pondělí 12. července 2010

Turnaj Carpe Diem Summer Cup 2010

Čaute lidi, předevčírem mě napadla zajímavá myšlenka, která mě emotivně velmi vzrušila. Což takhle dát si někdy v polovině srpna malej Carpe Diemáckej turnájek? Jen mezi náma + naši kámoši..
Vizi mám asi takovou..
.
Šlo by o kamarádské měření sil, kde by hlavní roli měla hrát zábava a radost ze hry. Žádné velké zápolení na smrt. Prostě by jsme si šli hodit normální fotbálek na plácek za barákem, tak, jako za mlada většina z nás dělala.. Jen bych tomu dal takovou malou zábavnější upravenou formičku.
.
Propozice turnájku:
Datum konání: na dohodě – návrh sobota 14.srpna, berete?
Místo konání: umělý trávníček na Moldavské (Bohunice) – veřejně přístupné hřiště
Počet hráčů: Jeden tým by tvořili tři hráči (tzn. zápas by byl tři proti třem)
Počet týmů: čtyři, každý s každým dvoukolově
Hřiště a pravidla: hrálo by se na jedné polovině tamějšího hřiště na hokejové branky, na rohy i na kopané auty. Branka by platila jen od půlky. (Tamější celé hřiště je o dost větší, než normální futsalové, to jen pro představu.. ta polovina je pro hru tři na tři ok)
Míč: č.4
Golmanské řemeslo: nesmí se chytat rukama, jen nohama, hlavou a trupíkem

Hráči:
Turnaj by byl pro hráče Carpe Diem – 9 hráčů, + kámoši tak, abychom udělali 4 týmy po třech lidech. Kdyby z Carpe šlo třeba jen 7 lidí, zbytek by byl doplněn kámoši. Až by byl znám seznam všech jmen, provedl bych poctivé rozlosování jmen do týmů..

Příklad: !!!! Orientačně !!!!!! (aby bylo vše jasné, tak sem obrazně přidal k nám 9 lidem Vláďu Mrázka, Lukáše a třeba Loba)
A tým: Olin, Boris, Kuba.
B tým: Michal, Vláďa M., Michaldo.
C tým : Lob, Vláďa L., Martin.
D tým: Lukáš, Pája, Ríša.

Toto je orientační rozlosování. To oficiální by bylo provedeno za nejpřísnějších bezpečnostních podmínek u losovacího osudí, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost.
Celé losování by jste mohli sledovat online na našich společných stránkách..
V případě, že by bylo úplnou náhodou zájemců o hraní více, tak by byl turnaj rozšířen na 5 týmů, tomu by byl přizpůsoben i rozpis a propozice turnaje. Myslím, že by si možná šel kopnout Lucčin a Lobův táta a třeba i někdo další.. (Dub, Daníček, Olinova sestra…) To by jsme viděli.. Každopádně by v opačném případě - nezájmu bylo teoreticky možné udělat turnaj i o třech týmech (9hráčů), ale ty čtyři týmy by byl stopro ideál..

Systém turnaje se čtyřmi týmy:
Hrací doba: 1 x 12 minut
Systém: A-B, C-D, A-C, B-D, A-D. B-C – dvoukolově
Improvizovaný rozpis turnaje:
A-B 13:00 a 14:30
C-D 13:15 a 14:45
A-C 13:30 a 15:00
B-D 13:45 a 15:15
A-D 14:00 a 15:30
B-C 14:15 a 15:45

Semifinále:
1-4 16:00
2-3 16:20

O třetí místo:
16:40

Finále:
17:00
.
Boje v základní skupině by se zapisovali a na konci klání by vznikla tabulka a pořadí 1-4 týmu. Dále by následovalo semifinále mezi 1 a 4 týmem a 2 a 3 týmem. Pak boj o třetí flek a o první.
.
Výhra: 3 body
Remíza: 1 bod
Prohra: 0 bodů
.
O pořadí ve skupině by rozhodovalo:
1. body
2. vzájemný zápas
3. skóre ve vzájemných zápasech
4. rozdíl mezi vstřelenými a inkasovanými brankami ve skóre
5. větší počet nastřílených branek
6. rozstřel
.
Ve vyřazovacích bojích při nerozhodného stavu by následovalo 5 minut prodloužení. Bez náhlé smrti. (i při vstřelení branky by se hrálo celých 5 minut) V případ nerozhodnutí by přišel na řadu rozstřel přes celé hřiště do prázdné branky o počtu tři exekutorů)
.
Ceny:
Tak to teda fakt nevím. Každopádně by to bylo jen symbolický. Třeba bych od každého týmu vybral 60 korun (20kč na osobu) a pro vítěze za 240 koupil tu malou plechovou bečičku piva..
.
Každý tým by si vymyslel nějakej název, aby to mělo šťávu..
.
Tak pánové, co na to říkáte? Chtěli byste si takto ťuknout do mičudy? Nebo je to neuskutečnitelná utopie? Vyjádřete se prosím na diskuzi, zda byste do toho šli a jestli byste toho 14. srpna mohli..
.
Název Summer Cup vymyslela moje Lucinka, ta hlava pomazaná!

Žádné komentáře: