neděle 30. března 2008

První test neprověřil naše schopnosti.

První přípravné utkání mezi Antabusem a Carpe Diem přineslo plno milých překvapení, ale i těch nemilých, které bohužel ovládly úvod zápasu...

Začneme tedy popořadě, těmi nemilými. Vše se spustilo již hodinu před zápasem, kdy měl spoluprezident Olda telefonní hovor s Borisem. Ten svoji účast odřekl a důvod uvedl nemoc. No dobrá, řekli sme si, o jednoho míň, to zase tak obrovská ztráta nebude, ovšem to jsme ještě nevěděli, co nás čeká dále. Ve třičtvrtě na dvě sme měli sraz u hřiště. Oba tými - Antabus i Carpe Diem, se pomalu scházeli a na obou stranách byla vidět značná nervozita. Musím se přiznat, že i se mnou nervozita trochu cloumala, ale ne proto, že nastupujeme na svůj první špíl, ale proto, že 5 minut před začátkem stáli na straně Antabusu pouze 4 hráči. U nás to sice bylo lepší, stále nám chyběl hrotový hráč Martin Mrázek. Psychicky sem to déle nevydržel a na popud svého kolegy jsem mu zavolal. Bylo mi do telefonu sděleno, že je zraněnej a že nepřijde. Co na to říct ... snad jen, že by bylo vhodné se pro příště omluvit předem. Možná, že pro někoho tento zápas nic neznamenal, ale pro mě a hrstku nadšenců opravdu mnoho. A také sem se k tomu tak stavěl, těšil sem se na něj celý týden a při představě, že by se zápas taky nemusel konat, bych bral do ruky pistoli na prasata. Do týmu Antabusu nakonec přibyl ještě jeden hráč - pátý, ale stejně bych to bral jako nezodpovědnost od vedení klubu, jelikož původní nahlášený počet byl 7 hráčů. To znamenalo, že tým Antabus musel být schopen hrát celý zápas v pěti , 4+1. My jsem na tom však nebyli o moc lépe, díky neúčasti dvou hráčů, co účast přislíbili, nám zbylo torzo 4+1 a jeden na střídání místo původních tří.
Mírně zkaženou atmosféru nenapravil ani nedýchatelný teplý vzduch uvnitř "haly", který mnohé vyčerpal ještě dříve než se začalo hrát... Opravdu nesnesitelné.

Utkání bylo zahájeno ve 14:05.
Nastoupili jsme v sestavě : Martin H. - Luboš, Lukáš - Michal, Pája. Olin začal na lavičce, ne proto, že by byl nějak horší, ale proto, že nebyl tak rychlej jako ostatní nažhavený "dráty". Navíc se ještě před zápasem dohodlo, že Olin bude střídavě hrát za nás a za Antabus. Byl to dobrý nápad, aby si také soupeř mohl odfrknout, ale zcela nám to nabouralo to, s čím jsme na hřiště šli. Že se sehrajeme a herně poznáme,to se v současné situaci rozhodně nemohlo stát. S vypětím všech sil se začalo konečně hrát...

Ze začátku oba tými lítali jako na leteckém dnu v Tuřanech. To samozřejmě nemohlo dlouho vydržet. Díky nesnesitelnému vzduchu,malému počtu hráčů a úděsné fyzické kondici některých jedinců bylo za 10 minut po zápase. Samozřejmě sem to trochu nadnesl, ale je pravdou, že po čtvrt hodince tempo výrazně zvolnilo.

Po pár prvních minutách jsem po levé straně umně vyslal Olina do šance a ten tvrdou střelou levou nohou vsítil náš historicky první gól. Antabus záhy sice vyrovnal, ale dále jsme byli na hřišti pánem převážně my. Antabus se před naší branku dostával jen sporadicky, a pokud se tak stalo, v bráně stál dnes opravdu výborný Martin H. I přes neustále přebíhání Olina z týmu do týmu se oba mančafty očekávaně unavily. Byli jsem lepším mužstvem, lépe jsme kombinovali, nahrávali si a byli jsme rozhodně jedovatější, kámen úrazu pro nás byla koncovka a již zmiňované fyzička.. Největší potíže s udýcháním těžkého vzduchu měli podle očekávání hráči Pája, Luboš a Michal.

Po další čtvrthodince na řadu přišla i další neplánovaná, ale nutná improvizace. Nastoupil náš divák, hráč Hellasu Brno a Slovanu Brno Vláďa, aby byl na každé straně alespoň jeden hráč na střídání. To znamenalo naprostý rozvrat toho, co jsme si slibovali a plánovali s prezidentem Olinem před zápasem. S nástupem čerstvých sil se naše dlouhodobá převaha ještě zdvojnásobila a rozhodla o našem drtivém vítězství.

V 15:05 jsme utkání ukončili, ovšem to, proč jsme šli fotbal hrát nám zůstalo ze 70 procent zastřeno tajemstvím. Z toho mála se vám pokusím každého hráče přiblížit svým vlastním pohledem na věc a zhodnotit to málo, co jsem mohl zpozorovat...

Martin H. - dnes podal neuvěřitelný výkon. Ukázal se nám v tom nejlepším světle, opravdová brankářská opora týmu. Nechci přechválit, ale pokud by takto chytal stále, má v týmu neotřesitelnou pozici brankářské jedničky. Chvíli si zahrál i v poli a jak vidno, i tam by se rozhodně neztratil, má přehled a fotbalové myšlení v krvi. Zahrál velmi dobře.

Olin - Těžko zhodnotit výkon Olina, když hrál chvíli za nás a chvíli proti nám. Pokud bych měl hodnotit hru za nás, podal Olda velmi dobrý stabilní výkon. Výborný do kombinace a obsazování hráčů. Dal naši první branku, a proto se asi brzy můžeme těšit na bohaté zápisné...

Lukáš - Dnes také podal celkem dobrý stabilní výkon, podpořený řadou branek. Nechci někoho soudit, ale od Lukáše se to víceméně čeká. Někdy se mě zdálo, že se vytáhl do útoku a poté se mu nechtělo vracet. Navíc se pokoušel hru dirigovat slovně, což mu za prvé nenáleželo :-) a za druhé mu to nebylo nic moc platné, pouze prohloubil neutěšenou situaci způsobenou hnusným vzduchem. Jinak také výborný do kombinace, a dnes se mu dařilo i zakončování. Dnes byl opravdu platným hráčem.

Luboš - Nejmilejší překvapení odpoledne. Podal vynikající výkon. Svoji slabou kondici naprosto smazal svým nadprůměrným výkonem v oblasti obsazování hráčů a přesných přihrávek. Jako obránce se velmi osvědčil a týmu může do budoucna přinést mnoho dobrého. V hledišti měl silnou podporu fanoušků..

Michal - Kontroverzní hráč. Ptáme li se, jestli Michal potvrdil svá slova pronesená nedávno v tisku, musím vám říct, že tak napůl. To, že by si prokličkoval celé hřiště a my ho zahlédli až v bráně se nekonalo. To že dá hattrick, se naopak konalo. Takže hodnocení bych nechal zřejmě otevřené. Co se týče Michalova sólování, o tom si dnes každý udělal obrázek sám. Myslím, že se dnes horší okamžiky střídaly se světlýmy pravidelně jako si střídám trenky. Každopádně dnešní první zápas ukázal, že Michal na to má a pokud přestane tolik sólovat a více nahrávat, bude pilířem útočných řad !

Pája - Dnes jsem od sebe očekával více. Můj výkon už od počátku brzdila moje fyzická kondice. To je můj největší problém. Myslím, že jsem hráč do kombinace, který ovšem dnes nepředvedl své maximum. Pokusím se příště ještě více motivovat, až mě možná praskne hlava.


Tak to by bylo malé zhodnocení výkonů...


Jinak co bych dodal závěrem... snad jen to, že na náš zápas přišlo 6 prvních věrných fanoušků, z nichž nejhlučnější byli děvčata Monča a Romča, které povzbuzovali především svého největšího koně Luboše. Vzhledem k neuspořádanosti a nepřehlednosti zápasu se přestalo počítat skóre, takže konečný výsledek zůstane navždy všem utajen. Každopádně jsme ale vyhráli, to je jisté.
Dále bych chtěl zdůraznit nejdůležitější věc a to tu, že tento zápas bohužel neukázal to, proč se konal. Nepoznali sme pořádně sílu týmu, ani pravé dovednosti hráčů...
Jediné, co lze s určitostí říci je to, že náš tým má nepopiratelný potenciál a je na nás, jestli ho dokážeme správně zužitkovat..
Doufám, že příští zápas ukáže více a také doufám v to, že příští zápas bude co nejdříve a v hojnějším počtu, než nyní !

Žádné komentáře: