neděle 30. března 2008

První test neprověřil naše schopnosti.

První přípravné utkání mezi Antabusem a Carpe Diem přineslo plno milých překvapení, ale i těch nemilých, které bohužel ovládly úvod zápasu...

Začneme tedy popořadě, těmi nemilými. Vše se spustilo již hodinu před zápasem, kdy měl spoluprezident Olda telefonní hovor s Borisem. Ten svoji účast odřekl a důvod uvedl nemoc. No dobrá, řekli sme si, o jednoho míň, to zase tak obrovská ztráta nebude, ovšem to jsme ještě nevěděli, co nás čeká dále. Ve třičtvrtě na dvě sme měli sraz u hřiště. Oba tými - Antabus i Carpe Diem, se pomalu scházeli a na obou stranách byla vidět značná nervozita. Musím se přiznat, že i se mnou nervozita trochu cloumala, ale ne proto, že nastupujeme na svůj první špíl, ale proto, že 5 minut před začátkem stáli na straně Antabusu pouze 4 hráči. U nás to sice bylo lepší, stále nám chyběl hrotový hráč Martin Mrázek. Psychicky sem to déle nevydržel a na popud svého kolegy jsem mu zavolal. Bylo mi do telefonu sděleno, že je zraněnej a že nepřijde. Co na to říct ... snad jen, že by bylo vhodné se pro příště omluvit předem. Možná, že pro někoho tento zápas nic neznamenal, ale pro mě a hrstku nadšenců opravdu mnoho. A také sem se k tomu tak stavěl, těšil sem se na něj celý týden a při představě, že by se zápas taky nemusel konat, bych bral do ruky pistoli na prasata. Do týmu Antabusu nakonec přibyl ještě jeden hráč - pátý, ale stejně bych to bral jako nezodpovědnost od vedení klubu, jelikož původní nahlášený počet byl 7 hráčů. To znamenalo, že tým Antabus musel být schopen hrát celý zápas v pěti , 4+1. My jsem na tom však nebyli o moc lépe, díky neúčasti dvou hráčů, co účast přislíbili, nám zbylo torzo 4+1 a jeden na střídání místo původních tří.
Mírně zkaženou atmosféru nenapravil ani nedýchatelný teplý vzduch uvnitř "haly", který mnohé vyčerpal ještě dříve než se začalo hrát... Opravdu nesnesitelné.

Utkání bylo zahájeno ve 14:05.
Nastoupili jsme v sestavě : Martin H. - Luboš, Lukáš - Michal, Pája. Olin začal na lavičce, ne proto, že by byl nějak horší, ale proto, že nebyl tak rychlej jako ostatní nažhavený "dráty". Navíc se ještě před zápasem dohodlo, že Olin bude střídavě hrát za nás a za Antabus. Byl to dobrý nápad, aby si také soupeř mohl odfrknout, ale zcela nám to nabouralo to, s čím jsme na hřiště šli. Že se sehrajeme a herně poznáme,to se v současné situaci rozhodně nemohlo stát. S vypětím všech sil se začalo konečně hrát...

Ze začátku oba tými lítali jako na leteckém dnu v Tuřanech. To samozřejmě nemohlo dlouho vydržet. Díky nesnesitelnému vzduchu,malému počtu hráčů a úděsné fyzické kondici některých jedinců bylo za 10 minut po zápase. Samozřejmě sem to trochu nadnesl, ale je pravdou, že po čtvrt hodince tempo výrazně zvolnilo.

Po pár prvních minutách jsem po levé straně umně vyslal Olina do šance a ten tvrdou střelou levou nohou vsítil náš historicky první gól. Antabus záhy sice vyrovnal, ale dále jsme byli na hřišti pánem převážně my. Antabus se před naší branku dostával jen sporadicky, a pokud se tak stalo, v bráně stál dnes opravdu výborný Martin H. I přes neustále přebíhání Olina z týmu do týmu se oba mančafty očekávaně unavily. Byli jsem lepším mužstvem, lépe jsme kombinovali, nahrávali si a byli jsme rozhodně jedovatější, kámen úrazu pro nás byla koncovka a již zmiňované fyzička.. Největší potíže s udýcháním těžkého vzduchu měli podle očekávání hráči Pája, Luboš a Michal.

Po další čtvrthodince na řadu přišla i další neplánovaná, ale nutná improvizace. Nastoupil náš divák, hráč Hellasu Brno a Slovanu Brno Vláďa, aby byl na každé straně alespoň jeden hráč na střídání. To znamenalo naprostý rozvrat toho, co jsme si slibovali a plánovali s prezidentem Olinem před zápasem. S nástupem čerstvých sil se naše dlouhodobá převaha ještě zdvojnásobila a rozhodla o našem drtivém vítězství.

V 15:05 jsme utkání ukončili, ovšem to, proč jsme šli fotbal hrát nám zůstalo ze 70 procent zastřeno tajemstvím. Z toho mála se vám pokusím každého hráče přiblížit svým vlastním pohledem na věc a zhodnotit to málo, co jsem mohl zpozorovat...

Martin H. - dnes podal neuvěřitelný výkon. Ukázal se nám v tom nejlepším světle, opravdová brankářská opora týmu. Nechci přechválit, ale pokud by takto chytal stále, má v týmu neotřesitelnou pozici brankářské jedničky. Chvíli si zahrál i v poli a jak vidno, i tam by se rozhodně neztratil, má přehled a fotbalové myšlení v krvi. Zahrál velmi dobře.

Olin - Těžko zhodnotit výkon Olina, když hrál chvíli za nás a chvíli proti nám. Pokud bych měl hodnotit hru za nás, podal Olda velmi dobrý stabilní výkon. Výborný do kombinace a obsazování hráčů. Dal naši první branku, a proto se asi brzy můžeme těšit na bohaté zápisné...

Lukáš - Dnes také podal celkem dobrý stabilní výkon, podpořený řadou branek. Nechci někoho soudit, ale od Lukáše se to víceméně čeká. Někdy se mě zdálo, že se vytáhl do útoku a poté se mu nechtělo vracet. Navíc se pokoušel hru dirigovat slovně, což mu za prvé nenáleželo :-) a za druhé mu to nebylo nic moc platné, pouze prohloubil neutěšenou situaci způsobenou hnusným vzduchem. Jinak také výborný do kombinace, a dnes se mu dařilo i zakončování. Dnes byl opravdu platným hráčem.

Luboš - Nejmilejší překvapení odpoledne. Podal vynikající výkon. Svoji slabou kondici naprosto smazal svým nadprůměrným výkonem v oblasti obsazování hráčů a přesných přihrávek. Jako obránce se velmi osvědčil a týmu může do budoucna přinést mnoho dobrého. V hledišti měl silnou podporu fanoušků..

Michal - Kontroverzní hráč. Ptáme li se, jestli Michal potvrdil svá slova pronesená nedávno v tisku, musím vám říct, že tak napůl. To, že by si prokličkoval celé hřiště a my ho zahlédli až v bráně se nekonalo. To že dá hattrick, se naopak konalo. Takže hodnocení bych nechal zřejmě otevřené. Co se týče Michalova sólování, o tom si dnes každý udělal obrázek sám. Myslím, že se dnes horší okamžiky střídaly se světlýmy pravidelně jako si střídám trenky. Každopádně dnešní první zápas ukázal, že Michal na to má a pokud přestane tolik sólovat a více nahrávat, bude pilířem útočných řad !

Pája - Dnes jsem od sebe očekával více. Můj výkon už od počátku brzdila moje fyzická kondice. To je můj největší problém. Myslím, že jsem hráč do kombinace, který ovšem dnes nepředvedl své maximum. Pokusím se příště ještě více motivovat, až mě možná praskne hlava.


Tak to by bylo malé zhodnocení výkonů...


Jinak co bych dodal závěrem... snad jen to, že na náš zápas přišlo 6 prvních věrných fanoušků, z nichž nejhlučnější byli děvčata Monča a Romča, které povzbuzovali především svého největšího koně Luboše. Vzhledem k neuspořádanosti a nepřehlednosti zápasu se přestalo počítat skóre, takže konečný výsledek zůstane navždy všem utajen. Každopádně jsme ale vyhráli, to je jisté.
Dále bych chtěl zdůraznit nejdůležitější věc a to tu, že tento zápas bohužel neukázal to, proč se konal. Nepoznali sme pořádně sílu týmu, ani pravé dovednosti hráčů...
Jediné, co lze s určitostí říci je to, že náš tým má nepopiratelný potenciál a je na nás, jestli ho dokážeme správně zužitkovat..
Doufám, že příští zápas ukáže více a také doufám v to, že příští zápas bude co nejdříve a v hojnějším počtu, než nyní !

sobota 29. března 2008

Lukáš Čejka vstal z mrtvých ...

Ještě v před 10 minutama bylo jasné, že zítra za nás Lukáš nenastoupí, teď je všechno jinak... Napsal mi před chvílí sms, jestli nepůjdeme dnes na pivo a že zítra na ten fotbal půjde. Nevím, jak je to možné, měl být na Slovensku na svatbě.. Asi vlastní teleport, o kterém nevíme. Takže pro zítřek nám přibyl další kousek...

Současně se zprávou od Lukáše mi přišla zpráva od Michala, ten definitivně omluvil Tomáše. Jak mi bylo sděleno, leží doma v horečkách...

Podrobnosti před prvním duelem.

Rád bych vám nyní sdělil pár podrobností před zítřejším premiérovým zápasem...
Na zápas by od nás mělo přijít 7 hráčů - Olin, Michal, Boris, Luboš, Martin H., Martin M. a já. Svoji neúčast nepřímo přes Michala omluvil Tomáš, i když malá šance, že by dorazil zůstává. Lukáš se omluvil z důvodu účasti na svatbě v zahraničí ( Slovensko ) :-)
Při dohovoru zápasu dvou prezidentů - našim Olinem a Antabusáckým Poldou došlo k výměně názoru z důvodu rozdílnosti pohledu na vítěze zápasu. Antabus je přesvědčen, že nás porazí.. Jsem moc rád, že z tohoto tvrzení lze usuzovat, že zápas nevypustí a opravdu se nás budou snažit porazit. Jsem samozřejmě jiného názoru, myslím, že kvalita je na naší straně. Teď je otázka, jak ji dokážeme zůročit na hřišti. Nesehranost by jistě mohla hrát velkou roli.

Hrát se bude na hřišti s umělou trávou, proto jak správně spoluprezident Óčko podotkl, nepřichází v úvahu kopačky. Vemte si obuv na sálovou kopanou a nebo nějaké tenisky. Z vlastní zkušenosti nedoporučuji se sjetým vzorkem. Hřiště je kryté, takže dle Olina se o zmrznutí bát nemusíme. Navíc předpověď počasí nám je nakloněno a v neděli by mělo být venku až 16 stupňů.
Početně bychom na tom měli být dosti podobně, za Antabus by mělo přijít 6-7 hráčů.
Moje postřehy, kdy jsem měl možnost sledovat tým Antabus v akci jsou dosti smíšené, ale přece jenom převládá ta horší polovina... Většina borců od nich hrálo velkej fotbal a podle toho i vypadá jejich hra. Zdařilá kombinace je sice u nich pravděpodobná jako kdyby ste nalezli zapečenou krávu v chlebu, ale co nemají zde, nahrazují důslednou tvrdší obranou. Někteří z nich jsou dosti rychlí,ale o to méně nebezpeční. Hru většinou diriguje jejich kapitán Ondra. Občas nesmyslně.

Platit by na ně měla zcela jistě kombinační hra.

S Olinem se domníváme, že bychom měli hrát v takovémto rozestavení pozic..
Brankař: Martin H.
Obrana: Olin, Luboš, Boris
Útok: Martin, Michal, Pája

...přičemž trojice bude stále rotovat...

Myslím, že největším naším problémem bude fyzička. Mnozí z nás fotbal už dlouho nehráli, počínaje mnou a Lubošem konče. Proto bysme se měli točit v útoku a v obraně hodně rychle a často, ne jako třebo Slovan, kde hráč odehraje vklidu 15minut v kuse a pak na střídačce zdechá. No ale to se domluvíme až na místě...

Takže zítra ve 13:45 na hřišti !
Těším se !

Nač se můžeme těšit v budoucnu...

Je stále těžší a těžší doplňovat webovky C.D.B.08 o nové informace, když se právě nic neděje. A byla by jistě škoda, kdyby stránky nějak zbytečně chátraly.. Proto sem se rozhodl, že se je pokusím zpestřit i tak trochu zábavnou formou, a to tak, že zde budu uveřejňovat i drobné pikantnosti ze soukromí hráčů.. Aby ste se i vy ostatní dozvěděli o svých nových fotbalových kamarádech něco více, než co lze vyčíst z chvil strávených na zeleném pažitu...
Zprávy budou pravdivé a seriózní, nebojte..
Dále se můžete v nejbližší době těšit na zveřejnění nového historicky prvního loga klubu, a možná i na přehlídku našich nových " roztleskávaček " !

Takzvané "běžné" zprávy a novinky budou samozřejmě i nadále uveřejňované postupně v závislosti na aktualitách v klubu...

čtvrtek 20. března 2008

První zkouška !!! Důležité !!!

Tuto neděli 30.3. ve 14:00 sehrajeme přátelské utkání s celkem Antabus (3.třída).

Čutec se bude konat na hřišti v Novém Lískovci - Okruh, na umělé trávě !

Proto všechny prosím o potvrzení účasti na DISKUZI !!!
(napište tam i kdyby ste nemohli, ať se to ví)

Sraz bude už ve 13:45 na hřišti, aby nedošlo ke zbytečné ztrátě drahoceného času. Hřiště je zamluvené na 1 hodinu ( slovy 60 minut ), takže bych byl rád , kdyby se přesně ve dvě začalo hrát. Prosím o dochvilnost !

Doufám, že se trochu poznáme, sehrajeme a zjistíme kdo jak hraje a jestli sme jako tým schopni táhnout za jeden provaz. Po utkání si půjdeme sednout do restauračního zařízení, kde načerpáme nové síly a probereme potřebné věci ohledně našeho nově vzniklého světového klubu.

Na jednu hodinu stojí hřiště 500Kč, to znamená, že pokud od nás bude např. 7 lidí a od nich taky, tak to na jednoho to vychází zhruba na 35 korun. Tak se připravte i na tuto nemilou věc.

Děkuju za pozornost !

Pája: 774 171 784 , Olin: 723 504 642
p.s.: velké díky patří mému spoluprezidentovi Olinovi, kterej celou akci dohókal.

Prdel a Chlouba ( jako Vojna a Mír )

Tak teď Vám tady předvedu sebevědomí některých našich borců... Je to drsný !

Jestli se opravdu vyplní to, co bylo proneseno, máme se na co těšit...
Prdel jak sviňa !

Vajádření Michala K. na neúčast na turnaji ReDeCup 2008 :

Pája: na ten turnaj nejdeme...
Michal: hmm, to je škoda...
Pája: jo, je to škoda...
Michal: svět nepozná hvězdu jménem Michal Raul Kolaček...
Pája: ale pozná, už tam sou další turnaje, na nějakej určitě půjdem...
Michal: jako me je to jedno
Pája: Olin možná domluví přátelák s jedním třetitřídovým mančaftem, tak se aspoň sehrajem...
Michal: jako ja se dycky divím, ja jdu jeden na jednoho a kořeň se otači, kde je balon
a ja su už v brance a oslavuju gol ne, jenom dycky ze střídačky slyšim, ty vole ten koliz,
ten je rychlej jak tornado
Pája: tak doufám, že to budeš předvádět i v našem týmu, už se těšim...
Michal: jako udělej tam odkaz na neco jako HRÁČ UTKÁNÍ a nějak tam předefinuj mě
páč co zápas to hattrick jak v gólech tak v přihrávkách
Pája: jasný, chápu...

Názor Tomáše T. na svoje fotbalové schopnosti, se kterými se svěřil Michalovi ...

Tomáš: mám v noze granát a hůlku pro virtuoze zároveň.. (pěkně řečeno - pozn.Páji)
Tomáš: něco mezi fabregasem a kaká
Michal: budeš teda hrát s náma sálovku?
Tomáš: mě to je jedno, klidně budu hrát, ale mám strach abych tam někoho nezranil, ja mám
v nohách dinamit !



Tak co na to říkáte? Silný řeči, nebo holá realita? Uvidíme... Každopádě z téměř shodných odpovědí je nutno vyvodit fakt, že pokud se vyplní tato slova, můžeme se těšit na koncertv podobě kažozápasových gólových hodů v podání těchto vyjímečných dvojčat !

Přihlášení do 3.třídy brněnského futsalu

Vlastní přihlášení by mělo proběhnout do léta. Zřejmně do začátku léta, přičemž starovné ve třetí třídě je 8000 kč. To znamená, že v nynějším našem počtu 8 lidí by to na každého dělalo 1000Kč. S Martinem M. a Lukášem se bude situace řešit individuálně, jelikož u nás bodou "jen" hostovat a nejsem si teď jistý, jak je to s placením. Musím se zeptat spolumajitele klubu Olina, ten ví všechno.
Osm lidí je myslím celkem přijatelný počet na hraní malého fotbalu, je však možno ještě jednoho, maximálně dva hráče přivést do týmu. Takže pokud o někom spolehlivém a solidně hrajícím borcovi víte, sem s ním.
Dále je potřeba něco, v čem budeme nastupovat, nejlépe dresy. Myslím, že sehnat dres není zas takovej problém, ve Fotbal Shopu na Solniční ulici v Brně jich vždycky měli mraky za solidní cenu, takže sehnat dres bych viděl jako problém až na posledním místě. Každopádně se musí finančně počítat se vším. Další položkou snad poslední, na kterou bysme se měli složit je míč vel.4.
Teď k samotnému zápisu klubu...
Olin mě sdělil, že už minulý rok se v kuloárech proslýchalo, že ve třetí třídě volná místa pro týmy ubývají a snad i zmizely. Proto je nutno tým zaregistrovat co nejdříve. Jsou tři možnosti jak se do třetí třídy dostat.. Ta první je, že by se soutěž rozšiřovala. Nyní má každá skupina (je jich 6) jedenáct týmů... tak posuďte sami, nakolik je tato možnost reálná. Buď nikoho nepřiberou a zůstane počet stejný - máme smůlu, nebo se soutěž rozšíří na 12 týmů, což by bylo super.
Druhá možnost je ta, že by se některý doposavad hrající celek odhlásil a my zaujali jeho místo. A to je ten hlavní důvod, proč spěchat se zaregistrováním. Čím dříve bysme byli na seznamu, tím větščí je pravděpodobnost, že by se to mohlo povést. A třetí možnost je, že to byl žvást a že nás vemou bez jakýchkoliv problémů. To by bylo samozřejmě úplně nejlepší.

Až budu vědět od každého závazně, že chce hrát, tudíž i ochoten zaplatit nutné výdaje, můžu klub zaregistrovat. A jak říkám, čím dříve, tím lépe.
Byl bych velmi rád, kdyby se nám povedlo pokusit se o registraci maximálně do poloviny dubna.

Turnaj RED DEVILS CUP 2008



Omlouvám se všem za vzniklé nepříjemnosti způsobené mým burcováním do turnaje RED DEVILS CUP 2008, který se bude konat ve dne 29-30.3.2008.Vše bylo způsobeno tím, že termín přihlášek do turnaje se kvapem blížil - 24.3.. Pokusil sem se tedy se sehnat dostatečný počet hráčů. kteří by mohli nastoupit, ale bohužel se to nepodařilo. To zanmená, že na turnaj se NEPŘIHLAŠUJEME !
Buďme upřímní a nalijme si čistého vína, k neúčasti v turnaji přispěli tito hráči :Pavel "Já" Jeřábek - sobotní služba, nedělní účast na turnaji. Michal Koláček - psychozmatky, kdy si popletl tento víkend 22.-23. s víkendem 29.-30. 3. , později však účast přislíbil. Dále Lukáš Čejka - účast na svatbě na slovensku celý víkend. Tomáš Tůma - neozval se Michalovi Kol. . Luboš Bohm - bude vědět až v úterý, zda bude o víkendu pracovat, nebo ne. A v neposlední řadě i spoluprezident Olin Belžík, který svoji případnou neúčast svalil na páteční kalbu tzn. sobotní kocovinu. To ovšem oznámil až po dovědění se o neúčasti ostatních hráčů. Po zralé prezidentské úvaze jsme se s Olinem usnesli na tom, že nemá cenu jít hrát s polovičkou týmu a lámat situaci přes koleno.
Na druhou stranu svoji účast bez jakýchkoliv komplikací potvrdili tři Martinové. Martin Dočkal, Martin Mrázek a Martin Haluza. Posledním téměř 100procentním byl i Olin.
Dnes jsem se díval na stránky malého fotbalu a jsou zde na výběr další turnaje v průběhu června a července. http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=73
Proto doufám, že budeme v domluvě více úspěšní a na turnaj se přihlásíme. Je na to relativně dost času ...

Moje nové prezidentské tetování... JOYFUL CLOWN !


Vznik klubu

Vznik klubu se datuje ke dni 16.března 2008.To se dva dlouholetí kamarádi Olin a Pavel rozhodli, že spolu založí klub, který vstoupí do dějin malé kopané. Nápad založit nový klub bude vždy přisuzován Olinovy, který se pod obrovským a neutuchajícím psychickým nátlakem, který mu nastoloval Slovan Brno, rozhodl, že se prostě musí něco zásadního stát. Svoji situaci vyřešil tak, že přibližně od nového roku 2008 šel hostovat do třetitřídového celku Antabus. Tým plný fotbalových pohanů byl ovšem pro Olina velkým pádem dolů a po několika "trapných" zápasech uznal, že vlastně přešel pouze z bláta do louže. Proto oslovil mě, přibližně na začátku března, že bysme spolu mohli založit nový celek. V tu chvíli to jistě bral Olin jako bezmocný výkřik do tmy, ale já jsem to tak nebral. Vzal sem si tento nelehký úkol za svůj. Už dlouho jsem přemýšlel o návratu na fotalová hřišťata. Proto jsem začal obvolávat svoje dobré kamarády, kteří hrají, nebo hrály fotbal, buď malý, nebo velký. Po několika telefonických hovorech bylo jasné, že se tu něco velkého začíná rísovat.Každému, komu jsem zavolal, počínaje Michalem Koláčkem,přes Martina Mrázka, Lukáše Čejku, Martina Haluzy, a Lubošem Bohmem konče, se k mému návrhu vyslovili kladně. Jsou to pašáci. Nerad bych samozřejmně zapomněl na Tomáše Tůmu, který byl doveden Michalem,a v neposlední řadě Martin Dočkal alias Boris, kamarád Olina ze školní lavice.Slovo dalo slovo a nový celek byl na světě - CARPE DIEM BRNO 08

Název klubu

Carpe Diem je latinské rčení, které poprvé použil římský básník Horatius v první knize sbírky Ódy (Carmina),část XI. Do češtiny ho lze přeložit jasko " užij dne, nebo využij dne ".Český egyptolog Zdeněk Žába se domníval, že rčení může mít původ staroegyptský: podle něho vycházíliterárního žánru dnes označovaného jako Píseň harfeniků, hojně rozšířeného právě v řecko-římské době.Jedna ze sémantických (nauka o významu slov, znaků) interpertací tohoto rčení ho vysvětluje jakovarování s existenciálním podtextem, které nabádá k maximálnímu využití aktuálních příležitostí, protožečas ubíhá jedním směrem a je zakončem naší smrtí. V tomto je Carpe Diem částečně podobnéjinému latinskému rčení - Memento mori ("pamatuj na smrt"), hlavním posláním tohoto citátu všakje upomínat ke kajícnosti a pokoře, což není výrazné poslání Carpe Diem.
Brno 08 - vysvětlení je asi zbytečné, jsme všichni brňáci a klub byl založen v roce 2008.
Musím neskromně poznamenat, že název klubu je moje práce.