čtvrtek 26. února 2009

Poeta Pája První

Mnoho lidí to o mě už ví a věřím, že je i dost těch, kteří by to vědět chtěli.. Proto Vám to nyní sdělím. Už delší dobu dávám širému světu na obdiv svoje básně. Dnes při cestě z práce tramvají mě opět po delším čase políbila básnická múza a musel jsem se z toho návalu poetična vyprázdnit.. Čas od času zde na stránkách oživím zdejší ovzduší svým ostrovtipem, dovolíte-li..
Pár upozornění předem.. Druh mého humoru se nemusí zrovna všem zamlouvati, v básních mnohdy narazíte na dvojsmyslné věci a některým jedincům by přemýšlení o souvislostech mohlo dát pěkně zabrat. Z tohoto spektra vyjímám Olina, který ty moje myšlenkový pochody zná nazpaměť..
Poslední upozornění před erupcí.. Básně můžete dát přečíst svým drahým polovičkám jen na vlastní nebezpečí, protože nevylučuji, že v v tak prudkém návalu citů a emocí, které jim moje verše vlijí do žil by se lehce mohlo stát, že se do mě jednoduše zamilují.. Takže Attention!!

***************************
HOLUBÍ ROMANCE
*
Dneska ráno před barákem
holůůůů, holůůůů hulákám,
v domnění a v dobré víře
holoubky že nalákám...
Dones jsem jim suchej chleba
lámajíc ho na kusy,
náhle kych jak o Silvestra,
holub přilít do pusy..
*
***************************
(slovo holub v posledním řádku nevyznačuje opéřence, podotýkám)

Druhou básní, nebo spíše humornou glosou se nechci onoho dotyčného nikterak dotknout. Jen se mě to tam prostě líbí a pokaždé při přečtení a pomyšlení na tuto minibáseň se prostě bavím..

******************
VESELÁ
*
..David běží k míči..
..a..
..akce už je pí....
*
*******************
Poslední minibáseň je věnované opět jednomu členovi klubu. Schválně jsme nechal tuto báseň s podtextem tajemna.. Kdo že by to mohl být? Svoje odpovědi můžete napsat na diskusi, zajímalo by mě, jestli jste to poznali o koho jde..
.
*********************************
HÁDANKA
*
Kde já fýzu naberu,
když mám nonstop tuberu..
*
**********************************
.
(fýza - tj. fyzička - pro ty méně bystré)
.
To je vše, doufám, že se Vám moje počínání líbilo. Svoje ohlasy můžete psát na diskusi, budu rád za každou kritiku, či pochvalu..

sobota 21. února 2009

Statistiky klubu od jeho založení

Už od založení klubu si jako svědomitý prezident vedu veškeré klubové statistiky. S touto lahůdkou Vás nyní seznámím, a můžu Vám garantovat, že jde o velmi zajímavé počítání..


  • Klubové statistiky:
  • 32 utkání celkem - tolik jsme odehráli od založení klubu dosud - tj. sezóna i turnaje dohromady (nejsou započteny dvě kontumační utkání z Brno Open)
  • 94 : 79 - naše celkové skóre všech odehraných zápasů (opět nejsou započteny dvě kontumační utkání z BO)
  • 15 / 3 / 14 - bilance všech našich odehraných zápasů. Je stále ještě mírně kladná a já jen doufám, že brzy začne růst to první čísílko.. ( výhry / remízy / prohry )
  • 8 - to jest naše nejdelší šňůra vyhraných utkání v řadě
  • 6 - to jest naše nejdelší šňůra prohraných utkání v řadě, kterou bohužel právě nyní prožíváme
  • 7 - nejdelší šňůra nevyhraných utkání v ředě, platí to samé co v minulém bodě, ale s jednou remízkou navíc
  • 6 - počet zápasů, ve kterých se nám nepodařilo vstřelit branku. nutno podotknout, že z posledních pěti zápasů jsou to plné 4
  • 5 - to je číslo, kterým se může honosit náš brankář a jeho obrana. v tolika utkáních jsme branku neobdrželi
  • 9:1 - nejvyší skóre, kterého jsme dosáhli proti celku Pörkele ( dále se nám podařilo dvakrát soupeře vyprovodit se skóre 8:0 - Bosonohy C a RST)
  • 0:7 - nejvyšší prohra historie klubu. všichni si jistě pamatujeme na nedávný zápas proti Kalábkovi Brno
  • úspěchy klubu- prozatímní druhé místo v soutěží 3.brněnské třída (útok na postup), postup ze skupiny kvalitně obsazeného turnaje Foremo Cup 08, postup ze skupiny zimního turnaje BRNO OPEN 2009
  • nejúspěšnější památné zápasy - výhra 2:1 nad SOŠ OOM , výhra 6:2 nad BB PRESS "A"

  • Hráčské statistiky:

    Do statistik byli zařazeni pouze kovaní hráči Carpe Diem, ostatní bývalý hráči, či výpomoc nebyla do statistik zanesena..

ODEHRANÁ UTKÁNÍ:

  1. 32 - Olin
  2. 32 - Martin H.
  3. 29 - Pája
  4. 27 - Lukáš
  5. 27 - Boris
  6. 19 - Michal
  7. 17 - David
  8. 16 - Martin M.
  9. 14 - Ríša
  10. 4 - Luboš

VSTŘELENÉ BRANKY:

  1. 20 - Olin
  2. 19 - Lukáš
  3. 14 - Pája
  4. 10 - Michal
  5. 9 - Martin M.
  6. 6 - David
  7. 5 - Boris
  8. 5 - Ríša
  9. 0 - Luboš
  10. ? - Martin H. ( jakto?)

TABULKA PRAVDY (odehrané zápasy / vstřelené branky - průměr branek na zápas):

  1. 0,704 - Lukáš
  2. 0,625 - Olin
  3. 0,562 - Martin M.
  4. 0,526 - Michal
  5. 0,483 - Pája
  6. 0,357 - Ríša
  7. 0,353 - David
  8. 0,185 - Boris
  9. 0,000 - Luboš

DRSONI KLUBU ČK + ŽK:

  1. 1x ČK - Pája
  2. 2x ŽK - Lukáš
  3. 1x ŽK - Boris
  4. 1x ŽK - Ríša
  5. 1x ŽK - Olin
  6. 1x ŽK - Luboš
    (statistiky žlutých a červených karet mohou být zkreslené, o tomto jediném jsme si nedělal kompletní záznam, tak Vás prosím když tak o doplnění)
  • 4 - tolik branek se podařilo vstřelit hned ve dvou utkání Lukášovi, jsou to největší brankové hody jednotlivce ( zápasy s Pörkele a United )
  • 3 - hráči dokázali za svoji kariéru v klubu vstřelit hattrick. jmenovitě už zmíněnému Lukášovi a to dvakrát a dále Martinovi M. (s RST) a Pájovi (s Orel St.Lískovec B)
  • nejvíce krát v klubu byl nemocný Michal, asi 1.000.000 (slovy milionkrát)

ZÁPASY JDOUCÍ PO SOBĚ, VE KTERÝCH SE PODAŘILO JEDNOTLIVCI SKÓROVAT:

  1. 8 - Olin
  2. 6 - Lukáš
  3. 5 - Pája
  4. 2 - Michal, David, Ríša, Martin M. a Boris
  5. 0 - Luboš

ZÁPASY JDOUCÍ PO SOBĚ, VE KTERÝCH SE NEPODAŘILO JEDNOTLIVCI SKÓROVAT:

  1. 8 - Boris a David
  2. 7 - Pája a Martin M.
  3. 6 - Lukáš
  4. 5 - Ríša a Michal
  5. 4 - Olin a Luboš (Luboš nastoupil pouze k těm 4 utkáním) :-)

ABY NEBYL MARTIN H. ZKLAMANEJ, ŽE SE VE STATISTIKÁCH MARNĚ HLEDÁ, NADCHÁZEJÍCÍ ŘÁDKY BUDOU PATŘIT JEN A JEN JEMU:

  • 32 - odehraných zápasů
  • 79 - obdržených branek
  • 2,469 - to jest průměr obdržené branky na zápas
  • 5 - čistá Martinova konta
  • 7 - tolik branek (nejvyšší počet) pustil za svá záda proti dvěma soupeřů - Mitře a Kalábkovi
  • 0 - vstřelených branek


Tak to by bylo z těch hlavních statistik asi vše. Nebojte, vše budu i nadále pečlivě sledovat a v budoucnu, třeba po jarní části soutěže se opět nějakých takových statistik dočkáte.. Doufám, že se Vám můj přehled líbil..


Úplně nakonec vám ukáži tabulku, kterou jsem náročně vypracoval. Jde o graf výkonnosti klubu, ve které jsou zaneseny postupně všechny zápasy tak, jak následovaly po sobě. Stejně tak, jak se klikatí křivka zápasů se dá vypozorovat i morálka v klubu..


Brzy opět na napsanou..

Nový název klubu? Možná..

Během posledních 14ti dní mě oslovily různá slovní spojení, která by náramně pasovaly do názvu našeho klubu. Začal jsem si je sepisovat a nyní se o ně s Vámi podělím. Třeba i Vám nějaký název padne do oka a budete se za něj prát jak lvi.. Co si o nich myslíte?

1. Tak jako první mě inspirovala kapela Morčata na Útěku. V jedné z jejich písní je zmíněn SATAN V ZOO :-)) Myslím, že jde o excelentní vyjádření našeho velkoklubu. Co si budeme namlouvat, jsme tým nepřeberných kvalit a proto i název vystihuje naši pozici ve třetí třídě. Prostě stejně jako satan nepatří do zoo, tak ani my nepatříme do třetí třídy. Je to takový kontrast našich ambicí, dovedností a síly týmu s tím, jakou soutěž hrajeme.. K názvu by se samozřejmě dalo připojit ještě třeba obligátní "Brno", ale to už nechám na fantazii každého.

2. Ke druhému názvu jsme dospěl ve chvíli, kdy jsem se procházel po Masaryčce a kochal se na chlup stejnými vietnamskými obchody na každém druhém kroku. S minulým názvem - Satanem v Zoo - si nynější sice bude naprosto odporovat, ale i tak Vám ho sdělím a snad si i najde svoje přívržence. Při pomyšlení na naše poslední vystoupení v Brno Open jsme ještě stále s kapající slzou na chodník spojil název obchodu s mojí nepřebernou fantazií a vyšel z toho krásný a výstižný název TOTÁLNÍ VÝPRODEJ FOTBALOVÝCH SCHOPNOSTÍ, nebo krátce TVFS. Tento název s sebou přináší na výběr i mnoho jiných variací.. Třeba by někomu mohla přijít v chuť i obměna BANKROT FOTBALOVĆH SCHONOSTÍ - BFS. Jasné, a výstižné!

3. Třetí název považuji za svůj triumf samolibosti. Ty brďo, kam já na to chodím..teď jak si to tak čtu tak i "triumf samolibosti" není k zahození.. :-) No ale, abych se dostal k jadérku věci.. Jak už jste všichni jistě poznali, jsem od přírody chvastoun, proto další ze série názvu klubu se bude neskromně honosit mojím jménem. Takže, co byste říkali třeba názvu SPASITEL PÁJA. Nebo Spasitel Pája Brno. Pěkné, že? Je to takový mazlivý, až roztomilý. Máte z toho taky takový pocit, jako já? :-))

4. Čtvrtý, předposlední název, považuji stejně jako onen minulý, za triumf, leč né samolibosti, ale poezie. Ani nevím, jak mě toto slovní spojení napadlo, ale když se mě nakonec dostalo z mysli na jazyk, nestačil jsme se divit, jak nádherný poetický název jsem stvořil. Jsem na sebe hrd a věřím, že i ostatní jistě budou. Nebudu to déle zdržovat a představuji Vám z mého hlediska vrchol mé tvorby: JEMNOSTPÁNI CHULIGÁNI.. To čučíte, co? Vyrazilo Vám to dech, že? Jako mě.. Toto jméno klubu má něco do sebe, no uznejte. A hlavně popřemýšlejte, jestli by každý z Vás nechtěl být "jemnostpán chuligán"..

