čtvrtek 10. dubna 2014

Preview: 16.kolo - RST

Se sestavou na neděli to zatím vypadá všelijak. Účast prozatím přislíbil na sto procent jen Petr, Mira, Michaldo a já. Na polovic Milan a Sykec. Ríša chodí pravidelně a nepíše se, takže doufám, že dorazí. O Nekwishovi nic nevím. Prochy a Tomáš jsou out of order. Prosím Milana a Sykece, aby mi  esemeskou dali vědět, zda dojdou, až to budou vědět..

Nedělní zápas je důležitý, to asi všichni víme. Musíme ho zvládnout. Z hlediska tabulky je to dá se říci existenční zápas i když je již v úvod jara, protože kvalitativně vyrovnaných soupeřů pro jaro bude zřejmě pomálu a ztráta hned na úvod s posledním celkem tabulky RST by nevěstilo nic dobrého pro další průběh jarní části. Špatnou zprávou zůstává, že nemůžeme počítat se službami Tomáše a dočasně i Prochyho, kterému se obnovilo zranění třísel po kámasutře s Mirou.

Na podzim jsme s RST odehráli vyrovnané utkání, které jsme nakonec se štěstím dovedli do vítězného konce. Z8pas skončil 3:2 v náš prospěch. Kdyby se tak nestalo, přezimovali bychom na posledním 16.místě, RST by nás předběhlo.

Zde pro zopakování uvádím tabulku po podzimu. Na relativně klidný střed tabulky, tedy 10.místo ztrácím pouze 4 body, ovšem nejenom my budeme chtít urvat body, posunovat se budou zákonitě i soupeři kolem nás, proto je důležité sbírat bod po bodu v zápasech, kde nám na podzim chybělo i trocha štěstí.


Jsme na 15.místě. Nebudeme si nic nalhávat, je to špatné umístění. Cíl pro jaro je jasný. Záchrana, tedy každá pozice nad posledním sestupovým 14tým místem. V těch nejoptimističtějších myšlenkách se dá uvažovat o místě kolem 10.tého místa, ovšem okolnosti zatím nehrají v náš prospěch, není Tomáš a Prochy, dva tvořiví hráči. Na tréninky se nechodilo a tak byly zrušeny. Splnit tento plán by byl doslova nadplán.

Jak se tak říká, nemáme co ztratit, dna jsme se už téměř dotkli a tak věřím, že cesta vede jen nahoru. Snad se nám bude dařit na jaře o trochu více, než na podzim a že marodka nezatne svoji kosu během příštích třech měsíců příliš hluboko.


V neděli je sraz v 11:50 na Kamínkách, hrajeme ve 12:20. Dlouho jsme nehráli, nezapomeňte si všechny věci - chrániče, dresy, kopačky atd.. Ať nemusíme řešit zbytečnosti..