neděle 5. října 2008

Osm kulí jako v Sarajevu..

..tam jich silce bylo jen sedm, ale to neva..

Velká sprcha čekala dosud první tým tabulky Bosonohy C, narazila totiž kosa na kámen, lépe řečeno čekal je celek nejtěžší - Carpe Diem Brno 08!

Utkání Bosonoh C s Carpe Diem byl poslední v rozpise oné slavné a památné soboty. Sešli jsme se ve stejném složení, které před 14ti dny doslova smetlo nevýrazné celky United a Pörkele ( 6:0, 9:1), takže v bráně Martin, dále Olin, Boris, David, Lukáš a já Pája. Rozdíl mezi předešlým hracím víkendem a tímto byl pouze v tzv. náhledu na soupeře. Minule jsme věděli, že celky jsou jedny ze slabších, kdežto nyní jsme nastupovali proti prvnímu celku tabulky, což mělo předznamenávat dobrý a vyrovnaný futsal. Nestalo se tak. Legie zkázy CDB rozdrtilo na prach vešerou naději Bosonoh již v zárodku.

Již od začátku zápasu bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Dvě rychlé branky po krásných akcích v úvodu zápasu nás uklidnili a získali jsme velkou psychickou převahu, která vypramenila v brankostroj, jaký předváděl Pavel Bure za dob své největší slávy. Mě osobně dosti překvapilo, jak mizerně dokáže hrát celek, který se do nedávna honosil tzv. titulem krále 3.A. třídy. Naše krásné kombinace nenechávaly v klidu dnes velmi početné publikum, sáhodlouhé několikanásobné mexické vlny náhle zaplavili svatostánek na Svážné a my jsme předvádvědli to, proč je tato hra tak krásná. Lukáš tančil jako Harapes, napranej Olin jako Bolek z Dědictví.., Pája táhl tým jako TurboMöller, Boris bránil jako něžně rozhněvaný pitbull, David jezdil po čáře jako Poboráč a Martin lapal jako sviňka. No nevím, co bych vám o tom psal více, prostě do poločasu jsme Bosonohám nasázeli pět mrkví ani to nefiklo.. Zdecimovaný celek soupeře se zmohl jen na pár hádek uvnitř mužstva, což posilovalo především moji psychiku. Druhý poločas byl zahájen s mírným spožděním a to díky tomu, že v hluku, jaký předváděli diváci v poločase zpíváním chorálů Carpe Diem Olé, Haf haf !, se nadalo hrát.. Konečně tedy byl zahájen druhý poločas, mírný počáteční cukot soupeře jsme opět utnuli jako roztřepenou tkaničku. Krásná akce střídala ještě krásnější a po chvíli náš koncert dovršil konečného a závratného skore 8:0! Poté rozhodčí pískl do flétny a ukončil to nekonečné trápení Bosonožského celku. To je drsný, vezmemi li v potaz, jaké "bububu" se ozývalo z kuloárů.. Neustále médii masírovaný celek Carpe Diem zavřel opět pusu všem zlým jazykům a pasoval se nepřímo na spolufavorita skupiny.. Tímto výsledkem nemilosrdně srazil Bosonohy z prvního na šesté místo!

Fakta zápasu..

Skore 8:0, branky po krásných akcích.. 2x Pája, 2x Lukáš, 2x Olin, 2x Boris.
  • Lukáš dosáhl malého jubilea, když vstřelil svůj již devátý, potažmo desátý gól sezony ( za 4 zápasy )
  • Martin nás přinejmenším dvakrát zachránil od gólu,více jsme soupeři nedovolili. Spolehlivý jako vždy, a navíc vychytal svoji druhou nulu v sezoně.
  • Olin byl ještě napranej z předešlé noci a na špíle předváděl pěkné divadlo, neustále štěkal jako pes a tím se stal nezapomenutelným mužem odpoledne pro nás a troufnu si říci, že i pro soupeře, svůj výkon korunoval dvěma brankami.. Po zápase jsme byl upozorněn rozhodčím, aby podobné extempore neopakovalo, že by příště Olda nemusel být připuštěn. ( k zápasu )
  • Boris se dle mého zlepšuje zápas od zápsu, dal dvě branky, což ho pomalu začíná řadit mezi střeleckou elitu. V závěru utkání měl na noze hattrik, ale neunesl tíhu okamžiku a pod naléhavými Olinovými výkřiky " ty voléééé, Boris dá hattrik... " branku netrefil. Škoda.
  • David předvedl výkon, za který se rozhodně stydět nemusí. Opět vyšel střelecky naprázdno, je to škoda, protože příležitostí ke skórování bylo habakuk. Tak snad příště!
  • Pája, tedy já. Připsal jsme si dvě branky a na tři sem přihrál. V sezoně jsem dosud nastřílel zatím 6 branek. Jsme spokojen a to s výkonem i s dosavadnímy výsledky klubu.

Po tomto zápase jsme se posunuli o jednu příčku výše. Nejsme již čtvrtí, ale třetí. Máme nejméně zápasů ze všech celků tabulky. Odehráli jsme pouhé čtyři zápasy, ostatní celky mají po pěti, nebo po šesti zápasech. Zde je tabulka... http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=58

Střelecké tabulka ještě není aktualizovaná, takže vám ji nemohu sdělit.. Taktéž tabulka brankařů. Každopádně se vše objeví snad brzy na této adrese.. http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=68

Kompletní výsledky tohoto kola naleznete zde... http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=48

Příští kolo se hraje už za týden!! A to v neděli 12.10.2008 ! Na hřišti Okruh se představíme v 10:30 proti celku Orel Starý Lískovec B a ve 12:15 proti celku Dynamit. To znamená, že mezi zápasy budeme mít třičtvrtěhodinku pauzu.. Klub Orel St.Lískovec zatím okupuje osmou pozici tabulky a celek Dynamit pátou. Nutno poznamenat, že Dynamit po dobu pěti odehraných zápasů zatím stejně jako my neokusil hořkost pozážky.. Sraz je půl hodiny před zápasem, takže v 10:00.

Už se moc těším, je radost hrát s fotbalovými virtuózy jakými jste se stali po mém boku.. :-))

Carpe Diem haf haf !

Žádné komentáře: