čtvrtek 27. listopadu 2008

Případ pro Dr. House

Jak jinak nazvat článek o chlapci z Bohunic, který svým životem valí stále těžší a těžší hroudu.. Ano, vážení a milí, jedná se opravdu o našeho hrotového útočníka Michala a jeho nezaměnitelný talent chytnout jakoukoliv nemoc.
Zde vám s Michalovým svolením přináším jeho omluvy jak ze soutěžních zápasů, tak z tréninků.. Nejde tu o zesměšnění jeho osoby, jen mě všechny ty zprávy dohromady přijdou velice komické sami o sobě a proto bych se s Vámi o ně podělil..
Jedná se o odpovědi na mé esemesky..
24.10.2008
Ahoj, já bych rád, ale zažívací obtíže a horečky mi to nedovolí. Psal sem na stránky. Ležím od úterý a ještě si poležím :-( takže tak..

24.10.2008
U mě nehrozí opustit postel.. díky teplotám se mě motá hlava. Já jen ležím.
25.10.2008
Já furt stejný :-( Ležim a je mě blbě..
29.10.2008
Ahoj Pájo. Zotavuju se z týdenního pekla, bral sem hafo léků i antibiotika. Jsem doma na neschopence bez možnosti vycházek. Nemůžu ani hovno. Až budu doléčenej a schopnej, tak se můžem bavit. Logcky tudíž nedojdu. Michal

9.11.2008
Zdar, je to v piči, zažívám nějaký černý období :-( Ač sem byl dnes připravenej vstřelit hattrick, tak místo toho mám teplotu a bolí mě v krku. Beru si paraleny a jdu se potit..
14.11.2008
Ahoj Pájo, do středy následujícího týdne beru antibiotika. Byl sem včera u lékaře a opětovně špatný. Tím chci říct, že se půlsezonní rozlučky Carpe bohužel nezúčastním ( nemohu pít alkohol, mám nakázaný klid na lůžku) :-( Přeji pěkný víkend a brzké uzdravení tvého kolena. Michal
19.11.2008
Ahoj, beru antibiotika. Určitě nejdu. Měj se, M.

24.11.2008
Ve čtvrtek jdu k doktorce pro výsledky, nejem pořád 100pro fit. čus.

Toť vše, no není to přinejmenším k lehkému pousmání.. ?? :-)))

sobota 22. listopadu 2008

Známe soupeře v Zimní lize

Osud při losu soutěže Zimní ligy k nám nebyl příliš nakloněn. Do devítičlenné skupiny jsme vyfasovali týmy z krajského a okresního přeboru, stejně tak z 2.brněnské třídy. Čeká nás opravdu těžká utkání, která opravdu prověří stav mužstva..

Soupeře jsem seřadil podle toho, jakou soutěž hrají..
  • Slovan Brno - "A" tým Slovanu hraje Divizi, což je nejvýše z našich soupeřů. Na turnaj se sice přihlásil celek "C", ale tomu nemůžeme věřit, že by nastoupili hráči opravdu jen z céčka. Jinak céčko hraje 1B. brněnskou třídu. Na tohoto soupeře se všichni nejvíce těšíme. Půjde o velké derby, jelikož pět našich hráčů působilo ještě nedávno ve Slovanu Brno.
  • Kobyláč team Brno - tento tým nehraje žádnou soutěž, ale dle nepodložených informací se jedná z velké části o klub Tornádo Brno. Tornádo se nachází na 8.místě krajského přeboru.
  • SOŠ OOM Brno - lídr okresního přeboru. Deset zápasů, deset výher, to mluví myslím za vše.
  • Mitra Komín - hraje okresní přebor a v tabulce mu patří 8. místo.
  • Červený drak Brno - tento celek se pyšní 5.místem v 2A. brněnské třídě.
  • Saňaři Sokolnice - sokolnickému celku náleží 10. místo v 2B. brněnské třídě
  • Kampa Brno - společně s námi jediný celek z 3. brněnské třídy. V tabulce mu patří 5. místo.
  • Carpe Diem Brno - druhý celek 3A. brněnské třídy s hráčským potenciálem přinejmenší pro divizi..
  • posledná devátý celek ještě není znám..

Startovné v zimní lize zatím zaplatili: Martin M., Olin, Martin H. a já Pája. Tudíž mám vybráno 2000 korun. Strartovné v této soutěži činí 4000, čili kdo by chtěl hrát, prosím o brzké zaplacení 550korun. Na diskuzi se prosím vyjádřete ti, kdo ještě nezaplatili a chtějí zimní ligu hrát, ať víme nějakej počet. S Olinem jsme si řekli, že ideální počet lidí by bylo osm. Byli bysme s Oldou potěšeni, pokud by se nám podařila utvořit sestava, která bude hrát "jaro", takže neváhejte a přihlaste se!!

Při rozhovoru s předsedou BAF mě bylo sděleno, že startovné za klub by mělo být složeno do konce listopadu. Na oficiální pozvánce zimní ligy je však datum až kolem 15. prosince. To však neznamená, že musíme zaplatit na poslední chvíli.. Takže šup šup, ať sou penízky u mě..

:-))

Vilmoš

Minulou neděli jsme se někteří z nás loučili s podzimní částí sezony. A bylo to loučení krásné a nostalgické.. Myslím, že se akce i přes slabou účast povedla. Olin, Boris, Lukáš, Martina já, toť vše.. Poctili jsme svojí návštěvou dva brněnské kluby. Slušný základ jsme položili ve Varně, odkud Vám také přináším náš cech. Maďarské pití Vilmoš můžeme jen a jen pochválit.. Večer jsme zakončili v klubu Charlies tanečními kreacemi všech zúčastněných.. Myslím, že to byl večer, který byl opravdu důstojným zakončením futsalového roku plného kamarádských objetí, přátelských gest a nezamonenutelných okamžiků..

sobota 15. listopadu 2008

Zítřejší napájení

Nezapomeňtě, zítra se jde ho hospody !!! Olin zařídil rezervačku na 19 hodinu ve VARNĚ ! Takže doufám, že se tam slezeme všeci a ne jako na zapásy!!! Zváni jsou nejen členi klubu, ale i jeho přátelé.. BOŽKóóóóóV !!

úterý 11. listopadu 2008

Podzimní vichřici vystřídal klidný vánek..

Tento víkend si nelítostný osud s týmem Carpe Diem zahrál až příliš.. První prohra v sezoně, sesazení týmu z čela tabulky, zranění a onemocnění hráčů. Takto velká smůla pronásledovala bohužel náš velkoklub za pomyslným trůnem podzimního krále soutěže 3.A třídy..

Abych začal popořadě, v sobotu večer jsem se dozvěděl, že Lubošovo koleno se neumoudřilo a zranění ze středečního tréninku přetrvává, tím pádem hrání v nedělním zápase vyloučil. Druhá rána přišla v neděli před osmou hodinou ranní. V esemesce od Michala stálo, že chytl virózu a také nejde hrát.. V tu chvíli jsem ještě netušil, jak dopadly přestupové tahanice ohledně Lukáše, který měl v sobotu nastoupit za svůj nový tým Nasan. Pokud by nenastoupil, byla tu ještě šance, že v neděli by za nás mohl nastoupit a odehrát za nás alespoň zbytek podzimní části. (pravidla totiž zakazují hrát za dva různé celky) Nestalo se tak, od svých agentů jsem se během dopoledne dozvěděl, že za Nasany opravdu nastoupil a tím se stalo to, čeho jsem se bál.. že opět nastoupíme bez střídání. Tedy v sestavě Martin, Boris, David, Pája a Olin. Vlastně jediná změna od minule je v tom, že místo Lukáše jsem nastoupil já.. Abych řekl pravdu, tak slušně řečeno mě tato už dlouhotrvající situace ohledně docházky na zápasy dosti výrazně zneklidňuje ! Vlastně během 12 hodin jsme rázem přišli o tři hráče, kteří mohli nastoupit v neděli.. :-((

K zápasu. První špíl nás čekal dle tabulkových výsledků v bahně tonoucí celek KH. Stejně jako my i KáHáčko nastoupilo bez střídání, což nám vyhovovalo. Bez výraznějších problémů jsme ihned v úvodu soupeři zasadili tři údery v pořadí Pája, Olin a David. Poté však Olin prosadil taktiku, která dle mého názoru byla špatná. Začali jsme šetřit čas a to zdlouhavými nahrávkami na vlastní půli, držením míče na vlastní polovině a chodivým ospalým tempem. Takto jsme hráli až asi do poloviny druhé půle. Pak na nás celek KH nastoupil a my znuděni zápasem, který neměl vlastně žádnou formu jsme jejich nástup prostě nedokázali udržet. Tlak postarších pánů vyvrcholil dvěma našemi vlastními góly, kdy míč se od Borise v jednom případě nešťastně odrazil a v druhém mi míč narazil přesně do bodla při spěchu k vlastní bráně. Náhle bylo ze zápúasu drama, KH nás tlačilo jak já čtyřikrát v to ráno na hajzlu a my se z toho málem posrali. Remíza s posledním celkem by bylo do nebe volající a naprosto nepřípustné. V posledních vteřinách zápasu míč po lajně zavezl Olin, přihrál na Davida, ten patičkou přiťukl mě, já Olinovi, Olin Davidovi a David poslal míč do sítě. Nutno poznamenat, že při patičce Davida Olin přišel o pár hodin života, jak vytekl. Už viděl míč opět někde v hajzlu, naštěstí to dopadlo nejlépe jak mohlo. Myslím, že pokud by Olin nezůstal v psychické křiči po Davidově patičce, mohl už snadno skórovat on, po mé přihrávce, a to do prázdné brány.. On však nervově zhroucen zůstal v agónii na místě, jen čuměl a řval, až po mé nahrávce si všiml, že ještě útočíme..
Po této brance nastalo uklidnění a současně i konečný hvizd. Výsledek 4:2 sice nenasvědčuje tomu, že hrál první tým tabulky s posledním, ale díky bohu za tři body. Ještě se musím vrátit ke špatně zvolené taktice.. Zůstal jsem v šoku, když Olin po zápase pronesl, že výsledek 4:2 není žádná hitparáda. Jak by taky mohl, když jsme po krásném úvodu, kdy jsme měli KH na lopatkách za stavu 3:0 zalezli jak krtci. Kdyby jsme pokračovali v nastoleném tempu, do poločasu by to bylo šest a nebylo by co řešit. Ve chvíli 3:0 jsme na hřišti jasně panovali, nebylo pochyb o vítězi. Uspávací tempo a trapný nemoderní futsal ze zápasu udělal detektivku, která pro nás skončila dobře je opravdu náhodou..

Druhý zápas nás čekal hodně těžký soupeř, celek Technika.
Dosti vyčerpaní z předešlého zápasu jsme se vrhli vstříc podzimnímu tabulkovému kralování. První minuty zápasu naznačili, že soupeř nebude lehký jako třeba KH. Se čtyřmi hráči na střídání zněla taktika Technky jasně, utahat nás. A to se i skutečně začalo dít. Technika nás začala pomalu ale jistě přehrávat. Nestíhali jsme pokrývat hráče. Unaveni jsme se poloužili po hřišti jako duše bez těla. V druhé polovině prvního poločasu se však stalo něco, na což nikdo nesměl dosud pod diktaturou Olina ani pomyslet, natož vypustit s úst. Sám nepřemožitelný, neomylný a vždy jen chytré poučující perly vypouštějící Olin chyboval!!! Nemožné? Ale ano, možné a ne ojedinělé.. Prostě věnoval Technice branku. Kolikrát jsme slyšeli Olina všem vytýkat, ať si s míčem nehrajou před vlastní brankou.. Kolikrát? Odpoví mi někdo?? Desetkrát? Dvacetrkát?? Stokrát??? No prostě po hrozné, neomluvitelné, školácké, trapné a do nebe volající chybě, kdy dva metry před našim brankářem stratil míč po hloupé kličce, zůstal útočník Techniky sám před Martinem a bez větších problémů našeho brankaře prostřelil.. Vrcholem nehoráznosti však vidím z toho, co Olin pronesl, že vlastně za gól nemůže on, ale ostatní, že mu nikam nenabíhali.. To si snad děláš prdel, ne? Už šestiletej kluk ti řekne, že by bylo lepší míč kopnout do autu, než ho tak pitomě stratit.. Nevím jak ostatní, ale já musím říct, že mě osobně tento okamžik hodně srazil do kolen.. Takže jsme před koncem prvního poločasu prohrávali 0:1. Tím však dění v první půli ještě neskončilo. Stalo se to, čeho jsme se celou sezónu bál. Po rozehrání rohového kopu Olinem jsem šel do souboje s obráncem Techniky a po vzájemném kopnutí do míče se mě něco pohnulo v koleni.. Ve chvíli se mě před očima promítl celý život.. Jak mě máma kojila, jsme chodil do jeslí, do školky, na základku, dvojka z chování, první láska, fotbal ve Starém Lískovci, střední škola, Lucinka, jedna ledvina, dovolená ve španělsku, vojna, svatba, svatební cesta v Paříži, sklad .... ZRANĚNÍ !!! Probral jsem se.. No prostě ukrutná bolest, myslel sem, že sem dohrál.. A to nejen pro tento zápas.. První poločas jsme "odchodil" s bolestivou grimasou. Nyní po dvou dnech Vám můžu svůj stav popsat takto: moje pravé koleno je zřejmě nalité vodou, je nateklé a je přibližně dvakrát tak velké, jako levé. Stále mě v něm něco chrastí a přeskakuje. V práci mě přestali ríkat Pájo, ale Pajdo, jelikož můj pohyb je značně omezen. Řídím si budík o pět minut dříve, abych se ráno dostal do auta.. Nezohnu nohu.. Zatím to nevypadá růžově, ale já su optimista, doufám, že se dám alespoň do zimní ligy do pořádku. Veškeré dřívější zápasy ( středeční tréniky) zatím jednoznačně vylučuji.. Do druhého poločasu jsem však i přes zranění nastoupil a celý ho odehrál. Druhá půle začale stejně jako ta první, Technika nás jasně přehrávala, mohl nás spasit jen zázrak.. Nebyli jsme schopni si přesně nahrát, podržet míč, prostě nic nám nevycházelo, navíc s mým hendikepem jsme byli o polovinu slabší a o dvě třetiny méně nebezpeční.. Vše hrálo do karet Technice a netravalo dlouho a prohrávali jsme už 0:2. Nevím kdo, ale někdo si nechal utéct hráče za obranu a překonání Martina bylo již jen formalitou. Ne, že by Martin za gól mohl, to v žádném případě. V neděli podal prvotřídní výkon a byl nejlepším našim mužem. V závěru ještě stihl Olin po mojí přihrávce upravit výsledek na konečných 1:2. Po hvizdu zavládl smutek. První prohra v sezoně. Musím však konstatovat, že Technika patří mezi jedny z nejlepších mužstev, se kterými jsme zatím hráli.. Při pohledu na konečnou podzimní tabulku, jsou dle mého názoru na prvních pěti místech opravdu celky, které si své umístění plnohodnotně zaslouží a mezi kterými se na jaře bude rozhodovat o postupu do druhé třídy.

Fakta střetnutí

  • Martin podal výborný výkon. Ke třem ze čtyř inkasovaným brankách přišel jako slepej k houslím. Dvěma vlastními góly jsme mu mírně pokazili výtečný podzimní průměr branek na zápas.
  • David podal lepší výkon, než minule. Dal dvě důležité branky, ta druhá byla o to napínavější, že z ní Olinovy málem slezly vlasy. David si zaslpouží velkou pochvalu.
  • Boris podal standartní dobrý výkon. Ničím neoslnil, ale také nic nepokazil.
  • Olin, myslím, že trochu zůstal za očekáváním. Sice dal dvě branky, ale jednu soupeři nachystal a jeho neustálé napomínání a rejpání týmu jen uškodilo. Jsou na něj kladeny daleko vyšší požadavky, než jaké předvedl v neděli.
  • já se hodnbotit nebudu. Druhá půle s Technikou pro mne byla už jen trápením s bolavým kolenem. V prvním zápase jsme mohli předvést, co v nás je, ale nestalo se tak, protože jsme se schovali do boud jak psi. Můj talent nemohl naplno rozkvést. V druhém špíle se mi hrálo dobře, dokud nepřišel onen inkriminovaný okamžik o kterém jsem psal.

Týmové plány do budoucna..

Nejbližší klubová akce se koná už tuto neděli 16.11. a to rozloučení s podzimní částí někde pěkně v teple u hospodského krbu. Zřejmě to bude Varna. Brzy dám zde na stránkách vědět v kolik bude sraz. Svoji účast zatím přislíbili snad všichni, takže se můžeme těšit na pěknou akcičku.. Kdo touží po tom hráti ZIMNÍ LIGU, nechť donese na akci poplatek 550 korun na hlavu!!

Nevím, jak ještě dlouho, ale stále trvají a platí středeční tréninky na hřišti Srbská. Tuto středu (zítra) je však zrušen. Pokud by se již v tomto kalednářním roce trénink nekonal, dám dopředu vědět.

Další akcička je ona zmíněná ZIMNÍ LIGA. která bude odsartována neprodleně po Novém roce, tedy v lednu!

Jinak mě včera přišla na mobil smska s pozváním na zimní turnaj a to na KUNŠTÁT Cup. Startovné je 950korun. Koná se ale již 22.11. Zve nás tým Mitra. Pokud byste měli o turnaj zájem, napiště zavčas na diskuzi..

Toť vše..

Brzy Vám přinesu článek se shrnutím podzimní části z mého pohledu..

Všem bych ještě jednou rád poděkoval za účast na podzimních zápasech, podávali jste všichni velmi dobrý týmový výkon, stačí se jen kouknout na tabulku a můžeme být na sebe hrdí! Díky!

úterý 4. listopadu 2008

Důstojné ukončení podzimní části sezóny + ZIMNÍ LIGA

Už dříve padl návrh, nebo nápad na ukončení podzimní sezóny v nějakém vybraném restauračním zařízení.. Tak nějak se dohodlo i datum. Předběžně je stanoveno na neděli 16.listopadu, jelikož 17.listpadu se nejde do práce z důvodu státního svátku!
Takže na diskusi se vyslovte, jestli vám datum sedí a jestli dojdete!

Druhou věcí je zaplacení startovného v zimní lize, do které jsem nás minulý čtvrtek přihlásil. Startovné je ve výši 550 korun na hlavu. Prosím o jeho zalacení na tomto polejvání jazyka.. Kdo se nechce z nějakého důvodu zúčastnit ZIMNÍ LIGY BRNO OPEN 2009 nemusí, tato soutěž se nehraje na soupisky jako klasická soutěž, proto za nás může hrát kdokoliv kdo zaplatí..

Samozřejmě by bylo dobré pro všechny, abychom sehráli zimní ligu ve stejné sestavě jako dotěď, takže především hráči Carpe Diem.
(startovné musí být zaplaceno do konce listopadu)
Info k zimní lize..
(zkopírováno z BAF stránek)
Brněnská asociace futsalu pokračuje v tradici a pořádá od ledna do března zimní halovou soutěž BRNO OPEN 2009, jejíž vyvrcholení je plánováno koncem měsíce března 2009. Bude se hrát stejně jako loni v nafukovací hale v areálu B.A.F. na Rybnické v Brně v níže uvedených termínech. Věřím, že si z uvedených termínů velice pečlivě vyberete, aby jste se nedostali do kolize se soutěžemi, které hrajete (např. 2. liga a divize JM nebo krajský přebor JM). Startovné je 4000 korun a věříme, že po organizační stránce budete spokojeni stejně jako při loňském turnaji. V případě, že by některý ze sponzorů vašeho klubu měl zájem o reklamu na tomto zimním turnaji, může být po dohodě částka za reklamu ze startovného odečtena (podle výše příspěvku za reklamu). Proto se včas obraťte na svého sponzora a případně nám s ním dohodněte schůzku.
Přestože letos nemáme žádného sponzora turnaje, bude se hrát o řadu hodnotných (a možná i finančních) cen, které budou rozděleny mezi nejlepší týmy. Odměněn bude i nejlepší střelec a brankář turnaje.

Hrací termíny naší skupiny:
Skupina D (Brno-Nový Lískovec - Okruh, Rybnická 75 – odpoledne tj. 13 - 18 hodin):
neděle 11. ledna, neděle 18. ledna, neděle 25. ledna, neděle 8. února.
Osmifinále
Neděle 15. února a neděle 22. února 8.00 – 20.00 hodin (Brno-Nový Lískovec, Rybnická 75) dle včas uvedeného rozpisu.
Skupiny o pořadí
Neděle 1. a 8. března a neděle 15. března 8.00 – 14.00 hodin (Brno-Nový Lískovec, Rybnická 75) dle včas uvedeného rozpisu.
Finále Brno Open 2008 (Brno-Nový Lískovec, Rybnická 75)
Neděle 15. března 14.00 – 20.00 hodin (dle včas uvedeného rozpisu).

Do zimní ligy a zřejmě i do stejné skupiny se přihlásí i klub Slovan, ze kterého jsme vyčerpali už 5 hráčů, takže se můžeme doufám těšit na šťavnaté a zajímavé utkání..

Vyjádřete se na diskuzi, zdali chcete hrát zimní ligu.. Díky

Nově dočasná FOTOGALERIE !

Konečně Vám můžu s potěšením představit pár fotek, které ne všichni viděli na nově vytvořené FOTOGALERI KLUBU ! Galerii klubových fotek jsem vytvořil na webu rajce.net
Odkaz na fotky jsou pod DISKUZÍ Carpe Diem..
Doufám, že se Vám bude líbit..

sobota 1. listopadu 2008

Bolek a Lolek

Přicházím k Vám s otázkou, která mě už hodně dlouho tíží.. Nemůžu přijít na to, který z populární kreslené dvojice BOLEK a LOLEK je ten hubený černovlasý, a který je tlustý blondýnek.
Chtěl bych Vás poprosit, zda-li byste mě pomohli tuto hádanku vyřešit prostřednictvím nové ankety!
Děkuji..
Podobnost dvojice Bolek a Lolek s dvojicí Olin a Pája je čistě náhodná! :-)

Lukáš opouští "dočasně" tým, jde za lepším..

Před pár minutami jsem se dozvěděl zprávu o odchodu Lukáše do druholigového klubu Nasan. Je to politováníhodná skutečnost, jelikož se tato bleskurychlá transakce bohužel dotkne i našich posledních dvou zápasů podzimu.
Lukáš dnes krátce po poledni kývl na nabídku k hostování v týmu Nasan. Tento transfer by se měl uskutečnit oficiální během příštího týdne s tím, že by za modrobílé měl nastoupit již příští víkend. Co to znamená pro nás? Jediné! V posledním našem hracím víkendu budeme oslabeni o jeho prozatimní výborné služby klubu. Lukáš slíbil, že do Nasanu přestupuje pouze na zimní přestávku a na jaře se k týmu Carpe Diem připojí, ovšem všichni známe Lukáše, náhodou ho tam někdo pochválí a on se z toho radostí pokákne a zůstane. Takže asi takto..

Jedinou zatím nedořešenou věcí je administrativní část přestupu. Lukáš si bude muset vyběhat registračku ve Slovanu, aby mohl hrát za Nasan. Ještě nevím, jakou roli v tomto hraje jeho zapsání u nás na soupisce. Jestli bude muset být vyškrtnut, či nikoliv. To vše mě má Lukáš dát v nejbližších dnech vědět, abych ho v čas mohl ze soupisky vyškrtnout a nestát mu v cestě za jeho dalším krokem v kariéře.

Pokud by se Lukáš do Carpe Diemu již nevrátil, o to více mě těší nově získané posily v podobě Martina a Ríši. Jsou to zvučná jména, která by místo po Lukášovi zcela jistě vyplnila.. Ale dost k polemizování, je nutno vyřešit pro nás nyní důležitější věc a to sestavu pro příští víkend!

Na diskuzi jsem vytvořil dva nové odstavce - vyjádření k Lukášovu přestupu a druhý k účasti na nedělním klání. Prosím všechny o vyjádření k účasti !