úterý 22. dubna 2014

V neděli se třemi body

Času tenhle týden opět nemám nazbyt, tak dnes jen krátce k review předešlého víkendu. Jsem spokojený.  Ze tří odehraných zápasů máme 6 bodů, což je dobrý vstup do jarní fáze soutěže.

Sestava: Nekwish - Ríša, Milan, Sykec - Michaldo, Petr, Pája, Mira.

Po taktické stránce jsme odehráli velice zdařilý první zápas s Eliškou, kdy naše obrana nedávala příliš šancí vyniknout hráčům soupeře. Po celý zápas jsme hráli stejnou písničku. Urputně bránit malý čtverec a vyrážet do protiútoků. Tři z nich se ujaly a nakonec tak vznikl velice pěkný uhlazen ý výsledek 3:0 v náš prospěch. Velice dobře zachytal Nekwish. Jeho šelmí skoky byly oku lahodící. O branky na naší straně se postaral Michaldo, který krásně vymetl pavučinu z šibenice brankáře Elišky, takto skončil i poločas. Ve druhé půli se krásně strefil Sykec, který navázal podobnou přízemní skrytou střelou, jako minulý víkend. Na 3:0 jsem zvýšil já po odraženém míči, kdy se MIchaldovi nepodařilo projít obranou. Moje střela k tyčce znamenala uzavření brankového účtu zápasu. Když nad tím tak přemýšlím, neměli jsme v zápase výraznější problémy, kdy bych si musel říct, že nám teklo do bot, nebo že jsme měli nějaké obrovské štěstí. Byl to dobře zvládnutý zápas s třešničkou na dortu v podobě opravdu pěkných zákroků našeho golmana. Prosím asistenty u první a druhé branyk, aby se o ni přihlásili.
Carpe Diem vs. Eliška 3:0 (1:0)
branky: Michaldo ( ? ), Sykec ( ? ), Pája (Michaldo).

Ve druhém zápase nás čekal celek Jezdců a na ty se nám dlouhodobě nedaří. Nedá se říci, že by nás soupeř nějak výrazně přehrával, ovšem konečné skóre je trochu kruté. Utkání skončilo výsledkem 1:5, kdy jediný úspěch jsem zaznamenal já, po krásné akci Milana s Ríšou. Moje role byla už jen vyšperkovat akci vsítěním míče do poloodkryté brány. Nejsem naštvaný, zklamaný, nebo něco jiného, soupeř byl vyspělejší, futsalovější a výhru si bezesporu zasloužil více, než my. Zkrátka to byl zápas, nad kterým se není potřeba déle zastavovat, rozhodně bolí o mnoho méně, než prohra 3:4 v poslední minutě. Jdeme dál!
Carpe Diem vs. Jezdci 1:5 (1:3)
branka: Pája (Ríša)

Výhrou jsme se udrželi v kontaktu s 10.příčkou, na kterou ztrácíme už jen 2 body. V současnosti jsme se posunuli o jednu příčku vzhůru oproti minulému týdnu a tak okupujeme 12.pozici. Příští víkend nás čekají Holísky, kteří mají stejné záchranářské starosti, jako máme my a tak to bude jistě řežba zajímavá. Jako druhý zápas změříme síly se Sokolnicemi, nad kterými jsme na podzim zaznamenali naše nejvyšší skóre sezony (výhra 7:0). Jsem si ale jistý, že nyní půjde o úplně jiný zápas. Sokolnice jsou v tabulce na 7.místě, Holásky na 13.tém, bod za námi.