neděle 26. října 2008

Tsunami

Vážení a milí, po 9.kole 3.A brněnské třídy Vám můžu konečně s radostí oznámit, že jsme se poprvé od začátku soutěže katapultovali do čela tabulky. Tomuto aktu však předcházela velká dřina, o které budou pojednávat následující řádky..

Co se týče počtu hráčů na nejdůležitější víkend sezony se žádný zázrak bohužel nekonal. Početná marodka, jmenovitě Luboš a Michal a vykartovaný Pája nemohli zasáhnout do tak důležitého dne, jakým byla sobota, což je jistě moc mrzelo. Můžeme děkovat pánu Bohu, že se Martin nadobro vykašlal na svoje studium a nenechal tým utopit se v kontumačním bahně. Na špíl tedy dorazil David, který si od začátku stěžoval na bolesti kotníku, Olin, Lukáš, Boris a již zmiňovaný Martin. Tento výčet zúčastněných znamenal jediné, hra bez střídání po dobu dvou zápasů. Smrtelný koktejl!
Na zápas jsem samozřejmě dorazil i já s plnou náručí rad a povzbuzování, stejně tak i nejvěrnější fanynka Lucka, která zatím nechyběla na žádném zápase.

I přes slabou účast se očekávalo, že našeho prvního soupeře - Predátors - přejedeme a bude to jen takové zahřívací kolo před druhým médii přejmenovaným na zápas podzimu proti i-center. Predátoři na nás vlítli a papírové předpoklady o jasném favoritovy zápasu zahořely jako já kdysi před léty při setkání s Luckou. Rychlý nástup soupeře jsme bohužel neubránily a dvěma inkasovanými brankami jsme se dostali do tíživé situace hned na začátku utkání. Nutno podotknout, že druhá branka padla za přispění nerovnosti povrchu tamního tragického umělého pažitu. Na tvářích našich borců náhle zmizel úsměv. Každý si uvědomoval, že jde o moc a takový dosavadní průběh byl jako z toho nejhoršího snu. Po zápase se mi mnozí svěřili, že pomalu začali propadat panice a z mnohých se stali nevěřící Tomášové. Tato tlupa Tomášů však dokázali svoji buldočí povahu, uvědomili si, že je v sázce hrdost týmu a pomalu pomaličku začali ukrajovat z krajíce s medem, který jim přichystali hráči Predátorů. Misky vah se začali přelévat na naši stranu a po dlouhodobějším tlaku si vysvobozující kontaktní branku vstřelil nádherným gólem sám obránce soupeře. Skvostný futsalový okamžik.. Moje srdce náhle přestalo pumpovat jak jsem byl vzrušen tímto kontaktním gólem. Do poločasu zbývalo ještě pár okamžiků a vyrovnávající branku si na svá bedra vzal Olin, který toto kolo podal naprosto neuvěřitelný výkon. Velká světelná tabule v koloseu na Svážné zářila vyrovnaným poločasovým výsledkem 2:2. Druhý poločas začal ve stejném duchu jako ten první, i před velké vyčerpání našich borců jsme drželi stálý tlak, bylo jen otázkou času a štěstí, kdy se podaří míč zavěsit do brány. Dlouho, dlouho jsme se trápili, o osudu zápasu rozhodla až poslední desetiminutovka. O rozhodnutí v náš prospěch se postarali Lukáš a opět Olin. Tento zápas měl být jen takovou přípravou na zápas s i-center, nebyl to však pravdou, byl to opravdu dobrý a důstojný soupeř, kterého jsme tedy nakonec zdolali po velké boji 4:2. První branku, kterou si do vlastní brány dal hráč Predators, nakonec připsali Lukášovi, jelikož měl poslední dotek s míčem.. Proto po tomto nervy drásajícím zápase jsme si mohli v zápisu o utkání přečíst jména střelců - Belžík 2x, Čejka 2x.
Druhý zápas s i-centerem stál před námi. Předchozí zápas nám však vzal o mnoho více sil, než se očekávalo a proto v týmu panovaly jisté malé obavy. Zápas jsme začali nad očekávání dobře, i-center se přizpůsobil našemu pohodovému stylu hry, který byl vynucen únavou a proto jsme od začátku drželi karty o utkání ve svých rukou. Myslím, že kdyby na nás vlétly jako špíl nazpět Paredátoři, nemuseli by jsme unést tíhu okamžiků a snad se i položit. Naštěstí jsme od začátku vzali osud do vlastních rukou a Boris po krásné přihrávce od Lukáše skóroval. Brzy jsme,dalo by se říci nečekaně, vedli. Vedení jsme drželi dlouho, téměř až do poločasu, tehdy se však stala věc, která nemá v moderním futsalu obdoby. Rozhodčí foukl našemu brankáři faul v pokutovém území, když naprosto evidentně trefil míč a "faulovaný" hráč přes Martina přeletěl. Nechápu toto rozhodnutí a ještě dlouho se budu s tímto okamžikem vyrovnávat. i-center zahrával pokutový kop, který s přehledem proměnil. Po chvíli sudí vytáhl svoji zlatou poločasovou píšťalku aby utnul první polovinu zápasu. Všichni jsme byli překvapeni, jak mizerně hraje třetí celek tabulky, ve srovnání s osmými Predátors bych jen těžko hledal srovnání. Druhý poločas byl odstartován, soupeř se jen sporadicky dostával před naší branku, kdežto my jsme tam byli pečení vaření. Především Lukáš, který spálil mnoho vyložených příležitostí. Do konce utkání zbývalo 8 minut. Olin si vzal timeout, aby se domluvila taktika na poslední okamžiky utkání. Na střídačce zaznělo, že se Olin bude více vytahovat, a že Boris bude více zůstávat vzadu. S tímto jsme vstoupili do poslední fáze utkání. Stanovená taktika se vydařila!!! Vítězný gól dal opravdu Olin po krásné střele, po té, co se z obrany vytáhl do předních řad. Na lavičce jsme se s Luckou modlili k ubránění výsledku. Sil bylo málo a stále odcházely další. V posledních vteřinách utkání po úniku Oldy po křídle a jeho prudké přihrávce před bránu skóroval David, který zaznamenal svoji první trefu dne. Zazněl poslední hvizd rozhodčího a náhle se ozvala ohromná ohlušující rána, to všem z Carpe Diemu spadl kámen ze srdce! Bylo dobojováno a vezeme si domů plný počet bodů ze dvou utkání , tedy 6! Konečné skore zápasu 3:1! Branky: Olin 2, Boris a David.
Fakta utkání:
  • Boris předvedl opravdu skvělý výkon, svoji poziční hrou boural akce soupeře jako na běžícím páse. Je vidno velké zlepšení i v kombinační hře. Svůj parádní výkon korunoval důležitou brankou.
  • David byl při utkáních nejméně výraznou postavou týmu. Svoji brankou však přispěl k cennému vítězství nad našimi pronásledovateli ve skupině
  • Olin podal opravdu kvalitní výkon, byl tahoun. Dal tři branky,v součtu jich má zatím 8 a tím se nebezpečně přiblížil mě, Pájovy. Tak to néé, Olo, to néé!!
  • Lukáš, i přes mnoho nevyužitých příležitostí byl platným hráčem. Odehrál svůj standard a svým výkonem se podílel na úspěchu klubu. Dal dvě branky a tím si pojistil trůn krále střelců v 3.A třídě.
  • Martin, dostal tři branky, jednu z penalty, druhou umístěnou k tyči a třetí po přejetí míče po nerovnosti povrchu. Ani za jednu branku nemohl. Mnohokrát nás v utkání podržel, za což mu patří velký dík. A také za to, že se kvůli nám vyflákl na školu.. Dík

Za čtrnáct dní v neděli nás čeká poslední 10.kolo podzimu. První zápas na Okruhu přivítáme dosud tragicky hrající tým KH, který z 9 utkání jich 8 prohrál a jednou remizoval.. Myslím, že kdo příště přijde, nebude litovat, bude to doufám střelecká etuda v podání smyčcového orchestru Carpe Diem Brno! Druhý špíl, poslední v sezoně, už asi takové kafíčko nebude. Nastoupíme proti slušně hrajícímu celku Technika, který zatím okupuje čtvrté místo tabulky.. Utkání hrajeme ihned po sobě, první bude zahájeno ve 13:00, takže sraz jako tradičně půl hodiny před zápasem..

Večer se polovina týmu sešlo k probrání důležitých věcí v hospodě.. celý článek je lemován fotkami z této akce, na které se sešly Lukáš, Olin, Martin-gološ, Martin-posila, Pája a Lucinka.

Co říci závěrem, stejně jako nelze zastavit Tsunami, nelze zastavit ani Carpe Diem Brno! Jsem zvědav, jak dlouho nám to vydrží.. Doufám, že dlouho!! Mám ohromnou radost, jak náš tým prosperuje a jak se týmu v současnosti daří. Rád bych poděkoval všem, kteří se na tomto "projektu" podílejí!

Na diskusi se můžete tradičně vyjádřit k tomuto kolu a nebo taky k něčemu úplně jinému..

středa 22. října 2008

Zimní přestupová horečka začala o něco dříve. Výsledkem jsou dvě superposily..

Pánové a dámové, do týmu jsme získali dvě super a hyperhvězdy futsalového nebe, které za nás začnou hráti od jarní části sezony.. O koho že se jedná?

Prvním obrovskou posilou se stane Martin Mrázek, který mě velmi mile překvapil a sám mi zavolal, jestli by u nás bylo místo. Pro takového bombardéra jako je Martin -vždycky! Na podmínách smlouvy se nedohodl s konkurečním celkem Slovan a proto kývl na naši dlouhodobou nabídku. Nedivím se mu, hrát po boku svých dlouholetých kamarádů a v tak kvalitním celku, který jistě poletí sezonu co cezonu stále výše jako balonek napuštěný heliem, bylo jasným signálem pro jeho rozhodování. Jsem nesmírně potěšen z jeho rohodnutí. Do týmu přinese jistě ještě vyšší kvalitu v útočných řadách a teké plno branek. Již tuto středu ( dnes ) si jde s náma kopnout na pravidelný trénink na Srbskou. Doufám, že se dohodneme a bude s námi hrát už i zimní ligu, o které Vám všem sdělím info v nasledujících dnech.
Martin, ten starý harcovník, prošel kluby futsalu - HoHo Brno ( můj spoluhráč ), Drullac ( můj spoluhráč ), Slovan Brno ( spoluhráč můj - krátkodobě, Lukáše a Olina do založení CDB08 ), tím chci říci, že nějaké dlouhé sehrávání není potřeba a jedná se opravdu o posilu, která zásadně zasáhne do dění na hřiště..

Tuto radostnou novinku jsem volal Olinovi s velkým nadšením. A jako bych neznal Oldu, ten ji přijal jako vždy s ledovým klidem, bez emocí, beze všeho. Myslím, že získat takovou celebritu brněnského futsalu už opravdu něco znamená.. Olda mě suše řekl " já sem si to myslel, nebo já sem to věděl". A jak bys to asi mohl vědět, když se s tebou nikdo nebaví, co? No nic, doufám, že aspoň ostatní z toho máte radost jako já..
Martin náš celek úspěšně reprezentoval už v letním turnaji v Oslavanech, kde zaznamenal 2 branky.

Druhou velkou posilou, nutno říci že nečekanou, se stává nejříznější obránce, kterého historie Nového Lískovce zná... Je to Ríša Stejskal.
Potkal jsem ho včera před domem, slovo dalo slovo a ruka byla v rukávě.
Dlouhodobý hráč futsalu v celku Drullac a Slovan. Jak sem již předeslal, je to neústupný a tvrdý obránce, který se s níčím nepáře. V jeho kariéře nejednou viděl červenou kartu, o žlutých nemluvě. Abych nepsal jen o tvrdosti tohoto fotbalového giganta, jeho hráčské kvality jsou rovněž nesporné.. Je to výborná posila, můžeme si gratulovat.
Tak to by sme měli, posily jsou představeny. Věřím v dlouhodobou, kvalitní a pevnou spolupráci.
Další dva hráči jsou v hledáčku mě, managera Carpe Diem Brno. Dnes jsem oslovil hráče Honzu Fialu. Kdo chodí na tréninky ví, o koho se jedná. Kvalitní hráč pro jakoukoliv pozici. S Honzou jsem se zatím bohužel nedomluvil, a to díky jeho dlouhodobějšímu zhoršenému zdravotnímu stavu. Svůj vstup do klubu však výhledově nevyloučil.

Poslední, zatím nejméně pravděpodobnou posilou, leč možnou je Culiš - Radim Kugler. Již delší dobu se médii propírá jeho špatné vztahy s celkem Slovan. Proto je možné, že by v budoucnu zamířil do našich řad. Myslím, že Culiš je opravdu hooodně dobrý hráč s fantastickým fotablovým myšlením, rychlou kličkou a tvrdou střelou. Výborný do obrany! No nechme se překvapit, co přinesou následující dny, týdny, měsíce..

