středa 22. října 2008

Zimní přestupová horečka začala o něco dříve. Výsledkem jsou dvě superposily..

Pánové a dámové, do týmu jsme získali dvě super a hyperhvězdy futsalového nebe, které za nás začnou hráti od jarní části sezony.. O koho že se jedná?

Prvním obrovskou posilou se stane Martin Mrázek, který mě velmi mile překvapil a sám mi zavolal, jestli by u nás bylo místo. Pro takového bombardéra jako je Martin -vždycky! Na podmínách smlouvy se nedohodl s konkurečním celkem Slovan a proto kývl na naši dlouhodobou nabídku. Nedivím se mu, hrát po boku svých dlouholetých kamarádů a v tak kvalitním celku, který jistě poletí sezonu co cezonu stále výše jako balonek napuštěný heliem, bylo jasným signálem pro jeho rozhodování. Jsem nesmírně potěšen z jeho rohodnutí. Do týmu přinese jistě ještě vyšší kvalitu v útočných řadách a teké plno branek. Již tuto středu ( dnes ) si jde s náma kopnout na pravidelný trénink na Srbskou. Doufám, že se dohodneme a bude s námi hrát už i zimní ligu, o které Vám všem sdělím info v nasledujících dnech.
Martin, ten starý harcovník, prošel kluby futsalu - HoHo Brno ( můj spoluhráč ), Drullac ( můj spoluhráč ), Slovan Brno ( spoluhráč můj - krátkodobě, Lukáše a Olina do založení CDB08 ), tím chci říci, že nějaké dlouhé sehrávání není potřeba a jedná se opravdu o posilu, která zásadně zasáhne do dění na hřiště..

Tuto radostnou novinku jsem volal Olinovi s velkým nadšením. A jako bych neznal Oldu, ten ji přijal jako vždy s ledovým klidem, bez emocí, beze všeho. Myslím, že získat takovou celebritu brněnského futsalu už opravdu něco znamená.. Olda mě suše řekl " já sem si to myslel, nebo já sem to věděl". A jak bys to asi mohl vědět, když se s tebou nikdo nebaví, co? No nic, doufám, že aspoň ostatní z toho máte radost jako já..
Martin náš celek úspěšně reprezentoval už v letním turnaji v Oslavanech, kde zaznamenal 2 branky.

Druhou velkou posilou, nutno říci že nečekanou, se stává nejříznější obránce, kterého historie Nového Lískovce zná... Je to Ríša Stejskal.
Potkal jsem ho včera před domem, slovo dalo slovo a ruka byla v rukávě.
Dlouhodobý hráč futsalu v celku Drullac a Slovan. Jak sem již předeslal, je to neústupný a tvrdý obránce, který se s níčím nepáře. V jeho kariéře nejednou viděl červenou kartu, o žlutých nemluvě. Abych nepsal jen o tvrdosti tohoto fotbalového giganta, jeho hráčské kvality jsou rovněž nesporné.. Je to výborná posila, můžeme si gratulovat.
Tak to by sme měli, posily jsou představeny. Věřím v dlouhodobou, kvalitní a pevnou spolupráci.
Další dva hráči jsou v hledáčku mě, managera Carpe Diem Brno. Dnes jsem oslovil hráče Honzu Fialu. Kdo chodí na tréninky ví, o koho se jedná. Kvalitní hráč pro jakoukoliv pozici. S Honzou jsem se zatím bohužel nedomluvil, a to díky jeho dlouhodobějšímu zhoršenému zdravotnímu stavu. Svůj vstup do klubu však výhledově nevyloučil.

Poslední, zatím nejméně pravděpodobnou posilou, leč možnou je Culiš - Radim Kugler. Již delší dobu se médii propírá jeho špatné vztahy s celkem Slovan. Proto je možné, že by v budoucnu zamířil do našich řad. Myslím, že Culiš je opravdu hooodně dobrý hráč s fantastickým fotablovým myšlením, rychlou kličkou a tvrdou střelou. Výborný do obrany! No nechme se překvapit, co přinesou následující dny, týdny, měsíce..

Nastává tu otázka, zdali nás nebude zbytečně moc a proč nové posily..
Myslím, že pokud se nyní ohlédnete zpět, za našimi tréninky a zápasy, na kterých jsme se vždy taktak sešli, je to z mého pohledu nevyhnutelné. Za příklad Vám dám následující sobotní nejdůležitější víkend sezony. Nemáme ani jednoho na střídání !!! Což je naprosto alarmující!!! Hrajeme proti celkům Predators a i-center. Druhý zmiňovaný zápas leze označit jako zápas podzimu! Sraz v sobou je v 11:00, první zápas je v 11:30.

V sobotu nepříjde hrát Michal - nemoc, Luboš - nemoc a bohužel já, jelikož sem dal minule průchod dvému druhému já. Na poslední chvíli jsem se snažil ještě na sobotu domluvit (tudíž i dopsat na soupisku) Honzu Fialu a Ríšu Stejskala, ale oba bohužel nemůžou z různých důvodů.. To zanemená, že naše pětka ve složení Martin, Lukáš, Olin, David a Boris budou muset odehrát dva zápasy po sobě bez střídání. To mě hodně sere!! Vím, je to i moje chyba, ale takhle to dál prostě nejde.. Pár lidí onemocní, pár nedojde z jinejch důvodů a můžeme to zabalit.. Proto logickým vyústěním je rozšíření kádru..

Druhou věcí, která byla minule zmíněná v hospodě po zápasech je to, že by bylo možné pro příští sezonu udělat "béčko" Carpe Diemu. Je zatím jen u myšlenky, nic konkrétního a vše je zatím jen v rovině teorie.. Pokud se povede postup, je možné béčko realizovat s tím, že "A"by hrálo 2. brněnskou, "B" tým třetí brněnskou třídu. Výhra by to byla pro ty, co mají zájem chodit hrávat a milují futsal jako já, pro takové by se fotablová porce zdvojnásobila, protože je povolen určitý počet hráčů, co by mohlo hrát i za "A", i za "B" celek. Také padnul nápad na sloučení se s celkem Antabus, ale o tom je zatím zbytečné polemizovat. Vlastně o všem, co jsem napsal v tomto odstavci..

Závěrem chci říci, že mám opravdu obrovskou radost, že jsme získali tak kvalitní hráče a je to hodně dobrý příslib do budoucna..

Žádné komentáře: