pondělí 30. června 2008

Propozice pro naši první sezonu..

Právě mě přišly na e-mail propozice na sezonu 2008/2009. Po prostudování vás budu informovat o nutných věcech..

VELKÁ ZMĚNA - ČTĚTE VŠICHNI !!!!!! Info k turnaji !!!

Lidi, dnes sem volal na podrobnější info tunaje "ŽRALOCI HUSTOPEČE" a byl sem naprosto konsternován a rozčarován. Bylo mi sděleno, že turnaj, na kterej sme se přihlásili už více než před měsícem je ZRUŠEN! O to nejde, jde o to, že nám to nikdo nedal vědět !! Kokoti posraní! S ledovým klidem mě pořadatel řekl, že mě právě chtěl volat, debil! Že peníze mě pošle zpět..

Nastala otázka, co s tím? Všichni se na turnaj jistě těší, i naše druhé drahé polovičky, protože vše nasvědčovalo k tomu, že by to mohl být krásný fotbalový a popíjecí víkend!
No nebojte, zachoval jsem se jako skutečný, spolehlivý, starostlivý a nefalšovaný srdcař prezident.. doufám, že to v DISKUZI také pocítím.. :-)

Ještě mírně nasrán jsem začal brouzdat po stránkách FUTSALU BRNO. Sice nabídka turnajů na datum 5.-6.července je nepřeberná, ale datum přihlášek už nějak byl v hajzlu.. Přesto jsem nelenil a obvolal turnaje, které se konají námi požadovaný termín. V mnoha případech mě už vyfuckovali. Ve dvou případech, že včera už proběhlo rozlosování, v dalších, že přihlášky byly nutné dodat např. do 16.6 atd.. No prostě už to z nějakého důvodu nešlo...

Nakonec jsem měl štěstí, poslední turnaj, který připadla v úvahu byl KOZINA CUP, konaný místním týmem Oleksovic.
Už s vidinou dalšího neúspěchu jsem vytočil číslo a zeptal se, jestli se můžeme ještě přihlásit.. Odpověď k mému úžasu byla kladná. Máme docela štěstí, turnaj je vypsán pro 25 mužstev a my jsme se před chvílí přihlásili jako 24. Sláva!
Turnaj tedy musím zaplatit co nejdříve poštovní poukázkou. Doufám, že mě ten lempl z Hustopeč hustě nevypeče a nepošle nazpět ty prachy..

Info k našemu novému turnaji KOZINA CUP:
Oleksovice-45 km od Brna směr Pohořelice, Znojmo. (pro srovnání Hustopeče jsou 30km)
Turnaj se hraje na trávě - klasické.
Startovné - 800kč.
Hrací doba - 2x 10 minut
Systém - turnaj je určen pro max 25.mužstev, hraje se na 3 hřištích(40x20m).V základních skupinách, poté následuje play-off.
Pravidla - Počet hráčů v poli 4+1(střídání hokej.způsobem). Brankář rozehrává rukou z brankoviště, smí vyhazovat přes půlku a musí rozehrát do 4 vteřin. Nesmí chytat malou domů. Auty a rohy se kopou,nejsou povleny skluzy(do hráče). O pořadí ve skupinách rozhodují body(3za výhru,1za remízu), vzájemný zápas,skóre,při jeho rovnosti rozhoduje větší počet vstřelených branek (případně dodatečné penalty).
Občerstvení - Po dobu turnaje zajištěno pořadateli.
Ceny - Pro týmy na 1-4 místě poháry + věcné ceny, nejlepší brankář, hráč. Vítěz získává kromě poháru za 1.místo i pohár putovní.

Pánové, jedna základní věc: Tento turnaj je pouze 5.července, tudíž jednodenní! V telefonátu mě však bylo okažitě nabídnuto, že večer po turnaji tam bude velké zábava a hudba, a že je možnost stanování a přespání do sruhého dne. Tuto možnost bych bez váhání využil a nahradil tak plánovanou pařbu v Hustopečích přes noc. Myslím, že by byla blbost a škoda hned po turnaji odjet, když už je to tak dlouho tato dvoudenní pařaba naplánovaná, navíc po tak lákavé nabídce pořadatele k přespání. Takže pokud souhlasíte, nic se ohledně plánované pařby a přespání do druhého dne se nemění!!!

Fc Kozina Oleksovice mají svoje webovky, tak by bylo dost dobré, kdby ste do nich nahlídly. Je tam podrobné info ohledně turnaje. Také tam jsou předchozí vítězové, nejlepší hráči a gološi.
Dosti oceňuji, že je tam i rozpis celků, co se letošního turnaje zůčastní. Už jsem tam i my!

Mezi horké kandidáty na titul budou jistě předešlí vátězové předchozích třech let a to: Suchej Řádek, Cukrovar a Dřevotvar Znojmo. Mezi soupěři jsem viděl i našeho soupeře z REMOS Cupe Fc Rokytnou.. :-) Co se týče brněnských celků, je jich tam tušim 5, nebo 6, ostatní jsou okres Znojmo a dále všellijaké prdelky kolem Brna.

