středa 28. července 2010

Propozice + rozlosování do skupin turnaje O Lamí kopýtko

Konečně se na stránkách klubu FC LAMY objevilo rozlosování do skupin společně se systémem turnaje. Systém je vymyšlenej šalamounsky a to díky velkému počtu přihlášených týmů, kterých činí nakonec 40!!!
Týmy jsou rozděleny do 10ti skupin po 4 týmech. Z těchto 40ti týmů postupuje dále rovných 32!!! Ti se pak utkají v pavouku o další umístění. To tedy znamená, že ve dvou případech i poslední ve skupině postoupí.. :-)
V případě našeho postupu nás tedy čekají minimálně 4 zápasy, což je solidní. Nedovedl jsem si to předtím v takovém počtu týmů představit, abychom odehráli adekvátní počet utkání k starovnému 950 korun.
.
Naše skupina H začíná v 11:45! Sraz tedy bude v 11:15 na hřišti s umělou trávou v Bystrci - ZŠ Vejrostova!
.
Rozlosování do skupin:
Skupina A, začátek: 9.00 hod
1. FC Lamy
2. FK Debakl
3. 77
4. Antabus

Skupina B, začátek: 9.00 hod
1. Hroši
2. Flamengo
3. Beermingham
4. Stárova družina

Skupina C, začátek: 9.00 hod
1. König
2. Rebels
3. Fénix
4. Flinta

Skupina D, začátek: 9.25 hod
1. Atlantis
2. Parmagianni
3. Troubsko
4. Classic

Skupina E, začátek: 9.25 hod
1. Lamy FC
2. KNT
3. Řečkovice B
4. 1913

Skupina F, začátek: 9.25 hod
1. Bossové
2. WSB
3. Mandragora
4. Ethanol

Skupina G, začátek: 9.50 hod
1. Obřany
2. Bystrc
3. Sputnik
4. Direct Signs

Skupina H, začátek: 11.45 hod
1. Carpe Diem
2. RLF!
3. Jehnice
4. Saňaři

Skupina I, začátek: 11.45 hod
1. ASK
2. Kampa
3. Botafoga
4. Arzenal Husovice

Skupina J, začátek: 11.45 hod
1. Sanyt Boys
2. FC Ontario
3. Komouši
4. Komanči
.
Systém zápasů je následový:
1. zápas: 1. vs 4. a 2. vs 3. (Carpe Diem vs. Saňaři Sokolnice)
2. zápas: 1. vs 2. a 3. vs 4. (Carpe Diem vs. RLF!)
3. zápas: 1. vs 3. a 2. vs 4. (Carpe Diem vs. Jehnice)
.
O soupeřích:
Saňaři Sokolnice - 2B - 3.místo
RLF! - 3E - 1.místo, tento tým postoupil právě skončenou sezonu z 3. do 2.třídy. S RLF (rozkvetlá louka fialek) jsme již hráli na Brno Open, tam jsme s tímto soupeřem prohráli..
Jehnice - nenašel jsem žádné info
.
Při pohledu do ostatních tabulek, opět jsme měli velkou smůlu při losu. V některých skupinách se hravě sejdou dva, nebo tři týmy ze třetích tříd.. Nu což, pokud si chceme sáhnout na pohár, musíme projít tímto ohněm..
.
Změna v sestavě... Na turnaj nemůže dojít Dan, proto dnes Olin vyzve k účasti Duba. Ostatní jména zústávají nezměněna: Michal - Olin, Pája, Michaldo, Vláďa - (Lob,Martin, Dub)

pondělí 26. července 2010

Přehledné karty hráčů

Nedávno sem si opět našel čas, abych si konečně udělal pořádnej pořádek ve statistikách a jejich počítání už nebyl problém na půl dne. Vytvořil jsem si tzv. "karty hráčů", které jsou přehledné a v pěkné formě dokumentují hráčovu kariéru v Carpe Diem.
Mým úkolem tedy bylo stvořit hned 22 karet, přesně tolik do dnešní doby za Carpe Diem hrálo hráčů.
.
V jednotlivých kartách najdete přehledně svoje úspěchy sezonní, turnajové a také celkové. Největší důraz bych kladl na statistiky sezonní, které jsou dle mého hlediska nejdůležitější. Karty jsou zde na stránkách seřazeny podle příslušnosti ke klubu. Nejprve jsou aktivní hráči, poté můžete nahlédnou do statistik odchozích hráčů a následně do karet hostujících borců, kteří náš dres oblékly v jednom, či více turnajích. Kartu Honzy Fialy jsem netvořil, jelikož za nás neodehrál nic.
.
Na závěr se můžete pokochat rovněž celkovou statistikou Carpe Diem, kde v součtu turnajových a sezonních zápasů držíme nerozhodný stav proher a výher, skóre máme 47 / 47.
Ze zajímavostí bych uvedl, že Olda bronzovým triumfem v Oleksovicých oslavil současně stý zápas za Carpe Diem celkově. Gratuluji!
.
KARTY AKTIVNÍCH HRÁČů CARPE DIEM
.













.













.













.












.











.













.













.













.













.
KARTY ODCHOZÍCH HRÁČů CARPE DIEM
.












.












.












.












.













..
KARTY HOSTUJÍCÍCH HRÁČů NA TURNAJÍCH
.













.













.













.













.













.













.













.












.
STATISTIKY TÝMU CARPE DIEM
.















Konečná účast na turnaji

Opět se vracím k účasti na sobotním turnaji v Bystrci. Zatím se nám závazně přihlásilo 5 lidí do pole - Michaldo, Pája, Vláďa, Olin a Daníček. Na 50 procent jsou Martin (se kterým sem včera mluvil) a Lob.
Stoprocentně nejde Ríša, Kuba a Boris.
Jediný, kdo se zatím nevyjádřil je naše golmanská opora Michal - toho se zeptám dnes a buď účast potvrdím, nebo vyvrátím na diskuzi.
.
Nikoho jiného už shánět nebudeme. Turnaj odehrajeme v 5ti v poli + pokud budou moct Lob, či Martin. Oba svoji účast na turnaji potvrdili jako "lehce zranění" diváci, kteří by v případě, že jim to zdraví umožní byli schopni nastoupit.. (dres si berou)
.
Rozlosování turnaje a tím i časy zápasů zatím nejsou známy. Hned jak vše bude zveřejněno, předám to i Vám. Na turnaj se přihlásilo 34 týmů.
.
Startovné na turnaj stálo 950 korun, tak se připravte, že Vám na turnaji podle toho kolik nás bude hrát, skásnu o příslušnou částku.

pondělí 19. července 2010

Účast na turnaji O Lamí Kopýtko

Zdar lidi, nastal čas sesumírovat počet lidí na blížící se turnaj v Bystrci - O Lamí Kopýtko. Turnaj je už za 12 dní v sobotu 31.7., tak bych byl rád, aby jste se všichni, kdo přijdete na tyto stránky napsali na diskuzi, zda jdete, nebo ne.
Zavčas bych musel sehnat za neúčastníky náhradu. Díky za pozornost!

pondělí 12. července 2010

Turnaj Carpe Diem Summer Cup 2010

Čaute lidi, předevčírem mě napadla zajímavá myšlenka, která mě emotivně velmi vzrušila. Což takhle dát si někdy v polovině srpna malej Carpe Diemáckej turnájek? Jen mezi náma + naši kámoši..
Vizi mám asi takovou..
.
Šlo by o kamarádské měření sil, kde by hlavní roli měla hrát zábava a radost ze hry. Žádné velké zápolení na smrt. Prostě by jsme si šli hodit normální fotbálek na plácek za barákem, tak, jako za mlada většina z nás dělala.. Jen bych tomu dal takovou malou zábavnější upravenou formičku.
.
Propozice turnájku:
Datum konání: na dohodě – návrh sobota 14.srpna, berete?
Místo konání: umělý trávníček na Moldavské (Bohunice) – veřejně přístupné hřiště
Počet hráčů: Jeden tým by tvořili tři hráči (tzn. zápas by byl tři proti třem)
Počet týmů: čtyři, každý s každým dvoukolově
Hřiště a pravidla: hrálo by se na jedné polovině tamějšího hřiště na hokejové branky, na rohy i na kopané auty. Branka by platila jen od půlky. (Tamější celé hřiště je o dost větší, než normální futsalové, to jen pro představu.. ta polovina je pro hru tři na tři ok)
Míč: č.4
Golmanské řemeslo: nesmí se chytat rukama, jen nohama, hlavou a trupíkem

Hráči:
Turnaj by byl pro hráče Carpe Diem – 9 hráčů, + kámoši tak, abychom udělali 4 týmy po třech lidech. Kdyby z Carpe šlo třeba jen 7 lidí, zbytek by byl doplněn kámoši. Až by byl znám seznam všech jmen, provedl bych poctivé rozlosování jmen do týmů..

Příklad: !!!! Orientačně !!!!!! (aby bylo vše jasné, tak sem obrazně přidal k nám 9 lidem Vláďu Mrázka, Lukáše a třeba Loba)
A tým: Olin, Boris, Kuba.
B tým: Michal, Vláďa M., Michaldo.
C tým : Lob, Vláďa L., Martin.
D tým: Lukáš, Pája, Ríša.

Toto je orientační rozlosování. To oficiální by bylo provedeno za nejpřísnějších bezpečnostních podmínek u losovacího osudí, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost.
Celé losování by jste mohli sledovat online na našich společných stránkách..
V případě, že by bylo úplnou náhodou zájemců o hraní více, tak by byl turnaj rozšířen na 5 týmů, tomu by byl přizpůsoben i rozpis a propozice turnaje. Myslím, že by si možná šel kopnout Lucčin a Lobův táta a třeba i někdo další.. (Dub, Daníček, Olinova sestra…) To by jsme viděli.. Každopádně by v opačném případě - nezájmu bylo teoreticky možné udělat turnaj i o třech týmech (9hráčů), ale ty čtyři týmy by byl stopro ideál..

Systém turnaje se čtyřmi týmy:
Hrací doba: 1 x 12 minut
Systém: A-B, C-D, A-C, B-D, A-D. B-C – dvoukolově
Improvizovaný rozpis turnaje:
A-B 13:00 a 14:30
C-D 13:15 a 14:45
A-C 13:30 a 15:00
B-D 13:45 a 15:15
A-D 14:00 a 15:30
B-C 14:15 a 15:45

Semifinále:
1-4 16:00
2-3 16:20

O třetí místo:
16:40

Finále:
17:00
.
Boje v základní skupině by se zapisovali a na konci klání by vznikla tabulka a pořadí 1-4 týmu. Dále by následovalo semifinále mezi 1 a 4 týmem a 2 a 3 týmem. Pak boj o třetí flek a o první.
.
Výhra: 3 body
Remíza: 1 bod
Prohra: 0 bodů
.
O pořadí ve skupině by rozhodovalo:
1. body
2. vzájemný zápas
3. skóre ve vzájemných zápasech
4. rozdíl mezi vstřelenými a inkasovanými brankami ve skóre
5. větší počet nastřílených branek
6. rozstřel
.
Ve vyřazovacích bojích při nerozhodného stavu by následovalo 5 minut prodloužení. Bez náhlé smrti. (i při vstřelení branky by se hrálo celých 5 minut) V případ nerozhodnutí by přišel na řadu rozstřel přes celé hřiště do prázdné branky o počtu tři exekutorů)
.
Ceny:
Tak to teda fakt nevím. Každopádně by to bylo jen symbolický. Třeba bych od každého týmu vybral 60 korun (20kč na osobu) a pro vítěze za 240 koupil tu malou plechovou bečičku piva..
.
Každý tým by si vymyslel nějakej název, aby to mělo šťávu..
.
Tak pánové, co na to říkáte? Chtěli byste si takto ťuknout do mičudy? Nebo je to neuskutečnitelná utopie? Vyjádřete se prosím na diskuzi, zda byste do toho šli a jestli byste toho 14. srpna mohli..
.
Název Summer Cup vymyslela moje Lucinka, ta hlava pomazaná!

pátek 9. července 2010

Statistiky sezony 2009/2010

Dnes jsem tu, abych Vám přinesl konečné hráčské statistiky sezony 2009 / 2010.
Tabulky jsou rozděleny do několika kategorií. Odehrané zápasy, statistiky brankářů, tabulka střelců, tabulka asistentů a konečně nejdůležitější, tabulka kanadského bodování hráčů CDB.
U střelců, asistentů a kanadského bodování jsem ještě navíc vytvořil tabulky podzimu a jara, aby jste se mohli kouknout, jak Vám to šlo loni a teď, pro srovnání.. Ale teď už ke statistikám..

Podzim - kanadské bodování:
Kanadskému bodování po podzimní části bezkonkurenčně kraloval Olin s 15ti nasbíranými body (7+8). Byl rovněž nejlepším střelcem a asistentem. Očekávalo se tedy, že v podobném duchu se blýskne i v části jarní. Nestalo se tak a nakonec se umístil „až“ na celkovém třetím místě..
Shodně jedenáct bodů měla po podzimu dvojice šutérů Martin (5+6) a Pája (5+6), tím se umístili na druhém a třetím místě.
.
Jaro - kanadské bodování:
Jarní tabulka kanadského bodování našeho týmu doznala určitých změn. Z trojice nejlepších vypadl Olin. Nejproduktivnějším hráčem jara sem se stal já, s 16ti body, za 10 branek a 6 asistencí. Druhý skončil Martin s body 15ti (10+5). A třetí pozici s přehledem získal Michal za pěkných 10 bodů (4+6).
.
Celkem - kanadské bodování:
Jak to tedy dopadlo celkově? Nejproduktivnějším hráčem sezony sem se stal já, král Pája. Celkem 27 bodů (15 + 12) postačilo na triumf. Neskromně musím přiznat, že z toho mám upřímnou radost. Není to ani tak radost z prvního místa v této soutěži, ale spíše z pocitu, že asi týmu něco přináším a jsem pro něj platný. Druhá pozice náleží Martinovi, který možná jen díky menšímu počtu odehraných zápasů si odnáší pomyslný stříbrný věnec. Jeho bodový přísun týmu nakonec ukázal hodnoty 26 (15+11). Třetí pozice, jak už jsme napsal v úvodu náleží Oldovi. Nakonec si ze sezony odnáší 21 bodů (9+12).
.
Malé zhodnocení jednotlivců:
Pája: Až nyní jsem si vlastně uvědomil, že jsem dal 15 branek za sezonu. Je to málo nebo moc? Nejsem žádnej vyhlášeném střelec, takže já osobně jsem s výsledkem spokojen. Zajímavostí je, že rovnou dvě třetiny branek jsem dal až na jaře. Na podzim jsem si jich připsal 5 a na jaře 10!! Pokud by se to dalo alespoň minimálně srovnat se sezonou 2008/2009, tak tam jsem dal v o mnoho slabší konkurenci a v méně zápasech branek 21. Myslím, že můj přísun branek je adekvátní k síle soutěže. Spolu s Ríšou jsme odehráli všechny utkání sezony. Spolu s Martinem jsem se stal nejlepším střelcem týmu sezony, ve které jsem si tedy nakonec připsal 27 bodů. Ještě malá perlička, na jaře jsem dokázal bodovat ve 12ti z 15ti utkání.
.
Martin: Martin byl velmi platným hráčem v celém průběhu sezony. Jen díky bolestem zad v závěru sezony přišel o pomyslnou korunu krále kanadského bodování Carpe Diem. I přes o pět méně odehraných zápasů, dokázal vstřelit stejně branek jako já, tedy 15. Jako jedinému se podařil dát v sezoně hattrick a hned dvakrát. Kanonýr s technikou JayJaye Okochy se upsal týmu i pro příští sezonu, tak se můžeme těšit na jeho futsalové skvosty i nadále.
.
Olin: Na třetím místě se umístil Olda. Na podzim vyletěl jako kometa, aby na jaře strmě spadl domů. Jeho trajektorie mě připomněla pohádku o Mrazíkovi, kde Ivan vyhazuje loupežníkům palice do vzduchu. Tak přesně tak nějak, to bylo u Oldy, nejdřív vylétl hlavou až do nebes a pak už je padal a padal. Pro srovnání… na podzim si Olda připsal bodů 15 a na jaře pouhých 6. Každopádně jeho přísun 21 bodů není vůbec zanedbatelný. I jemu patří díky.
.
Michaldo: Celkově čtvrté místo patří Michalovi. Obrovská porce bodů přistála díky vyrovnaným a kvalitním výkonům na talíři především v průběhu jara. Na jaře získal 10 bodů, na podzim pouze 3. Tím pádem jeho konečné číslo v kanadském bodování je 13. Michal se nechal slyšet, že v příští sezoně se pokusí zaútočit na bájnou 40cítku bodů.
.
Vláďa: Útočník Vláďa přispěl svými 11 body rovněž do vyrovnaného rozpočtu týmu. Za sezonu si připsal sice pouze 3 branky, ale za to hned na 8 přihrál. Vláďa, jakožto nováček v týu se jistě stále otrkává a teprve v příští sezoně nám všem ukáže tu pravou smršť! Tím nemyslím panáků.. :-)
.
Ríša: Na tvrdého obránce dobrý počin. S takovým nějakým výsledkem jsem přesně počítal. Ríša dal 6 branek a na 4 přihrál. Pěkný standard, kvůli kterému jsme Ríšu z FC Liverpoolu kupovali. Dobře uložené peníze. Odehrál všechny utkání sezony!!
.
Kuba: Stejný bodový zisku jako Ríša. Pět branek a pět asistencí je rovněž skvělý počin. Kuba mě svojí hrou moc potěšil, ale i přesto myslím, že Kuba má o něco na víc. Tím rozhodně nechci říct, že by nějak zklamal, to ani v nejmenším!! Chci tím říct, že by se dal využít na tolik věcí ve kterým plaveme, je v něm hrozná síla a potenciál. Dle mého názoru je Kuba nejneprobádanější oblast naší Carpe Diemmácké jeskyňky. Musí se jen správně nasměrovat!
.
Boris: Ten nejdefenzivnější obránce s nejútočnějšími úmysly. I proto si připsal 5 bodů a to za 5 branek! Někdy se do útoku vymrští jako Jelena Isymbayevová o tyči nad laťku a šeredně zasmrdí před bránou soupeře. Nevím, co bych dál psal. Bordův bodový přísun přesně reflektuje jeho božskou hru, a nikdo po něm více, ani méně chtít nebude. Hit letošní sezóny. Díky Martine!
.
Michal: Překvapivý, ale zasloužený střelec nádherné branky. Michal, nejnovější přírůstek v týmu v několika zápasech předvedl to, proč se mu mezi soutěžními týmy říká "Lysá lasička". Lysá od jeho zjevu, lasička díky jeho mrštnosti. Na začátku sezony si zřejmě Michal nepodal dostatečně ruku s paní Štěstěnou, protože v okamžicích, kdy bychom potřebovali krapet pomoc od pána Boha, u nás štěstí často nestálo a míč prapodivně propadl několikrát za naší brankovou čáru. Každopádně těch výborných momentů bylo o mnoho více a Michal je příslib.. Z doslechu vím, že na Kozině Cupu lapal jako bůh!
.
Martin H.: Velká brankářská jistota podzimu. Děkuji samozřejmně i jemu za zázračné výkony, které se mnohdy vymykaly zdravému rozumu.

čtvrtek 8. července 2010

Dexempo Krumplex Vožralých Luder, aneb cesta za slávou

Dnes se tu poprvé objevuje reportáž psaná někým jiným, než mnou. Ano přátelé, kompletní servis o turnaji Kozina Cup Vám dnes přináší Olin.. Takže nastažte zraky, čtěte, divte se a plačte!
.
Toto pondělí jsme se zúčastnili turnaje Kozina Cup v Oleksovicích a jak jistě všichni víte,náš pravidelný zpravodaj a král v jedné osobě se turnaje neúčastnil.Já se ale chtěl s vámi blíže podělit o tento neuvěřitelný zážitek. Omluvte tedy zhoršenou kvalitu příspěvku.
Při neúčasti krále jsem se funkce hlavního managera ujal já(Olin) a roli vícemanagera jsem svěřil Vláďovi. Musím říct,že jsem byl vděčný za to,že moje účty za telefon platí firma,protože sestava se skládala dosti obtížně. V konečné fázi,když už to vypadalo,že odjedeme na turnaj v 6 lidech do pole se mi v sobotu ozval Boris, s tím že má horečku a turnaje se jistě nezúčastní. V ten moment jsme s Vláďou nažhavili linky a snažili se schrastit ještě 1 hráče. Dopadlo to nakonec tak,že na turnaji nám ve 3 zápasech skupiny pomohl Vláďův „skoro tchán“ Richard,kterému dle dostupných informací je 59 let! Konečná sestava tedy vypadala takto: Michal – Olin, Dub, Vláďa, Lukáš, Daníček,(Richard).
Ihned po příjezdu do Oleksovic se stala nemilá věc, ve které měla hlavní roli naše samozvolená star Lukáš,který měl pro Michala přivést kopačky od Pavla. Ovšem jak jsme si u Lukáše zvykly, kopačky nechal v autě a auto před barákem. Štěstím bylo, že Vláďa měl s sebou ještě sálovky,ve kterých mohl Michal turnaj odchytat. V opačným případě by čapal asi v sandálích. Nakonec vše teda dobře dopadlo a mohli jsme nastoupit k 1. utkání, ve kterém nás čekal jeden z těžších soupeřů,jak později ukázal turnaj,přímo nejtěžší. Připravu na tento zápas jsme pojali poněkud volněji a hned na úvod jsme vykalili litr vína, který jsme dostali jako součást startovného.
.
Naším 1. Soupeřem tedy byl Rebels Okříšky. Zápas měl od začátku jasného pána a na hřišti existovalo jen 1 mužstvo. Bylo vidět,že spolu hrajeme úplně poprvé a někteří si možná ani nepamatovali jména všech svých spoluhráčů. I když jsme se chtěli zaměřit na urputnou defenzivu, vznikly v naší hře zbytečná okénka,která soupeř nemilosrdně trestal. Konečný výsledek 4:0 byl zasloužený a od většího debaklu nás zachránil jen famozně chytající Michal. Nevystřelili jsme ani 1x,na soupeřově půlce strávili za celý zápas asi 30 sekund a poměr držení míče zněl 90%-10%. Po tomto zápase se obavy o naše vystoupení na turnaji ještě zvětšily a mluvilo se o tom,že chceme získat alespoň nějaké 3 body.
Carpe Diem vs. Relebs Okříšky 0:4
.
Po 20ti minutách odpočinku následoval další zápas. Tentokrát se nám postavil celek THC Valtice. Před tímto zápasem nás zaujal hlavně fakt, že zatímco na naší střídačce se krčil 1 člověk a již nově příchozí „starší pán“ na střídačce soupeře bylo nejméně 8 lidí. Ano soupeř měl celkem asi 12 lidí do pole! Tento zápas byl z naší strany již mnohem povedenější.Byl absolutně vyrovnaný, možná jsme byli o pověstný chloupek lepší. Ve velmi dobrém světle se opět ukázal Michal,který nás podržel dobrými zákroky. V útoku jsme si vytvořili solidní příležitosti,ale branku jsme dali až cca 5 minut před koncem,kdy pěknou kombinační akci celé 4 zakončoval soupeřův obránce s vypětím všech sil do vlastního brankáře,který míč jen vyrazil a na správném místě jsem se ocitl já a poprvé,nikoliv však naposled jsem ukázal instinkt zabijáka a uklidil míč ze vzduchu neomylně k tyči. Konec zápasu jsme si již pohlídali a tak jsme slavili první vítězství v turnaji v podobě 1:0.
Carpe Diem vs. THC Valtice 1:0
branka: Olin
.
Po další pauze následoval zápas s týmem,jehož název zněl Amatéři z Oleksovic. V tomto zápase jsme byli jasně lepší,hráli opravdu dobrý,moderní fotbal a soupeř vlastně ani nijak neohrozil v bráně spícího a fanynky zdravícího Michala. Hned ze začátku se nám podařilo dát branku. Lukáš výborně zapresoval, předal míč Vláďovi,který sám před brankářem nehamounil , předložil mi přihrávku a já už jen zasunul. Zbytek zápasu jsme měli jasně pod kontrolou,nedařilo se nám sice přidat další gól, ale soupeř nepředvedl ani žádnou haluzáckou akci,takže konečný výsledek byl opět 1:0.
Carpe Diem vs. Amatéři z Oleksovic 1:0
branka: Olin
.
Další zápas proti nám nastoupil soupeř skrývající se sice za názvem Izolace Stehlík,ale jednalo se o Dřevotvar Znojmo-další z favoritů turnaje. Do zápasu jsme vstoupili dobře a ihned po rozehrání se dostali do šance. Poté ovšem Dřevotvar ukázal svou sílu a v rychlém sledu nám nasypal 3 branky. My se ovšem nevzdali a ukázali to,co už jsme všichni začínali cítit. Tento tým měl opravdovou sílu. Akce po vzoru Robben-Sneijder v našem podání Dan-Vláďa udělala ze soupeřových obránců statisty a Vláďa,po vzoru Rafi Nadala a jeho obíhanýho forhendu zavěsil k tyči. Netrvalo dlouho a přidali jsme další gol. Narazil jsem si míč s Danem a před brankářem poslal míč levačkou k tyči. I když náš tlak pokračoval,na vyrovnání jsme nedosáhli a v závěru dostali další branku. Konečný výsledek tedy zněl 4:2.
Carpe Diem vs. Izolace Stehlík 2:4
branky: Vláďa, Olin
.
Po tomto zápase následovala přes 2 hodiny trvající pauza,kterou jsme vyplnili pivem. Náš poslední soupeř měl název Vitoničtí Čápi. V tomto utkání se na nás projevila dlouhá pauza i vypitý škopky. Byl to asi náš nejhorší zápas. Hned v úvodu trefil útočník soupeře životní střelu z plnýho sprintu přesně k tyči. Ve zbytku zápasu jsem poznával staré dobré Carpe. Netrefit prázdnou branku pro nás nebyl problém,šancí bylo na 3 zápasy. Nakonec jsem to vzal na sebe a po kličce na půli a postupu k brance jsem ne příliš tvrdou,ale přesně umístěnou střelou vyrovnal. Po zbytek zápasu pokračoval festival zahozených šancí, zatímco soupeř se k naší brance ani nepřiblížil. Byla to plichta 1:1,která nám nakonec se ziskem 7 bodů zajistila 3.místo ve skupině.
Carpe Diem vs. Vítoničtí Čápi 1:1
branka: Olin
.
V týmu vládla spokojenost se splněním cílu a s postupem. Měli jsme splněno a bylo cítit odhodlání ještě nejméně přes osmifinále přejít. V tom jsme narazili na tým,jehož název si nepamatuji úplně přesně,ale bylo to myslím AJM Brno. Poučení z předchozího špílu jsme do zápasu vlítli koncentrovaní na hru. Tento zápas byl opět jasně v naší režii,soupeř se nedokázal vymanit z našeho permanentního tlaku. Gól jsme dali asi v půlce zápasu,kdy jsem tentokrát poslal na golmana soupeře bombu alá Roberto Carlos. Chvíli na to skóroval po individuální akci Lukáš,který za okamžik přidal další branku.Poté jsme polevili v koncentraci a dovolili skorovat i soupeři ,ale drama jsme ani zdaleka nepřipustili. Po akci ve které Dan prolítl kolem soupeřova beka takovou rychlostí,že rozhodčí přišel překontrolovat,jestli Dan nejel na motorce se k odraženému míči dostal Dub, který zachoval klid pokerového hráče,zpracoval si míč,nechal kolem sebe prolítnout beka a poté naservíroval míč Vláďovi. Ten neomylně zamířil k tyči,ovšem obránce soupeře se zachoval jako Luis Suarez. Penalta. K mému menšímu údivu se zpoza mých zad ozvalo „já jdu“. Ano,Michal se asi právě v brance vzbudil,protože jinak celý zápas střídavě prospal nebo se nechával masírovat místní kráskou. Postavil si míč a jistě uklidil míč k pravé tyči. Poslední kosmetickou úpravu přidal Dub poté,co jsem si půjčil od Dana motorku a před brankářem jsem ještě posunul míč Dubovi. Výhra 5:1 a jistý postup do čtvrtfinále.
Carpe Diem vs. AJM Brno 5:1
branky: Lukáš 2, Olin, Dub, Michal
.
V tom na nás čekal tvrdý oříšek. Vítěz jedné ze skupin nasazený přímo do čtvrtfinále, do té doby jen 1x remizující,jinak vše vyhrál. Název tohoto týmu zněl Vožralý Ludry. Před zápasem jsme si řekli,že už opravdu nemáme co ztratit a zkusíme to. Do zápasu jsme vlétly jako tornádo, nadržení z posledního dobrého výkonu,zatímco Ludry měli nejméně 2 hodinovou pauzu, ve které se šli údajně koupat. To ovšem nijak nesnižuje náš výkon. 1. Gól na sebe nenechal dlouho čekat. Dub se probil podél levé lajny až před branku a ačkoliv si na zádech notný kus cesty nesl baťoh v podobě nějaké Vožralé Ludry nekompromisně levou nohou zakončil nad ruku brankáře. V této fázi jsme asi hráli náš úplně nejlepší fotbal na turnaji. Narážečka střídala narážečku, akce za akcí se valila na Ludřího brankáře. Po pár nevyužitých příležitostech jsme naštěstí dokázali skórovat a odskočit soupeři o 2 branky. S Dubem jsme si na půli parádně narazili míč a z hráčů soupeře udělali jen zírající se školáčky. Následovala opět příhra z prvního doteku na Vláďu,který s instinktem velkého bílého žraloka cítící krev, z první parádně míč po zemi trefil a ten zapadl přímo k pravé tyči. Vedení 2:0 bylo nadějné, ale do konce zápasu zbývalo pořád ještě nejmíň 13 minut. Postupem času začali přebírat aktivitu Vožralý Ludry,ale naše skálopevná obrana je do vyložených šancí nepouštěla. Zejména nehezkej blonďák nám dělal svojí rychlostí potíže. 5 minut před koncem, kdy tlak Luder dosahoval vrcholu a my si pod tlakem připadaly jako hrozny pod nohama velmi statné selky si Dub vzpomněl na časy ,kdy válel extraligu juniorů za brněnskou Kometu. Šanci soupeře zastavil nemilosrdným bodyčkem. Málo kdo čekal, že to možná byl klíčový okamžik 1/4finále. Dub sice dostal zaslouženou žlutou kartu a to při pravidlech turnaje znamenalo vyloučení na 2 minuty,ale důležitým faktem bylo,že soupeřův útočník ze hry odkulhal a už se do ní nevrátil. A oním útočníkem byl již zmíněný nepříjemný blonďák. Zápas ale pokračoval dál a my hráli pouze ve 3. V těchto momentech jsem měl pocit,že nás na nohou drží snad jenom adrenalin,který do nás v obrovských dávkách proudil při pomyšlení,že jsme jen malinkej krůček k historickému úspěchu. I když jsme oslabení hráli velmi dobře, tak chvilku před Dubovým návratem jsme smolně inkasovali. Ale místo abychom se položili, začali jsme ještě víc makat a běhat, soupeř bez svého nejlepšího hráče už tolik nehrozil a zápas jsme opět kontrolovali,než jsme ho rozhodli definitivně. Lukáš s Dubem si neuvěřitelně,jako by spolu hráli celej život, několikrát narazili míč v týlu soupeřovi defenzivy, a už si ani nepamatuji kdo,střílel do poloprázdné brány . Opět zásah obránce,ruka a penalta. Nikoho už nepřekvapilo,že se k ní hrnul Michal a jako přes kopírák zavěsil. Do konce zápasu chyběly jen vteřiny a bylo jasné,že semifinále nám již nikdo nevezme. Následoval hvizd a hromadný orgasmus všech hráčů Carpe Diem. Porazili jsme Vožralý Ludry 3:1.
Carpe Diem vs. Vožralý Ludry 3:1
branky: Dub, Vláďa, Michal
.
V pauze jsme si už asi potřetí řekli,že o nic nejde a prostě to zkusíme. V semifinále na nás čekal starý známy Dřevotvar Znojmo(Izolace Stehlík). Semifinále pro nás mohlo začít jako z pohádky. První akce v našem podání byla parádní. Končila tím,že Lukáš pálí brilantním volejem do břevna a Dubova dorážka jen o milimetry míjí tyč. Půlka beznadějně vyprodaného stadionu už slavila branku,bohužel míč byl jen v boční síti. Pak se ovšem stalo to,co si nikdo nepřál. Z nenápadné akce se útočník soupeře na hrušce obtáčí kolem našeho bránícího hráče a neomylně skóruje. Neutekla možná ani minuta a prakticky stejná akce se stejným výsledkem. Po těchto chvílích jsme naposledy na turnaji vyškrábali poslední zbytky sil a vrhli se do útoku. Vypracovali jsme si nejmíň 3 tutovky,bohužel brankář soupeře byl asi zplozen Ivo Viktorem a Saxanou,jinak si nelze vysvětlit jeho zákroky typu skok do prava,střela do leva,ale jeho vytahovací ruka byla i tam. Jak ubíhal čas,rapidně nám ubývaly síly a dostali jsme ještě 3 branku. Náš pokus alespoň o gól vyzněl do prázdna,ačkoliv šance jsme měli. Nutno sportovně přiznat,že tento soupeř byl lepší a postup si zasloužil. V semifinále jsme tedy prohráli 3:0.
Carpe Diem vs. Izolace Stehlík 0:3
.
Po chvíli odpočinku a soustředění se na penalty (o třetí flek) jsme zjistili,že soupeřem nám bude domácí tým,tedy Kozina Oleksovice. Před penaltami jsme se k našemu překvapení dozvěděli,že se bude kopat 5 penalt,nikoliv 3,jak jsme si mysleli. Na to rozhodčí reagoval,zda li je nás vůbec tolik. Šlo se na to,los jsme vyhráli a já jako zkušený psycholog a liška podšitá jsem rozhodl.že budeme kopat 1. ,protože jde o psychologickou výhodu,kdy soupeř musí dotahovat.Chtěl bych zde zmínit ještě jednu zajímavou věc. Celý turnaj,tj 8 zápasů jsme odehráli na stejným hřišti,dokonce i na stejné půlce! Při penaltách stál Michal ve „své“brance,jen my stříleli na „naši svatyni“. Před penaltami jsme se chytili kolem ramen,jako naši zlatí hoši v Naganu. Sice to asi působili dost komicky,protože když Michal stál u brány a hráč od nás kopal,drželi jsme se 4,takže nijak dlouhý had to nebyl. Ve druhé série se na nás usmálo štěstí,když šaman Michal svým kouzelným proutkem a meditací vytlačil střelu soupeře na brankovou konstrukci. A jelikož my,v pořadí Michal,Lukáš,Vláďa,Olin a Dan(který šel na poslední penaltu bílý jako stěna a myslím,že kdybychom ho několikrát píchly nožem,krev by z něj netekla),všichni velmi zkušeně zavěsili,mohla začít oslava našeho 3.místa.
Carpe Diem vs. Kozina Oleksovice 5:3 pk
branky: Michal, Lukáš, Vláďa, Olin, Dan
rozhodující branka: Dan
.
Následovalo slavnostní ukončení a předání cen. Těch jsme získali plnou náruč. 5L vína, dárkový koš,mičudu(bohužel velikosti 5,takže ho hned Michal zabavil) a fakt velkej pohár. Plní dojmů a unavení jako maratónci jsme se šli najíst do vedlejší vesnice a působili jako banda důchodců.Schody pro nás byl téměř neřešitlnej problém. Domů odjel Michal i s míčem. Zřejmě si chtěl doma ještě zakopat.
.
Přes obrovskou únavu jsme se nakonec dali do kupy a někdy po 9 hodině dorazili na místní zábavu. Samozřejmě,pohár byl s námi a i tady jsme nezklamali a formu si vzali s sebou. Ihned po zaplacení vstupného jsme pozdravili místní huronským řevem a s pohárem nad hlavou. Místní nás přivitali s otevřenou náručí a na oplátku nás pozdravili vztyčeným prostředníčkem nad hlavou. Hned po usazení jsme pohár naplnili šampaňským. Připadali jsme si jako by to byl Stanley Cup. Jak pokračoval večer,stále více a více jsme se nořili do zelené řeky,až nakonec ani obří přehrada už nemohla tuto řeku udržet,praskla a zaplavila celé okolí. Myslím,že z řeky se stalo nefalšované tsunami. Podle dostupných informaci,prý pohárem proteklo přes 60 zelených! Zastavilo nás zřejmě jen to,že jsme všechnu zelenou vypili.Křepčili jsme na parketu,pohár jak jinak s námi. Bylo to velký.K našemu obrovskému překvapení jsme my i pohár přežili zábavu bez fyzické újmy. Ráno probíhalo klasicky,v každým se mísila kocovina s obří únavou. Kolem 12 hodiny jsme Oleksovice opustili,ale ještě před tím připravili domácí pořadatele na to,že příští rok si jedeme pro velký putovní pohár pro vítěze.
.
Závěrem bych chtěl poděkovat všem zúčastněným za perfektní turnaj. Musím říct,že už jsem ve své kariéře několik turnajů i vyhrál,ale nikdy jsem to necítil jako ted. Banda outsiderů bez fyzičky,kteří místo rozběhání se,chlastali víno a ukecávali rozhodčího,aby začátek o minutku posunul,protože ještě mají skoro celý cígo dokázal neuvěřitelnej výsledek a stále posouval svoje hranice.V 5 lidech v poli! Tým,který spolu hrál poprvé a zřejmě i naposledy v životě,ale nebylo to vůbec poznat,spíš to vypadalo,jako bychom chodili 4x týdně společně hrávat a ještě s 5 míčem. Těší to o to víc,že se nejednalo o žádnou haluz,nebo štěstí,hráli jsme opravdu parádní fotbal,jaký jsem si už dlouho nezahrál a 3.místo jsme uhráli naprosto a zcela zaslouženě. Takže pánové,bylo mi ctí a DÍKY!!!!!
.
Konečné pořadí:
1. Rebels Okříšky
2. Izolace Stehlík(Dřevotvar Znojmo)
3. Carpe Diem


Střelci branek:
Olin – 5x
Lukáš- 2x
Vláďa – 2x
Michal – 2x
Dan - 1x

středa 7. července 2010

Carpe Diem na Kozina Cupu vybojovalo 3.místo!

Kolosálním úspěchem skončilo účinkování těžce poslepovaného týmu Carpe Diem v tradičním letním turanji Kozina Cup v Oleksovicích. Bohužel jsem nebyl přítomen, což mě mrzí, proto zprávu přdávám jen zrostředkovaně. Výsledky a střelce branek dodám posléze..
.
Ve skupině jsme měli 5 týmů + Carpe Diem. Nečekaně hladce jsme si zajistili postup už po třech zápasech. Nakonec na našem kontě zůstali 3 výhry, 1 remíza a 1 prohra. Lehký postup přes osmifinále, tuhý boj v čtvrfinále s Vožralými Ludrami a nakonec bohužel prohra v semifinále s Dřevotvarem.
V boji o třetí flek se kopaly už jen penalty a tam jsme narazli na domácí Kozinu. Těm jsme vrátili loňskou prohru a vybojovali tak historický úspěch - třetí místo!
.
Kluci si domů odnesly pohár a dary pro nejúspěšnější týmy turnaje..
.
Z Carpe Diem na turnaji reprezentovali - Michal N., Vláďa a Olin, ostatní - Dub, Dan a Lukáš.
.
Všem zúčastněným gratuluji a děkuji za skvělou reprezentaci týmu a jména Carpe Diem Brno 08! Díky

pátek 2. července 2010

Kozina Cup rozlosován

Kozina Cup byl rozlosován. Letos se přihlásilo 16 týmů, které byly rozděleny do 3 skupin. Dvě skupiny po 5týmech, jedna skupina s 6ti týmy. Postupový klíč je jednoduchý jako facka.
Z pětičenných postupují první 4 a z šestičlenné hned 5 týmů.
Hádejte v které jsme?? Ano, v té šestičlenné, takže jestli nepostoupíte, tak ste opravdový nýmandi.
časy zápasů ve skupinách budou zveřejněny až během soboty, to ale už nebudu mít bohužel přístup k netu, tak sem dávám odkaz, kde se časy zápasů objeví.. Podle toho přizpůsobte i svůj příjezd do dějiště turnaje.
**ze stránek Oleksovic**

Přihlásilo se 16 týmů rozdělených do dvou 5členných a jedné 6členné skupiny.Z 5členných skupin postupují první 4 týmy a ze 6 členné, prvních 5týmů. Vítězové ze skupin postupují přímo do čtvrtfinále. Ostatní týmy z postupových míst do osmifinále, následuje čtvrtfinále, semifinále, kde probíhá play-off, dále pokutové kopy o 3.místo a finále.

skupina z pekel:
Benfica Mikulov
Wanasto Písek
Sebranka Brno
Espresso Znojmo
FK Spektrum 05
.
skupina smrti nejsmrťovější:
Rebel's Okříšky
Izolace Stehlík
Carpe Diem Brno
THC Hradby Valtice
Vítonicčtí čápi
Amatéři z Oleksovic
.
skupina z ďáblova chřtánu:
FC KOZINA Oleksovice
FC Kadlec
Vožralý Ludry
Kludi Vítonice
FC Autogames
.
Úvodní začátky zápasů budou zveřejněny během soboty...
***************************************************
Chtěl bych poprosit někoho schopného a spolehlivého, aby si po skončení turnaje zapsal výsledky našich zápasů a také střelce!!! Vedu statistiky, tak ať v tom mám pořádek. Děkuji nastokrát!

Férové rozloučení

Slovo derniéra pro Oldu v dresu Carpe Diem dojde svému významu 31.července 2010. To se naposledy jako hráč Carpe Diem a současně královna klubu bude moci potěšit z kouzelných výkonů svých spoluhráčů a to na turnaji O Lamí Kopýtko.
Poslední den v červenci rovněž Olin slaví narozeniny, takže je to dvojnásobná megaudálost. A tak bych mu chtěl navrhnout, aby jako velké rozloučení s klubem, jeho činovníky, hráči a vůbec s veřejně uznávaným jménem Carpe Diem (což znamená Užívej dne) tento význam latinských slov naplnil a celý turnaj zaplatil. Byla by to pěkná a uctivá tečka za jeho dvouletým účinkováním v týmu. Co si o tomto férovém gestu myslíte vy ostatní? Hodilo by se to, že?
.
Po skončení turnaje při oficiálním ceremoniálu bude Olin svržen z pozice královny klubu a přede zraky fotoaparátů předá svůj dres s číslem 8 zpět do klubové tašky.

čtvrtek 1. července 2010

Důležité! Info k příští sezoně!

Rok se s rokem sešel, a já se už nyní musím směle pustit do zařizování věcí naší už v pořadí třetí sezony klubu. Na stránkách BAF se objevili propozice pro příští sezonu 2010/2011. Mám k propozicím, nebo spíše k Vám pár informací, které považuji za nutné, aby jste věděli a dále důležitou otázku, na kterou musím znát odpověď.
.
Program krále během prázdnin:
1. Do 31.7. musí být odevzdána přihláška našeho klubu pro příští sezonu. Musí zde být uvedené veškeré podrobnosti, týkajících se hracích termínů apod.

Opět máme na výběr, buď sobotu, nebo neděli.

  • Sk.A : Sobota – hřiště Svážná a Kneslova
  • Sk B : Sobota – hřiště Novolíšeňská a Mutěnická
  • Sk C : Neděle – hřiště Svážná a Řečkovice
  • Sk.D : Neděle - hřiště Novlolíšeňská a Mutěnická (jako letos)

    Od Vás požaduji rozhodnutí, kdy chcete hrát.. Jestli jako minulou sezonu skupinu D, nebo jináč? Napište prosím své resumé na diskuzi, co by Vám nejlépe vyhovovalo..
    .

2. Kolem 20.8. se zúčastním předsezónní schůze všech celků brněnských tříd v předsálí restaurace Okruh, kterou povede předseda BAF, p.Polák.
Zde se už většinou odevzdává startovné a potvrzují nové soupisky, i když krajní termín je ještě o týden později. I já bych rád už toto datum odevzdal startovné za náš tým, tak se prosím podle toho zařiďte, abych už 20.srpna měl startovné k odevzdání. Částka pro novou sezonu činí 9500 korun.
Při 9 lidech v týmu to je 1060 korun, při 8 lidech – tolik nás momentálně je částka na hlavu činí 1190 korun.
Dále si každý k částce připočtěte 100korun za zapsání na soupisku a měla by Vám vyjít konečná částka, kterou po Vás budu požadovat. Takže nezapomeňte - do 20.srpna odevzdat mě!

3. Do 31.8. musí být zaplacené startovné a zhotoveny, podepsány a schváleny platné soupisky pro příští sezonu. Viz.bod výše.

4. Přestupní termín končí rovněž 31.8.
Pokud do týmu přijde nová tvář, je nutné ho zapsat na soupisku + vyhotovit registrační průkaz. To zabere chvilku času, proto by bylo vhodné posilu do týmu přivést co nejdříve.

5. V polovině září začíná nová sezona.
Hrrrrr na ně!
.
Tolik k propozicím a k tomu, co mě leží na srdci. Prosím Vás o jasné a stručné vyjádření na diskuzi především - kdy chcete hrát.. Na datu předání startovného + poplatku za soupisku se domluvíme až v průběhu července.

O Lamí Kopýtko

Zase po čase bych Vás chtěl jedou postavit před hotovou věc. Doufám, že mě to nebudete mít za zlé.. No ona to je z mé strany asi jen poloviční hotovka, na druhé polovině jsme se domluvili na posezónní schůzi.
Bylo domluveno, že se v průběhu léta přihlásí nějaký z turnajů na umělé trávě. Většina do dnes vypsaných turnajů se hraje na živé trávě a především už v úvodu července, což je nyní. Z turnajů, které by nám vyhovoval splňovaly kritéria jen asi dva..
.
V nejbližší době nás tedy přihlásím na turnaj. Jedná se o turnaj celku FC LAMY , konaném na umělé trávě a s datumem 31.7.2010 - sobota. Tedy téměř za měsíc. Turnaj nese název O Lamí Kopýtko a jedná se o turnaj nižší kategorie, tedy týmů 2.-3.tříd + neregistrované celky. Perličkou je, že jde o druhý ročník turnaje, přičemž v tom prvním loňském ročníku dominoval náš dobře známý celek Flamengo!
.
Zde si můžete prohlédnout pořadí loňského turnaje + prozatím přihlášené celky pro letošek:
http://fclamy.tym.cz/kopytko2rocnik.php
.
Co se týče startovného, tak se k tomu asi postavím jako chlap. Nechci Vás totiž aspoň jeden celý měsíc vidět a proto turnaj zaplatím já a až na místě, 31.července Vás zinkasuju podle toho, kolik lidí na turnaj přijde. Startovné činí 950 .
.
Jinak veškeré informace kolem organizace turnaje naleznete v přiloženém letáčku. Poslední věcí je účast. Pokud už nyní víte, že 31.července budete někde mimo Brno a oklolí, tak to napište na diskuzi, abychom věděli, kolik se nás sleze a případně doplnili tým neCarpeDiemákama.