čtvrtek 27. srpna 2009

Prognózy do sezony 09/10

Do startu nové sezony zbývá 10 dní a je na mně, abych zde nastínil šance klubu a předsezónní prognózy..
.
Po loňském triumfu v 3.A brněnské třídě nás letos čeká o poznání těžší voříšek. 2.D třída je letos dle zjištění doslova nabytá novými ambiciózními celky, které stejně jako my vloni postoupili. V této skupině se bude jednat o konfrontaci 4 vítězů 3.tříd a jednoho postupujícího z 2.místa. Nutno dodat, že většina postupujících na tom bylo z hlediska výher a skóre v sezoně lépe. Tento fakt však může být dosti zkreslující, protože se Olda z důvěryhodných zdrojů dozvěděl, že 3.a třída byla daleko nejtěžší ze všech třetích tříd. O to více nás může těšit postup.
Dále se ve skupině potkáme s dvěma celky sestupujícími z 1.třídy. Troufám si říci, že především Jezdci budou těžkou hádankou. Ze čtveřice sestupujících z 1.A třídy byl tento celek jasně nejlepší a o nesestoupení bojoval až do posledního kola. Bohužel marně.
Ostatními soupeři ve skupině nám budou veskrz celky z loňské 2.D třídy, tyto týmy se navzájem už znají, my je však neznáme a proto nelze nic a nikoho podcenit. Bude se jednat o týmy především z horní poloviny tabulky, proto ani tento bod příliš nehraje v náš prospěch.
.
Co naplat, bude to hodně těžká sezona je jen na nás, jak se k ní postavíme. Základním stavebním kamenem, na kterém se dá stavět další úspěch bude pravidelná docházka. S již utišeným vztekem vzpomínám na loňskou sezonu, kde se nestávalo výjimkou, že borci z Carpe museli dva zápasy po sobě odehrát bez střídání.. Letos máme dle mého názoru dosti široký kádr na to, aby se toto už nikdy neopakovalo. Hlad po úspěchu, dobrá nálada a taky trochu toho štěstí, to jsou další důležité faktory, na které budeme v nadcházející sezoně sázet.
.
Co se týče sestavy, doznala od minulého ročníku výrazných změn. Odešel Culiš, který do obrany vždy vnesl potřebný klid a rozvahu a také David, který svojí houževnatou hrou dokázal mnohdy rozhodnout zápas. Ke klubu se prozatím nepřipojí ani Honzin, který je zraněn.
V jarní části sezony u nás ze Slovanu hostoval Martin s Ríšou, které jsme získali ze Slovanu po sezoně na přestup. Považuji to za velký úspěch, kdyby se v této záležitosti vyskytl problém, nevím nevím, jak by to s klubem dopadlo dále.. Společně s nimi jsem z listin Slovanu zmizel i já, a Olda načne druhou sezonu za Carpe dále jako hostující ze Slovanu. Neúspěšně dopadlo jednání o Lukáše. Kdyby i tohle vyšlo, asi bychom byli v příští sezoně za vodou..
Stabilními členy týmu zůstává Martin H., Michal, Lob a Boris. Nové akvizice klubu jsou Jakub a Vláďa. Zatím jsme je měli možnost vidět na jednom tréninku a dojem z nich je velmi dobrý. Věřím, že se stanou velkými posilami do nové těžké sezony..
.
I minulou sezonu jsem dělal odhad, jak by to tak asi s námi mohlo vypadat po podzimní části.. Ani letos tento tip nebude výjimkou a nyní si ho můžete prohlédnout.. V tipu budu mírně skeptický, o to větší radost budu mít, když se zmýlím.. Pokud máte opačný názor, než-li já, vyslovte jej na diskuzi..
.
11.místo
16.bodů
4 výhry, 4 remízy, 7 proher
Skóre: 44 : 41

.
Střelci týmu:
Martin M. 9
Michal 7
Pája 6
Olin, Jakub 5
Ríša, Vláďa 4
Boris, Lob 2

Žádné komentáře: