pondělí 16. února 2009

Kolaps !

Klub Carpe Diem prochází krizí, jinak nelze tento již několika zápasový útlum nazvat. Kolaps, jaký předvedl tuto neděli v osmifinálové skupině BRNO OPEN, se zapíše černým písmem do futsalových dějin tohoto krásného sportu.

Co tomu předcházelo?
Sešli jsme se v již delší dobu avizované sestavě, bez Culiše a Michala. tehdy jsem ještě netušili, jak moc nám tito matadoři budou chybět.

V prvním zápase proti nám stanul soupeř zvučného jména - Žabinští Vlci. Utkání jsme začali dobře, soupeři jsme byli naprosto vyrovnaným soupeřem. Akce naše střídal protiútok soupeře a naopak. No co budu psáti, futsal lahodící oku. Teď vyřknu už takovou řečnickou otázku, na kterou každý už předem ví odpověď.. Kdo dal první branku? My, nebo soupeř? Ano, ano, opět se nám ucho utrhlo a žejdlík si odnášel soupeř. Jak se stalo tradicí, prohrávali jsme 1:0 a zase, snad už podesáté po sobě, jsme museli dotahovat. Futsalový bůh nás naštěstí brzy osvítil a po malé chvíli, Olin vsítil vyrovnávací branku. Dnes našeho týmu první a poslední.. Do konce první části se na obou stranách ještě blýsklo pár akcí z futsalové učebnice "Kouzla a čáry Šamana Páji" (vydané v roce 2005 - pozn. redaktora), ale ty zůstaly nevyužity. S naším herním projevem jsme po první půli mohli být maximálně spokojeni. Nikdo netušil, jak krutý spád vezme poločas druhý. Naprosto jsme vybouchli. Naše hra se změnila o 100 stupňů doleva a naši hráči nevěděli kam dřív skočit. Přihrávky jsme kazili, nedostatek pohybu a všudepřítomný stres ze zkažení hry se linul v celé hale jako smrad ze zastlané babičky nalezené po sedmi dnech. Kdybych měl druhý poločas hodnotit nejprve dle kladů, tak musím říci, že jsme měli ještě pár dobrých brankových příležitostí. Ta moje mě opravdu mrzí, ale do brány jsem mířil a gólu zabránilo jen umění brankáře soupeře.. No a ta špatná strana mince je, že jsme během druhého poločasu 5krát inkasovali. Konečný výsledek 1:6 v náš neprospěch je až moc krutý. Já osobně si myslím, že Žabinští Vlci byli hratelní. Šance jsme měli, kdyby tam za stavu 1:1 něco padlo, a to myslím, že za tohoto stavu jsme měli alespoň dvě brankové příležitosti, vývoj utkání by byl naprosto jiný.. Ale jak je všeobecně známé, na kdyby se v životě nehraje a tak jsme museli skousnout nakonec velmi nelichotivý výsledek 1:6.

Ihned po skončení výprasku od Žabinských Vlků nás očekával soupeř ještě nebezpečnější, a to Kalábek Brno. Po fyzické stránce byl náš tým už dosti zdecimován. Nevím, co bych o tomto utkání vypisoval. No prostě nám dali kotel 0:7. V poločase 0:3. Přiznávám se, že za jednu branku jsme mohl já, když jsme po jednom vyčerpávajícím sprintu dopředu již nedokázal pokrýt v obraně soupeře a inkasovali jsme. No a druhý napůl, nebo spíše na třetiny s Olinem a myslím i Martinem H. S Oldou jsme se nedomluvili, nebo spíše nepochopili v přenechání útočícího soupeře a po nepříliš tvrdé, ani umístěné střele prošla mičuda kolem v křeči ležícího Martina. Nemůžu to posoudit z pohledu gološe, ale z pohledu hráče se mě ta střela zdála trochu chytatelná.. Píšu tu o svých prohřešcích, tak doufám, že i vy si umíte sáhnout do svědomí a ke svým činům se postavit čelem. Nemyslím tím, že to máte někde vypisovat, jako to tady dělám já, jen zkuste popřemýšlet, jestli Vaše hra byla bez chyby a jestli by nešlo něco zlepšit.. I přes otřesnou hru jsme i v tomto utkání dokázali párkrát nebezpečně zasmrdět před brankářem soupeře, leč bez gólového vyjádření. V druhé půli jsme fyzicky opět odpadli, navíc utkání ke koci Lukáš okořenil fyzickým atakem soupeře, který měl být oceněn červenou kartou, rozhodčí však byli jelimani a dali mu jen žlutou.. Jo a ještě abych nezapomněl, opět jsme v prví půli prohrávali, jako vždy..


Třetímu utkání předcházel jednozápasový oddech. Tento zápas už nic neřešil, my i BB Press jsme se krčili v koutě tabulky, oba týmy bez bodu. Mírně fyzicky odpočatí, však neustále psychicky masírovaní nejmenovaným členem týmu :-)) ( viz. nová anketa ) jsme se do soupeře pustili hlava nehlava. Oba tými předváděli ucházející futsal, nás však znepokojovalo, že se nemůžeme již delší dobu střelecky prosadit. Máme útočníky jak víno, ale bohužel nejsou schopni se střelecky prosadit. Čím to je? Toť otázka.. Odpověď je však jednodušší, než se zdá.. Vše je v psychice a v důvěře. Pokud je ale v klubu stále něčím, nebo lépe řečeno někým podrývána, nelze od útočníků čekat zázraky.. Ale zpět k utkání. Poločasový výsledek hovořil o plichtě 0:0. Věřili jsme, že se ta smůla musí konečně zlomit.. Jaká ale byla naše mýlka. Inkasovali jsme, a na to podruhé a potřetí.. BB Press, ten den složený z "A" i z "B" týmu nás smetl jak Tsunami. Konečný výsledek 0:3 dokonal zkázu Carpe Diem tuto neděli..

Co říci k utkání obecně.. Mnoho branek dostáváme ze zbytečných chyb v obraně.. Branky soupeři chystáme na zlatém podnose, co s tím? Já osobně myslím, že obránci by měli dávat míč mnohem dříve od nohy, nevzniká tam poté takový tlak na ně, a je mnohem menší procento odevzdání míče zadarmo soupeři. Naše útočná impotence je do nebe volající. Je to otřesný!! Myslím, že máme útočníky na to, aby seč v klíčových utkáních prosadili, ale něco k tomu stále chybí.. Nemám zrovna teď čas se o všem rozepisovat, ale ke každému hráči bych měl pár připomínek a postřehů - kladných i záporných, které jsme načerpal během hry a jejího sledování.. Seznámím Vás s nimi v jednom z následujících článků.. Dalším špatným faktorem, který je podezřele často vidět v naší hře je to, že dostáváme naprosto trapné branky, kterým by při troše důrazu šlo zabránit.. Dostáváme ušmudlaný góly, který se jen tak tak překulí přes brankovou čáru a to mě sere!! Co se týče nacvičených akcí ze stadartky, tak jsme ji sehráli myslím jednou a byla z toho pěkná mela. Je škoda toho nevyužívat, ale ještě větší škoda je, že si to nemáme zájem ani nacvičit. Někdo něco prostě řekne před zápasem (snaží se to vysvětlit), poslouchá o půlka lidí. Půlka z té půlky ještě toho vysvětlujícího nepochopí a je to v prdeli, protože o tom signálu nakonec ví jen třeba tři lidé, z nichž navíc při zahrávání standarty jsou dva na střídačce.. :-(

Odehrané utkání osmifinálové skupiny + konečná tabulka:
Kabábek - BB Press 3:0 (0:0)
Žabinští Vlci - Carpe Diem 6:1 (1:1)
Kalábek - Carpe Diem 7:0 (3:0)
Žabinští Vlci - BB Press 5:1 (2:0)
BB Press - Carpe Diem 3:0 (0:0)
Kalábek - Žabinští Vlci 4:1 (1:0)

1. Kalábek 3 3 0 0 14:1 9
2. Žabin.Vlci 3 2 0 1 12:6 6
3. BB Press 3 1 0 2 4:8 3
4. Carpe Diem 3 0 0 3 1:16 0

Ještě toho mám mnoho na srdci, ale nechám si to do dalších článků.. Tento víkend se nám prostě krutě nepovedl a konečné skóre 1:16 se zdá býti alarmující, na obranu však připomínám, s jakými soupeři jsme hráli kraj, divize, 1.třída...

Žádné komentáře: