neděle 30. listopadu 2014

Zdravice

Ahoj páni kluci, v zimní pauze si užívám rodinného života, ale na klub jsem taky nezapoměl.. ;-) Zdravím všechny!

středa 26. listopadu 2014

Statistiky po podzimní části

Jak už si mohli mnozí zvyknout, i po podzimní části jsem se pustil podrobněji do statistik klubu. Tentokrát jsem to pojal trochu jinak. Jedno chci říct předem, vím, že jsme jeden tým a tak to i beru. Přesto mě to po nedávných událostech v klubu - odchodech hráčů nedalo a udělal jsem pár statistik, jak přispělo které mužstvo do klubové "pokladny".

Statistiky mluví celkem výmluvně a jasně. Odehrané zápasy a na to navazující bodové, potažmo střelecké přispěvky obou sloučených klubů jsou někde jinde. Možná by nebylo od věci hledat příčinu neúspěchu v podzimní části právě zde, než se vztekat nad rozlitým mlíkem po každém nezvládnutém zápase, Problém je jak vidno dlouhodobý. Je potřeba pohledět pravdě do očí a přiznat si, že v dosavadní části táhli klub, až na dvě světlé vyjímky, hráči bývalého Carpe Diem. Neříkám, že v jarní části to nemůže být opačně, ovšem při odchodu dvou hráčů to zrovna růžově nevypadá.. Rád bych se mýlil.. 

Do statistik bývalého Carpe Diem jsem zařadil i Petra, který nám průměr především v docházce dost kazí.. :-D To myslím v dobrém, nemusel jsem ho tam totiž vůbec počítat (a průměr by nám nekazil), přijel pouze jednou jakožto výpomoc, když nás bylo málo.. Petrovi jsem to však nemohl udělat, protože vím, jak rád si své jméno ve statistikách prohlíží. ;-)

středa 12. listopadu 2014

Středeční tréninky zrušeny

Tréninky domluvené na každou středu s týmem Soccer jsem zrušil, počínaje dneškem. Nemá to cenu. Chodí stále ta hrstka stejných, věrných, ostatní na to kašlou, nemůžou, nebo jsou „zranění“, což se vyvrací těžce.

Na dnešní trénink nás měli být 2 a Sykec na 50 procent, což mluví za vše. Na trénink stále chodí ti samí – Milan, Sykec, Vojta, střídavě co čas dovolí, tak já.. Zbytku týmu je situace zřejmě putna. Usuzuju tak z toho, že na stránky se téměř nikdo z nich nepíše (den předem, jak jsme se dohodli) a bůh ví, zda je vůbec navštěvují. Do diskuse přispívají opět ti samí, po celý podzim. Jak tak koukám, máme výborný kolektiv lidí, kteří bojují za společný cíl, prosperitu klubu.. Nebo se mýlím? :-(

Ano, je tu možnost stále doplňovat hráči odjinud, ale proč? Význam tréninků pozbývá smysl. Energie vložená do organizace tréninků má nulovou návratnost od samotných hráčů, proto které jsou tréninky dělány. Je tu plno věcí, neviditelných věcí, které člověka ani nenapadnou a přece tu jsou..

Teď si ani v nejmenším nestěžuji, jen chci nastínit neviditelný fakt, jak to vnímám z mé strany..

Tréninky jsou od 19:30 do 21:00. Co to pro mě znamená?

Bydlím v Adamově. Pokud bych jel vlakem, musím vyjít z domu v 18:20, domů bych dojel ve 22:40.. Na tréninku nechám 50 korun za nářez, co od soupeře dostáváme, protože není koho střídat a herně i díky fyzičce na soupeře nemáme. (4 a půl hodiny v háji)

Pokud bych jel autem, tak dám za benzín 200 korun a 50 za trénink. Sice vyjedu v 18:50 a vrátím se v 21:40, ale stojí mě to za to? (téměř 3 hodiny) Nemyslím, jet si pro nářez, ale za to se trmácet tak dlouho, nechat někde 250 korun a jet zpátky, když na to půlka týmu sere? Když vidím tu bezmoc a lhostejnost lidí, pro které jsou tréninky zařizovány..

Drtí mě představa, že někdo, kdo to má pár kroků od domu není schopen dojít. Nebo co více, není schopen se ani napsat na blbý stánky. A já, aby se trénink vůbec uskutečnil si musím urvat od huby nyní tak drahocenný čas, který můžu trávit s rodinou.

To byla jen malá vsuvka, co předchází tréninku z mé strany. Každý má jistě jiný příběh, jiné důvody, jiné podmínky, které mohou být lehčí, či ještě těžší.. Proto určitě není od věci se občas zamyslet a zvážit, jestli svojí liknavostí a přístupem k tréninkům neděláte zlo i ostatním.. Měli bychom být tým, ne skupina jednotlivců. Klub netvoří jeho vedoucí, ale samotní hráči. Jaký si to sami uděláme, takový to budeme mít.

Od futsalu si nyní dávám na nějaký čas pauzu, rád bych se na začátku ledna sešel se všemi v týmu a prohovořil na společné schůzi, jak vidí svoji budoucnost. Dva zásadní lidé z bývalého RST to už vzdali a tuším, že je na místě se obávat o sestavu do jarní části. Odchod Honzy s Vojtou tuším nemusí být těmi posledními..

Kanadské bodování po podzimu

Zde je kanadské bodování po podzimní části soutěže. Ve vedení je Pája, před Vojtou a Mirou. Chvost tabulky uzavírá kvintet bezbodových - Kuba, Lukáš, Michal, Sykec a Honza.

pondělí 10. listopadu 2014

Carpe Diem vs. Gooners 0:3

Zoufalý výkon na závěr. Poslední duel podzimní části s Gooners měl být potvrzením naší lehce stoupající formy. Druhou polovinu soutěže jsme myslím nabrali lepší kurz, než v polovině první. Výbuch opět přišel až včera. Nikoliv výsledkový, ale herní.

Sestava: Nekwish – Sykec, Milan, Pája – Mira, Laďa, Vojta.

Po celý zápas jsme měli herní převahu a hráli s míčem na polovině soupeře. Co to však bylo platné, když hloupé góly a vlastní nemohoucnost vsítit branku, nebo si přesně přihrát, nás o body připravili. Branky jsme obdrželi po Laďově ztrátě míče při protiútoku ve středu hřiště, dále poté, co útočník mě napálil do kolena střelou původně někam k rohovému praporku. Ta samozřejmě nabrala po teči směr Nekwishova šibenice na a třetí branka už obligátně padla po kouzlech našeho gološe, takže branka zdarma. S přibývajícím čase jsme hráli stále ve větší a větší křeči, které napomáhalo neustálé nervózní naříkání z lavičky, nebo na hřišti. V zápase se nás bohužel opět držela jak hovno košile smůla, nastřelili jsme asi tři tyčky. Gooners si tak připsali 3 body a v tabulce nás o bod předskočili. Nás tímto výsledkem zazimovali na předposlední pozici.

Carpe Diem vs. Gooners 0:3 (0:2)

středa 5. listopadu 2014

Preview: 15.kolo - Gooners

Máme před sebou poslední kolo podzimní části soutěže. Bude se jednat o velice důležitý zápas s celkem Gooners, kteří jsou na tom podobně v tabulce, jako my. Bylo by dobré se od tohoto pronásledovatele alespoň lehce odpoutat a přiblížit se ke zbytku pole z vyšších pater tabulky - jejího středu.

Sestava je zatím v plenkách, jisté je jen to, že Prochy nenasoupí a s ním zástup nemocných a zraněných. Doufám, že dáme do neděle do kupy aspoň šetku hráčů do pole. Hraje se jen jeden zápas, tak by to mohlo stačit.

Gooners je nováčkem v soutěži a je na tom podobně, jako my a to ve všech atributech. Mají stejně vstřelených branek (37) a lehce více obdržench (71/78). Máme o dva body více, což znamená, že pokud prohrajeme, přezimujeme na předposledním místě tabulky, což nechci a vy doufám také ne. V případě výhry se odpoutáme na 5 bodů.

Sraz je v 11:50 na SVÁŽNĚ!

úterý 4. listopadu 2014

Debakl, poté památná výhra

Ve značně okleštěné sestavě jsme nastoupili k nedělním dvěma předposledním zápasům podzimní části soutěže. Soupeři nám byli Schalke B a Red Devils.

Nebýt Petra, který se na zápasy trmácel z Hladkých Životic (od Ostravy), měli bychom opravdu závažný problém. Do pole se nás tentokrát sešlo pouze 5 a to po celý druhý zápas jsme hráli už jen ve čtyřech, protože jsme obdrželi červenou kartu hned v úvodu druhého špílu. Nebýt tedy Petra, druhý zápas bychom neposkládali ani jednu čtverku. Z tohoto hlediska se jedná o horor, šílenost, která se mě zdála před sezonou jako nepředstavitelná. V neděli ráno se ještě ze zápasů omluvil Nekwish, kterému spadla na nohu bečka, do brány se tak postavil Laďa. Zbytek sestavy byl následující: Petr, Prochy, Pája, Vojta, Mira.

Není žádným tajemstvím, že se nám nedaří druhé poločasy. V prvním poločase se soupeře ještě jašk takš držíme, stejně tomu bylo i nyní (0:2), druhý jsme už propadli a dostali nářez (1:6). Není nutno zápas se Schalke B širokosáhle popisovat. Celkový výsledek 1:8 mluví jasně, narazili jsme na silného soupeře, na kterého jsme neměli. Čestný úspěch zaznamenal Petr, který tečoval bezprostředně před bránou Mirovu střelu od lajny. Druhý tým tabulky dokázal, že svůj post v tabulce opanovává právem. Je asi zbytečné hovořit o pár laciných gólech v naší síti..
Carpe Diem vs. Schalke B 1:8 (0:2)
branka: Petr (Mira)

Taktika, která nám nevycházela v zápase prvním, nám dokonale vyšla v tom druhém. Beton s hrou na brejky. Zápas poznamenala červená karta Prochyho, který za cenu faulu zamezil útěku útočníka Red Devils na naši bránu. To se stalo cca po 5ti minutách hry a tak bez střídání hrající soupeř tak dostal dárek v tom samém, z naší strany. Navíc my měli už zápas v nohách, kdežto soupeř byl v plné síle s nejlepším střelcem soutěže v zádech, nebo spíše v útoku. Se vším jsme se tentokrát vypořádali nečekaně dobře s grácií. Nebudu zde popisovat všechny branky z obou poločasů, protože si je už ani nepamatuju, na takový střelecký koncert zvyklý nejsem. Zápas jsme jasně ovládli a s taktikou brejků slavili úspěch. Nakonec se cifra v síti soupeře zastavila na devítce, my inkasovali třikrát. Čtyři branky dal Pája, po dvou Mira a Vojta, jednu přidal Petr. Pěkný počin a určitě i povzbuzení pro poslední zápas podzimu s Gooners příští neděli.
U dvou mých branek mě chybí asistenti – viz.dotaz na diskuzi. Jedna moje byl unassisted – z přímáku)
Carpe Diem vs. Red Devils 9:3 (3:1)
branky: Pája 4 (Mira, ?, ?), Vojta 2 (Pája, Mira), Mira 2 (Vojta 2), Petr (Prochy)

V tabulce jsme nikterak neposkočili a ani nespadli. Příští zápas je s Gooners, který je v balíčku tří týmu v sestupové zóně. Bylo by fajn soupeře porazit a alespoň na pár bodů se odpoutat od poslední dvojice, kterou tvoří Gooners s Holásky. Prochy má na příští zápas stopku a předpokládám, že i Nekwish se zázračně neuzdraví. Naopak bychom mohli v sestavě uvítat Sykece a Milana. Ostatní jsou lazaři, což je ne jednu stranu k pláči, na druhou komické. Komické v tom smyslu, že máme v týmu více zraněných a nemohoucích, než hrajících.

Závěrem bych chtěl vyjádřit radost nad tím, že Petr se do Brna nedrkotal zbytečně, pro nářez. Dal dvě branky a s vítězstvím 9:3 nikdo z nás nepočítal, ruku na srdce.  Takže i on může být spokojený.  Já po neděli bodově spokojený jsem.