Nastává tu otázka, zdali nás nebude zbytečně moc a proč nové posily..
Myslím, že pokud se nyní ohlédnete zpět, za našimi tréninky a zápasy, na kterých jsme se vždy taktak sešli, je to z mého pohledu nevyhnutelné. Za příklad Vám dám následující sobotní nejdůležitější víkend sezony. Nemáme ani jednoho na střídání !!! Což je naprosto alarmující!!! Hrajeme proti celkům Predators a i-center. Druhý zmiňovaný zápas leze označit jako zápas podzimu! Sraz v sobou je v 11:00, první zápas je v 11:30.

V sobotu nepříjde hrát Michal - nemoc, Luboš - nemoc a bohužel já, jelikož sem dal minule průchod dvému druhému já. Na poslední chvíli jsem se snažil ještě na sobotu domluvit (tudíž i dopsat na soupisku) Honzu Fialu a Ríšu Stejskala, ale oba bohužel nemůžou z různých důvodů.. To zanemená, že naše pětka ve složení Martin, Lukáš, Olin, David a Boris budou muset odehrát dva zápasy po sobě bez střídání. To mě hodně sere!! Vím, je to i moje chyba, ale takhle to dál prostě nejde.. Pár lidí onemocní, pár nedojde z jinejch důvodů a můžeme to zabalit.. Proto logickým vyústěním je rozšíření kádru..

Druhou věcí, která byla minule zmíněná v hospodě po zápasech je to, že by bylo možné pro příští sezonu udělat "béčko" Carpe Diemu. Je zatím jen u myšlenky, nic konkrétního a vše je zatím jen v rovině teorie.. Pokud se povede postup, je možné béčko realizovat s tím, že "A"by hrálo 2. brněnskou, "B" tým třetí brněnskou třídu. Výhra by to byla pro ty, co mají zájem chodit hrávat a milují futsal jako já, pro takové by se fotablová porce zdvojnásobila, protože je povolen určitý počet hráčů, co by mohlo hrát i za "A", i za "B" celek. Také padnul nápad na sloučení se s celkem Antabus, ale o tom je zatím zbytečné polemizovat. Vlastně o všem, co jsem napsal v tomto odstavci..

Závěrem chci říci, že mám opravdu obrovskou radost, že jsme získali tak kvalitní hráče a je to hodně dobrý příslib do budoucna..

pondělí 13. října 2008

Skandál

Jinak se rozhodnutí disciplinární komise nazvat nedá. Jeden velký omyl ! Za červené provinění v minulém zápase proti týmu Dynamit jsem nedostal jeden, ale rovnou dva zápasy STOP. Co to znamená? Že v klíčovém utkání podzimu proti i-center budu milovanému Carpe Diemu chybět. Moc mě to mrzí! Oslabil jsem tým.. Jsem si toho vědom a pokud mě opět nepřeskočí, nebude se to opakovat. To slibuji!
Další nepříjemnou věcí je to, že jsme jako tým dostali za mé extempore peněžní pokutu 50 kč.
http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=10

Veselejší záležitostí je to, že jsem se katapultoval na druhé místo tabulky střelců s 9 brankami. Lukáš podle předpokladu vede se 14 trefami. Martin stále drží krásné první místo, co se týče průměru obdržených branek na zápas. Gratulace!
http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=68

neděle 12. října 2008

Karneval v Riu

..áno, áno, přesně takto vypadal tento futsalový víkend odehrávajíc se na věhlasném hřišti Okruh v Novém Lískovci. KARNEVAL V RIU !

Na poslední chvíli účast na špíle odmítl dlouhodobě zaneprázdněný Luboš a tak se neopakovala historická událost z prvního špílu proti Storks, kde jsme se poprvé od založení klubu slezli v plném počtu. Měli jsme tedy dva na střídání. Dlouhodobě nemocný Michal se konečně uzdravil a také přispěl svojí částí do vývoje obou utkání, která nás čekala.
V prvním špíle jsme narazili na nemastně neslaně hrající tým ze spodní části tabulky - Orel Starý Lískovec B. Utkání mělo býti spíše formalitou, ale celkem slušně hrající soupeř nás zaskočil svoji běhavější hrou. Až nechutně často v naší obraně vznikaly praskliny, které Olda komentoval hrubými výrazy. Uklidnění si vzal do rukou jako první tahoun a srdcař mužstva - Pája. Nechytatelnou, bleskurychlou, nádhernou, obdivuhodnou, krásnou, milionovou, smrtící a hrubou střelou obsadil režisér Pája brankaře Orlů do role statisty. Nestačila ani docvaknout klapka a míč již skutečně smrtící rychlostí málem přelomila levou tyč, od té se odrazila do pravé a do brány, kde ještě natrhla síťku a prdel golmana. Nádherný futsalový okamžik. Všichni spoluhráči i protihráči v tu chvíli smekli. Jedna nula pro nás. Druhý virtuózní kousek byla výborná týmová práce. Po delší době se nám povedl takzvaný tic-tac gól, hra na jeden dotek. Lukáš, Olda, Pája a David zakončil do zívající klece. 2:0! Poté však přišlo naše mírné zaváhání. slabší chvilku si vybral Lukáš, který za sebou nechal hráče soupeře a ten v přímém souboji s Martinem nezklamal a přesnou trefou mezi nohy snížil na 1:2. Zvýšení skore na 3:1 na sebe nenechalo dlouho čekat, Lukáš prošel středem hřiště, Pája si naběhl do volného prostoru před bránou a jen lehce tečl přihrávku Lukáše. Radost v tu chvíli nebrala konce. Opět jsme se dostali do vedení o dvě branky. Zdálo se být rozhodnuto. Z omylu nás vyvedla druhá slabší chvíle mužstva. V obraně chyboval David a snížení na 3:2 bylo na světě. Dále si nepamatuji sled gólů, soupeř již branku nedal. Míč se vozil jen do sítě našeho nešťastného soupeře. Branky vstřelil Lukáš po krásné střele po našem rohu. Michal doklepával míč po Lukášově nahrávce do prázdné brány a i já jsem se nakonec potřetí v utkání dočkal ( ne Boris ). Konečně se mě podařil hattrick, což psychicky neunášel Olin, která následně začal všechny pérovat, že si všichni střílí branky a on jedinej brání. To je ale olovina kluci, co? Olin je hroznej čtverák. Utkání se dohrálo bez větších potíží a za přátelské atmosféry. Konečné skore tedy vyskočilo na astronomických 7 branek. Splnili jsme povinnost tří bodů, za což jsme nevýslovně rád.

Summary: Orel Starý Lískovec B : Carpe Diem 2:7 , branky: Pája 3, Lukáš 2, David, Michal.

Po utkání nás čekala třičtvrtěhodinová pauza, kterou vyplnila humorná vložka srovnávání studených špiček.. Po měření nejstudenější jsme se v restauraci byli zregenerovat před našim první opravdovým špílem sezony, který jsme sehráli proti stále ještě neporaženému celkem Dynamit, neporaženému do dneška, haa haa haaa !

Jak sem již předeslal, utkání to bylo velmi vyrovnané. I přes naši převahu v poli se výsledek stále kodrcal u země a to 0:0. Takovéto skore vydrželo u nás nezvykle až do poločasu. V první poločase jsme soupeře přehrávali, ale stále bez pořádné koncovky. Věděli jsme že na ně máme, jen to chtělo trpělivost, v druhé poločase to tam jistě spdane, říkali jsme si. A taky že jo. Jen co dozněl zvuk píšťalky minirozhodčího, rozvlnila se síť soupeře poprvé, prosadil se Lukáš. Konečně jsme po úmorném boji vedli, a nutno říci že zaslouženě. Naši druhou branku vsítil po brazilském sólu Olin, konečně se mu podařilo vstřelit míč do sítě a to levačkou, takovej šouráček. Oba dva góly padly za mé nepřítomnosti na hřišti, oba jsem shlédl ze střídačky. Byl jsme přímo nažhaven do hry. Do konce špílu zbývalo necelých 10 minut. V klasickém souboji ve středu jsem se zaklesl se soupeřem do sebe, aby jsme si změřili chlad špiček, což hráč Dynamitu nevydržel. Nechápu proč, byl jsem milý a zdvořilý. Asi po pěti vteřinách přetahování hráči Lachovi něco povolilo v mozku a popustil uzdičku svému temperamentu. Ze zaklesnutí se chtěl dostat prudkým pohybem, který byl opravdu nevybíravý. Jindy velmi klidný kapitán CDB Pája situaci vyhodnotil jako své ohrožení a s mírumilovností sobě vlastní oplácel podobnou mincí. Soupeře z Dynamitu jen lehce postrčil, ten na to zareagoval přeměřením špiček přímo tváří v tvář. Nebylo mu však dopřáno, můj pupík zabránil dalšímu fyzickému kontaktu. Rozhodčí reagoval přemrštěně, malou výměnu názorů odměnil po červené kartě na obou stranách, nepochopitelné. Diváci byli zděšeni. Pro mě to bohužel znamená stop nejméně v příštím utkání, což je velká škoda nejen pro Carpe Diem, ale pro celý brněnské futsal. Situace se pomalu uklidnila, za zmínku stojí žlutá karta pro Lukáše, který si podržel soupeře, který vedle něj jel snad na bruslích. Utkání skončilo nakonec přesvědčivým výsledkem 4:0. Strefili se ke konci ještě opět Lukin a nakonec David, který si připsal druhou branku odpoledne.. Po zápase jsme si všichni podali ruce a na vše zlé zapomněli, tak to má být v moderním futsalu.

Ještě taková mikrovsuvka na závěr, zase mě neuznali regulérní gól, parchanti! :-)
Summary: Carpe Diem - Dynamit 4:0 , branky: Lukáš 2, Olin, David

Fakta utkání:
  • Lukáš opět vstřelil 4 branky za dva zápasy a jistě se udrží v čele střelecké tabulky 3.A třídy, na kontě má zatím 14 branek za 6 utkání, což je vskutku famózní výkon
  • Martin opět nezklamal, vychytal třetí nulu v sezoně z šesti utkání a udržel si průměr jeden gól na zápas, také výborné skóre, v zápase tým podržel
  • Michal zahrál dosti dobře, dnes se mu vedly jeho kličky a kvalitními uvolňovacími akcemi vysílal spoluhráče do přečíslení. V kombinaci také nezaostával a vstřelil jednu branku, svoji premiérovou v sezoně. Byl velmi platným hráčem.
  • David vstřelil dvě branky, podal dobrý výkon. Právě teď stojím u komplu a tleskám Ti...
  • Boris dnes vyšel naprázdno, brankově. To však nic neubírá z kvality jeho výkonu, pozičně na jedničku, možná dvojku. Hrál tvrdě, nikdo přes něj nepřešel. Bravo !
  • Olin, ukřičenec. Dal jednu branku a jak již bylo řečeno, hodně toho dnes zastal v obraně. Rozděloval míče, jak jsme od něj zvyklí. Prostě klasika.
  • Pája. No já sem dal první hattrick sezony, na kontě mám 9 branek. V příštím kole stojím, bohužel. Moje hra by se dala v mnoha ohledech zlepšit, ale to asi u všech.
Na BAF stránkách se už objevila aktuální tabulka po tomto kole.. Jsme poprvé druzí ! Na postupovém místě! http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=58

V sekci "střelci a brankáři" zatím aktualizace chybí.. http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=68

Zde jsou veškeré výsledky kola.. http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=48

A zde si můžete přečíst další program naší skupiny.. http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=38

K dalšímu programu skupiny musím upozornit, že další kolo bude pikantnější o to, že Storks nehraje ani jeden zápas, tudíž pokud by se zadařilo, můžeme stanout v čele tabulky. V dnešních utkáních na nás dotírající celek i-center porazil "pouze" 2:0 Pörkele, kterým my jsme dali 9:1. Takže uvidíme..

Příští hrací víkend padl na datum 25.10, což je za čtrnáct dní v sobotu. Hrajeme od 11:30 s celkem Predátors ( 8. místo ), a od 12:15 s celkem i-center, což bude asi řežba, jsou těsně o bod za námi na třetím místě.

Závěrem bych Vám chtěl všem moc poděkovat za výkony, které podáváte a tím každý výrazně přispíváte k dosavadnímu úspěchu klubu. Děkuji.

sobota 11. října 2008

Hráč kola, summary po třech hracích víkendech

Jsem rád, že většina týmu se aktivně zapojila do soutěže "Hráč sezony". Jsem rád, když budu moci na konci sezony ocenit nejlepšího hráče a potřást mu pravicí (doufám, že to budu já)..

Chtěl bych začít jednou věcí.. Jak ste si jistě všimli, Olin se minule nepodřídil pravidlům a tvrdohlavě si stál za svým. Říkal jsem si že se snad umoudří, ale neumoudřil. S jeho vyhazovem to neberte vážně, je to sice kokůtek, ale bez něj by soutěž ztrácela na atraktivnosti. Takže můžete dále hlasovat i pro Olina. Toto kolo se tak stalo jen v jednom případě, a to když získal body od Lukáše. Od ostatních si body nezasloužil. Proto zde přede všemi Olina prosím, zda by bylo možné nekazit tuto hru a hlasovat stejně jako ostatní. Děkuji. Hra tím ztácí na objektivitě, když by se mohly dávat body čtyřma hráčům atd.. V pravidlách je to napsáno jasně!

Druhou věcí, se kterou bych potřeboval poradit je ona objektivita. V soutěži nelze hlasovat pro sebe, což je dobré. Ale pokud hráč, který dostává body od ostatních nezahlasuje vůbec, dostává se tak do výhody. Body dostává, ale nerozdává a tím ostatním body ubírá. Jak to vyřešit? No? Všeci ste vždycky chytří jak prase, tak teď raďte.. Třeba Boris už pár bodů získal, ale žádné nerozdal, stejně tak i Lukáš v 1.a 2.kole a Olda nyní. Co s tím?

Třetí věcí, kterou bych rád navrhl, ale nevím jak se k tomu postavíte je, že bych chtěl pro výherce celé soutěže zakoupit první cenu. Už ji mám vyhlídlou. Myslíte, že by bylo možné na výherce věnovat každý po 50 korunách? To by Vám snad nemělo zas tolik zasáhnout do peněženek. Děkuji.

No a nyní už k aktuálním výsledkům po třech hracích víkendech..

1. Olin - ( 12 + 8 + 2) celkem 22 bodů
1. Pája - ( 7 + 9 + 6 ) celkem 22 bodů
3. Lukáš - ( 2 + 9 + 7 ) celkem 18 bodů
4. Martin - ( 0 + 4 + 4 ) celkem 8 bodů
4. David - ( 8 + 0 + 0 ) celkem 8 bodů
6. Boris - ( 0 + 2 + 5 ) celkem 7 bodů
7. Luboš ( 1 + x + x ) celkem 1 bod
8. Michal ( 0 + x + x) celkem 0 bodů

Ti, co jsou na tom zatím hůře, nezoufejtem jeden povedenej víkend a ste rázem v čele. Tato hra by měla být především založena na objektovním posouzení každého z Vás, proto doufám, že nebudete v dalších kolech nějak vypočítaví a schálně nedáte někomu hlas, aby Vás nepředběhl..
Poslední dvě místa - Luboše a Michala jsou výsledkem jejich dlouhodobější absence.

Prosím o Vaše případné vyjádření na diskuzi ohledně náadů, jak zkvalitnit onu objektivnost o ketré jsem psal a taky jestli dovalíte ty miliony.. Díky

neděle 5. října 2008

Osm kulí jako v Sarajevu..

..tam jich silce bylo jen sedm, ale to neva..

Velká sprcha čekala dosud první tým tabulky Bosonohy C, narazila totiž kosa na kámen, lépe řečeno čekal je celek nejtěžší - Carpe Diem Brno 08!

Utkání Bosonoh C s Carpe Diem byl poslední v rozpise oné slavné a památné soboty. Sešli jsme se ve stejném složení, které před 14ti dny doslova smetlo nevýrazné celky United a Pörkele ( 6:0, 9:1), takže v bráně Martin, dále Olin, Boris, David, Lukáš a já Pája. Rozdíl mezi předešlým hracím víkendem a tímto byl pouze v tzv. náhledu na soupeře. Minule jsme věděli, že celky jsou jedny ze slabších, kdežto nyní jsme nastupovali proti prvnímu celku tabulky, což mělo předznamenávat dobrý a vyrovnaný futsal. Nestalo se tak. Legie zkázy CDB rozdrtilo na prach vešerou naději Bosonoh již v zárodku.

Již od začátku zápasu bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Dvě rychlé branky po krásných akcích v úvodu zápasu nás uklidnili a získali jsme velkou psychickou převahu, která vypramenila v brankostroj, jaký předváděl Pavel Bure za dob své největší slávy. Mě osobně dosti překvapilo, jak mizerně dokáže hrát celek, který se do nedávna honosil tzv. titulem krále 3.A. třídy. Naše krásné kombinace nenechávaly v klidu dnes velmi početné publikum, sáhodlouhé několikanásobné mexické vlny náhle zaplavili svatostánek na Svážné a my jsme předvádvědli to, proč je tato hra tak krásná. Lukáš tančil jako Harapes, napranej Olin jako Bolek z Dědictví.., Pája táhl tým jako TurboMöller, Boris bránil jako něžně rozhněvaný pitbull, David jezdil po čáře jako Poboráč a Martin lapal jako sviňka. No nevím, co bych vám o tom psal více, prostě do poločasu jsme Bosonohám nasázeli pět mrkví ani to nefiklo.. Zdecimovaný celek soupeře se zmohl jen na pár hádek uvnitř mužstva, což posilovalo především moji psychiku. Druhý poločas byl zahájen s mírným spožděním a to díky tomu, že v hluku, jaký předváděli diváci v poločase zpíváním chorálů Carpe Diem Olé, Haf haf !, se nadalo hrát.. Konečně tedy byl zahájen druhý poločas, mírný počáteční cukot soupeře jsme opět utnuli jako roztřepenou tkaničku. Krásná akce střídala ještě krásnější a po chvíli náš koncert dovršil konečného a závratného skore 8:0! Poté rozhodčí pískl do flétny a ukončil to nekonečné trápení Bosonožského celku. To je drsný, vezmemi li v potaz, jaké "bububu" se ozývalo z kuloárů.. Neustále médii masírovaný celek Carpe Diem zavřel opět pusu všem zlým jazykům a pasoval se nepřímo na spolufavorita skupiny.. Tímto výsledkem nemilosrdně srazil Bosonohy z prvního na šesté místo!

Fakta zápasu..

Skore 8:0, branky po krásných akcích.. 2x Pája, 2x Lukáš, 2x Olin, 2x Boris.
  • Lukáš dosáhl malého jubilea, když vstřelil svůj již devátý, potažmo desátý gól sezony ( za 4 zápasy )
  • Martin nás přinejmenším dvakrát zachránil od gólu,více jsme soupeři nedovolili. Spolehlivý jako vždy, a navíc vychytal svoji druhou nulu v sezoně.
  • Olin byl ještě napranej z předešlé noci a na špíle předváděl pěkné divadlo, neustále štěkal jako pes a tím se stal nezapomenutelným mužem odpoledne pro nás a troufnu si říci, že i pro soupeře, svůj výkon korunoval dvěma brankami.. Po zápase jsme byl upozorněn rozhodčím, aby podobné extempore neopakovalo, že by příště Olda nemusel být připuštěn. ( k zápasu )
  • Boris se dle mého zlepšuje zápas od zápsu, dal dvě branky, což ho pomalu začíná řadit mezi střeleckou elitu. V závěru utkání měl na noze hattrik, ale neunesl tíhu okamžiku a pod naléhavými Olinovými výkřiky " ty voléééé, Boris dá hattrik... " branku netrefil. Škoda.
  • David předvedl výkon, za který se rozhodně stydět nemusí. Opět vyšel střelecky naprázdno, je to škoda, protože příležitostí ke skórování bylo habakuk. Tak snad příště!
  • Pája, tedy já. Připsal jsme si dvě branky a na tři sem přihrál. V sezoně jsem dosud nastřílel zatím 6 branek. Jsme spokojen a to s výkonem i s dosavadnímy výsledky klubu.

Po tomto zápase jsme se posunuli o jednu příčku výše. Nejsme již čtvrtí, ale třetí. Máme nejméně zápasů ze všech celků tabulky. Odehráli jsme pouhé čtyři zápasy, ostatní celky mají po pěti, nebo po šesti zápasech. Zde je tabulka... http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=58

Střelecké tabulka ještě není aktualizovaná, takže vám ji nemohu sdělit.. Taktéž tabulka brankařů. Každopádně se vše objeví snad brzy na této adrese.. http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=68

Kompletní výsledky tohoto kola naleznete zde... http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=48

Příští kolo se hraje už za týden!! A to v neděli 12.10.2008 ! Na hřišti Okruh se představíme v 10:30 proti celku Orel Starý Lískovec B a ve 12:15 proti celku Dynamit. To znamená, že mezi zápasy budeme mít třičtvrtěhodinku pauzu.. Klub Orel St.Lískovec zatím okupuje osmou pozici tabulky a celek Dynamit pátou. Nutno poznamenat, že Dynamit po dobu pěti odehraných zápasů zatím stejně jako my neokusil hořkost pozážky.. Sraz je půl hodiny před zápasem, takže v 10:00.

Už se moc těším, je radost hrát s fotbalovými virtuózy jakými jste se stali po mém boku.. :-))

Carpe Diem haf haf !