Zde, na oficiálním webu Fc Kozina Oleksovice si můžete přečíst podrobnější info kolem turnaje:
http://www.fckozinaoleksovice.estranky.cz/
(pro méně zručné - v levém sloupci "menu" najeďte na rubriku KOZINA CUP )

Zde si můžete přečíst mužstva, která se turnaje zůčastní:
http://www.fckozinaoleksovice.estranky.cz/clanky/nahlasena-muzstva-pro-letosni-kozina-cup-2008

Fotbalu zdar, tento článek je dosti závažný a dějí se zde velké změny, proto vás žádám o vyslovení se na DISKUZI !!

Dobrou chuť.. :-)

Stabilizování sestavy, možné a jisté posily..

Nedávno vyšel na světlo světa článek o nutnosti sehnat nové perspektivní hráče. Po pár dnech se zdá situace kolem možných posil o mnoho jasnější..

První již jistou posilou se stává David"Ace"Plch. Včera jsme ho měli možnost vidět v prestižním zápase mezi Carpe Diem a Zbytkem Světa, kde podal velmi dobrý výkon. Po následující debatě v hospodě na OKruhu jsme všichni zůčastnění uznali, že se jedná o opravdu dobrou posilu, kterou v našem týmu potřebujeme a vidíme v něm velkou perspektivu do budoucna. Tohoto hráče zdobí velmi dobrá a rychlá klička, má kvalitní střelu a všeobecný přehled ve hře, všo co potřebujeme a co dobrý hráč měl mít.. Vítáme Tě v týmu.

Druhou letní posilou se snad v nejbližších dnech stane včara tahoun mužstva Lukáš Čejka. Dlouho se spekulovalo o jeho hostování ze Slovanu u nás v Carpe Diemu. Nyní to vypadá, že je jednání jsou na dobré cestě a brzy oblékne celosezonně naše barvy. Byla by to opravdu velmi velká a kvalitní posila. Doufámn, že vše dospěje do zdárného konce a my budeme moci přivítat Lukáše v našem klubu.

Třetí a zatím poslední posilou by se mohl stát Lubošův kámoš Jelos. Ve včerejším zápase bohužel chyběl, to byla velká škoda. Olin projevil zájem ho ještě někdy vidět hrát, než bude ruka v rukávě. Nevím, zda se mu to v nejbližší době povede, jelikož nás čeká náročný turnaj v Hustopečích, na který zatim nebyl nominován, i když já bych se tomu osobně nebránil. Z jeho předností bych vybral především dobrá fyzická kondice a rychlost. O jeho fotbalových dovednostech a schopnostech však také nemůže být žádných pochyb.

Pokud se nhám podaří přivést do týmu tyto tři lidi, velké posily, byl by problém, který se snáma táhne už delší dobu nadobro vyřešen. Veřím v dobrý konec a doufám, že se na začátku sezony představíme i se všemi třemi novými posilamy.

Tradiční špíl na ÓKáčku..

Již se stává malou tradicí, že nedělní pozdní odpoledne je pro nás odpolednem fotbalovým. Ani včera tomu nebylo jinak. Opět jsme se sešli ke změření sil s včera opoznání slabším soupeřem, než dříve, přesto si myslím, že nám i tento zápas něco dal. Za celek Zbytku Světa se představila nová omlazená sestava a to díky zranění stálých opor, nebo jiným nedokladným záležitostem. V sestavě chyběli třeba obávaný ostrostřelec Gamba Gambič, Martin M., Jelos, či Vláďa. Na druhou stranu nová krev, vedená dvěmi mladými hráči Slovanu Brno napovídala,že by mohlo jít o vyrovnaný zápas. Dále v týmu soupeře nastoupila již tradiční opora zadních řad Luboš B. Senior, který hru koordinoval svými úžasně rychlými a chytrými přihrávkami. Nesmím zapomenou ještě na další dva hráče, které dovedl náš obránce Boris. A v neposlední řadě za celek ZS nastoupila naše nová nadějná teď už skoro stoprocentní letní posila - David "Ace" Plch.

Naše sestava byla oslabena o Olina, který si léčí kotník z předchozího víkendu. CDB08 nastoupilo v následukící sestavě: Martin H., Boris, Luboš, Lukáš Č., Michal a Pája.
Nesmím zapomenou na náš FANCLUB, který dorazil na zápas ve složení Lucka, Monča a nově i Verča!

Utkání začalo. Na první brnaku se nemuselo dlouho čekat, padla bohužel do naší svatyňky. Dobře řízenou hrou z lavičky v podání prezidenta Oldy se nám však podařilo brzy vyrovnat. Hra soupeře byla občas velmi běhavá, což činilo pár našim hráčům jisté potíže. Naší houževnatostí se nám však dařilo soupeře držet na uzdičce. Kombinační hrou se nám podařilo vsítit pár branek a dostat se tak do mírného vedení. Neúnavný soupeř dlouho bušil do naší obrany, nakonec také vstřelil pár branek a celkové skore, i když ho nikdo nepočítal bych po rozhovoru s Lubošem B. Sen. stanovil na 10:6 pro nás.
Z kuloáru se začali okamžitě po konečném hvizdu hemžit informace a pomluvy, že dnes nešlo o tak kvalitního a vyrovnaného soupře a že tempo zápasu neodpovídá realitě třetí třídy brněnského futsalu. Já to osobněš nemůžu zhodnotit.

Hodnocení k celému špílu: Myslím, že předvedená hra vzhledem ke kvalitě soupeře a absenci Oina nebyla až zas tak špatná. Musíme si však přiznat, že vetšinu akcí u nás dirigoval Lukáš Čejka, který zatim není stálým členem mužstva, ale možná brzy se tak stane.. o tom však bude řeč v příštím článku. Nejen dle mého názoru byla hra velmi pomalá, nebýt Lukáše nevím, jak bysme promnikali do skulin soupeřovy obrany. Dost však o Lukášovi. Michal vsíli svoji historicky první branku za CDB08 a současně oslavil tak své narozeniny. Gratulujeme. Gomana podržel. Další naší velkou chybou, nebo spíše málo zažitou věcí je obsazování hráčů. Občas se stalo, že před naší bránou lítal borec a nikdo o něm ani nevěděl, to by se stát nemělo.

Takže co do příště zlepšit? Myslím, že zápas od zápasu je to lepší a lepší, i když vždycky někdo předvede individuální kravinu, nad kteru zůstává rozum stát. Lepší obsazování hráčů při bránění, lepší fyzička. Rychlejší přechod do útoku.

Postřehy zůčastněných..
Vláďa:
Naše nedostatky..
Bylo to fakt pomalý, hlavně chyběl větší pohyb, nemluvě o nepřesnostech v kombinacích.
Co se týče soupeře..
No dneska proti vám stál slabší soupeř.i když myslím že zhruba takhle to v té 3.třídě vypadá. Kádr není úplně marnej ale s tím jak to hrajete velkou díru do světa neuděláte. Je to moc pomalý. Soupeř se při vašem přechodu do útoku vždycky dokáže vrátit.
Lukáš v týmu, zrychlení hry..
Lukáš právě to zrychlení dokáže udělat, ale chce to aby to zvládl i zbytek mančaftu..
Rada na překoní obrany a zrychlení hry..
Musíš rychle vystartovat do předu a přehrát někoho 1 na jednoho. A to je všechno. Prostě jednoduchost sama..

David "Ace" Plch:
Názor na dnešní předvedenou hru..
No nejvetsi problem byl asi v tom, ze jste nam nechavali hodne prostoru, obsazovani hracu nebylo moc dobry, ale to asi hodne souvisi s fyzickou a nesehranosti..

Martin H.
Názor na předvedenou hru..
No, úplně zase tak špatný to nebylo, dokázali sme se dostat do šancí... ale zase soupeř nebyl tak dobrej, takže těžko říct. Chtělo by to víc se hejbat a být rychlejší a důraznější (třeba pan X, ale jinak všeobecně všichni) Taky to chce přesnější a někdy i dřívější přihrávky´, nebo se pak aspoň vrátit a zabojovat když ztratí balon..

Svoje postřehy napiště na diskuzi..

středa 25. června 2008

Pozvánka na další fotbalový dýchánek..

Tuto neděli 29.6. si půjdeme zase kopnout na hřiště OKRUH a to v novém čase od 17:30 do 18:30 !
Opět se střetneme s vysoce kvalitním celkem Zbytku Světa. Za nás by se měla představit naše zřejmě nová posila, kterou přivedl náš obávaný obránce Boris. Nejsem si jist v jaké sestavě nastoupíme, protože mnozí z nás si doléčujeme drobná zranění z předchozího víkendu, přesto věřím, že se opět sejdeme v dobré sestavě a náladě..
Zvu všechny již dříve zůčastněné borce o účast na této oslavě fotbalu.. Účast potvdte na DISKUZI..

úterý 24. června 2008

Je nutné sehnat hráče..

Jak se již proslýchá delší čas, chybí nám hráči pro úspěšné hraní naší nové první sezony. Pevnýmy kameny týmu jsou momentálně "pouze" Olin, Pája, Boris, Luboš, Michal a náš gološ Martin.
Pro splnění podmínek pro vstup do soutěže je nutný počet osmi hráčů. Vím, můžeme na soupisku napsat kohkoliv, ale byla by škoda a vlastně téměř nehratelné sezonu uhrát v 6 lidech, s ohledem jací lazaři se v týmu objevují..
Ohledně možných kandidátů na členy mužstva bych rád udělal pojednání v následujících řádcích..
Kauza Tomáš a Erik :
Od začátku vypadalo vše slibně, oba hráči chtěli za nás hrát. Několikrát si s některými z nás byli kopnout a dle mého by byli jistě posilou.
Co se stalo? Několikrát jsem žádal Tomáše a Erika (prostřednictvím Tomáše, jelikož na Erika spojení nemám) o zaplacení "balíčku" ve kterém byli dresy, štulpny, trenky, míč a turnaje. I přes několikaterý daný slib o zaplacení se tak nestalo. Co si o tom myslet? Nespolehlivost, nebo neochota hrát? Nevím. Kdyby třeba napsali, že momentálně nemají peníze a dali pevný termín, kdy zaplatí a poté se tak stalo, tak to samozřejmě beru. Domluvu, nebo spíše nedomluvu, jakou však předvádějí nemá nic společného s loajálním jednáním. Je mi to moc líto, ale nejsem si jist, zda můžeme nadále počítat s jejich službami. Dnes jsem napsal poslední dopis Tomášovi a očekávám jeho vyjádření...

Kauza Dan Brázda:
Asi před měsícem jsem měl tu čest Vám představit nové jméno v hledáčku našich scoutů. Byl to Dan Brázda, řízný obránce někdejšího Tatranu St.Lískovec a dlouholetý kamarád našeho Luboše. Dan sdělil Lubošovi, že by za nás rád hrál, ale je tu jeden dosti podstatný problém a to jeho práce. Často se dostává na druhý konec zeměkoule, kde setrvává někdy i půl roku. Nevím, jestli by nám takový hráč k něčemu byl. Jistě by byl dobrou posilou, ale pokud by za nás hrál dva zápasy v sezoně, nevim nevim.. No posuďte sami..

Kauza Martin Mrázek:
Médiemi se delší čas proslýchá, že je se současným chlebodárcem Slovanem Brno nespokojen. Proto by bylo více než dobré, kdyby se nám ho podařilo přetáhnout na sezonu k nám. Ještě neproběhla žádná jednání, ale v blízké době se tak stane a Martina oslovím. Na turnaji v Oslavanech potvrdil svoje nepřeberné kvality a věřím, že by se u nás stal pilířem útočných řad. Tohoto muže se schopnostmi a tváří Robina Van Persieho bych si opravdu přál vidět v našich řadách. Snad jediným větším úskalím můžou být peníze, tudíž zaplacení povinných výdajů. Nepředpokládá se, že by k nám chtěl jít Martin natrvalo, takže bych po něm chtěl zaplatit celosezonní startovné v hodnotě cca 1000kč na osobu. Pokud by se rozhodl k nám jít natrvalo, což by byla naprostá senzace, požadoval bych zaplacení i již dříve zmíněného "dresového" balíčku.

Kauza Lukáš Čejka:
S Lukášem je to ohromně těžké. Jednou řekne tak a podruhé úplně jinak. O jeho kvalitách nemůže být debat. Nedávno jsem se s ním bavil o hostování v našem klubu, půlročním, či ročním. Tvářil se, že by to šlo, ale že se ještě musí domluvit ve Slovanu, jestli ho pustí atd. S Olinem jsme se však nedávno tak nějak dohodli, že půlroční hostování by bylo na hovno, chtělo by to na celou sezonu, takže se pokusíme Lukáše přitlačit ke zdi a zmáčknout, aby kývl na celou sezonu. Uvidíme, je to další možný kvalitní do party. Jeho schopnosti by náš fotbal povýšli opět o stupeň výše.

Kauza Luboš Böhm Senior:
Nedávno jsem se pokusil oslovit velezkušeného hráče, taťku našeho Luboše a mého tchána v jedné osobě Luboše ¨B. Seniora. Jeho odpověď byla jasná.. Kdyby mu prý bylo o 30 let méně, neváhal by. V současnosti však s jeho službami počítat nemůžeme. Snad jen jako partnera pro přátelská utkání typu CDB08 vs Zbytek Světa.

Kauza Jelos, kauza Gamba Gambič:
Luboš má na starosti přivést do týmu nadějného nového hráče, a to Jelose. Byl si s námi několikrát zahrát na Okruhu a je to typ běhavého hráče, jakého právě potřebujeme. Dokáže přihrát a má kombinačního ducha. Uvidíme, jestli se Lubošovi povede tento nečekaný úlovek vylovit do našich sítí..
Dalším možným adeptem by mohl být Gamba Gambič, hráč , který si za nás šel kopnout turnaj do Oslavan. Bez uražky, ale s Gambičem se by se dalo počítat až jako poslední možnost pro hraní sezony, takže jednání o tomto hráči je zatim naprosto bezpředmětné.

To je zatim asi tak všechno, co v současnosti fotbalový trh nabízí.. Blíží se termín vyplňování soupisek a nás je v nyní pouze 6. Doufám, že se nám podaří někoho z výše uvedených lapit do pasti a sedřít z něj v následující sezoně kůžičku.. Sportu zdar!

pondělí 23. června 2008

Naděje na první klubový pohár zhasla..

V neděli 21.6. jsme se zůčastnili 10.ročníku prestižního futsalového turnaje REMOS CUP, konaný v Oslavanech a Ivančicích.
Los našemu celke CDB08 přisoudil dorostenecké domácí týmy KoTigers Oslavany, Chelsea Oslavany a konečně jediný dospělácký celek Fc Rokytná.

Na turnaj jsme jeli v následující sestavě: Martin H., Olin, Boris, Luboš, Pája, Martin M., Vláďa a Gamba Gambič. V sestavě citelně byla znát absence kouzelníka Michala, kterou nahrazovala dvojice nebezpečných útočníků Martin a Vláďa. S námi také odcestovaly naše dvě nejskalnější fanynky Lucka a Monča.

Odjezd na turnaj: Sraz k odjezdu na turnaj byl v 11 hodin dopoledne na ul. Kamínky. Všichni dorazili v čas, jen Olin v 11:10 nás s kartáčkem v puse zdravil z balkonu. Proto se odjelo o trochu později, začátek naší skupiny jsme však v pohodě stihli.

V Oslavanech jsme byli asi 10 minut před 12 hodinou. Ve 12:00 byla odstarovaná naše skupina a to zápasem našich soupeřů Fc Rokytné a Chelsea. Ihned po nich jsme nastoupili my a to s celkem KoTigers. Přes mírně zdrženlivý úvod se naše tehdy ještě neunavená mašina rozjela naplno a naložila golanovi soupeře pěkných par ran na záda. Utkání jsme zvládli celkem dobře a soupeře sme přehrávali v mnoha ohledech. Konečný výsledek 5:2 přesně odráží předvedenou hru. Soupeře jsme témeř do žádné šance nepustili. Branky co jsme dostali byli po našich zbytečných chybách, ve kterých bych vyzdvihl především naši děravou zeď při zahrávání standartních situací a pár zbytečných faulů. Kdo tam byl, ví o čem mluvím.. Branky za náš tým dali: Martin M. 2, Vláďa, Olin a Gamba Gambič. Po tomto utkání si nikdo nepřipouštěl, že by nám měl uniknout postup ze skupiny, karty byli jasně rozdané a do role favoritů se pasovaly tými Fc Rokytná, která v prvním utkání jasně přejeli Chelsea a my, Carpe Diem.

Po tomto vítězství jsme měli jeden zápas oddech, hráli spolu celky KoTigers a Chelsea, kde byl úspěšnější celek druhý jmenovaný - Chelsea. Načerpali jsme nové síly na náš další zápas, tentokrát o čelo tabulky s mírně favorizovanými Fc Rokytná.


Utkání začalo velmi vyrovnaně, podávali jsme dobrý výkon. Soustředění hra obran nedávala vyniknout jindy výborným střecům CDB08, ani Fc Rokytné. Proto po polovině hry svítilo na ukazateli skore 0:0. Vstup do druhého poločasu jsme však nezvládli a po pár hrubkách jsme rychle prohrávali 0:3. Utkání se zdálo být ztracené. Opak byl pravdou, dokázali jsme sebrat posledních pár sil a zdramatizovat koncovku utkání. Posledních 10 minut utkání bylo zcela v naší režii a po brankách Vládi a Olina jsme měli na dosah vyrovnání. Branka Oldy však padla pohé dvě minuty do konce. Na vyrovnání a následný obrat prostě nezbyl čas. Věřím, že pokud by se hrálo ještě 5 minut déle, dokázali bysme výsledek otočit v nás prospěch. Byl to smolný zápas ve kterém jsme rozhodně nebyli horším celkem. Škoda.

Třetí utkání s Celkem Chelsea byl zápas o postup. Do té doby jsme byli na druhém postupovém místě, Chelsea třetí. Naší velkou nevýhodou bylo to, že utkání se hrálo bezprostředně po skončení našeho špílu s Fc Rokytnou, která nás doslova vyšťavila. Nedokážu si to vysvětlit, ale utkání jsme naprosto nezvládli, ztratili jsme přehled a herní pohodu z předchozích střetnutích podpořenou ztrátou fyzických sil nejen u hráčů, kteří měli svoji fyzičku v čudu už po prvních 10 minutách prvního utkání. Hráli jsme chaoticky a nabuzený dorostenecký tým si nás rozkládal svojí znamenitou běhací taktikou. Navíc se v utkání zrabnil náše opora zadních řad Olin a zbytek zápasu "dochodil". Tento zápas jsme si prohráli sami svoji bezzubou a netaktickou hrou a s turnjem jsme se museli bohužel předčasně rozloučit. Výsledek tohoto utkání zní velmi nelichotivě 1:5, náš jediný čestný úspěch jsme zaznamenal já, Pája po nádherné přihrávce Vláďi.

V posledním utkání skupiny přehrál stále skvěle naladěný tým Fc Rokytné celek KoTigers a stal se cekovým vítězem skupiny. Druzí skončili domácí Chelsea Oslavany, třetí jsme skončili my CDB 08 se ziskem tří bodů a konečným skore 8:10, a na konci tabulky se umístli taktéž domácí KoTigers Oslavany.

Celý turnaj se hrál ve velké horku a navíc v pravé poledne, takže kdo nesl svoji kůžičku na trh naholo, se zlou se potázal a spálil se. Tedy pokud již jako Vláďa nebyl spálen z předchozího dne. Dále bych chtěl v hodnocení turnaje vytknout rozhodčím jejich očividnou strannost domácím celkům, když přecházeli například půlmetrový aut, ze kterého nám dal soupeř gól, nebo neustálé přehlížení špatně zahraných autů, kdy míč nestál na čáře. U nás foukl každou blbost. No to je hold ta výhoda domácích prostředí.. Z deseti obdržených branek jsme jich celých 5 dostali naprosto zbytečně. Jednu jak jsem již řekl nám dal soupeř po jasném autu a další 4 jsme dostali nesyslně po prostřelení zdi ze standartích situací. Nechápu to. Přece postavím zeď a stojím, ne? Usvědčující důkaz nahrála i Monča na fotoaparát, později dodám.. Je na něm jasně vidět, jak Martin M. ze zdi před rozehráním standartky uskakuje a Luboš se obarací a roztahuje nohy.. Jinak když už jsme u hodnocení, tak musím pochválit našeho gološe, za mnoho branek nemohl, odchytal svůj dobrý standart. Dále bych chtěl zde opět proklet svoji žalostnou fyzičku, sice na tom nejsem sám špatně, ale až zas tak špatně jako já na tom asi opravdu nikdo není. Už se rýsuje plán na zvýšení fyzické odolnosti, a pokud to klapne, jakože to musí klapnout, slibuju v následujících týdnech, měsících, letech :-) zlepšení.. Chtěl bych poděkovat našemu fanklubu, který odcestoval až do dalekých Oslavan s našim klubem za vydatnou a hlasitou podporu ! Svoji premiéru si také odbyly naše nové krásné dresy a musím říci, že vypadají fakt skvostně. Jednosznačně nejhezčí dresy na turnaji..



Co říci do budoucna?
Celkové umístění vzhledem ke jménům v naší sestavě je mírným zklamáním, ale není každý den posvícení. Stávají se horší věci v životě, než nepostup ze skupiny. Třeby když někdo příjde o práci prakticky ze dne na den, nebo že třeba když někdo nemá od narození jednu ledvinu... :-)

Předvedená hra byla celekm slušná, ale podle mě se celá odvíjí od fyzické kondice, které polovině mužstva chyběla. Všichni co hrajem umíme jakš takš kopnout do míče, jen se donutit rozběhnout je problém.
Za čtrnáct dní nás čeká další velký test, turnaj v Hustopečích. Tam se již budeme muset obejít bez hvězdy prvního kalibru Vládi, který má turnaj s jiným celkem. S Martinem M. jsme ještě o případné účasti nehovořili. Dokázali jsme však získat na turnaj jiné velké jméno - Lukáše Čejku. Navíc s námi již bude moci jít hrát Michal, takže uvidíme, jak se to všecko semele. Každopádně to bude hustý!!

úterý 17. června 2008

INFORMACE K TURNAJI REMOS CUP

Ták, konečně sem se dostal k bližším informacím kolem turnaje Remos Cup, který se koná 21.6.08 v Ivančicích a Oslavanech.
Měli bysme se na turnaji představit v následující poslepované sestavě:
Martin H. , Olin, Luboš, Boris, Pája, Martin M., Vláďa. Doufám, že se do soboty nic nestane a této sestavě také odcestujeme a odehrajeme celý tournament.

Základní info:
  • Naše skupina se hraje v Oslavanech ( Základní Škola Oslavany)
  • CDB08 se představí v sobotní "odpolední"skupině, která bude zahájena ve 12:00, hrajeme však až druhý zápas, tudíž my nastoupíme až tak o půl 1.
  • Skupiny jsou čtyřčlenné, ze skupiny postupují první dva do odpoledního čtvrtfinále, které by se mělo konat taktéž v Oslavanech.
  • Doba zápasu : 2 x 15 minut.
  • Našimi soupeři budou: Chelsea Oslavany ( dorostenci Oslavan ) , Fc Rokytná ( mančaft, co by měl hrát soutěž okres Brno venkov ) a tomu poslednímu názvu sem moc nerozuměl, takže prodávám, jak sem koupil - CoTigers Oslavany ( budoucí dorostenci Oslavan )
  • Co to znamená? Že nás tam asi budou pěkně vodit a ztrapňovat malý špunti..
Ták, to by bylo zatím asi tak všecko, na autech a ostatních věcech, jako třeba sraz, se domluvíme ve čtvrtek, nebo v pátek. Co se týče obecenstva, měli by s náma jet naše skalní fanynky Lucka a Monča. O ostatních zatím nic nevím, ale sou samozřejmě srdečně vítány. Především schopné řidičky.. :-)

Vyjádřete sebe samého na diskusi..

pondělí 16. června 2008

Odveta 15.6.

Včera, v neděli 15.6. sme si dali na Okruhu odvetu proti týmu Zbytku Světa.
Na zápas nedorazil zraněný Boris, a duo Tomáš s Erikem. Už to dávalo znát, že to bude velmi náročný zápas téměř bez střídání, což především u mě značí obrovskou překážku. Nastoupili sme v sestavě Martin H. v bráně, obrana Olin a Luboš, útok Michal a Pája. Na druhé straně proti nám stál soupeř ve složení -. Martin M., Lukáš Č., Vláďa M., Luboš B. Sen. a dva Lubošovi kámoši ( Jelos a tušim že Gamba).
Zápas začal a oproti minulému špílu se s brankami roztrhl pytlík. Za pár minut náš brankář lovil míč ze sítě čtyřikrát. Dvěma rychlými góly se nám sice podařilo snížit na 4:2, ale to bylo na dlouhý čas od nás všecko. Zápas se tentokrát ubíral jasným směrem, a to k debaklu. Konečný výsledek byl 18:5 pro tým Zbytku Světa.
Kde hledat chyby?
Tak za prvé chci říct, že nás bylo fakt dost málo, bez střídání se lidem, kteří nemají dlouhodobý trenink opravdu špatně hraje. S fyzičkou je to špatné u mě, Luboše a Michala. Všeci to přiznáváme a už je i domluvené, že začneme chodit běhat. Su zvědavej, jak dlouho nám ten elán vydrží..
Za druhé, musíme si uvědomit, že sme hráli s opravdu těžkým soupeřem. Myslím, že v soutěži na tak kvalitní celek jen těžko narazíme. Stačilo, když byli na hřišti trio Mamr, VlaMr a LuČe a bylo vymalováno. Minulý zápas bylo více hráčů soupeře a tak se i více točili, a to dávalo šanci i nám, chvíli si oddechnout.
Za třetí - náš HURÁ systém. Útočíme ve třech, pak někdo zkazí přihrávku a je z toho okamžitě brejk na druhou stranu. Co s tím? Neútočit ve třech? Nebo zlepšit přihrávky? Z mého pohledu.. když se ženu přes celé hřiště, za mnou tvořící se louže potu, pak to někdo zbytečně posere a je brejk, tak já opravdu nemám sílu se vrátit. A nejen já, tak tomu bylo i včera. Plno brane sme dostali po zbytečných nepřesnostech, nebo ztrátě míče uprostřed hřiště (i po mých kličkách)
Za čtvrté - vím, že se na to nelze vymlouvat donekonečna, ale stále přetrvává značná nesehranost. Co bysme taky chtěli po dvou (třech, čtyřech) společných fotbálcích.
A teď klady - sice jich moc není, ale aspoň sme od minula dokázali vstřelit nějakou tu branku. Myslím, že dobře zahrál Michal, i když bez gólového efektu, Luboš také odvedl svůj standard. Olin se to snaží dirigovat a snad se mu to i vede, ale veškerá taktika se podle mě odvíjí od běhání, tudíž fyzičky. A pokud není, nemůže po nás chtít zázraky po pár dnech. Jak sem již říkal, na fyzičce zapracujem. Se svojí osobou spokojen nejsem, čekal sem od sebe víc. Su pomalá trubka. Gološ tradičně dobrej.

Závěrem chci poděkovat fanynkám, které se sešly na naše utkání, bylo jich nepočítaně. A dále chci sdělit dotěrným novinářům, že v hledáčku CDB08 se objevilo nové jméno a to JELOS. Luboš, jakožto náš skaut začne brzy dojednávat podmínky kontraktu. Takže uvidíme.

Závěrem chci upozornit na blížící se turnaj REMOS CUP, který bude už tuto sobotu. Podrobnější info brzy zjistím a dám hráčům, kteří by se měli zúčastnit vědět.

čtvrtek 12. června 2008

Potvrzení fotbálku v neděli 15.6.

Potvrzuji nedělní (15.6.) odvetu ve fotbálku na Okruhu v Novém Lískovci. Carpe Diem vs. Zbytek Světa. Musel sem brát v potaz večerní fotbal nároďáku proti Turkům, proto se náš zápas bude konat dříve než minule. Hřiště je naše v čase 17:00 - 18:00.
Prosím o dochvilnost !

pondělí 9. června 2008

Miniaturní zhodnocení pěkného fotbalového pozdního odpoledne..

V neděli večer jsem si šli kopnout na umělou trávu v Novém Lískovci - na Okruh. Soupeřem nám byl silný celek " Zbytku Světa ".
Dle původních propočtů sme se měli konečně sejít všeci, celej tým Carpe Diem. Opět se tak nestalo. Z jakého důvodu? Hodinu před výkopem mě Michal dal vědět, že naši členové Tomáš a Erik nedorazí. Důvody si přečtěte v "novinkách na webu". Byla to velká škoda, jelikož jsme byli již před zápasem mírně oslabeni. Olin měl v nohách náročný nedělní fotbal za Slovan Brno, Luboše zlobilo koleno a tak bych mohl pokračovat ještě dlouho.. Chyběli hráči na prostřídání. Proto jsme angažovali jednoho z příchozích soupeřů (Lubošova kamaráda), jelikož jich bylo dost.
Soupeř se představil ve složení Lukáš Čejka, Martin Mrázek, Vláďa Mrázek, Luboš Bohm Sen., + 3 Lubošovi kámoši.
Na úvod tohoto malého shrnutí musím zdůraznit, že jsme poprvé ukázali veřejnosti a médiím naše nové krásné rozlišováky. Všem se moc zamlouvali..
Ale nyní už ke shrnutí špílu..
Již předem byli celkem jasně rozdané karty. My, jakožto CDB08 jsme se teprve poprvé setkali pořádně na hřišti ve složení, v jakém by sme měli nastupovat po celou sezonou. A bylo to znát. Soupeř nastoupil s dobře známou a sehranou kostrou týmu VlaMr Mamr LuČe ( Vláďa, Martin, Lukáš), a tak se očekávalo, že nám dají nášup. Konečný výsledek by mohl něco takového jako "nášup" zlehka připomínat, ale hra byla vyrovnaná. Ale od začátku. Začalo se ve svižném tempu a dlouhou dobu byl výsledek vyrovnaný 0:0. Tento stav trval alespoň 20 minut. Dvacet minut, co jsme dokázali běhat a zodpovědě se vracet. Bránili jsme od půlky hřiště a jen těžce se soupeři dostávalo přes naši vskutku pevnou obranu ve složení Boris, Luboš, Olin. Pokud se soupeř dostal před bránu, obranu zastoupil dnes vynikající gološ Martin. Myslím, že v něm máme opravdovou oporu. Po oněch dvaceti minutách na naší straně ubylo sil a hráči tipu Lukáše, se čtyřmi plícemi, toho začali využívat. Soupeř se stále častěji dostával do přečíslení a my jsme mu přestali stačit. To znamená, že jsme opět doplatili na naši největší slabost, fyzičku. Stav se pomalu začal vyvíjet ve prospěch soupeře a ke konci zápasu se mohl zdát výsledek 0:5 až moc krutý. Naše předvedená hra výsledku myslím neodpovídala. Náš útok ve složení Michal, Pája a kámoš Loba, podporovaný druhou vlnou obránců, několikrát nepříjemně ohrozil branku soupeře, bohužel bez úspěchu. Podařilo se nám nastřelit několikrát tyč, měli jsme smůlu.
Co říci závěrem k hodnocení celého zápasu.. Myslím, že na to, že jsme hráli spolu opravdu poprvé ve složení v jakém jsme hráli, to nebylo vůbec špatné. Dá se na tom stavět.. Shodli jsme se na tom se spoluprezidentem Oldou a dokonce i se s hráči soupeře.. Byli jsem týmu "Zbytku Světa "dobrým protihráčem.
Už padl návrh, že tuto neděli by sme mohli špíl zopakovat, tentokrát však s opačným výsledkem.. :-) Co vy na to? Vyjádřete se na diskuzi, jestli byste mohli opět v neděli někdy k pozdnímu odpoledni.. ( v 20:45 hraje ČR : Portugalsko), tak by sme čas uzpůsobyli tak, aby
nebyl problém se sledováním fotbalu v TV.

sobota 7. června 2008

Musíme si něco říct..

Prosím všechny hráče CDB 08, aby se dostavili, pokud možno, k nedělnímu fotbálku o čtvrt hodiny dříve, takže 19:15. Prezidenti klubu budou hráčům kádru velmi intenzivně promlouvat do duše.. Děkuji

čtvrtek 5. června 2008

Naše roztleskávačky o sobě opět daly vědět..

Předevčírem jsem byl na skok v Brně a zajímal jsem se především o to, jak se připravují naše milé a věrné roztleskávačky na následující sezonu. Byl jsem moc mile překvapen...
Hned u mého vchodu do domu na ulici Kamínky, stojí už několik let telefonní budka. Není to ledazjaká budka, dá se z ní volat do všech koutů světa. Ale předevčírem mě na ní upoutalo mimojiné něco úplně jiného. Vysel na ní megaplakát našich roztleskávaček, kde zvou na jejich vystoupení, nácvik sestavy, možná taky se jedná o nábor nových členek, nebo nevím co to vůbec je..

Oceňuji především hodně kvalitní a originální návrh plakátu a také pěkný a zábavnou formou napsaný soupis věcí s sebou..

Každopádně snaha se holkám jim upřít nedá.. Viva la Carpe Diem !

neděle 1. června 2008

Dorazily rozlišováky

Konečně vám můžu s radostí ukázat první věc, za kterou sem vás tak nemilosrdně skásl o balík peněz. V pátek dorazily rozlišovací dresy..
Taky abyste všeci věděli, že pro tým dýchám,jsem koupil ultramoderní pumpičku na míč. Utratil sem za ni celých 59 korun v Golbusu.. :-)
Velikost rozlišováků je XXL.