5. Poslední jméno jsem zneužil opět z textů již zmíněných Morčat.. Je to vyjádření pijanských schopností některých členů našeho velkoklubu. I když u mě je jedná o ledvinu, musím držet basu s ostatníma a proto Vám představuji název KŇOURAVÝ JÁTRA. No jen si představte. kdyby pořadatel z amplionu masám lidí na svatostánku Okruh oznámil, že se dnes střetnou nebezpečná mužstva ANTABUSU s KŇOURAVÝMA JÁTRAMA.. :-)

Vyjádřete, jak se Vám názvy klubu líbí a jestli by jste byli ochotni o nějakém z nich uvažovat.. :-)) Díky

úterý 17. února 2009

Jarní soutěž 3. brněnských tříd rozlosována

Na stránkách BAF se objevilo rozlosování jarní části třetích brněnských tříd. Zahajujeme 18.dubna na hřišti Svážná proti našemu hlavnímu rivalovi STORKS.
Nevím, jestli je to překlep, nebo fakt, ale podle propozic by se na Svážné mělo hrát pouze úvodní kolo, oststní jsou vypsány pro Okruh - Rybnická.

18.4. (11. a 12. kolo)
15:30 - Svážná
Storks vs Carpe Diem

2.5. (13. a 14. kolo)
14:00 - Rybnická
Carpe Diem vs United
14:45
Pörkele vs Carpe Diem

10.5. (15. a 16. kolo)
15:30 - Rybnická
Carpe Diem vs Bosonohy C

30.5. (17. a 18. kolo)
10:30 - Rybnická
Carpe Diem vs Orel St.Lískovec B
12:15
Dynamit vs Carpe Diem

7.6. (19. kolo)
11:30 - Rybnická
Predators vs Carpe Diem
12:15
Carpe Diem vs i-center

13.6. (20.kolo)
13:00 - Rybnická
Carpe Diem vs KH
14:00
Technika vs Carpe Diem


Sraz pro všechny zápasy platí stejně jako dosud, půl hodiny před zápasem!
Prosím všechny zapomětlivce, aby si tento rozpis zápasů vytiskla a vyvěsila na viditelném místě..

Turnaj nadějí

Dnes jsme si všiml na stránkách BAF zajímavého turnaje, kterého bych se já osobně velice rád zúčastnil. Nechám to samozřejmě i na Vás a na Vašem vyjádření. Proto právě vkládám na diskuzi odkaz, kde se prosím všichni členi týmu vyjádřete, jestli chcete hrát, nebo ne.. Děkuji.

Info k turnaji:
Brněnská asociace futsalu pořádá 13.ročník futsalového turnaje TURNAJ NADĚJÍ 2009, který se koná v neděli 22. a 29.března (zákl.skup.) a 5.dubna (osmifinále, play-off a finále) v nafukovací hale s umělou trávou v Novém Lískovci (Okruh) v Brně. Startovné ve výši 1100 korun zasílejte složenkou do 15.3.2008 po nutné předchozí telefonické domluvě na adresu: Brněnská asociace futsalu, Rybnická 75, 634 00 Brno, tel.: 602 502 077 nebo ho lze uhradit také po domluvě v kanceláři B.A.F. na Rybnické 75. Turnaj je určen pro mužstva a hráče nižších soutěží (1.-3.třída) a neregistrované týmy a hráče.

pondělí 16. února 2009

Kolaps !

Klub Carpe Diem prochází krizí, jinak nelze tento již několika zápasový útlum nazvat. Kolaps, jaký předvedl tuto neděli v osmifinálové skupině BRNO OPEN, se zapíše černým písmem do futsalových dějin tohoto krásného sportu.

Co tomu předcházelo?
Sešli jsme se v již delší dobu avizované sestavě, bez Culiše a Michala. tehdy jsem ještě netušili, jak moc nám tito matadoři budou chybět.

V prvním zápase proti nám stanul soupeř zvučného jména - Žabinští Vlci. Utkání jsme začali dobře, soupeři jsme byli naprosto vyrovnaným soupeřem. Akce naše střídal protiútok soupeře a naopak. No co budu psáti, futsal lahodící oku. Teď vyřknu už takovou řečnickou otázku, na kterou každý už předem ví odpověď.. Kdo dal první branku? My, nebo soupeř? Ano, ano, opět se nám ucho utrhlo a žejdlík si odnášel soupeř. Jak se stalo tradicí, prohrávali jsme 1:0 a zase, snad už podesáté po sobě, jsme museli dotahovat. Futsalový bůh nás naštěstí brzy osvítil a po malé chvíli, Olin vsítil vyrovnávací branku. Dnes našeho týmu první a poslední.. Do konce první části se na obou stranách ještě blýsklo pár akcí z futsalové učebnice "Kouzla a čáry Šamana Páji" (vydané v roce 2005 - pozn. redaktora), ale ty zůstaly nevyužity. S naším herním projevem jsme po první půli mohli být maximálně spokojeni. Nikdo netušil, jak krutý spád vezme poločas druhý. Naprosto jsme vybouchli. Naše hra se změnila o 100 stupňů doleva a naši hráči nevěděli kam dřív skočit. Přihrávky jsme kazili, nedostatek pohybu a všudepřítomný stres ze zkažení hry se linul v celé hale jako smrad ze zastlané babičky nalezené po sedmi dnech. Kdybych měl druhý poločas hodnotit nejprve dle kladů, tak musím říci, že jsme měli ještě pár dobrých brankových příležitostí. Ta moje mě opravdu mrzí, ale do brány jsem mířil a gólu zabránilo jen umění brankáře soupeře.. No a ta špatná strana mince je, že jsme během druhého poločasu 5krát inkasovali. Konečný výsledek 1:6 v náš neprospěch je až moc krutý. Já osobně si myslím, že Žabinští Vlci byli hratelní. Šance jsme měli, kdyby tam za stavu 1:1 něco padlo, a to myslím, že za tohoto stavu jsme měli alespoň dvě brankové příležitosti, vývoj utkání by byl naprosto jiný.. Ale jak je všeobecně známé, na kdyby se v životě nehraje a tak jsme museli skousnout nakonec velmi nelichotivý výsledek 1:6.

Ihned po skončení výprasku od Žabinských Vlků nás očekával soupeř ještě nebezpečnější, a to Kalábek Brno. Po fyzické stránce byl náš tým už dosti zdecimován. Nevím, co bych o tomto utkání vypisoval. No prostě nám dali kotel 0:7. V poločase 0:3. Přiznávám se, že za jednu branku jsme mohl já, když jsme po jednom vyčerpávajícím sprintu dopředu již nedokázal pokrýt v obraně soupeře a inkasovali jsme. No a druhý napůl, nebo spíše na třetiny s Olinem a myslím i Martinem H. S Oldou jsme se nedomluvili, nebo spíše nepochopili v přenechání útočícího soupeře a po nepříliš tvrdé, ani umístěné střele prošla mičuda kolem v křeči ležícího Martina. Nemůžu to posoudit z pohledu gološe, ale z pohledu hráče se mě ta střela zdála trochu chytatelná.. Píšu tu o svých prohřešcích, tak doufám, že i vy si umíte sáhnout do svědomí a ke svým činům se postavit čelem. Nemyslím tím, že to máte někde vypisovat, jako to tady dělám já, jen zkuste popřemýšlet, jestli Vaše hra byla bez chyby a jestli by nešlo něco zlepšit.. I přes otřesnou hru jsme i v tomto utkání dokázali párkrát nebezpečně zasmrdět před brankářem soupeře, leč bez gólového vyjádření. V druhé půli jsme fyzicky opět odpadli, navíc utkání ke koci Lukáš okořenil fyzickým atakem soupeře, který měl být oceněn červenou kartou, rozhodčí však byli jelimani a dali mu jen žlutou.. Jo a ještě abych nezapomněl, opět jsme v prví půli prohrávali, jako vždy..


Třetímu utkání předcházel jednozápasový oddech. Tento zápas už nic neřešil, my i BB Press jsme se krčili v koutě tabulky, oba týmy bez bodu. Mírně fyzicky odpočatí, však neustále psychicky masírovaní nejmenovaným členem týmu :-)) ( viz. nová anketa ) jsme se do soupeře pustili hlava nehlava. Oba tými předváděli ucházející futsal, nás však znepokojovalo, že se nemůžeme již delší dobu střelecky prosadit. Máme útočníky jak víno, ale bohužel nejsou schopni se střelecky prosadit. Čím to je? Toť otázka.. Odpověď je však jednodušší, než se zdá.. Vše je v psychice a v důvěře. Pokud je ale v klubu stále něčím, nebo lépe řečeno někým podrývána, nelze od útočníků čekat zázraky.. Ale zpět k utkání. Poločasový výsledek hovořil o plichtě 0:0. Věřili jsme, že se ta smůla musí konečně zlomit.. Jaká ale byla naše mýlka. Inkasovali jsme, a na to podruhé a potřetí.. BB Press, ten den složený z "A" i z "B" týmu nás smetl jak Tsunami. Konečný výsledek 0:3 dokonal zkázu Carpe Diem tuto neděli..

Co říci k utkání obecně.. Mnoho branek dostáváme ze zbytečných chyb v obraně.. Branky soupeři chystáme na zlatém podnose, co s tím? Já osobně myslím, že obránci by měli dávat míč mnohem dříve od nohy, nevzniká tam poté takový tlak na ně, a je mnohem menší procento odevzdání míče zadarmo soupeři. Naše útočná impotence je do nebe volající. Je to otřesný!! Myslím, že máme útočníky na to, aby seč v klíčových utkáních prosadili, ale něco k tomu stále chybí.. Nemám zrovna teď čas se o všem rozepisovat, ale ke každému hráči bych měl pár připomínek a postřehů - kladných i záporných, které jsme načerpal během hry a jejího sledování.. Seznámím Vás s nimi v jednom z následujících článků.. Dalším špatným faktorem, který je podezřele často vidět v naší hře je to, že dostáváme naprosto trapné branky, kterým by při troše důrazu šlo zabránit.. Dostáváme ušmudlaný góly, který se jen tak tak překulí přes brankovou čáru a to mě sere!! Co se týče nacvičených akcí ze stadartky, tak jsme ji sehráli myslím jednou a byla z toho pěkná mela. Je škoda toho nevyužívat, ale ještě větší škoda je, že si to nemáme zájem ani nacvičit. Někdo něco prostě řekne před zápasem (snaží se to vysvětlit), poslouchá o půlka lidí. Půlka z té půlky ještě toho vysvětlujícího nepochopí a je to v prdeli, protože o tom signálu nakonec ví jen třeba tři lidé, z nichž navíc při zahrávání standarty jsou dva na střídačce.. :-(

Odehrané utkání osmifinálové skupiny + konečná tabulka:
Kabábek - BB Press 3:0 (0:0)
Žabinští Vlci - Carpe Diem 6:1 (1:1)
Kalábek - Carpe Diem 7:0 (3:0)
Žabinští Vlci - BB Press 5:1 (2:0)
BB Press - Carpe Diem 3:0 (0:0)
Kalábek - Žabinští Vlci 4:1 (1:0)

1. Kalábek 3 3 0 0 14:1 9
2. Žabin.Vlci 3 2 0 1 12:6 6
3. BB Press 3 1 0 2 4:8 3
4. Carpe Diem 3 0 0 3 1:16 0

Ještě toho mám mnoho na srdci, ale nechám si to do dalších článků.. Tento víkend se nám prostě krutě nepovedl a konečné skóre 1:16 se zdá býti alarmující, na obranu však připomínám, s jakými soupeři jsme hráli kraj, divize, 1.třída...

sobota 14. února 2009

Zítřejší Šlágrparáda

Osudová neděle se přiblížila. Osmifinálová skupina zítra rozetne úspěšné kluby ze základních skupin do dvou táborů, postupující dále do bojů o mety nejvyšší a ty, kterým zítřejší den udělí stop. Jak jsme již psal v minulém mini článku, čekají nás velmi těžcí soupeři.
Pro pořádek uvádím zbylé odehrané zápasy z minulého týdne a také uveřejňuji konečnou tabulku základní skupiny "D"..

Carpe Diem - Červ. drak 5:0 (k)
Carpe Diem - Toka 0:2 (0:1)
Červ. drak - Toka 0:5 (k)
Kampa - RST 4:1 (3:1)
Kampa - Rewin 3:13 (1:3)
RST - Rewin 3:6 (0:3)
Slovan C - Mitra 3:2 (2:1)
Slovan C - SOŠ OOM 2:4 (0:1)
Mitra - SOŠ OOM 3:0 (1:0)

Vyznačené utkání Mitra vs SOŠ OOM nám zachránilo kejhák v soutěži. To se již mělo stát v souboji Slovanu se SOŠkou, ale Slovan k souboji přestoupil maximálně laxně (důkazem je darovaný gól brankáře Jary, nebo dvojnásobně nepohlídání soupeře Vláďou - to jsou celkem 3 góly... na druhou stranu Vláďa jeden gól dal, čímž si renomé mírně vylepšil). No nakonec se o našem postupu rozhodovalo až v posledním zápase skupiny, kdy jsme potřebovali, aby Mitra porazila SOŠ OOM. Naštěstí se tak stalo a my mohli slavit postup mezi elitu..

Konečné pořadí základní skupiny D:

1. Slovan C 8 7 0 1 44:10 21
2. Mitra 8 6 1 1 49:9 19
3. Toka 8 5 1 2 23:20 16
4. Carpe Diem 8 4 1 3 20:17 13
5. SOŠ OOM 8 4 1 3 29:13 13 (loňský vítěz BO)
6. Rewin 8 3 3 2 29:25 12
7. Červený drak 8 1 1 6 7:45 4
8. Kampa 8 1 1 6 19:49 4
9. RST 8 0 1 7 7:45 1

O pořadí na 4.-5. místě rozhodl vzájemný zápas, kdy jsme SOŠku porazili v památném utkání 2:1.

Na úvod zde uvedu postupový klíč z osmifinálové skupiny..
Do naší osmifinálové skupiny "A"jsme si vybojovali postup ze čtvrtého místa naší základní skupiny "D". K nám byl dán 1.celek sk."A"- Kalábek Brno, 2.celek sk.B - Žabinští Vlci, 3. celek sk.C - BB Press a my.
Z osmifinálové skupiny postupují první dva, kteří se střetnou v dalších bojích o titul. Zbylé dva nepostupující však čekají další nelítostné boje a to o konečné umístění v turnaji (někdy v březnu).

V 9:30 se střetneme s krajským týmem - Žabinští Vlci. Tento celek s dlouholetou tradici pomýšlí dle vyjádření prezidenta klubu na jeho internetových stránkách na mety nejvyšší, tedy na získání poháru v celém Brno Open. V týmu můžeme najít i třeba obávaného hráče Dana Černého, i proto se musí k zápasu přistoupit s maximálně obezřetností a touhou vyhrát, jen tak se dá takto těžký soupeř zdolat.

Naším druhým soupeřem se v 10:15 stane "favorit" skupiny, tým Kalábek Brno. Kalábek hraje divizi a je o jeden stupínek výše, než Slovan "A". Uvádím tu srovnání pro představu, že proti nám nastoupí jako kdyby Slovan v té nejsilnější sestavě.. Tento aspirant na postup z osmifinálové skupiny vyhrál skupinu základní. Věřím, že se v rozhodujících okamžicích dokážeme semknout a potrápit tohoto soupeře.

Po jednom zápase pauzy nás čeká tým BB Press. Tým 1. třídy je při správné konstalaci hvězd k poražení. Stalo se tak i na nedávném novoročním turnaji Foremo Cup, kde se nám podařilo zdolat tento celek vysoko 6:2. Pikantní na souboji bude, že se u soupeře nachází kamarád našeho brankáře Martina, Mara. Dokonce nám na diskuzi poblahopřál k vítězství.. Dodatečně děkujeme. Každopádně půjde o prestižní utkání od začátku do konce. BB Press nám bude chtít vrátit porážku a my se nesmíme nechat..

Zítra nám bude chybět, jak jste si mohli přečíst na diskuzi, Michal. Dále to vypadá i na absenci Culiše, o tom jste si na diskuzi přečíst nemohli. No a já stále nejsem stopro fit, sice přijdu hrát, ale nevím jestli dohraju. Furt chrmlu.

Takže se budu těšit, zítra na Okruh dorazte prosím v 9:00, ať se stihneme pořádně procvičit a protáhnout před špílem, jak bývá naším dobrým zvykem.. :-)

úterý 10. února 2009

Skupina smrti si opět vytáhla k sobě smrtící Carpe Diem

Ve skupině smrti k nám osud nebyl milostivý. Našimi soupeři budou divizní Kalábek Brno, Žabinští Vlci hrající kraj a papírově nejslabším se zdá býti prvotřídový BB Press - byl nám soupeřem i na Foremo Cupu ( výhra 6:2 ).

Rozvrh zápasů pro tuto neděli..
Sraz je v 9:00 !

1.osmifinálová skupina - neděle 15.2. (rozh. Kokrda, Křivka, Kabeláč):
9:00 Kabábek - BB Press
9:30 Žabinští Vlci - Carpe Diem
10:15 Kalábek - Carpe Diem
10:45 Žabinští Vlci - BB Press
11:15 BB Press - Carpe Diem
11:45 Kalábek - Žabinští Vlci

Na diskusi vyvěšuji opět "omluvenkový list" (zapíší se pouze Ti, co nemůžou - ostatní budou bráni, že dorazí)

neděle 8. února 2009

pátek 6. února 2009

Rozhodující víkend

Víkend s velkým Vé se přiblížil. Tuto neděli sehrajem rozhodující střetnutí s celky Červený Drak a s Tokou Brno.
V současnosti prožívám neradostné období, o kterém je zmínka na diskuzi. Zatím se od doby co sem to tam psal prakticky nic nezměnilo, proto nemám náladu ani čas tady něco vypisovat a přehnaně fantazírovat, jak je mým zvykem.
Proto Vám chci jen ve zkratce připomenout, že v neděli je sraz ve 12:30.
První zápas hrajeme s Červeným Drakem ve 13:00.
Druhý bude ihned následovat a to s nebezpečnou Tokou - 13:30.
Této neděle se ze známých důvodů nezúčastním. Vešekou zodpovědnost nad celým víkendem předávám svojí pravé ruce Olinovi.
Přeji Vám hodně štěstí a věřím v to, že onen tolik chtěný postup vybojujete.

neděle 1. února 2009

Úterní tréninky se Slovanem budou..

Většina z nás se na diskuzi vyjádřilo, že stojí o to mít jedenkrát za 14dní úterní trénink se Slovanem. Hlasování skončilo v poměru ANO 6 /NE 2

První trénink se uskuteční už toto úterý 3.2.. Sraz je na Okruhu v 19:25. Začátek trenálu je v 19:30. Konec v 21:00.

Těším se naviděnou..