pondělí 30. června 2008

Tradiční špíl na ÓKáčku..

Již se stává malou tradicí, že nedělní pozdní odpoledne je pro nás odpolednem fotbalovým. Ani včera tomu nebylo jinak. Opět jsme se sešli ke změření sil s včera opoznání slabším soupeřem, než dříve, přesto si myslím, že nám i tento zápas něco dal. Za celek Zbytku Světa se představila nová omlazená sestava a to díky zranění stálých opor, nebo jiným nedokladným záležitostem. V sestavě chyběli třeba obávaný ostrostřelec Gamba Gambič, Martin M., Jelos, či Vláďa. Na druhou stranu nová krev, vedená dvěmi mladými hráči Slovanu Brno napovídala,že by mohlo jít o vyrovnaný zápas. Dále v týmu soupeře nastoupila již tradiční opora zadních řad Luboš B. Senior, který hru koordinoval svými úžasně rychlými a chytrými přihrávkami. Nesmím zapomenou ještě na další dva hráče, které dovedl náš obránce Boris. A v neposlední řadě za celek ZS nastoupila naše nová nadějná teď už skoro stoprocentní letní posila - David "Ace" Plch.

Naše sestava byla oslabena o Olina, který si léčí kotník z předchozího víkendu. CDB08 nastoupilo v následukící sestavě: Martin H., Boris, Luboš, Lukáš Č., Michal a Pája.
Nesmím zapomenou na náš FANCLUB, který dorazil na zápas ve složení Lucka, Monča a nově i Verča!

Utkání začalo. Na první brnaku se nemuselo dlouho čekat, padla bohužel do naší svatyňky. Dobře řízenou hrou z lavičky v podání prezidenta Oldy se nám však podařilo brzy vyrovnat. Hra soupeře byla občas velmi běhavá, což činilo pár našim hráčům jisté potíže. Naší houževnatostí se nám však dařilo soupeře držet na uzdičce. Kombinační hrou se nám podařilo vsítit pár branek a dostat se tak do mírného vedení. Neúnavný soupeř dlouho bušil do naší obrany, nakonec také vstřelil pár branek a celkové skore, i když ho nikdo nepočítal bych po rozhovoru s Lubošem B. Sen. stanovil na 10:6 pro nás.
Z kuloáru se začali okamžitě po konečném hvizdu hemžit informace a pomluvy, že dnes nešlo o tak kvalitního a vyrovnaného soupře a že tempo zápasu neodpovídá realitě třetí třídy brněnského futsalu. Já to osobněš nemůžu zhodnotit.

Hodnocení k celému špílu: Myslím, že předvedená hra vzhledem ke kvalitě soupeře a absenci Oina nebyla až zas tak špatná. Musíme si však přiznat, že vetšinu akcí u nás dirigoval Lukáš Čejka, který zatim není stálým členem mužstva, ale možná brzy se tak stane.. o tom však bude řeč v příštím článku. Nejen dle mého názoru byla hra velmi pomalá, nebýt Lukáše nevím, jak bysme promnikali do skulin soupeřovy obrany. Dost však o Lukášovi. Michal vsíli svoji historicky první branku za CDB08 a současně oslavil tak své narozeniny. Gratulujeme. Gomana podržel. Další naší velkou chybou, nebo spíše málo zažitou věcí je obsazování hráčů. Občas se stalo, že před naší bránou lítal borec a nikdo o něm ani nevěděl, to by se stát nemělo.

Takže co do příště zlepšit? Myslím, že zápas od zápasu je to lepší a lepší, i když vždycky někdo předvede individuální kravinu, nad kteru zůstává rozum stát. Lepší obsazování hráčů při bránění, lepší fyzička. Rychlejší přechod do útoku.

Postřehy zůčastněných..
Vláďa:
Naše nedostatky..
Bylo to fakt pomalý, hlavně chyběl větší pohyb, nemluvě o nepřesnostech v kombinacích.
Co se týče soupeře..
No dneska proti vám stál slabší soupeř.i když myslím že zhruba takhle to v té 3.třídě vypadá. Kádr není úplně marnej ale s tím jak to hrajete velkou díru do světa neuděláte. Je to moc pomalý. Soupeř se při vašem přechodu do útoku vždycky dokáže vrátit.
Lukáš v týmu, zrychlení hry..
Lukáš právě to zrychlení dokáže udělat, ale chce to aby to zvládl i zbytek mančaftu..
Rada na překoní obrany a zrychlení hry..
Musíš rychle vystartovat do předu a přehrát někoho 1 na jednoho. A to je všechno. Prostě jednoduchost sama..

David "Ace" Plch:
Názor na dnešní předvedenou hru..
No nejvetsi problem byl asi v tom, ze jste nam nechavali hodne prostoru, obsazovani hracu nebylo moc dobry, ale to asi hodne souvisi s fyzickou a nesehranosti..

Martin H.
Názor na předvedenou hru..
No, úplně zase tak špatný to nebylo, dokázali sme se dostat do šancí... ale zase soupeř nebyl tak dobrej, takže těžko říct. Chtělo by to víc se hejbat a být rychlejší a důraznější (třeba pan X, ale jinak všeobecně všichni) Taky to chce přesnější a někdy i dřívější přihrávky´, nebo se pak aspoň vrátit a zabojovat když ztratí balon..

Svoje postřehy napiště na diskuzi..

Žádné komentáře: