A třídě. V obou zápasech jsme uspěli, ovšem v obou týmech od té doby došlo k mnoho změnám a nyní půjde úplně o něco jiného. V té době Holásky ještě vystupovaly pod jménem Dynamit. Nyní jsou na 12.místě D třídy.

Tým Kampa. Vloni hráli 2 třídu a nedohráli ji. Ukončili působnost a druhá polovina sezony byla kontumována v jejich neprospěch. Do letošních soutěží po "rozpadu" nezasáhli. Je možné, že se opět dali dohromady a Brno Open bude jejich velkým comebackem. Náš zápas s Kampu v jednom z dřívějších ročníků BO byl kontumován, soupeř se nedostavil.

Antabus. Není nutno dlouze představovat. V trénincích dlouhodobě Antabus vykazuje velké zlepšení (nebo my zhoršení) a většinou nás v poslední době přejelo. V posledních dvou ročnících jsme se střetli v Brno Open s výsledky 2:2 a 3:0 v náš prospěch. Rád bych navázal na dobrou bilanci i letos, ale jak se zdá, bude to velice těžké. Ale nikoliv nemožné! Anatbus si stojí v sezoně na 7.místě 3C třídy.

Dalším zajímavým soupeřem nám bude klub Restart. V čem je zajímavý? Bude se jednat o takové druhé malé derby. V dresu soupeře totiž nastoupí a dlouhodobě hraje náš hráč z první sezony David "Gerard" Plch. Klub Restart vznikl teprve před touto sezonou a to odloučením několika členů ze zavedeného týmu RST. Dalo by se říct, že RST se rozpůlilo a druhá půlka založil tým pod názvem Restart. Restart je na 5.místě 3E třídy.

Papírově nejslabším soupeřem by měl být klub Totenrum. Je poslední (11.místo) ve své 3C třídě. V soutěži hraje i s Antabusem, který na podzim TR porazil vysoko 8:2. Doufám, že ztráta s tímto trpaslíkem se nám vyhne obloukem a my si připíšeme tři body.

Posledním známým skupiny jsme my, Carpe Diem. Celek 6.místa 3F třídy. Tým netušených kvalit, který čeká na probuzení. Probudí se v letošní zimní soutěži?
.
Tak toto jsou zatím známé celky letošního Brno Open. Už v nadpise jsme napsal, že se jedná o předběžný seznam soupeřů, proto ještě může dojít k různým čachrům. Definitivum i s posledním soupeřem Vám sdělím v pondělí, to by mělo být vše uzavřeno. Dnes jdu zaplatit startovné. Jak jste spokojeni se soupeři?

úterý 13. prosince 2011

Analýza pro Daníčka :-)

Na večírku mě známý provokatér Daníček vnukl nepříjemnou myšlenku, že v Tipovčce prý opomíjím Slovan B. Že mu zkrátka nedávám tolik protoru, kolik by si v tipovacích příležitostech zasloužil. Přemýšlel jsem o tom co Daníček řekl a vyvodil z toho výsledek.. zaslouží si Slovan vůbec být v Tipovčce? :-) No dobře, nebudu vysírat a na Daníčkovu výtku mířenou v dobrém zde uveřejňuji, kdo si jak z týmů našich kolegů stojí, co se týče jejich frekvenci v nabídce tipovacích víkendů.
Mluvilo se o čtveřici Carpe Diem (Sykec, Vláďa, Pája, Petr, Nekwish, Martin V.), Slovan B (Daníček, Olin, Mrazič), Antabus a AMV Metal (Dub).

První minitabulka hovoří o celkovém počtu zápasů / příležitostí, které měl jaký tým v průběhu celého podzimu v Tipovčce. Mnohokrát se stalo, především ohledně Carpe Diem, že jsem dal tipovat tým i dvakrát, či třikrát v jednom víkendu, to znamená, že čísla, která nyní uvidíte neznamanejí v kolika víkendech se kdo objevil, ale kolikrát se vůbec celkově v Tipovačce ten onen tým objevil. Chápeme?

1. Carpe Diem - 9 krát
2. Antabus - 6 krát
3. Slovan B - 5 krát
4. AVM Metal - 2 krát

Druhá tabulka hovoří o to, oč jsme se otřel výše. Ukáže nám, kdo byl kolikrát ve víkendové Tipovačce jakožto celek - bez ohledu na počet příležitostí. (Carpe bylo jednou i ve třech příležitostech za víkend, zde se bude počítat jen jeden bod - víkend). Celkem se za púodzim odehrálo 11 tipvíkendu! Chápeme?

1. Slovan, Antabus - se objevil v 5ti víkendech celkem.
3. Carpe Diem - se objevil ve 4 víkendech celkem.
4. AVM Metal - se objevil ve 2 víkendech celekem.

Takže takto. O diskriminaci Slovanu nemůže být ani řeč, si myslím... Každý dostává zhruba stejný příděl, takže nenabare, ani neshubne. Carpe Diem občas vyčnívá, ale to je snad samozřejmostí.. Chápeme?

pondělí 12. prosince 2011

Potápím mysl do říše Trollech

V sobotu jsme si asi všichni přítomní ožrali držky na letošním předvánočním posezení v Rockin Café. Účast sice nebyla stoprocentní - především ze strany Carpe, ale vše vynahradili akvizice týmového béčka, nebo fanatičtí příznivci, nebo chcete-li Ultras klubu.

Sestava byla takováto: v bráně Boris, obrana: Sykec, Dub, Olin, Daníček. Do útoku se postavila sestava: Vláďa, Pája, Michaldo, Hlodyš (Oldův kámoš) a Hlodyšova dívčí.

Večírek probíhal jako každý jiný, v klidném tempu ze začátku, zelenou smrští jsme finišovali. No, i když finišovali je asi silné slovo, jelikož jsme Zelenou kompletně vypili, nebylo zhruba od 11 co z lihovin nalívat. Proto se vesměs všichni pouštěli dále už jen po pivní vlně. Myslím, že večírek se povedl nejen po stránce pitné, ale také po stránce hudební a snad i debata nevázla. Ti méně šťastní probrali svůj vesměs chabí sexuální život s ostatními, pochlubili se neexistujícími milenkami, zmínili se o svých internetových úspěších v oblasti seznamky, a trumfovali se, kdo bude vlastně ten král večera. Všichni jsme však věděli, že opravdový král je jen jeden a to jsem JÁ. Myslím, že velice příznivým dojmem působil přítomný jukebox. Je to něco jiného než „obyčejné“ sezení a funění do půllitru . Hudba, jehož playlist jsme v hospodě z 80 procent utvořili my, byla velice příjemná a někteří z nás si dokonce troufli na sólové hudební výstupy. Jukebox tedy hodnotím velice kladně, třešinka na dortu bylo ještě to, že ovladač od hrající krabice jsem měl ve spárech převážně já, a tak jsem si vše reguloval dle libosti. Až nečekaně velký kladný ohlas měla moje úvodní skladba večera Říše Trollech od skupiny Trollech, všichni jsme si společně zanotovali a poklepávali nohou do rytmu. Nečekal jsem až tak velký ohlas a proto ji s chutí zde uvádím jpro ty labužníky, kteří by si chtěli píseň znovu vychutnat.. Text je pod článkem. Během večera zazněly sklady Tří sester, Kabátů, Alkeholu, E!Eček, Brutusu a zapěl i třeba mistr Záviš. To je jen krátký výčet interpretů, kteří si už dávno získali nejen mé srdce. Každý si zkrátka našel to svoje. Své účinkování v Rockin Café jsme dokonali zhruba v 1 hodinu v noci. Ti méně zdatní, nebo méně odvážní se odpojili a zbytek pokračoval do klubu Charlies. Zde už se jednalo o holé, zcela čiré kalení. Nikdy mě to v tomto klubu nebralo a nebylo tomu ani tak nyní. Bohužel však jen co jsem se dvakrát otočil bylo najednou půl 4 v noci. Sykece, Vláďu a Olina jsem já společně s Borisem opustili v již zmíněný čas a odkráčeli na zastávku. Malé shrnutí bych ukončil drobnou komickou vložkou, že i nyní se mě podařilo přejet. Díky bohu jsem jen spát k mámě do Nového Lískovce, a tak jedna zastávka pěšky nazpět nebyla až takovým hororem jako minule.

Myslím, že se akce povedla a každého budou hřát jen pěkné a romantické vzpomínky. Ale teď už.. Romantická píseň o přírodě a jejích krásách.. V říši Trollech!




Potápím mysl do ríše Trollech
Podzimní ráno vítá chladný les
V zeleni života slavím temný úsvit
Stromu píseň zní v husté mlze


Skalní vítr duší přírody
Zvětralých kamenů království
Pramen života mezi pařezy
Lesní studánka věčné bohatství


Ve spleti křovin vidím bohy dřevěné

Otvírám oči do země prosáklé
Kymácí se stromy kmeny vrzají
Tmavé listí padá ptáci zpívají


V údolí je zima dole v bažinách
Tam zarostlá je cesta v hustých křovinách
Mé kroky vedou do hlubin kde chladný je mech
Prodírám se houštinou cítím lesa dech


Věčný lesní světe!

V tobě jsem spatřil boha!
Ve stromech ve vodě
V zemi je tvá síla!


Každý strom je mým přítelem
Každý tvor mým bratrem
V listí spadlém lože mé
Mezi kmeny bohové


Jako kořen borovice v zemi se drží
Tak pevně splývám já sám s ní
Není větší upřímnosti nežli v nitru stromu
Žádný sen se nerozplyne je-li skutečný


Kořen je pevný drží se země
Jako mé pouto k říši Trollech
Otevřenou myslí plují lidé i skřítci
Patříme lesům a všem jejich dnům
*

pátek 2. prosince 2011

Zaplacení STARTOVNÉHO, SESTAVA, INFO

Konečně Vám můžu sdělit podrobnější info týkající se nadcházejícího zimního turnaje, nesoucí název Kajot Open 2012. V následujících řádcích se dozvíte sestav, informace o skupině a důležité upozornění týkající se startovného.

Rokem 2012 vstoupí klub Carpe Diem do své čtvrté po sobě jdoucí zimní ligy. Ne vždy si vedlo tak, jak by bylo žádáno, ale ještě nikdy se nestalo, že bychom utržili ostudu. Pevně věřím, že tomu tak bude ani letos a předvedem výkony, která nás zahřejí a rozdáme karty od začátku tak, abychom se mohli porvat o solidní umístění v základní skupině.

Rovněž počtvrté po sobě byla vybrána nedělní dopolední skupina C, hrající se v rozmězí 8:00 - 13:00. Výběr se řídil mimo jiné především přáním Nekwishe, kterému vyhovuje neděle a brankář je jak jistě všichni uznáte základním kamenem našeho mužstva. Přesný časový rozpis zápasů zatím nevím.. Jasné je však to, že se bude hrát každou ze lednových nedělí (krom 1.ledna na Nový rok..to se opravdu hrát nebude. Hrát se tedy bude 8.ledna, 15.ledna, 22.ledna, 29.ledna.

V únoru následují v případě postupu osmifinálové skupiny, v případě nepostupu skupina o celkové umístění. Obě skupiny jsou čtyřčlenné, takže je jisté, že v únoru odehrajeme ještě další 3 zápasy. Celkem jich tedy bude nejméně 11 za celou zimní ligu.

Tím jsem mírně nakousl další podtéma. Základní skupina bude jako každý rok devítičlenná a zatím známe tři přihlášené týmy, se kterými se poměříme ve vzájemné tahanici o body. Je to tým Besídka, který byl naším soupeřem před dvěma sezonami v klasické lize, nyní válí v 2.C třídě. Dále tým Musketeers, prozatím nejhorší celek 3.D třídy s jedním bodem na kontě, ale každopádně bych tým nepodceňoval, i my darovali jediný bod Predators v naší skupině a byl nám to bohužel soupeř zdatný. Posledním známým soupeřem je Antabus. K zajímavému derby tedy dojde i letos. Ostatních 5 týmů zatím známých není..budu Vás s nimi seznamovat postupně.

