sobota 29. srpna 2009

Nové profily hráčů.. zkouška

Dnes jsem dal do provozu první zkušební kus nového profilu hráče.. Vyvoleným se stal Olin. Po kliknutí na jeho fotografii na pravé liště se Vám zobrazí info o něm..
.
Prosím Vás, ještě než začnu vytvářet ostatní, aby mě na diskusi napsali průsery s tím spojené, abychom vychytali veškeré mouchy, ještě než se stím vším začnu piplat.. Abych to pak nemusel měnit u všech.
.
Děkuji..

pátek 28. srpna 2009

Carpe Diem v lískoveckém měsíčníku


Dnes mě volal předseda BAF p.Polák, že redaktor novolískoveckého měsíčníku SKÁČEK dělá článek pro své příští číslo o futsalovým klubech, které mají svoji základnu v Novém Lískovci.
.
Celý rozhovor spočíval v tom, jestli se cítíme býti novolískoveckým klubem a zda si přejem být v měsíčníku zvěřejněni. Moje odpověď zněla v obou případech kladně a tak se můžeme těšit snad v příštím, nebo možná až v přespříštím čísle Lískáčku na zmínku o našem klubu Carpe Diem Brno..
.
..a když už je to jednou v novinách, tak je to pravda!!

Krach plánovaného přáteláku

Na úterním tréninku padl návrh, že bychom si zahráli tuto sobotu přátelský zápas s třetitřídovým zpřáteleným celkem Antabus, který předběžně domluvil Olda. Bohužel z realizace dnes sešlo, počet hráčů z obou táborů by dohromady neutvořilo ani dva týmy..
Dnes Oldovi Polda z Antabusu oznámil, že nakonec by došli v ořezané sestavě 5ti lidí. My bychom na tom byli ještě hůře, my bychom byli jen čtyři. Jmenovitě - Olin, Kuba, Michal a já. Ostatní CarpeDiemáci buď pracují, rekreují se, nebo dělají něco jiného..
Nikomu to samozřejmě za zlé nemám, ale je velká škoda, že tento zápas nesehrajeme, byla by to další prověrka před sezonou... jiná, než se Slovanem.
O úterním (1.9.) tréninku ještě není rozhodnuto, měl bych vědět jestli bude nebo ne během tohoto víkendu. Jakmile se tak stane, napíšu trénink do OMLUVENEK, jako vždycky..

čtvrtek 27. srpna 2009

Prognózy do sezony 09/10

Do startu nové sezony zbývá 10 dní a je na mně, abych zde nastínil šance klubu a předsezónní prognózy..
.
Po loňském triumfu v 3.A brněnské třídě nás letos čeká o poznání těžší voříšek. 2.D třída je letos dle zjištění doslova nabytá novými ambiciózními celky, které stejně jako my vloni postoupili. V této skupině se bude jednat o konfrontaci 4 vítězů 3.tříd a jednoho postupujícího z 2.místa. Nutno dodat, že většina postupujících na tom bylo z hlediska výher a skóre v sezoně lépe. Tento fakt však může být dosti zkreslující, protože se Olda z důvěryhodných zdrojů dozvěděl, že 3.a třída byla daleko nejtěžší ze všech třetích tříd. O to více nás může těšit postup.
Dále se ve skupině potkáme s dvěma celky sestupujícími z 1.třídy. Troufám si říci, že především Jezdci budou těžkou hádankou. Ze čtveřice sestupujících z 1.A třídy byl tento celek jasně nejlepší a o nesestoupení bojoval až do posledního kola. Bohužel marně.
Ostatními soupeři ve skupině nám budou veskrz celky z loňské 2.D třídy, tyto týmy se navzájem už znají, my je však neznáme a proto nelze nic a nikoho podcenit. Bude se jednat o týmy především z horní poloviny tabulky, proto ani tento bod příliš nehraje v náš prospěch.
.
Co naplat, bude to hodně těžká sezona je jen na nás, jak se k ní postavíme. Základním stavebním kamenem, na kterém se dá stavět další úspěch bude pravidelná docházka. S již utišeným vztekem vzpomínám na loňskou sezonu, kde se nestávalo výjimkou, že borci z Carpe museli dva zápasy po sobě odehrát bez střídání.. Letos máme dle mého názoru dosti široký kádr na to, aby se toto už nikdy neopakovalo. Hlad po úspěchu, dobrá nálada a taky trochu toho štěstí, to jsou další důležité faktory, na které budeme v nadcházející sezoně sázet.
.
Co se týče sestavy, doznala od minulého ročníku výrazných změn. Odešel Culiš, který do obrany vždy vnesl potřebný klid a rozvahu a také David, který svojí houževnatou hrou dokázal mnohdy rozhodnout zápas. Ke klubu se prozatím nepřipojí ani Honzin, který je zraněn.
V jarní části sezony u nás ze Slovanu hostoval Martin s Ríšou, které jsme získali ze Slovanu po sezoně na přestup. Považuji to za velký úspěch, kdyby se v této záležitosti vyskytl problém, nevím nevím, jak by to s klubem dopadlo dále.. Společně s nimi jsem z listin Slovanu zmizel i já, a Olda načne druhou sezonu za Carpe dále jako hostující ze Slovanu. Neúspěšně dopadlo jednání o Lukáše. Kdyby i tohle vyšlo, asi bychom byli v příští sezoně za vodou..
Stabilními členy týmu zůstává Martin H., Michal, Lob a Boris. Nové akvizice klubu jsou Jakub a Vláďa. Zatím jsme je měli možnost vidět na jednom tréninku a dojem z nich je velmi dobrý. Věřím, že se stanou velkými posilami do nové těžké sezony..
.
I minulou sezonu jsem dělal odhad, jak by to tak asi s námi mohlo vypadat po podzimní části.. Ani letos tento tip nebude výjimkou a nyní si ho můžete prohlédnout.. V tipu budu mírně skeptický, o to větší radost budu mít, když se zmýlím.. Pokud máte opačný názor, než-li já, vyslovte jej na diskuzi..
.
11.místo
16.bodů
4 výhry, 4 remízy, 7 proher
Skóre: 44 : 41

.
Střelci týmu:
Martin M. 9
Michal 7
Pája 6
Olin, Jakub 5
Ríša, Vláďa 4
Boris, Lob 2

středa 26. srpna 2009

Slovenská sekyra - Jakub Cibira

Včera na Okruhu proběhl další ze série tréninkových matchů, ve kterém se utkáváme se Slovanem Brno. I toto úterý nebylo vyjímkou a proto jsem se všichni mohly těšit na vystoupení naší další nové tváře klubu, na ostře nabroušenou sekyru - Jakuba Cibiru. A že to bylo vystoupení skvostné..
.
Za večer jsme mohly spozorovat lecos.. Třeba rovnou dvě rozdílné tváře Jakuba. Z jedné strany skromný a nemluvný mladík, z druhé futsalový hurikán, který létal jako generál Peřina. Musíme se však zaměřit především na futsalové schopnosti.. Velice mile mě překvapila vlastnost, která mnohým z nás velmi chybí. A to rychlé rozehrání míče. Kuba dostal míč a po dvou třech dotykách ho opět rozdal.. To se jen tak nevidí. Dále bych si troufal říct, že to bude nejrychlejší článek mužstva, což jsme i před jeho příchodem očekávali.. Hrál především v obraně, kde zastal mnoho práce a zabránil i dosti gólům. Mám za to, že premiéra v klubu byla více než zdařilá a jeho příchod do klubu je už teď kardinálním přínosem.
.
Takže Kubo, vítej v klubu.

středa 19. srpna 2009

Premiéra v dresu Carpe Diem – Vladimir „Kalužny“ Lužina z Lužnik

Včera se konal, tak jako téměř každé úterý, trénink se Slovanem Brno. Tentokrát však měl tento tradiční souboj zcela odlišný nádech, celý voněl novotou jako čerstvě natřený plot.. V barvách Carpe Diem se představila vůbec poprvé naše nová posila – Vláďa Lužina.
.
A že to byl start jak se patří, naznačilo hned prvních pár minut na hřišti. Kouzla jako v pohádce, nahrávky jako od předních českých hudebních producentů, rychlost ala Bolt. Prostě jednou větou… náš Vladimír Lužina, lítal jako pružina!
.
Skvělá premiéra!

úterý 18. srpna 2009

Pomozte vylepšit stránky

Pánové, v rámci zlepšování a zvyšování kvality našich webových stránek jsem si dovolil sestavit pár otázek, které bych chtěl od vás zodpovědět..
Sekce - popis hráčů - po dokončení této anketky dozná výrazných změn a to nejen grafických. Doufejmě, že k lepšímu..
Jde o 20 bodů + motto, ke kterým bych chtěl, abyste se vyjádřili jednou, maximálně dvěma vetami. Zdali vtipnými, nebo méně vtipnými nechám na vás. Nebude vadit ani vyjádření jednoslovné, ovšem nezaručuji Vám, že nebudete vypadat jako suchaři.. Dokonce se nebudu zlobit, když nějakou otázku vynecháte..na kterou se vám nechce odpovídat..
Otázky jsou jak z fotbalového světa, tak z osobního života.. Mám za to, že i nezávislý futsalový fanda má nárok znát touhy a obyčeje svých idolů z Carpe Diem. Tak se tomu nebraňte...ušetříme moře času notorickým googlistům, kteří se o nás chtějí něco dozvědět..

Udělejte si 10 minutek, prosím..

  • Kdy jsi začínal s fotbalem:
  • Oblíbený fotbalista, idol:
  • Oblíbený fotbalový tým:
  • Popiš sám sebe po fotbalové stránce, dvouslovným názvem: (např. notorické nemehlo, levonohý břídil...)
  • Tvoje nejlepší fotbalová vlastnost:
  • Tvoje nejhorší fotbalová vlastnost:

  • Jaké máš koníčky?
  • Proč si myslíš, že by jsi měl být v kolektivu oblíbený?
  • Proč si myslíš, že by jsi mohl být v kolektivu neoblíbený?
  • Oblíbený film, nebo pořad v TV:
  • Oblíbený herec, nebo herečka:
  • Oblíbená herecká postava, proč:
  • Oblíbené pití alko:
  • Oblíbené pití nealko:
  • Oblíbené jídlo:
  • Oblíbená hudba, aneb co posloucháš:
  • Úchylka:
  • Velikost:

  • Životní Motto :

Svoje odpovědi prosím posílejte na náš nově zřízený klubový e-mail: carpediem.pj@centrum.cz Doufám, že se brzy dočkám všech odpovědí a budu je moct zde na stránkách připíchnout ve zbrusu novém kabátě.. Hlavně nezapoměňte, že všechno je sranda jen... :-)

Díky!

pondělí 17. srpna 2009

Carpe Diem mohutně zbrojí před nadcházející sezonou..

Dnes je ten slavný den, kdy jsem se rozhodl zveřejnit tu velmi milou a vzrušující zprávu. Carpe Diem získalo pro nadcházející sezonu dva nové hráče do svých řad! Dlouho to vypadalo, že se letos potážeme s mizérií způsobenou nedostatkem hráčů, nyní je obrázek o mnoho barevnější.. Novými posilami jsou Vladimír Lužina a Jakub Cibira.

Po minulé sezoně řady Carpe Diem výrazně prořídly. Odchod Culiše s Davidem a dlouhodobé zranění Honzy, zanechalo v sestavě týmu velkou díru. Ještě před měsícem to vypadalo tak bídně, že v plném počtu (kterého jsme se minulou sezonu dočkali všehovšudy jednou), čítal náš tým celkem 8 hráčů – nejnižší povolený počet. Vezmeme li v úvahu docházku z minulého ročníku, tak mám za to, že bychom se měli občas i problém sejít tak, abychom důstojně odehráli zápasy. Prostě 2.třída už bude asi o něčem jiném než loňská třetí, proto je více než nutný širší kádr..

Bylo tedy nutné rozhodit sítě a do týmu přijmout perspektivní kvalitní hráče, kteří by prázdné místo nadobro zacelili.. Dnešním dnem si troufám říct, že se nám to povedlo.

Boris, náš obránce se čtyřmi plícemi, dokázal nemožné a sehnal hráče s futsalovými zkušenosti nasbíranými dlouholetým působením ve zlínských soutěžích.. Jeho jméno je Vláďa Lužina a je mu 30 let. Vláďa se poprvé v barvách Carpe Diem představí už zítra na tradičním tréninku na Okruhu. Takže se máme nač těšit..

Druhá neméně významná posila, ve kterou já osobně vkládám velkou naději, je dvacetileté tornádo z Tater – Jakub Cibira. I tato mladá krev v klubu má dlouholeté fotbalové a futsalové zkušenosti. V současnosti je ve své rodné slovenské vlasti, přesně v Liptovském Mikuláši, a proto jeho první start za klub se odhaduje až na konec srpna, nebo začátek září. Vše se bude odvíjet od tréninků se Slovanem. Pokud 1.září trénink bude, bude to i Kubova premiéra v klubu. V poslední řadě je nutno dodat, že tuto významnou posilu jsme získali prostřednictvím inzerátu uveřejněným na stránkách brněnské asociace futsalu. A nebyl to zdaleka jediný zájem touto formu o hraní v našem klubu..

Co říci závěrem, doufám, že posily, které jsme během zimní pauzy nabrali budou dlouhodobými platnými hráči týmu a nejen v nadcházející sezoně pomohou Carpe Diem k co nejlepším výsledkům..

Vítejte v klubu!
Král Pája za všechny :-)

pátek 14. srpna 2009

Změna !!! Trénink teď 18.8. nakonec je !

Dnes mě volal Jara ze Slovanu, že původně plánovaný soupeř pro úterní trénink - Glorie - se nesejde, budou pouze dva. Proto jsem přislíbil účast co nejvyššího počtu lidí.. Takže trénink nakonec toto úterý bude!

čtvrtek 13. srpna 2009

Poslední tréninky před sezonou..

Pro mnohé z nás se už stalo téměř zvykem, že úterní pozdní odpoledne bylo zasvědceno kvalitnímu tréninkovému futsalu na Okruhu. Do začátku sezony zbývá něco málo přes tři týdny a já se tedy pokusil zjistit, jak to bude s tréninkem do té doby..
  • Příští úterý 18.8. trénink není - Slovan trénuje s Glorií.
  • Trénink 25.8 na sto procent bude. Je pravděpodobné, že se bude jednat možná o naše poslední setkání před sezonou a proto Vás prosím o maximální účast..
  • Poslední úterý před sezonou je 1.9. Na tomto termínu ještě domluveni nejsme. Osobně doufám, že se tréninku zúčastníme. Budu Vás informovat..

pondělí 10. srpna 2009

Je znám los zápasů

Dnešním dnem je na stránkách BAF odtajněn los letošní 2.d futsalové soutěže. Ze startu soutěže se střetneme na hřišti Mutěnická s velmi těžkými soupeři. Jako úvodní zápas sezony nám los přiřkl ještě loni celek 1.třídy s názvem Jezdci. Druhé utkání sehrajeme s Kormidlem B.
.
1. a 2. kolo
6.září - hřiště Mutěnická
9:50....Carpe Diem vs. Jezdci
zápas volno
11:30...Carpe Diem vs. Kormidlo B
.
3. a 4. kolo
13. září - hřiště Mutěnická
9:00....Carpe Diem vs. Juve
zápas volno
9:50....Carpe Diem vs. Comix
.
5. a 6. kolo
20.září - hřiště Mutěnická
14:00....Flamengo vs. Carpe Diem
14:50....Fauna B vs. Carpe Diem
.
7. a 8. kolo
4. října - hřiště Novolíšeňská
12:20....Excalibur vs. Carpe Diem
13:10....Červený Drak vs. Carpe Diem
.
9. a 10. kolo
11. října - hřiště Mutěnická
10:40....Poclain B vs. Carpe Diem
11:30....Capalík vs. Carpe Diem
.
11. a 12. kolo
25. října - hřiště Novolíšeňská
9:00....Podolí vs. Carpe Diem
9:50....Besídka vs. Carpe Diem
.
13. a 14. kolo
1.listopadu - hřiště Mutěnická
9:50....Carpe Diem vs. Botafogo
zápas volno
11:30....Carpe Diem vs. SK Líšeň C
.
15. kolo
8. listopadu - hřiště Novolíšeňská
11:30....Deportivo vs. Carpe Diem
.
Co k tomu říct. Naše požadavky byly splněny napůl. Celkem zde postrádám naše požadované odpolední termíny zápasů. Hodně jich hrajeme brzy ráno, což bude činit velký problém spáčům a sobotním kaličům. Dále hrajeme 5 víkendů na hřišti Mutěnická, zbylé 3 na Novolíšeňské. Veškeré zápasy se hrají v neděli!!
.
Já osobně jsem s losem spokojen. Howg!

středa 5. srpna 2009

Vzduch omaštěný větrem

Tak přesně tímhle slovním spojením se dá nazvat prozatimní "výtěžek" z naší akce - hledá se posila.
.
Boj se postupně konal na třech frontách, jak se předpokládalo. Ovšem už to to tak vypadá, že ani na jedné se nám nepodařilo dosáhnout kýženého úspěchu a dovést bitvu do konce.
.
Na severní frontě bojoval Olda. V dlohotrvající haštěřici si nakonec málem odnesl monokl pod okem. I přesto, že svůj boj o hráče sváděl až do časných ranní hodin, s hráči Antabusu se na posílení našeho mančaftu nedomluvil. Dokonce odmítli dát Olinovi číslo na ostatní kloudné hráče klubu s tím úmyslem, aby to Olda ani nezkoušel. První bitva prohraná.

Svůj boj o posilu zahájil také Ríša. Při našem včerejším rozhovoru jsem se dozvěděl, že borci, které měl Ríša oslovit se už z dovolené vrátili, ale nabídku hrát za klub Carpe Diem odmítli. Hrají velký fotbal na vyšší úrovni, toť vysvětlení. Druhý vlastňák a prohráváme 0:2.

Poslední nadějí bylo vyvěšení inzerátu na stránkách BAF s tím, že se snad někdo ucházející ozve. Visí tam už od podnělí a původně plánované navýšení kapacity e-mailu se konat nemusí. Během úterka jsem čekal první tsunami vlnu zájemců, které jsme měl v plánu prohrabávat hráběmi, kolik jich mělo být, opak však je pravdou. Ve schránce jsem našel pouze zájemce, jaké svět neviděl. Ale ani já jsem je neviděl.. Nezbývá, než očekávat nastartování motoru výběrových řízení v druhé vlně, kterou očekávám o víkendu. To se totiž lidé vrací z dovolené.. :-)
.
Stále tedy apeluji i na ostatní, aby rozhodili své sítě a poptali se na nějakého hráče..
.......................................................................................................................
Včera proběhl trénink. K celkem slušné účasti přispěl také fakt, že jsem potřeboval od lidí vybrat startovné. Nakonec se na trenálu neobjevil Lob, kterého jsem očekával alespoň na chvíli a také nemocný omluvený Michal. Z mého hlediska byl včerejší trenál dosti špatný. Nikomu se moc nedařilo, kombinace vázla, nepřesné přihrávky, nevracení se, nechuť hrát. Ke špatnému výkonu týmu, ale i osoby samé se vyjádřil do mikrofonu nejproduktivnější střelec klubu Martin M. (nejvyšší průměr branky na zápas). V minirozhovoru jsem se ho zeptal na příčinu jeho krachu na trenálu a vidiny budoucnosti.. Martin svým osobitým stylem mlžil a dělal, jako by o ničem nevěděl.. Z jeho odpovědí je však vidna velká frustrace a nervozita po včerejším nevydařeném vystoupení..
.
Čemu přikládáš vinu za svůj hrubý výpadek formy?
Já se momentálně cítím fit a jsem připraven spustit svůj brankostroj. O nějakém výpadku formy nic nevím..a jestli máš nějakej problém, můžeme si to vyříkat před hospodou z očí do očí.. :-)
.
:-) Kdy jsi zjistil, že jsi Bohem nadané dítě? Myslíš, že jsi svůj sopěčný dar naplno prodal už v minulých letech a teď už jen "doutnáš", nebo se můžeme těšit na erupci až nyní?
Jak sem řek (pozor nejsem Řek), tak se cítím velice dobře a jsem připraven na začátek sezony..! O nějakém vyhaslém doutníku škoda mluvit.. Kdo mě zná, ten ví.. A přirovnávat se k dýmovnici mi přijde trochu out.. Radši nechám promluvit svoji pušku.. Jinak jsem připraven hrát pod drobnohledem, kdy mě každý hodnotí i na pouhém tréninku, ale na to už jsem si za svoji kariéru zvykl..
.
Velmi zajímavé odpovědi, plné odhodlání! Doufám, že se Martinovi bude dařit bude mít možnost dostát svým slovům i v neúprosně se blížící těžké sezoně.. Druhou možností je, že divákům nabídne už v úvodu článku zmiňovaný nepolulární "vzduch omaštěný větrem" :-)

pondělí 3. srpna 2009

Inzerát na stránkách BAF

Dnešním dnem je na stránkách BAF vyvěšen náš inzerát, ve kterém oslovujeme volné hráče, či hráče, kteří přemýšlí o přestupu, aby spojili své síly s našimi a konečně si mohly dopřát spolu s námi to, čemu se říká futsalový orgasmus. :-)
http://www.futsalbrno.cz/ (pravý sloupec)

neděle 2. srpna 2009

Poslední soupeř ve skupině odhalen

Naším posledním soupeřem ve skupině, který ještě chyběl odhalit bude loňský 8.celek 2.C třídy s názvem Flamengo.

Zajímavosti z propozic na sezonu

Nedávno jsem pilně studoval futsalové propozice na příští sezonu. Zaujalo mě v ní pár bodů, které považuji za nutné zveřejnit a všem členům kádru osvěžit..

  • členský příspěvek za hráče je 100 korun na sezónu - na schůzi o tomto polatku nebyla ani řeč. neměl jsem přečtené propozice, ale posléze jsem tedy zjistil, že poplatek za hráče na soupisce je každoroční. Takže se to muselo připočítat ke startovnému a míči. Nyní tedy startovné je 1.400korun.
  • 1. – 3. třída: podzim (září – listopad), jaro (duben – červen) - toto jsou hrací měsíce. Vloni jsme vždy v těchto třech měsící měli naměstnaných 10 utkání (10 soupeřů ve skupině). V současnosti, z důvodu postupu a tím získání více soupeřů, jich bude 15. To se projeví především v čadstějšími hracími víkendy.
  • Poslední dva turnaje ve všech soutěžích nelze přeložit na jiný termín ani měnit pořadí již určených zápasů - to znamená, že kdybychom z nějakého důvodu (třeba nesejití se) chtěli přehodit zápas na jiný termín, nelze tomu tak v posledních dvou hracích víkendech.
  • V případě řádného dokončení soutěže obdrží mužstvo dotaci (tzv. vratnou částku 1.500,- Kč pokud se nepřihlásí do Brněnského ligového poháru, 1000,- Kč pokud se do BLP přihlásí) z rozpočtu B.A.F. po soutěži. Podmínkou poukázání dotace je registrace klubu u Ministerstva vnitra ČR (nebo jiná organizovaná příslušnost - např. TJ, SK), bankovní konto a razítko klubu. - Toto byla pro mě velmi zajímavá věc. Když si to přečtete pečlivě, tak z toho podle mě vychází, že pokud nejsme registrováni u MV ČR, nedostaneme vratnou částku 1500korun, je tomu tak? Olda však zavolal prezidentovi Antabusu Poldovi a ten potvrdil, že ani oni zaregistrovaní nejsou a částku stejně dostali. Nezbývá než doufat, že tomu bude i v našem případě. Pokud nebude, tak se startovné bohužel opět navýší, nebo se budeme muset zaregistrovat..
  • V průběhu jedné poloviny soutěžního ročníku (podzim, jaro) nesmí hráč přestoupit z jednoho mužstva do jiného (týká se to vztahů jak do 1.CL nebo 2.lig, tak mezi mužstvy divize, tak i do krajských a okresních přeborů a městských tříd). Přestupní termíny pro brněnské soutěže jsou od 1. července do 31. srpna 2009 a od 15. prosince 2009 do 31. března 2010 (pro OP do 30.ledna 2010). Minimální počet hráčů na soupisce je 8 (náš případ), maximální počet není omezen. Na každé utkání však v souladu s pravidly FIFA může nastoupit max. 12 hráčů - k tomuto lze jen dodat, že máme na soupisce právě 8 hráčů. Pokud by někdo vypadl, jsme nahraní.. Dále je zde psáno to, na co jsem také upozorňoval, a to přestupní termíny. Pokud bychom získali posilu již registrovanou, je nutností veškeré náležitosti vyřídit do 31.srpna - v přestupním termínu.
  • Doregistrování nových hráčů okr. přeboru a 1. i 2. brněnské třídy futsalu v průběhu soutěže se provádí tím způsobem, že zástupce mužstva zašle poštou na adresu KF ČMFS, Martin Průša, Diskařská 100, Praha 6, PSČ 160 17 patřičné náležitosti (žádost o registraci, fotografii podepsanou zezadu, kopii dokladu o zaplacení registračního poplatku) a vyčká až mu bude registrační průkaz opět poštou vrácen. Vedoucí mužstva se dostaví se soupiskou, rozšířenou o nového hráče (psacím strojem), v úřední den na matriku B.A.F. a zaplatí členský příspěvek (100,- Kč). Nově registrovaný hráč smí nastoupit jen s vystaveným registračním průkazem. - bez komentáře..
  • Dostavit se k utkání přesně podle stanoveného rozpisu, čekací doba není žádná. Při prezentaci předložit řádně vyplněnou a potvrzenou soupisku mužstva a při utkáních okr. přeboru, 1. a 2. brněnské třídy i platné registrační průkazy hráčů futsalu. Prezentace se provádí vždy 5 min. před utkáním. Bez registračního průkazu nebude hráč připuštěn k utkání okr. přeboru, 1. a 2. brněnské třídy. - bez komentáře.
  • O konečném pořadí v soutěži rozhoduje :a) počet bodů, b) vzájemný zápas (tj. i rozdíl skóre vzájemných utkání), c) rozdíl skóre, d) vyšší počet nastřílených branek, e) podíl skóre, f) los. V případě rovnosti bodů u více než dvou mužstev vstupuje v platnost kritérium mini tabulky jejich vzájemných zápasů opět podle bodů a) až e).
  • Materiální zabezpečení :
    a) každé mužstvo je povinno dostavit se k utkání minimálně s 1 ks míče č. 4 se sníženým odskokem. Jestliže nedojde k dohodě mezi vedoucími mužstev, je povinno předložit k utkání míč mužstvo uvedené v rozpise jako první. Mužstvo, které nebude mít s sebou na soutěžní utkání vlastní míč č. 4, bude potrestáno peněžitým trestem ve výši 200,- Kč. O způsobilosti míče rozhoduje hlavní rozhodčí.
    b) další finanční postihy mohou být uděleny za chybějící chrániče, dresy či druhou sadu (rozlišováky), kapitánskou pásku, neoznačení hráčů A, B a C týmů, neudělení známky či nezdůvodnění známky 5, nedovolené vstupování do areálů přes ploty a další provinění dle soutěžního řádu. Minimální výše pokuty je 100,- Kč, kterou lze při opakování prohřešku navyšovat.
    c) po skončení každého zápasu je kapitán mužstva povinen podepsat zápis o utkání. Nepodepsání zápisu o utkání podléhá finančnímu postihu v minimální výši 100,-Kč.
    d) za peníze a jiné cenné věci nebude brána zodpovědnost a nevztahuje se na ně ani pojištění.
    e) všechna mužstva brněnské futsalové soutěže mají za povinnost zajistit si libovolným způsobem přístup k internetovým stránkám (
    www.futsalbrno.cz), kde budou zveřejňovány oficiální informace týkající se soutěže 2009/10 (změny v termínové listině, rozhodnutí STDK a ORK, delegace rozhodčích, atd.). f) rozhodnutí STDK a evidenci karet jsou si kluby povinny sledovat samy, oficiální rozhodnutí STDK a evidence karet bude každou středu po soutěžním kole zveřejněno na internetových stránkách (www.futsalbrno.cz).
    g) v případě shody barvy dresů mají přednostní právo volby domácí (podle rozpisu soutěže), případné rozhodnutí o nutnosti výměny dresů (posouzení podobnosti dresů) je v pravomoci rozhodčího.
  • v 1. i 2. třídě se odehraje 16 turnajů (8 na podzim a 8 na jaře), každé mužstvo tedy celkem 30 utkání
  • Postupový a sestupový klíč: Ze 2.A, ze 2.B, ze 2.C i ze 2.D br. třídy postoupí do dvou 1. br. tříd vždy vítěz a mužstva na 2.místech. Ze 2.A, ze 2.B, ze 2.C i ze 2.D br. třídy sestupují do 3. br. třídy vždy čtyři poslední mužstva, celkem tedy 16 týmů
  • Disciplinární tresty :
    a) pokud mužstvo nenastoupí ke svému utkání ve stanovenou dobu (čekací doba není) z jakýchkoliv důvodů, prohrává toto mužstvo kontumačním výsledkem 0:5.
    b) pokud nastoupí za mužstvo hráč, který není na jeho soupisce nebo nemá vyhotoven registrační průkaz, prohrává toto mužstvo kontumačním výsledkem 0:5.
    c) mužstvo, které se z jakýchkoliv důvodů nedostaví k turnaji, prohrává všechna utkání daného turnaje kontumačními výsledky 0:5 a vedoucí mužstva je povinen nejpozději do 5 dnů oznámit na B.A.F. důvod neúčasti.
    d) mužstvo, kterému budou kontumována více než 2 utkání (t.j. více než 1 turnaj) na podzim a nebo více než 2 utkání na jaře, bude z celé soutěže vyloučeno a všechny jeho výsledky kontumovány. Tyto výsledky budou započteny do konečné tabulky. V případě prokázání zásahu vis maior (živelná pohroma, havárie) rozhodne o pokračování mužstva v soutěži výkonný výbor B.A.F. V případě vyloučení, či nepokračování klubu v soutěži startovné propadá.
    e) mužstvu, potrestanému 1 kontumačním výsledkem, bude z vratné částky stržena pokuta 500,-Kč.
    f) na celou brněn. soutěž a na všechny oddíly soutěže se vztahuje Disciplinární řád i jeho příloha Sazebník trestů a pokut.
    g) poplatky STDK za disciplinární řízení se hradí za projednání každého disciplinárního provinění při uložení trestu vyššího než je zastavení činnosti na 1 zápas ve výši 50,- Kč. Při podání žádosti o snížení trestu na soutěžní utkání ve výši 250,- Kč. Při podání žádosti o snížení trestu za časové období ve výši 500,- Kč. Podání žádosti a zaplacení poplatku však automaticky neznamená, že se žádosti o snížení trestu vyhovuje!
  • Soutěž slušnosti :
    Podle statistiky žlutých a červených karet bude vyhlášena soutěž slušnosti v každé samostatné soutěži a skupině. Vítěz soutěže slušnosti získává 1000 korun, tj. vratnou částku mužstva, které ve stejné skupině či soutěži skončilo ve slušnosti na místě posledním. Toto mužstvo tak o svou vratnou částku přichází.
  • Maximální povolený počet cizích státních příslušníků na soupisce mužstva je 4. Výjimky uděluje B.A.F :-))
  • Schůzky vedoucích klubů se uskuteční v přísálí restaurace Okruh v areálu B.A.F. na Rybnické 75 v Brně-Novém Lískovci. Zde se uhradí startovné, členské příspěvky a odevzdají se 2 kusy vyplněných soupisek. Registrační průkazy hráčů a razítko klubu s sebou! Na soupisce OP, 1. a 2. třídy a všech B a C týmů mohou být zapsáni pouze hráči s reg. průkazem!!!
    2. D brněn. třída v pátek 21. srpna 2009 v 17.30 hodin

Fotogalerie obnovena !

V počítači se mě hromadí mnoho fotek, které by jistě potěšilo nejedno oko klubového fanouška. Proto jsme se rozhodl, že fotogalerii, která už na stránkách nějaký čas byla, aktualizuji a opět vystavím.
.
Najdete zde mnoho nových alb s fotkama, z různých klubových i neklubových akcí. Nebudou chybět například fotky z postupových oslav Carpe Diem, Koštu slivovice, Oleksovického Kozina Cupu 09 a mnoho dalších..
.
Na okrajích tohoto miničlánečku se můžete pokochat těmi móóóc zdařilými fotečkami, které berte jako takový předkrm.. Přeji příjemnou zábavu. (ohlasy na fotečky - diskuze)

Neuvěřitelný slib účasti na tréninku

Za dva dny, v úterý 4.8. se uskuteční tradiční trénink se Slovanem na Okruhu. Na tom by nebylo nic zvláštního. Ten největší fór je naše účast..
Byla vyslyšena moje prosba o vysokou účast a tak bychom měli být svědky historického okamžiku. Kromě Martina H., který je v Přerově, bychom se na umělém pažitu měli sejít všichni!! Zní to až neuvěřitelně pohádkově, ale je to tak. Sice jsme, jak se říká, ještě nepřeskočili, ale účasti bychom se měli dočkat v této sestavě:
Boris, Ríša, Lob, Olin, Michal, Killer. a Pája.
.
Doufám tedy, že bude pěknej fotbal..
.
Druhou věcí je výběr startovného. Někteří z Vás mě slíbili zaplacení už toto úterý. Nejen pro ně připomínám konečnou částku, kterou od nich chci přinést. Činí 1400 korun!! 1200 z toho dělá startovné, 100 korun nový míč a 100 korun poplatek za hráče na soupisce. Pro ostatní platí termín odevzdání do 15. srpna.
.
Budu se těšit..