pondělí 28. dubna 2014

To se nám nepovedlo..

Sokolnice nám včera vrátili vysokou porážku z podzimu. Po špatném výkonu jsme zaslouženě podlehli soupeři 2:9. Katastrofální byl už vstup do utkání, kdy jsme po prvních dvou střelách na bránu během prvních dvou minut prohrávali 0:2. Co k zápasu říct. Většina obdržených branek padla po našich chybách, nepřesných přihrávkách, nevrácení se.  Z mého pohledu se v případě Sokolnic jednalo o slabší celek, co se týče hry dozadu, v obraně soupeře vznikala okna, která zvala ke vstřelení branek, ale my jsme byly zkrátka neschopní se zápasem cokoliv udělat. Hráli jsme skutečně jako retardovaní. Porážka je vysoká, ale stále je to celek z první poloviny tabulky, proto nebolí tak, jako bychom prohráli s týmem hrajícím o záchranu. Neměnný fakt však zůstává, že soupeř to byl minimálně hratelný. Výsledek neodpovídá rozdílu kvalit mužstev, nýbrž našemu fatálnímu selhání v mnoha činnostech najednou.

O naše branky se postarali Mira s Ríšou. V prvním případě se nám podařilo zužitkovat brejky, kdy jsem na zadní tyči našem nabíhajícího Mirka. V druhém případě ukázali pěknou akci Milan s Ríšou, kdy si dvakrát vyměnili míč a Ríša jakožto zakončovatel skóroval.

Sestava byla tato: Nekwish – Milan, Pája, Ríša – Michaldo, Petr, Mira.

Carpe Diem vs. Sokolnice 2:9 (2:6)
branky: Mira (Pája), Ríša (Milan)


Tabulka je v tuto chvíli dosti nepřesná, protože mnoho celků nemá dohrané odložené zápasy. 

čtvrtek 24. dubna 2014

Preview: 19.a 20.kolo, Holásky - přesunutí zápasu, Sokolnice

Naše malé preview začnu jednou velkou změnou! Volal mě vedoucí z Holásek, že žádá o přesunutí zápasu na jiný termín. Po dohodě s předsedou BAF a mnou mu bylo vyhověno. To znamená, že v neděli hrajeme pouze jedno utkání a to se Sokolnicemi. O náhradním termínu zápasu s Holásky Vás budu informovat.

V neděli nás tedy čeká pouze jedno utkání a to od 9:50 se Sokolnicemi na SVÉŽNÉ! Sraz na utkání je v 9:25 na místě.

Sestava se bude muset obejít oproti minule a předminule o probuzeného střelce ze zadních řad Sykece. Jinak bychom měli být v sestavě stejné. Nekwish – Milan, Ríša, Pája – Michaldo, Mira, Petr.

Sokolnice jsme na podzim porazili nečekaně hladce 7:0. Nedá se ovšem očekávat dejavu. Tento celek je na sedmém místě tabulky a jistě si bude chtít smlsnout na celku hrajícím o záchranu. Věřím, že mu to co nejvíce znepříjemníme. 

středa 23. dubna 2014

Omluva Milanovi

Tímto článkem bych se chtěl veřejně omluvit Milanovi, že jsem mu v zápasech nahrával méně, než bylo zdrávo. ;-) Nebylo tak činěno schválně, to v žádném případě. Viděl jsem po zápase ten jeho smutnej kukuč a tak jsem se rozhodl, že tento článek musí vzniknout.

Milane, tady přede všemi se zavazuju, že v neděli Tě budu zásobovat přihrávkami všemi různými způsoby. Po zemi, vzduchem, na hlavičku. Budeš mým hlavním cílem, co se týče přihrávek.. ;-) Těším se na ten kolotoč! 
A jako omluvu Ti posílám písničku, která právě hraje.. :-D ( pustit zvuk prosím )

Milan si o mém článku jistě myslí svoje..

úterý 22. dubna 2014

V neděli se třemi body

Času tenhle týden opět nemám nazbyt, tak dnes jen krátce k review předešlého víkendu. Jsem spokojený.  Ze tří odehraných zápasů máme 6 bodů, což je dobrý vstup do jarní fáze soutěže.

Sestava: Nekwish - Ríša, Milan, Sykec - Michaldo, Petr, Pája, Mira.

Po taktické stránce jsme odehráli velice zdařilý první zápas s Eliškou, kdy naše obrana nedávala příliš šancí vyniknout hráčům soupeře. Po celý zápas jsme hráli stejnou písničku. Urputně bránit malý čtverec a vyrážet do protiútoků. Tři z nich se ujaly a nakonec tak vznikl velice pěkný uhlazen ý výsledek 3:0 v náš prospěch. Velice dobře zachytal Nekwish. Jeho šelmí skoky byly oku lahodící. O branky na naší straně se postaral Michaldo, který krásně vymetl pavučinu z šibenice brankáře Elišky, takto skončil i poločas. Ve druhé půli se krásně strefil Sykec, který navázal podobnou přízemní skrytou střelou, jako minulý víkend. Na 3:0 jsem zvýšil já po odraženém míči, kdy se MIchaldovi nepodařilo projít obranou. Moje střela k tyčce znamenala uzavření brankového účtu zápasu. Když nad tím tak přemýšlím, neměli jsme v zápase výraznější problémy, kdy bych si musel říct, že nám teklo do bot, nebo že jsme měli nějaké obrovské štěstí. Byl to dobře zvládnutý zápas s třešničkou na dortu v podobě opravdu pěkných zákroků našeho golmana. Prosím asistenty u první a druhé branyk, aby se o ni přihlásili.
Carpe Diem vs. Eliška 3:0 (1:0)
branky: Michaldo ( ? ), Sykec ( ? ), Pája (Michaldo).

Ve druhém zápase nás čekal celek Jezdců a na ty se nám dlouhodobě nedaří. Nedá se říci, že by nás soupeř nějak výrazně přehrával, ovšem konečné skóre je trochu kruté. Utkání skončilo výsledkem 1:5, kdy jediný úspěch jsem zaznamenal já, po krásné akci Milana s Ríšou. Moje role byla už jen vyšperkovat akci vsítěním míče do poloodkryté brány. Nejsem naštvaný, zklamaný, nebo něco jiného, soupeř byl vyspělejší, futsalovější a výhru si bezesporu zasloužil více, než my. Zkrátka to byl zápas, nad kterým se není potřeba déle zastavovat, rozhodně bolí o mnoho méně, než prohra 3:4 v poslední minutě. Jdeme dál!
Carpe Diem vs. Jezdci 1:5 (1:3)
branka: Pája (Ríša)

Výhrou jsme se udrželi v kontaktu s 10.příčkou, na kterou ztrácíme už jen 2 body. V současnosti jsme se posunuli o jednu příčku vzhůru oproti minulému týdnu a tak okupujeme 12.pozici. Příští víkend nás čekají Holísky, kteří mají stejné záchranářské starosti, jako máme my a tak to bude jistě řežba zajímavá. Jako druhý zápas změříme síly se Sokolnicemi, nad kterými jsme na podzim zaznamenali naše nejvyšší skóre sezony (výhra 7:0). Jsem si ale jistý, že nyní půjde o úplně jiný zápas. Sokolnice jsou v tabulce na 7.místě, Holásky na 13.tém, bod za námi.


čtvrtek 17. dubna 2014

Preview: 17. a 18.kolo - Eliška, Jezdci

V neděli nás čeká 17. A 18.kolo naší soutěže. Soupeři nám budou hráči Elišky a Jezdců. Především s Jezdci máme dlouhodobě špatnou bilanci, určitě si vzpomenete na podzimní duel a jejich vyučování. Je to celek postarších hráčů, kteří hrají hlavou a zkušenostmi. My skákali kolem jako opičky na gumě a nakonec dostali tuším pětku. Elišku se nám podařilo porazit, zřejmě za to mohla naše ještě tehdy neotesaná nadšenost z úvodu po postupu do druhé třídy.

V obou zápasech nemáme co ztratit a jak by řekl klasik, každý zápas začíná od nuly, takže nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Doufám, že se minule nikdo nezranil, pokud ne, tak očekávám stejnou sestavu jako před pár dny v neděli. Pokud stejná bude, rád bych opět zaujal místo v útoku, kde se mi minule celkem dařilo.

Pravděpodobná sestava: Nekwish - Sykec, Milan, Ríša - Petr, Mira, Michaldo, Pája.

Sraz na zápasy je v 10:10 na hřišti Svážná!

úterý 15. dubna 2014

Né, pětku né..

Né, pětku né, já jsem v tom nevinně, tak prosím pětku ne, tak prosím pětku ne… :D Jistě soupeři tato píseň musela při cestě domů ze zápasu zhořknout v puse a drnčet v uších. To já si jí s radostí pustil v autě na plný kule. V úvodním zápase jarní části sezony se nám podařilo splnit plán a porazit 5:4 poslední tým tabulky RST. Cesta k vítězství nebyla ovšem nikterak jednoduchá, soupeř kousal, ovšem zkušený mančaft Carpe Diem nakonec zápas dovedl do úspěšného konce.

Sestava nakonec byla slušná, co se týče počtu. A samozřejmě i kvalitativně. Měli jsme sedm hráčů do pole + Nekwish. Jmenovitě se sestava poskládala takto: Nekwish – Ríša, Milan, Sykec – Michaldo, Mira, Petra a Pája.  Posledně jmenovaný nastoupil v útoku, ovšem když bylo potřeba, zaskočil také v obraně.

Zápas jsme začali opatrně, s úmyslem neinkasovat hned v úvodu. Nabuzený tým soupeře měl převážnou část úvodu zápas míč na svých kopačkách a hrálo se spíše na naší polovině. Neprostupný val odolával nájezdům kočovných cikánů a střílel je puškou zpoza vápna. Jedna z prvních nenápadných akcí našeho celku skončila nečekanou brankou. Vlastně to bylo jedno z našich prvních vážnějších překročení poloviny. Z autu přitrkávám míč v obraně stojícímu Sykecovi a ten tvrdou utěšenou přízemní střelou zavěšuje míč k levé tyčce. Před brankářem ještě výborně clonil Petr „Chára“, přes kterého gološ soupeře nemohl skutečně nic vidět. Bravo Syky, krásná věc! Tento stav mohl v klidu vydržet do poločasu, ovšem po naší slabé chvilce se do brejku dostávají dva hráči RST a pohodlně vyrovnávají. Brance nešlo z pohledu hráče zabránit, snad jen kdyby měl Nekwish přišité od kolen dolů nohy Maradony. Poločasová remíza byla zřejmě spravedlivým vyvrcholením tohoto vrcholu nedělního futsalového odpoledne na hřišti v Novém Lískovci. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět lépe my a to brankou na 2:1. Na středovém kruhu jsme si opět po čase půjčil koloběžku abych nezapoměl jak se na ní jezdí, projel se na ní, tím dokonale zmátl soupeře a unikl mu o délku koně. Tím vznikl brejk dva na jednoho, který jsme ve spolupráci s Petrem grandiózně zakončili,. Asi nejhezčí moment zápasu, opomenu li můj šukec s dresem. Petr na zadní tyčce po mé přihrávce míč dopravil bez problémů do síťky. RST byla tímto nucena otevřít více hru a ještě více se tlačit do útoku. Tím samozřejmě vnikaly okna v obraně, která se nám dařilo vyplňovat naším střeleckým umem. Na 3:1 jsem zvyšoval já, po jednom z úniků, kdy jsem šel úplně sám po výhozu Nekwishe na golmana. Míč umístěný k tyčce ještě muž v kleci dokázal kotníkem zlikvidovat, ale šupa oplývala takovou prudkostí, že se odrazila do holeně vracejícího se obránce a ten dokonale uklidil míč za záda goalkeapera RST. V hokejovém zápase by branka vypadala zřejmě následovně: 3:1 - Holeň (1.as.Kotník, 2as.Pája) Vedení o dvě branky tým zklidnilo. Navíc přišel další z hvězdných momentů Petra, který po trmě vrmě na polovině hřiště vybídl přihrávkou do brejku opět mě a já lehce ztečoval první míč do protipohybu brankáře. Míč se tak tak došoulal za čáru jako by se soupeři vysmíval. Při stavu 4:1 se tým zdál naprosto ukojen. Soudím tak z tváří spoluhráčů, ze kterých jsem četl střídající se pocit extáze a následného uvolnění. Tento stav mysli a někoho i těla se nám málem stal osudným, to když RST snížil na 4:2 a nadále se nevzdával naděje na bodový zisk. Soupeř létal věrný barvě svých dresů jako vosy kolem sladkého hovna z marcipánu. Na 5:2 jsem zvýšil (už je mě to blbé) opět já, Váš král Pája. Po rychle rozehraném rohu Petrem jsem se sic z úhlu dostal do solidní střelecké pozice a tu proměnil jedovkou k protější tyčce. Vedení 5:2! Výsledek, který dá se říci nelze ztratit. To bychom ale nebyli my, abychom si skvěle rozehraný zápas nezkomplikovali. Soupeř se snažil o tlak my mu to svoji občas laxnější hrou umožňovali. Výsledkem toho všeho nakonec bylo dokonce snížení na rozdíl jediné branky, tedy na 5:4, ale pro dokonalý obrat už bylo pozdě, Carpe Diem nakonec tenké vítězství ušloulalo a připsal si tak velice důležitý tříbodový zisk.

Carpe Diem vs. RST 5:4 (1:1)
branky: Sykec (Pája), Petr (Pája), Pája (Nekwish), Pája (Petr), Pája (Petr).

V tabulce se stala jedna zajímavost. V minulé článku jsem psal o týmech od desátého místa níže. Vězte, že ze sedmi týmů, kteří hrají v tabulce od 10tého do 16tého místa jsme byli jediní, kdo bodoval. Všech 6 celků prohrálo, jen my vyhráli. Tento fakt nás posunul na 13.pozici a tím se tabulka pro nás stala ještě více vyrovnanou a zajímavou. Na 10.pozici nám nyní chybí pouhé 2 body, na návrat na 15.tou pozici to samé, dva body. Vítězství nám bez pochyby pomohlo se dotáhnout na týmový bodový průměr druhé poloviny tabulky, za což jsem skutečně rád. Dá se s trochou nadsázky říci, že až nyní – příští nedělí skutečně začíná sezóna je jen na nás, kterým směrem se bude náš klub ubírat. Šance jsme pro všechny týmy nyní vyrovnané.

I přesto, že výkon týmu nebyl ideální, měli jsme mnoho mezer téměř ve všech aspektech hry, musíme být s výsledkem spokojeni. Více než tři body získat nešlo a historie se nebude ptát na to, jak jsme je získali. Díky všem, kdo se v neděli podílel na vítězství a také v pomoci mojí maličkosti po delším čase vyniknout.

čtvrtek 10. dubna 2014

Preview: 16.kolo - RST

Se sestavou na neděli to zatím vypadá všelijak. Účast prozatím přislíbil na sto procent jen Petr, Mira, Michaldo a já. Na polovic Milan a Sykec. Ríša chodí pravidelně a nepíše se, takže doufám, že dorazí. O Nekwishovi nic nevím. Prochy a Tomáš jsou out of order. Prosím Milana a Sykece, aby mi  esemeskou dali vědět, zda dojdou, až to budou vědět..

Nedělní zápas je důležitý, to asi všichni víme. Musíme ho zvládnout. Z hlediska tabulky je to dá se říci existenční zápas i když je již v úvod jara, protože kvalitativně vyrovnaných soupeřů pro jaro bude zřejmě pomálu a ztráta hned na úvod s posledním celkem tabulky RST by nevěstilo nic dobrého pro další průběh jarní části. Špatnou zprávou zůstává, že nemůžeme počítat se službami Tomáše a dočasně i Prochyho, kterému se obnovilo zranění třísel po kámasutře s Mirou.

Na podzim jsme s RST odehráli vyrovnané utkání, které jsme nakonec se štěstím dovedli do vítězného konce. Z8pas skončil 3:2 v náš prospěch. Kdyby se tak nestalo, přezimovali bychom na posledním 16.místě, RST by nás předběhlo.

Zde pro zopakování uvádím tabulku po podzimu. Na relativně klidný střed tabulky, tedy 10.místo ztrácím pouze 4 body, ovšem nejenom my budeme chtít urvat body, posunovat se budou zákonitě i soupeři kolem nás, proto je důležité sbírat bod po bodu v zápasech, kde nám na podzim chybělo i trocha štěstí.


Jsme na 15.místě. Nebudeme si nic nalhávat, je to špatné umístění. Cíl pro jaro je jasný. Záchrana, tedy každá pozice nad posledním sestupovým 14tým místem. V těch nejoptimističtějších myšlenkách se dá uvažovat o místě kolem 10.tého místa, ovšem okolnosti zatím nehrají v náš prospěch, není Tomáš a Prochy, dva tvořiví hráči. Na tréninky se nechodilo a tak byly zrušeny. Splnit tento plán by byl doslova nadplán.

Jak se tak říká, nemáme co ztratit, dna jsme se už téměř dotkli a tak věřím, že cesta vede jen nahoru. Snad se nám bude dařit na jaře o trochu více, než na podzim a že marodka nezatne svoji kosu během příštích třech měsíců příliš hluboko.


V neděli je sraz v 11:50 na Kamínkách, hrajeme ve 12:20. Dlouho jsme nehráli, nezapomeňte si všechny věci - chrániče, dresy, kopačky atd.. Ať nemusíme řešit zbytečnosti..

pátek 4. dubna 2014

Jarní část sezony se blíží

Hodina Há se blíží. Příští víkend vstoupíme do jarní části soutěže zápasem s RST. Vrásky na čele mě trochu dělá sestava.. Dlouho jsme se opět neviděli a tak nevím, kdo na tom jak je.. Hrát by neměl Tomáš a Prochy. Ostatní by měli být k dispozici, je to tak? Prosím potvrďte svoji účast na přítomnosti.

Sestava by tak mohla vypadat: Nekwish – Ríša, Milan, Sykec, Pája, Mira, Petr, Michaldo.

Zápas s RST musíme zvládnout, pokud chceme pomýšlet na nějaký vzestup v tabulce do budoucna, je to důležitý opěrný bod. Doufám, že jste všichni individuálně pravidelně trénovali, běhali a meditovali. Broušení svých šavliček si nechte až po sezoně, Prochy a Miro.