Na řadu přichází sestava.. Sestava je totožná s tou soutěžní. Jedinou změnou, nebo spíše záměnou je neúčast nemocného Ondry a jeho nhrazení s největší pravděpodobností Mrazičem. Mým cílem je tým složit s 8mi lidí do pole + gološ, což doplněním Mrazičem splním. Sestava tedy zní takto: Nekwish - Boris, Ríša, Sykec, Michaldo - Petr, Vláďa, Pája, Mrazič.

Tím se volně dostáváme ke startovnému. Konečně znám počet přihlášených a tak můžu spočítat startovné. Celkové startovné za tým je 4000 korun. Částka tedy bude rozpočítána mezi 9 přihlášených a to rovnoměrně. Dále je nutností vybrat od hráčů, kteří se účastnili podzimní části sezony poloviční podíl z celého startovného pro vyplacení Martina Vonšáka za jarní sezonu. Bude mu vrácena polovina startovného, tedy 450 korun. To chci vybrat rovněž nyní, protože tak zněl můj slib. Je jasné, že každý potřebuje před svátky prachy, proto rozlišováky, míč, popřípadě nové dresy nechám k finančnímu řešení na leden / únor příštího roku.


Startovné: 4000 děleno devíti lidmi je 444 Kč

Vratka Martinovi za jarní část sezony: 450 delěno osmi lidmi je 56 Kč. (osmi lidmi proto, že jsem do týmu nezapočítal Ondru, který hrál až závěr podzimu a tak je jasné, že na Martina platit nemá)


Seznam + částky:

Nekwish: 444 + 56 = 500 Kč

Boris: 444 + 56 = 500 Kč

Ríša: 444 + 56 = 500 Kč

Sykec: 444 + 56 = 500 Kč

Michaldo: 444 + 56 = 500 Kč

Petr: 444 + 56 = 500 Kč

Vláďa: 444 + 56 = 500 Kč

Pája: 444 + 56 = 500 Kč

Mrazič: 444 Kč


Částku, kterou vidíte u svého jména PROSÍM ZAPLATIT DO 10.12.2011. Můžete to provést buď osobně na předvánočním posezení právě 10.12., nebo kdo se nemá v plánu dostavit, tak převodem na můj účet u KB: 78-0370990267/0100. Pokud budete platit převodem, vyžaduji po zaplacení od Vás smsku, že jste zaplatili. Nekontroluji každý den účet a takto si budu moct toho onoho odškrtnout. To jest k placení. Prosím o vstřícnost a přesnost, nebudu někoho honit 15.tého, že nezaplatil, proto je hranicí 10.prosince!!!

Poslední věcí k řešení je případné "posily" v průběhu zimní ligy a vrácení částek startovného v průběhu zimní ligy. Pokud nás bude na nějaký víkend skutečně málo, je možná výpomoc našich kamarádů a přátel. Liga není omezena soupiskou, tak za nás může nastoupit prakticky kdokoliv. Výběr částek za startovné v tom, či onom víkednu u těchto jedinců bude řešeno individuálně a na konci Brno Open se za ni koupí chlast. Byl bych ovšem potěšen, kdyby jsem komplet odehráli v sestavě Carpe Diem. Mrazič byl nominován, protože se sám nabídl, že by si rád zahrál a já ho, po odmítnutí Ondry, milerád vyslyšel.

Dovolím si ještě pár vět kolem vratek startovného. Tuto vychytávku, která mě vloni přivodila nemálo starostí pro tento ročník důrazně zamítám. Neexistuje, že by někdo odjel dejmetomu na hory, nebo do Thajska a poté se domáhal vrácení částky za víkend, který nehrál. Jednou si startovné zaplatil na celou zimní ligu a proto se s ním i na celou zimní ligu počítá. Na výtky tohoto typu nebude brán zřetel a startovné ve formě, jak ho odevzdáte je finální, bez nároku na vrácení jakékoliv částky.

Takže pánové, do 10.prosince chci startovné buď v ruce, nebo na účtě potvrzení esemeskou!!!