pondělí 8. září 2008

Carpe Diem : Storks 3:3

Góly: David, Pája, Olin
ŽK: Luboš

Konečně!
Sezóna nám začala..
Po delší době se opět hlásím s mikrofonem u úst s čerstvými zprávami z futsalových kolbišť. Tento víkend odstartovala za velkého nadšení naše 3.A.skupina, v níž jsme se představili v jediném zápase a to s papírově favorizovaným týmem Storks.

V 14:15, půl hodiny před zápasem byl sraz, na který kupodivu dorazili všeci včas. Podotýkám VŠECI, což se ještě od založení klubu nestalo. Opravdu, náš počet lidí na zápase poprvé dovršil vrcholu, a to 8 lidí. Předzápasová nervozita ze všech zúčastněných téměř trhala cáry oblečení z těla. Sledovali jsem se zaujetím našeho soupeře - Storks, který hrál předzápas proti týmu Bosonohy "C", tudíž vše směřovalo v to, že měli být na náš zápas unaveni. Předzápas vyhráli Storks 6:2. Po pohledu na tento výsledek jsem si musel jít potajmu vyměnit trenky. Důležitou věcí, kterou zde musím zmínit, a která měla výrazně hrát v náš prospěch, je to, že hráči soupeře hráli BEZ STŘÍDÁNÍ. No nic, konec planých řečí a hurá do zápasu!
Utkání začalo v komorním tempu, soupeř se vyloženě nehnal do útoku, za to my jsme byli jako rozžhavená podkova. Na soupeře jsme vlítli a po pár minutách jsem vedli 1:0. Po straně se krásně uvolnil Olda a poslal míč nezištně na naši poslední získanou hvězdnou akvizici Davida, ten nemilosrdně zavěsil. Nastalo uklidnění, no vlastně bych to nazval až překlidnění. Začalo se hrát podle not Storks, ne že by hru diktovali, ale my jsme nepochopitelně přistoupili na pomalou a ne běhavou hru. Nakonec jsme na to, jak se dalo čekat, doplatili. