čtvrtek 22. dubna 2010

Preview před Jezdci a Kormidlem B

Předem všeho povídání ohledně nedělních špílů bych se jen ve zkratce malou úvahou vrátil k debatě, která nastala po uveřejnění mého článku.

Ve zkratce řečeno, nechápu, proč vůbec taková debata začala. Nechci a nikdy jsem nechtěl na nikoho záměrně a chválně kydat hnůj, nebo něco podobného, ale přinejmenším mě zaujala jedna nenápadná věta v textu Olina. Olda píše, že jsem lidi článkem nasral, a né poprvé. Nastává otázka proč jsem lidi naštval? Odpověď se mě na jazyku smýká jako had na mýtině.. Všichni do jednoho jste zvyklí, že Vám ve článkách mažu med kolem huby, vše píšu v superlativech, každého chválím a klub vynáším až do nebes. Jednou jedinkrát jsem tedy napsal skutečnosti kolem nedělního dne, kolem lidí v něm zainteresovaných přesně tak, jak byly, bez lahodné čalamády okolo, a někteří z Vás okamžitě skáčou metr vysoko. To, že článek je napsaný tentokrát jazykem, kterému někdo po mé dvouroční nalévárně sladkých zákusků nerozumí, je jen jeho osobní boj. Přečtěte si článek ještě jednou, je li libo, slovo od slova, věta po větě je pravda. Je to napsáno mým slovem a mým pohledem na věc, ale každý z Vás musí pokejvat hlavou v záporném smyslu, při otázce jestli jsem někde lhal. Nelhal, a to je to podstatné..

To, že někdo bere moje slova podložené prožitými skutečnostmi, které se staly, jako osobní útok na jeho osobu je jen jeho věc, za mnou totiž stojí pravda a tu jsem neobešel, ani nijak nepošpinil. A ať každý, než se rozohněně rozepíše na diskuzi sám zamyslí, jestli to co napíše není současně obhajoba i lež.
.

A teď už k nedělním zápasům. Tentokrát hrajeme hned první zápas dne, poté si třičtvrtěhodinky odpočinem a pak svá unavená těla opět vystavíme fyzické zátěži. V 9:00 nás tedy čeká tým zvaný Jezdci. Jedná se partu postarších hráčů, vloni sestupujících z první třídy. S Jezdci jsem na podzim vyválčili vůbec první bod Carpe Diem ve 2.třídě po remíze 2:2. V utkání jsem vedli už 2:0, ale bohužel jsme neodolali tlaku, jaký na nás soupeř v závěru nasadil a výhru jsme ztratili jako mávnutím kouzelného proutku. Jsme o půl roku starší a snad i zkušenější, věřím v dobrý výsledek i tuto neděli. Jezdci jsou na 8.místě, tři body před námi.

Našim druhým soupeřem bude Kormidlo B. Po bezkonkurenčním Comixu je to druhý nejlépe střílející celek. Ve svých řadách má pár vyjímečných hráčů, z nichž vyčníval jeden nade všechny. Byl to hráč jménem Škaroupka. Uvidíme, zda nastoupí i nyní. Na druhou stranu se Kormidlo nevyznačuje zázračnou obrnou a při znovuobrození Martina s Michalem by to mohlo být velice zajímavé střetnutí. Zápas na podzim skončil přestřelkou 5:7 v náš neprospěch, přičemž jsme po celý zápas pouze dotahovali.. Kormidlo je na 6.místě, osm bodů nad námi.

SRAZ V NEDĚLI V 8:30 na Mutěnické! (tam kde jsme hráli minulou neděli)

Report z podzimní části:

http://carpediembrno08.blogspot.com/2009/09/one-man-show-kormidelnika-skaroupky.html

Žádné komentáře: