úterý 4. listopadu 2014

Debakl, poté památná výhra

Ve značně okleštěné sestavě jsme nastoupili k nedělním dvěma předposledním zápasům podzimní části soutěže. Soupeři nám byli Schalke B a Red Devils.

Nebýt Petra, který se na zápasy trmácel z Hladkých Životic (od Ostravy), měli bychom opravdu závažný problém. Do pole se nás tentokrát sešlo pouze 5 a to po celý druhý zápas jsme hráli už jen ve čtyřech, protože jsme obdrželi červenou kartu hned v úvodu druhého špílu. Nebýt tedy Petra, druhý zápas bychom neposkládali ani jednu čtverku. Z tohoto hlediska se jedná o horor, šílenost, která se mě zdála před sezonou jako nepředstavitelná. V neděli ráno se ještě ze zápasů omluvil Nekwish, kterému spadla na nohu bečka, do brány se tak postavil Laďa. Zbytek sestavy byl následující: Petr, Prochy, Pája, Vojta, Mira.

Není žádným tajemstvím, že se nám nedaří druhé poločasy. V prvním poločase se soupeře ještě jašk takš držíme, stejně tomu bylo i nyní (0:2), druhý jsme už propadli a dostali nářez (1:6). Není nutno zápas se Schalke B širokosáhle popisovat. Celkový výsledek 1:8 mluví jasně, narazili jsme na silného soupeře, na kterého jsme neměli. Čestný úspěch zaznamenal Petr, který tečoval bezprostředně před bránou Mirovu střelu od lajny. Druhý tým tabulky dokázal, že svůj post v tabulce opanovává právem. Je asi zbytečné hovořit o pár laciných gólech v naší síti..
Carpe Diem vs. Schalke B 1:8 (0:2)
branka: Petr (Mira)

Taktika, která nám nevycházela v zápase prvním, nám dokonale vyšla v tom druhém. Beton s hrou na brejky. Zápas poznamenala červená karta Prochyho, který za cenu faulu zamezil útěku útočníka Red Devils na naši bránu. To se stalo cca po 5ti minutách hry a tak bez střídání hrající soupeř tak dostal dárek v tom samém, z naší strany. Navíc my měli už zápas v nohách, kdežto soupeř byl v plné síle s nejlepším střelcem soutěže v zádech, nebo spíše v útoku. Se vším jsme se tentokrát vypořádali nečekaně dobře s grácií. Nebudu zde popisovat všechny branky z obou poločasů, protože si je už ani nepamatuju, na takový střelecký koncert zvyklý nejsem. Zápas jsme jasně ovládli a s taktikou brejků slavili úspěch. Nakonec se cifra v síti soupeře zastavila na devítce, my inkasovali třikrát. Čtyři branky dal Pája, po dvou Mira a Vojta, jednu přidal Petr. Pěkný počin a určitě i povzbuzení pro poslední zápas podzimu s Gooners příští neděli.
U dvou mých branek mě chybí asistenti – viz.dotaz na diskuzi. Jedna moje byl unassisted – z přímáku)
Carpe Diem vs. Red Devils 9:3 (3:1)
branky: Pája 4 (Mira, ?, ?), Vojta 2 (Pája, Mira), Mira 2 (Vojta 2), Petr (Prochy)

V tabulce jsme nikterak neposkočili a ani nespadli. Příští zápas je s Gooners, který je v balíčku tří týmu v sestupové zóně. Bylo by fajn soupeře porazit a alespoň na pár bodů se odpoutat od poslední dvojice, kterou tvoří Gooners s Holásky. Prochy má na příští zápas stopku a předpokládám, že i Nekwish se zázračně neuzdraví. Naopak bychom mohli v sestavě uvítat Sykece a Milana. Ostatní jsou lazaři, což je ne jednu stranu k pláči, na druhou komické. Komické v tom smyslu, že máme v týmu více zraněných a nemohoucích, než hrajících.

Závěrem bych chtěl vyjádřit radost nad tím, že Petr se do Brna nedrkotal zbytečně, pro nářez. Dal dvě branky a s vítězstvím 9:3 nikdo z nás nepočítal, ruku na srdce.  Takže i on může být spokojený.  Já po neděli bodově spokojený jsem.