středa 12. listopadu 2014

Středeční tréninky zrušeny

Tréninky domluvené na každou středu s týmem Soccer jsem zrušil, počínaje dneškem. Nemá to cenu. Chodí stále ta hrstka stejných, věrných, ostatní na to kašlou, nemůžou, nebo jsou „zranění“, což se vyvrací těžce.

Na dnešní trénink nás měli být 2 a Sykec na 50 procent, což mluví za vše. Na trénink stále chodí ti samí – Milan, Sykec, Vojta, střídavě co čas dovolí, tak já.. Zbytku týmu je situace zřejmě putna. Usuzuju tak z toho, že na stránky se téměř nikdo z nich nepíše (den předem, jak jsme se dohodli) a bůh ví, zda je vůbec navštěvují. Do diskuse přispívají opět ti samí, po celý podzim. Jak tak koukám, máme výborný kolektiv lidí, kteří bojují za společný cíl, prosperitu klubu.. Nebo se mýlím? :-(

Ano, je tu možnost stále doplňovat hráči odjinud, ale proč? Význam tréninků pozbývá smysl. Energie vložená do organizace tréninků má nulovou návratnost od samotných hráčů, proto které jsou tréninky dělány. Je tu plno věcí, neviditelných věcí, které člověka ani nenapadnou a přece tu jsou..

Teď si ani v nejmenším nestěžuji, jen chci nastínit neviditelný fakt, jak to vnímám z mé strany..

Tréninky jsou od 19:30 do 21:00. Co to pro mě znamená?

Bydlím v Adamově. Pokud bych jel vlakem, musím vyjít z domu v 18:20, domů bych dojel ve 22:40.. Na tréninku nechám 50 korun za nářez, co od soupeře dostáváme, protože není koho střídat a herně i díky fyzičce na soupeře nemáme. (4 a půl hodiny v háji)

Pokud bych jel autem, tak dám za benzín 200 korun a 50 za trénink. Sice vyjedu v 18:50 a vrátím se v 21:40, ale stojí mě to za to? (téměř 3 hodiny) Nemyslím, jet si pro nářez, ale za to se trmácet tak dlouho, nechat někde 250 korun a jet zpátky, když na to půlka týmu sere? Když vidím tu bezmoc a lhostejnost lidí, pro které jsou tréninky zařizovány..

Drtí mě představa, že někdo, kdo to má pár kroků od domu není schopen dojít. Nebo co více, není schopen se ani napsat na blbý stánky. A já, aby se trénink vůbec uskutečnil si musím urvat od huby nyní tak drahocenný čas, který můžu trávit s rodinou.

To byla jen malá vsuvka, co předchází tréninku z mé strany. Každý má jistě jiný příběh, jiné důvody, jiné podmínky, které mohou být lehčí, či ještě těžší.. Proto určitě není od věci se občas zamyslet a zvážit, jestli svojí liknavostí a přístupem k tréninkům neděláte zlo i ostatním.. Měli bychom být tým, ne skupina jednotlivců. Klub netvoří jeho vedoucí, ale samotní hráči. Jaký si to sami uděláme, takový to budeme mít.

Od futsalu si nyní dávám na nějaký čas pauzu, rád bych se na začátku ledna sešel se všemi v týmu a prohovořil na společné schůzi, jak vidí svoji budoucnost. Dva zásadní lidé z bývalého RST to už vzdali a tuším, že je na místě se obávat o sestavu do jarní části. Odchod Honzy s Vojtou tuším nemusí být těmi posledními..