neděle 28. září 2008

Tréniky s Antabusem každou středu

Jak ste si již mohli přečíst na DISKUZI, náš prezident Olin dohodl s prezidentem klubu Antabus pravidelné tréninky. Ty se budou konat každou středu od 20:00 na "domácím hřišti" Antabusu - Srbská. První trénink bude již tuto středu, tak doufám, že se na Vás můžu spolehnout a dorazíte na něj v co největším počtu. Já osobně se už moc těším, po té blamáž, co jsme předvedli s Antabusem minule. Máme jim každopádně co vracet.. Tréninky budou o to atraktivnější, že se budou hrát pod umělým osvětlením. Hrát se bude vždy do 21:00.
Na diskuzi prosím napiště, jestli jste pro tuto středu k mání.. Případně kdo by chtěl vzít autem, já tam určo svým pojedu...

pondělí 22. září 2008

Óda na radost

.. jinak se víkendová smršť nazvat nedá. Carpe Diem podalo zatím nejlepší výkon od založení. Výsledky 3. a 4. kola dávají náplast na ústa všem posměváčkům, výhra nad United 6:0 a poté výhra 9:1 nad Pörkele se staly ozdobou nedělního futsalového odpoledne na Okruhu.

V neděli jsme se sešli v neúplném složení. Chyběl nám Michal a Luboš, oba se léčí, respektive doléčují z nemoci. To znamenalo, že utkání jsme byli nuceni odehrát s jedním hráčem na střídání. Nakonec musíme uznat, že soupeř nám nedal zabrat tak, jak by se slušelo a proto jsme se s tímto malým hendikepem dokázali vypořádat bez větších problémů.

První špíl nás čekal, o tři hráče základní sestavy oslabený, celek United. Prvních 10 minut nám byl vskutku vyrovnaným soupeřem. Do šancí jsme se však dostávali mnohem častěji než soupeř. To předznamenávalo, že na United rozhodně máme a že je jen otázkou času, kdy míč dovezeme do brány. Zlom nastal po čtvrthodině hry, kdy se konečně rozvlnila síť. Byla to síť branky United po krásném vlastním gólu. Vedení 1:0 nás vyburcovalo k velkému výkonu korunovanému druhým gólem, střelec byl Lukáš. Poločas jsme tedy vyhráli dvoupbrankovým vedením 2:0, což nás celkem uklidňovalo. Druhý poločas začal tak, jak první skončil. Neskutečným tlakem ze strany Carpe Diemu, útok střídal útok. Po chvíli jsme soupeři nasázeli další a další branky a náhle bylo po utkání. O góly se postaral Lukáš a o jeden já, Pája. Utkání skončilo přesvedčivým výsledkem 6:0, také díky skvěle chytajícímu Martinovy, který vychytal první nulu v dresu světového Carpe Diemu..

Druhý zápas jsme hráli ihned po skončení toho prvního. Soupeř nám byl dlouhodobě nevýrazný celek Pörkele. Musí se nechat, že Pörkele nás pár prvních minut zaskočilo svoji aktivitou, leč bezzubou. Štěstí se nás tento víkend drželo, naše střelecké hody totiž opět musel odstartovat vlastní gól, který si vstřelil dezorientovaný obránce. Z ojedinělé akce se dokonce podařilo hráčům soupeře vyrovnal, což však bylo po zbytek zápasu vše. Skore 1:1 vydrželo jen pár okamžiků a už se vezl jeden gól za druhým, celý kolotoč gólů odstartoval dnes výborně hrajícií Boris svojí první trefou v dresu CDB.. Poločasový výsledek narostl do výšiny šestigólové, kdy se opět trefil třikrát Lukáš, a jednou Pája. Do druhého poločasu jsme nastupovali s velkým klidem a rozvahou. Při pohledu na zdecimovaného soupeře jsem cítli vnitřní teplo. Začal jsem se třást slastí. Radost z toho, že někoho můžu srazit do kolen. Utkání se už jen dohrávalo, i když celkem dlouho jsme se v druhé půli nemohli odlepit od šest gólů. Zlom nastal až vstřelením branky Lukášem , poté mnou a konečně i Olinem, který si za výkon jistě branku zasloužil. Jediným z hráčů v poli, kdo se bohužel tento víkend netrefil byl David., i když příležitost měl. Co říci závěrem, utkání skončilo debaklem 9:1 a my si připasali zasloužené a povinné vítězství.

Za zmínku jistě stojí Lukášových úctyhodných 8 branek za dva zápasy. Nutno však podotkout, že góly dával v mnoha případech již do prázdné branky po vyšachování obrany soupeře. K výkonu Lukáše chci dále říci, že nerozdával míče tak, jak se od něj očekává. Pokud by tak dělal, mohlo se skore rozrůst v obou zápasech snad ještě o pět góĺů. Svým brankostrojem se dostal rázem na vrchol tabulky střelců v 3.A třídě.
Mnoho šancí tento víkend spálil nečekaně Olin, proto zůstal "pouze" na jedné brance. Odehrál však dobrá utkání a ve spolupráci s Lukášem a mnou to byl neodmyslitelný článek smrtícího trojúhelníku. Boris odehrál njlepší víkend od založení klubu, korunal ho také gólem. Tentot sváteční střelec může být se svým výkonem nadmíru spokojen, stejně tak jako jsou všichni okolo. David měl pár šancí, které neproměnil, myslím, že podal svůj standart, ovšem v takovém střeleckém a volném utkání bych od něj zřejmě očekával víc nebojácnosti, co se týče zakončení. Vždyť je to celkem jedno jestli netrefíš branku za skore 7:1 pro nás. Nebát se! Nečekat až někdo zakřičí vystřel.. Prostě to tam fláknout a ono to tam padne. Byl však platným členem týmu. Martin podal dobrý výkon. Několikrát tým podržel, i když neměl tolik práce jako v jiných náročnějších utkáních. Ze dvou zápasů dostal pohuhou jednu branku a tím se vyšvihl mezi brankářskou elitu, co se týče průměru gólů na zápas... Byl oporou týmu v pravém slova smyslu.
(úplně dole)
Sebe hodnotit nebudu, to ať zhodnotí ostatní třeba na diskuzi.. :-)

V tabulce jsme se po dvou výhrách posunali na čtvrté místo, na vedoucí Bosonohy (náš příští soupeř) strácíme dva body..
Tabulku najdete zde..

Děkuji všem za účast na těchto hodech, myslím, že kdo se zúčastnil nemůže litovat! Jsem na Vás hrd!

čtvrtek 18. září 2008

Druhý hrací víkend se blíží..

Atmosféra v klubu na bodu mrazu, nervy cákají jako vroucí polévka.. tak by se dala ve stručnosti popsat nálada v klubu před následujícím víkendem. V něm se střetneme s tými United a Pörkele.
První utkání bude zahájeno v 14:00, druhé bude ihned navazovat a to v 14:45. Celé velkolepé představení se odehraje na moderním futsalovém koloseu na Okruhu. (sraz bude v 13:30)
Něco o soupeřích..
Los 3.A třídy v minulém kole svedl právě oba naše nadcházející soupeře k vzájemnému zápasu, z něhož vítězně vykročil do sezony tým United, který vyhrál v poměru 4:1. Utkání bylo velmi zajímavé a akční. Postarali se o pozdější vítězové, celek United.

Nabízím Vám výňatek ze stránek BAF, které moje slova jen potvrdí..
" Třetí třídy jsou jakousi masovou základnou našeho sportu, ale i zde se děly věci. Celodenní poklidný průběh 3.A třídy na Svážné zčeřily v posledním zápase rozhodnutí rozhodčího Bednáře a nezkrotitelné emoce hráčů United Kohoutovice. Nejprve byl trochu necitlivě vykázán kvůli přelepené náušnici hráč Plšek, který to neunesl a po červené kartě šel do sprch. To rozproudilo krev ve zbytku týmu a závěr jasného zápasu (4:1 pro United) se dohrával spíš mezi rozhodčím a Unitedem, než s týmem Pörkele. Nakonec padly ještě další dvě červené karty za urážky rozhodčího a tři hráči Unitedu budou čtyři zápasy zpytovat svědomí. Jinak nejúspěšnějším týmem dne byl i-center, který tak vede tabulku. Bodoval i nováček Carpe Diem a bez bodu je nečekaně Predators, KH, Pörkele a Orel Starý Lískovec. "
Okopírováno ze stránek BAF - sekce Fotbálek.

Jak již bylo napsáno, našemu úvodnímu soupeři budou chybět hned tři hráči. Je to jistě oslabení, ale už nyní upozorňuji, že nesmí dojít k podcenění. K utkání se musí přistoupit maximálně zodpovědně. Už minulý víkend se dá kvalifikovat jako ztráta bodů "z podcenění", proto nyní se situace nesmí opakovat. United se minulou sezonu umístilo na předposledním místě tabulky, letos jistě pomýšlejí na vyšší mety, doufám že nebudeme jejich odrazový můstek. Tak hoši, snažme se!
Náš druhý soupeř je tým Pörkele. Těžko soudit, o týmu Pörkele mám jen informace jako vy všichni. Minulou sezonu se klub potácel v krizi a utonul v bahně na posledním místě skupiny. Letos se vstup do sezony opět nepovedl a jak již bylo řečeno prohráli s United 1:4. Nic by tedy nemělo nasvědčovat tomu, že by se jednalo o nějak přehnaně silného soupeře. Doufejmě tedy v zisk tří bodů.

Na Diskuzi se objevila malá válka mezi Oldou a Michalem. Pro ty, co nebyli na zápase s Antabusem se jedná o to, že během špílu si Olda nebral servítky, a každý špatný dotek s míčem Michala okomentovat, někdy i zvýšeným hlasem. Musíme si uvědomit, že neustálé narážky a komentování toho, co se na hřišti děje je k hovnu! Myslím, že pokud by mě někdo půl hodiny někdo neustále drbal, asi vypěním. Věřím Michalovi, že takovéto popichování naprosto vezme chuť hrát. Pokud hráč hraje neustále pod tlakem tak dělá chyby, co by normálně neudělal.. Není to dobré, takováto atmosféra neprospívá ničemu. Tato kauza už dovšila takových rozměrů, že si oba začali dělat jakési podmíky.. Michal, že pokud by se to opakovalo, že by byl nucen vážně popřemýšlet o setrvání v klubu.. A Olin naopak že přestane chodit na tréniky. Tak o tom nechcu ani slyšet, je nás pět a půl a pokud si jetě další dva lidi postaví hlavu, tak to můžem rovnou zabalit. Doufám, že nebudete myslet jen na sebe a vemete ohled na i na ostatní hráče týmu, kterým by jste to zkazili a taky na mě, do klubu sem vložil mnoho úsilí a času. Chtěl bych to ukončit slovy, že doufám, že už se takováto vyhrocená situace nebude opakovat.. Olin musí ubrat něco ze svého rumunského temperamentu a Michal snad omezit věci, co Oldu tak nadzvedávají ze židle. Problém je ještě v něčem, nekomunikujem. Myslím, že pokud by sme se častěji scházeli, a to nejen na pažitu, tak si můžeme lecos vyříkat v hospodě a ne na trávníku. To se dosud neděje. Každej by řekl, co kdo dělá špatně a pokud by to ten člověk slyšel ze všech stran, myslím, že by ho to nenechalo klidným..

pondělí 15. září 2008

Treninkový zápas skončil fiaskem..

Tuto neděli, 14.9. jsme si šli zahrát přátelský zápas proti týmu 3.C třídy Antabusu. Utkání se konalo na hřišti Okruh.

Sešli jsme se jak se již stalo tradicí v neúplné sestavě. Tentokrát nám chyběla celá trojice hráčů. Luboš, Boris a Lukáš. To znamenalo, že zápas jsme odehráli s Martinem v bráně, Michalem a Davidem v útoku a Olinem a Pájou v obraně. Dle Oldových slov před zápasem se Antabus také nesešel v nejsilnější sestavě, proto u nás již před zápasem vládla celkem dobrá vítězná atmosféra.
Z té nás vyvedla už první čvrthodinka zápasu, kdy jsme rychle inkasovali pár gólů, na které jsme nedokázali reagovat. Ač se to před zápasem zdálo nemožné, po celý špíl nás Antabus přehrával a troufám si říci ve všech směrech. Byli běhavější, sehranější, přesnější. Měli přesně to, co nám chybělo. Stejně jako na soutěžním zápse proti Storks jsme dostatečně neběhali a tím pádem se nenabízeli. Co jsem však shledal jako největší problém je to, že si nedokážeme nahrát a to z jakékoliv vzdálenosti. Příjde mě, jako by to každej flákal a nesoustředil se, kam míč poletí. Vždyť míče se není potřeba okamžitě sbavit z první, tak jak to bylo vidět u mnoha z nás. Ze zybtečně ztracených míčů a přehršle zkažených přihrávek docházelo k přečíslování a tím k inkasování branek do naší sítě.. Myslím, že každý o svých chybách, které proti Antabusu tropil, ví. Trochu se to probralo i po špíle v hospodě, tak doufám, že tuto neděli na trávníku vypustíme duši a získáme 6 bodů.


Chtěl bych na všechny upozornit na následující věci, které se nám stále nedaří aplikovat a ve kterých značně pokulháváme..
  • přesnější přihrávky, soustředěnost na ně !
  • nabíhání do volných prostorů, nabíhání k čáře a tím pádem uvolnění prostoru pro středového útočníka
  • hraní více do těla, pokrytí si míče tělem
  • nebát se zakončit
  • omezit zbytečné kličkování, patičky -> ztráta míče -> brejk soupeře

Utkání skončilo naprostým naším debaklem a to výsledkem 4:12 pro Antabus. Prohru psychicky neunášel Olin, který si svoji nespokojenost léčil na ostatních spoluhráčích. Já osobně si myslím, že je to naprosto zbytečné a týmu neprospívající, jak se Olin choval. Neschvaluji to, nelíbí se mi to a odsuzuji to! Očekávám oficiální vyjádření a především Olinovu OMLUVU zde na stránkách..

Toť vše Carpe Diem Forever !

úterý 9. září 2008

Foto z bečky.. No Comment :-))


SOUTĚŽ - hráč sezony 08/09

Už dlouho kolují různé fámy a dohady, kdo že je v našem týmu opravdová hvězda. Jsou tu tací, co si to o sobě myslí z legrace, jako třeba Michal, nebo Olin, ale najdou se i někteří, co si to o sobě myslí doopravdy, všichni víme o koho se jedná.
Proto bych byl rád, aby jsem přišli věci na kloub..
Rozhodl jsem se "vypsat" soutěž o hráče sezony.. A jaká že jsou pravidla?
  • po každám odehraném víkendu (ať se hraje jeden či dva zápasy), napiště v nově vzniklém odkaze vpravo HRÁČ SEZONY , tři hráče, kteří dle vás zahráli nejlépe a to v pořadí, jak si to opravdu myslíte..
  • příklad: 1. Lojza, 2.Alois, 3. Gregor
  • hráč na prvním místě obdrží 3body, hráč na druhém 2body, hráč na třetím místě 1 bod
  • po každém kole tak součtem všech bodů vznikne vítěz a nejlepší hráč kola
  • stejným způsobem, součtem bodů z jednotlivých kol nakonec dostaneme hráče sezony
  • nebojte veškeré tabulky a statistiky povedu já, nebudete s tím mít žádné starosti..
  • jedinou vaší starostí bude v HRÁČI SEZONY označit tři nejlepší dle Vašeho oka
  • důležitým pravidlem je, že nesmíte označit sami sebe !
  • hlasování se bude vždy provádět celý týden po špíle až do pátku, to bude ukončeno hlasování

Vůbec nejlepší bude, když se kouknete do HRÁČE SEZONY a vokouknete to ode mě..

pondělí 8. září 2008

Carpe Diem : Storks 3:3

Góly: David, Pája, Olin
ŽK: Luboš

Konečně!
Sezóna nám začala..
Po delší době se opět hlásím s mikrofonem u úst s čerstvými zprávami z futsalových kolbišť. Tento víkend odstartovala za velkého nadšení naše 3.A.skupina, v níž jsme se představili v jediném zápase a to s papírově favorizovaným týmem Storks.

V 14:15, půl hodiny před zápasem byl sraz, na který kupodivu dorazili všeci včas. Podotýkám VŠECI, což se ještě od založení klubu nestalo. Opravdu, náš počet lidí na zápase poprvé dovršil vrcholu, a to 8 lidí. Předzápasová nervozita ze všech zúčastněných téměř trhala cáry oblečení z těla. Sledovali jsem se zaujetím našeho soupeře - Storks, který hrál předzápas proti týmu Bosonohy "C", tudíž vše směřovalo v to, že měli být na náš zápas unaveni. Předzápas vyhráli Storks 6:2. Po pohledu na tento výsledek jsem si musel jít potajmu vyměnit trenky. Důležitou věcí, kterou zde musím zmínit, a která měla výrazně hrát v náš prospěch, je to, že hráči soupeře hráli BEZ STŘÍDÁNÍ. No nic, konec planých řečí a hurá do zápasu!
Utkání začalo v komorním tempu, soupeř se vyloženě nehnal do útoku, za to my jsme byli jako rozžhavená podkova. Na soupeře jsme vlítli a po pár minutách jsem vedli 1:0. Po straně se krásně uvolnil Olda a poslal míč nezištně na naši poslední získanou hvězdnou akvizici Davida, ten nemilosrdně zavěsil. Nastalo uklidnění, no vlastně bych to nazval až překlidnění. Začalo se hrát podle not Storks, ne že by hru diktovali, ale my jsme nepochopitelně přistoupili na pomalou a ne běhavou hru. Nakonec jsme na to, jak se dalo čekat, doplatili. Jediné , co Storks celý zápas hrál bylo,že poslední hráč, nebo jejich golman nakopl míč směr dopředu na našeho brankaře, kde se míč pokoušel hrotový hráč tečovat, nebo zpracovat. Tato trapná taktika nakonec překvapivě slavila úspěch. Ale vraťme se opět k utkání. Po našem faulu se kopal přímý kop. Ve zdi jsme stáli tři a prostě jsme nepokryli hráče soupeře tlak, jak by se slušelo. Soupeřův útočník zůstal sám a po rozehrání zavěsil do prázdné brány. Naše velká CHYBA! Já osobně si myslím, že takovéto situace je nutno nacvičit na nějakém tréninku, je potřeba takovým zbytečným gólům zabránit a to jde jen a pouze nacvičením kdo a kam si má stoupnout a pod. Je vidno, že mnoho hráčů to u nás neví. Takže to máme 1:1. Tímto výsledkem skončil první poločas. Dovolím si poznamenat, že výkon v první půli byl za naší strany podprůměrný. Nikdo z našich hráčů nehrál to, co se od něj očekává. A především nikomu se nechtělo běhat, to nechápu... chozením se zápasy nevyhrávají, a to si mnozí neuvědomili. Jedna chyba navazovala na druhou.. Například... lidi v poli neběhali, tudíž nebyli unavení a tím pádem ani nestřídali. Na to se hned nabalila další věc. Hráči na lavičce schladli a nemohli se dostat do tempa. Střídalo se snad po 6-7 minutách, což je hrozně dlouhá doba. Kdyby hráči v poli lítali, jak by měli, střídalo by se po 3 minutách a nikdo by na lavičce nechladl.
Začal druhý poločas. I přes důrazný apel na hráče v přestávce, se obraz hry nezměnil. Stále jsem chodili a prostě nehráli. Po chvilce druhého poločasu opět přilétl nákop od obránce Storks, který po nešťastné teči hlavou našeho Borise skončil za zády Martina. Vlastní gól a skóre 1:2 pro soupeře. Dlouho se nic nedělo, soupeř zdržoval, jak se dalo. Až se jim to jednou vymstilo. S rozehráním přímého kopu ve středovém kruhu až příliš dlouho otáleli, až jim rozhodčí odebral míč. To mě nenechalo chladným a projevila se moje zákeřnost a vypočítavost. Přilítl jsem jako tajfun k míči a bleskově rozehrál na Lukáše, ten mě míč krásně vrátil a já se většinou tváři v tvář gólmanovi umím poradit.. :-) Překvapené obraně Storks zůstali jen oči pro pláč. Skóre bylo 2:2. V tu chvíli jsme věřili, že zápas dotáhneme k vítězství, soupeř nic nehrál. Bohužel nás vyrovnávací gól nenakopl tak, jak bych si představoval. Je to škoda, dalo by se říct, že jsme si opět dali vlastní gól. Ne tak doslova, ale míč jsme soupeři vlastně darovali. Jak jinak než nakopnutý míč, skrumáž před bránou, náš obránce padá, soupeř dává gól pod nohama Martina. Opět zbytečný gól. Je to neuvěřitelné, ale ani jeden ze tří inkasovaných gólů nemusel padnout. Nedokážu si to vysvětlit a teď s odstupem času nechápu, jak jsme se soupeřem dokázali jen remizovat.. Pro úplnost doplním vyrovnávací gól, který vstřelil Olin krásnou střelou od tyče. Náš závěrečný tlak zůstal nevyužit. Koečné skóre 3:3.


Myslím si, že jsme měli dostatek šancí na vstřelení gólů. Já, Olin, Lukáš a jistě ještě někdo měl jasnou šanci, bohužel každá zůstala nevyužitá. Zbytečné tři chyby, které nás stály vítězství již nebudu dále omílat. Myslím, že náš výkon byl špatný a pokud takto budeme pokračovat dále, můžeme si o postupu nechat jen zdát. Každopádně tento zápas nás stál dva body, je to ztráta, která nás může v budoucnu dosti mrzet. Za čtrnáct dní hrajeme s týmy, které minulou sezonu skončili ve skupině poslední a předposlední, proto doufám, že se každý vybičuje a odvezeme si domů 6 bodů..
Více info si můžete přečíst na stránkách BAF. Je tam tabulka a výsledky.

Dále bych Vás rád upozornil na stránkách BAF na sekci FOTBÁLEK, kde se píše o veškerém dění kolem víkendového futalu... Je tam i o nás. Přečetl jsem si tam letmo, že v zápase, který se hrál po nás mezi UNITED A PORKELE to pěkně jiskřilo.. a to znamená, že Unitedu bude příště proti nám chybět plno hráčů... doporučuji přečíst!!!
Nehodnotil jsem v článku výkony jednotlivých plajerů, to byste měli udělat sami na diskuzi.. Co si myslíte o našem výkonu? Su zvědavej, co napíšete..