neděle 12. října 2008

Karneval v Riu

..áno, áno, přesně takto vypadal tento futsalový víkend odehrávajíc se na věhlasném hřišti Okruh v Novém Lískovci. KARNEVAL V RIU !

Na poslední chvíli účast na špíle odmítl dlouhodobě zaneprázdněný Luboš a tak se neopakovala historická událost z prvního špílu proti Storks, kde jsme se poprvé od založení klubu slezli v plném počtu. Měli jsme tedy dva na střídání. Dlouhodobě nemocný Michal se konečně uzdravil a také přispěl svojí částí do vývoje obou utkání, která nás čekala.
V prvním špíle jsme narazili na nemastně neslaně hrající tým ze spodní části tabulky - Orel Starý Lískovec B. Utkání mělo býti spíše formalitou, ale celkem slušně hrající soupeř nás zaskočil svoji běhavější hrou. Až nechutně často v naší obraně vznikaly praskliny, které Olda komentoval hrubými výrazy. Uklidnění si vzal do rukou jako první tahoun a srdcař mužstva - Pája. Nechytatelnou, bleskurychlou, nádhernou, obdivuhodnou, krásnou, milionovou, smrtící a hrubou střelou obsadil režisér Pája brankaře Orlů do role statisty. Nestačila ani docvaknout klapka a míč již skutečně smrtící rychlostí málem přelomila levou tyč, od té se odrazila do pravé a do brány, kde ještě natrhla síťku a prdel golmana. Nádherný futsalový okamžik. Všichni spoluhráči i protihráči v tu chvíli smekli. Jedna nula pro nás. Druhý virtuózní kousek byla výborná týmová práce. Po delší době se nám povedl takzvaný tic-tac gól, hra na jeden dotek. Lukáš, Olda, Pája a David zakončil do zívající klece. 2:0! Poté však přišlo naše mírné zaváhání. slabší chvilku si vybral Lukáš, který za sebou nechal hráče soupeře a ten v přímém souboji s Martinem nezklamal a přesnou trefou mezi nohy snížil na 1:2. Zvýšení skore na 3:1 na sebe nenechalo dlouho čekat, Lukáš prošel středem hřiště, Pája si naběhl do volného prostoru před bránou a jen lehce tečl přihrávku Lukáše. Radost v tu chvíli nebrala konce. Opět jsme se dostali do vedení o dvě branky. Zdálo se být rozhodnuto. Z omylu nás vyvedla druhá slabší chvíle mužstva. V obraně chyboval David a snížení na 3:2 bylo na světě. Dále si nepamatuji sled gólů, soupeř již branku nedal. Míč se vozil jen do sítě našeho nešťastného soupeře. Branky vstřelil Lukáš po krásné střele po našem rohu. Michal doklepával míč po Lukášově nahrávce do prázdné brány a i já jsem se nakonec potřetí v utkání dočkal ( ne Boris ). Konečně se mě podařil hattrick, což psychicky neunášel Olin, která následně začal všechny pérovat, že si všichni střílí branky a on jedinej brání. To je ale olovina kluci, co? Olin je hroznej čtverák. Utkání se dohrálo bez větších potíží a za přátelské atmosféry. Konečné skore tedy vyskočilo na astronomických 7 branek. Splnili jsme povinnost tří bodů, za což jsme nevýslovně rád.

Summary: Orel Starý Lískovec B : Carpe Diem 2:7 , branky: Pája 3, Lukáš 2, David, Michal.

Po utkání nás čekala třičtvrtěhodinová pauza, kterou vyplnila humorná vložka srovnávání studených špiček.. Po měření nejstudenější jsme se v restauraci byli zregenerovat před našim první opravdovým špílem sezony, který jsme sehráli proti stále ještě neporaženému celkem Dynamit, neporaženému do dneška, haa haa haaa !

Jak sem již předeslal, utkání to bylo velmi vyrovnané. I přes naši převahu v poli se výsledek stále kodrcal u země a to 0:0. Takovéto skore vydrželo u nás nezvykle až do poločasu. V první poločase jsme soupeře přehrávali, ale stále bez pořádné koncovky. Věděli jsme že na ně máme, jen to chtělo trpělivost, v druhé poločase to tam jistě spdane, říkali jsme si. A taky že jo. Jen co dozněl zvuk píšťalky minirozhodčího, rozvlnila se síť soupeře poprvé, prosadil se Lukáš. Konečně jsme po úmorném boji vedli, a nutno říci že zaslouženě. Naši druhou branku vsítil po brazilském sólu Olin, konečně se mu podařilo vstřelit míč do sítě a to levačkou, takovej šouráček. Oba dva góly padly za mé nepřítomnosti na hřišti, oba jsem shlédl ze střídačky. Byl jsme přímo nažhaven do hry. Do konce špílu zbývalo necelých 10 minut. V klasickém souboji ve středu jsem se zaklesl se soupeřem do sebe, aby jsme si změřili chlad špiček, což hráč Dynamitu nevydržel. Nechápu proč, byl jsem milý a zdvořilý. Asi po pěti vteřinách přetahování hráči Lachovi něco povolilo v mozku a popustil uzdičku svému temperamentu. Ze zaklesnutí se chtěl dostat prudkým pohybem, který byl opravdu nevybíravý. Jindy velmi klidný kapitán CDB Pája situaci vyhodnotil jako své ohrožení a s mírumilovností sobě vlastní oplácel podobnou mincí. Soupeře z Dynamitu jen lehce postrčil, ten na to zareagoval přeměřením špiček přímo tváří v tvář. Nebylo mu však dopřáno, můj pupík zabránil dalšímu fyzickému kontaktu. Rozhodčí reagoval přemrštěně, malou výměnu názorů odměnil po červené kartě na obou stranách, nepochopitelné. Diváci byli zděšeni. Pro mě to bohužel znamená stop nejméně v příštím utkání, což je velká škoda nejen pro Carpe Diem, ale pro celý brněnské futsal. Situace se pomalu uklidnila, za zmínku stojí žlutá karta pro Lukáše, který si podržel soupeře, který vedle něj jel snad na bruslích. Utkání skončilo nakonec přesvědčivým výsledkem 4:0. Strefili se ke konci ještě opět Lukin a nakonec David, který si připsal druhou branku odpoledne.. Po zápase jsme si všichni podali ruce a na vše zlé zapomněli, tak to má být v moderním futsalu.

Ještě taková mikrovsuvka na závěr, zase mě neuznali regulérní gól, parchanti! :-)
Summary: Carpe Diem - Dynamit 4:0 , branky: Lukáš 2, Olin, David

Fakta utkání:
  • Lukáš opět vstřelil 4 branky za dva zápasy a jistě se udrží v čele střelecké tabulky 3.A třídy, na kontě má zatím 14 branek za 6 utkání, což je vskutku famózní výkon
  • Martin opět nezklamal, vychytal třetí nulu v sezoně z šesti utkání a udržel si průměr jeden gól na zápas, také výborné skóre, v zápase tým podržel
  • Michal zahrál dosti dobře, dnes se mu vedly jeho kličky a kvalitními uvolňovacími akcemi vysílal spoluhráče do přečíslení. V kombinaci také nezaostával a vstřelil jednu branku, svoji premiérovou v sezoně. Byl velmi platným hráčem.
  • David vstřelil dvě branky, podal dobrý výkon. Právě teď stojím u komplu a tleskám Ti...
  • Boris dnes vyšel naprázdno, brankově. To však nic neubírá z kvality jeho výkonu, pozičně na jedničku, možná dvojku. Hrál tvrdě, nikdo přes něj nepřešel. Bravo !
  • Olin, ukřičenec. Dal jednu branku a jak již bylo řečeno, hodně toho dnes zastal v obraně. Rozděloval míče, jak jsme od něj zvyklí. Prostě klasika.
  • Pája. No já sem dal první hattrick sezony, na kontě mám 9 branek. V příštím kole stojím, bohužel. Moje hra by se dala v mnoha ohledech zlepšit, ale to asi u všech.
Na BAF stránkách se už objevila aktuální tabulka po tomto kole.. Jsme poprvé druzí ! Na postupovém místě! http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=58

V sekci "střelci a brankáři" zatím aktualizace chybí.. http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=68

Zde jsou veškeré výsledky kola.. http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=48

A zde si můžete přečíst další program naší skupiny.. http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=38

K dalšímu programu skupiny musím upozornit, že další kolo bude pikantnější o to, že Storks nehraje ani jeden zápas, tudíž pokud by se zadařilo, můžeme stanout v čele tabulky. V dnešních utkáních na nás dotírající celek i-center porazil "pouze" 2:0 Pörkele, kterým my jsme dali 9:1. Takže uvidíme..

Příští hrací víkend padl na datum 25.10, což je za čtrnáct dní v sobotu. Hrajeme od 11:30 s celkem Predátors ( 8. místo ), a od 12:15 s celkem i-center, což bude asi řežba, jsou těsně o bod za námi na třetím místě.

Závěrem bych Vám chtěl všem moc poděkovat za výkony, které podáváte a tím každý výrazně přispíváte k dosavadnímu úspěchu klubu. Děkuji.

Žádné komentáře: