neděle 26. října 2008

Tsunami

Vážení a milí, po 9.kole 3.A brněnské třídy Vám můžu konečně s radostí oznámit, že jsme se poprvé od začátku soutěže katapultovali do čela tabulky. Tomuto aktu však předcházela velká dřina, o které budou pojednávat následující řádky..

Co se týče počtu hráčů na nejdůležitější víkend sezony se žádný zázrak bohužel nekonal. Početná marodka, jmenovitě Luboš a Michal a vykartovaný Pája nemohli zasáhnout do tak důležitého dne, jakým byla sobota, což je jistě moc mrzelo. Můžeme děkovat pánu Bohu, že se Martin nadobro vykašlal na svoje studium a nenechal tým utopit se v kontumačním bahně. Na špíl tedy dorazil David, který si od začátku stěžoval na bolesti kotníku, Olin, Lukáš, Boris a již zmiňovaný Martin. Tento výčet zúčastněných znamenal jediné, hra bez střídání po dobu dvou zápasů. Smrtelný koktejl!
Na zápas jsem samozřejmě dorazil i já s plnou náručí rad a povzbuzování, stejně tak i nejvěrnější fanynka Lucka, která zatím nechyběla na žádném zápase.

I přes slabou účast se očekávalo, že našeho prvního soupeře - Predátors - přejedeme a bude to jen takové zahřívací kolo před druhým médii přejmenovaným na zápas podzimu proti i-center. Predátoři na nás vlítli a papírové předpoklady o jasném favoritovy zápasu zahořely jako já kdysi před léty při setkání s Luckou. Rychlý nástup soupeře jsme bohužel neubránily a dvěma inkasovanými brankami jsme se dostali do tíživé situace hned na začátku utkání. Nutno podotknout, že druhá branka padla za přispění nerovnosti povrchu tamního tragického umělého pažitu. Na tvářích našich borců náhle zmizel úsměv. Každý si uvědomoval, že jde o moc a takový dosavadní průběh byl jako z toho nejhoršího snu. Po zápase se mi mnozí svěřili, že pomalu začali propadat panice a z mnohých se stali nevěřící Tomášové. Tato tlupa Tomášů však dokázali svoji buldočí povahu, uvědomili si, že je v sázce hrdost týmu a pomalu pomaličku začali ukrajovat z krajíce s medem, který jim přichystali hráči Predátorů. Misky vah se začali přelévat na naši stranu a po dlouhodobějším tlaku si vysvobozující kontaktní branku vstřelil nádherným gólem sám obránce soupeře. Skvostný futsalový okamžik.. Moje srdce náhle přestalo pumpovat jak jsem byl vzrušen tímto kontaktním gólem. Do poločasu zbývalo ještě pár okamžiků a vyrovnávající branku si na svá bedra vzal Olin, který toto kolo podal naprosto neuvěřitelný výkon. Velká světelná tabule v koloseu na Svážné zářila vyrovnaným poločasovým výsledkem 2:2. Druhý poločas začal ve stejném duchu jako ten první, i před velké vyčerpání našich borců jsme drželi stálý tlak, bylo jen otázkou času a štěstí, kdy se podaří míč zavěsit do brány. Dlouho, dlouho jsme se trápili, o osudu zápasu rozhodla až poslední desetiminutovka. O rozhodnutí v náš prospěch se postarali Lukáš a opět Olin. Tento zápas měl být jen takovou přípravou na zápas s i-center, nebyl to však pravdou, byl to opravdu dobrý a důstojný soupeř, kterého jsme tedy nakonec zdolali po velké boji 4:2. První branku, kterou si do vlastní brány dal hráč Predators, nakonec připsali Lukášovi, jelikož měl poslední dotek s míčem.. Proto po tomto nervy drásajícím zápase jsme si mohli v zápisu o utkání přečíst jména střelců - Belžík 2x, Čejka 2x.
Druhý zápas s i-centerem stál před námi. Předchozí zápas nám však vzal o mnoho více sil, než se očekávalo a proto v týmu panovaly jisté malé obavy. Zápas jsme začali nad očekávání dobře, i-center se přizpůsobil našemu pohodovému stylu hry, který byl vynucen únavou a proto jsme od začátku drželi karty o utkání ve svých rukou. Myslím, že kdyby na nás vlétly jako špíl nazpět Paredátoři, nemuseli by jsme unést tíhu okamžiků a snad se i položit. Naštěstí jsme od začátku vzali osud do vlastních rukou a Boris po krásné přihrávce od Lukáše skóroval. Brzy jsme,dalo by se říci nečekaně, vedli. Vedení jsme drželi dlouho, téměř až do poločasu, tehdy se však stala věc, která nemá v moderním futsalu obdoby. Rozhodčí foukl našemu brankáři faul v pokutovém území, když naprosto evidentně trefil míč a "faulovaný" hráč přes Martina přeletěl. Nechápu toto rozhodnutí a ještě dlouho se budu s tímto okamžikem vyrovnávat. i-center zahrával pokutový kop, který s přehledem proměnil. Po chvíli sudí vytáhl svoji zlatou poločasovou píšťalku aby utnul první polovinu zápasu. Všichni jsme byli překvapeni, jak mizerně hraje třetí celek tabulky, ve srovnání s osmými Predátors bych jen těžko hledal srovnání. Druhý poločas byl odstartován, soupeř se jen sporadicky dostával před naší branku, kdežto my jsme tam byli pečení vaření. Především Lukáš, který spálil mnoho vyložených příležitostí. Do konce utkání zbývalo 8 minut. Olin si vzal timeout, aby se domluvila taktika na poslední okamžiky utkání. Na střídačce zaznělo, že se Olin bude více vytahovat, a že Boris bude více zůstávat vzadu. S tímto jsme vstoupili do poslední fáze utkání. Stanovená taktika se vydařila!!! Vítězný gól dal opravdu Olin po krásné střele, po té, co se z obrany vytáhl do předních řad. Na lavičce jsme se s Luckou modlili k ubránění výsledku. Sil bylo málo a stále odcházely další. V posledních vteřinách utkání po úniku Oldy po křídle a jeho prudké přihrávce před bránu skóroval David, který zaznamenal svoji první trefu dne. Zazněl poslední hvizd rozhodčího a náhle se ozvala ohromná ohlušující rána, to všem z Carpe Diemu spadl kámen ze srdce! Bylo dobojováno a vezeme si domů plný počet bodů ze dvou utkání , tedy 6! Konečné skore zápasu 3:1! Branky: Olin 2, Boris a David.
Fakta utkání:
  • Boris předvedl opravdu skvělý výkon, svoji poziční hrou boural akce soupeře jako na běžícím páse. Je vidno velké zlepšení i v kombinační hře. Svůj parádní výkon korunoval důležitou brankou.
  • David byl při utkáních nejméně výraznou postavou týmu. Svoji brankou však přispěl k cennému vítězství nad našimi pronásledovateli ve skupině
  • Olin podal opravdu kvalitní výkon, byl tahoun. Dal tři branky,v součtu jich má zatím 8 a tím se nebezpečně přiblížil mě, Pájovy. Tak to néé, Olo, to néé!!
  • Lukáš, i přes mnoho nevyužitých příležitostí byl platným hráčem. Odehrál svůj standard a svým výkonem se podílel na úspěchu klubu. Dal dvě branky a tím si pojistil trůn krále střelců v 3.A třídě.
  • Martin, dostal tři branky, jednu z penalty, druhou umístěnou k tyči a třetí po přejetí míče po nerovnosti povrchu. Ani za jednu branku nemohl. Mnohokrát nás v utkání podržel, za což mu patří velký dík. A také za to, že se kvůli nám vyflákl na školu.. Dík

Za čtrnáct dní v neděli nás čeká poslední 10.kolo podzimu. První zápas na Okruhu přivítáme dosud tragicky hrající tým KH, který z 9 utkání jich 8 prohrál a jednou remizoval.. Myslím, že kdo příště přijde, nebude litovat, bude to doufám střelecká etuda v podání smyčcového orchestru Carpe Diem Brno! Druhý špíl, poslední v sezoně, už asi takové kafíčko nebude. Nastoupíme proti slušně hrajícímu celku Technika, který zatím okupuje čtvrté místo tabulky.. Utkání hrajeme ihned po sobě, první bude zahájeno ve 13:00, takže sraz jako tradičně půl hodiny před zápasem..

Večer se polovina týmu sešlo k probrání důležitých věcí v hospodě.. celý článek je lemován fotkami z této akce, na které se sešly Lukáš, Olin, Martin-gološ, Martin-posila, Pája a Lucinka.

Co říci závěrem, stejně jako nelze zastavit Tsunami, nelze zastavit ani Carpe Diem Brno! Jsem zvědav, jak dlouho nám to vydrží.. Doufám, že dlouho!! Mám ohromnou radost, jak náš tým prosperuje a jak se týmu v současnosti daří. Rád bych poděkoval všem, kteří se na tomto "projektu" podílejí!

Na diskusi se můžete tradičně vyjádřit k tomuto kolu a nebo taky k něčemu úplně jinému..

Žádné komentáře: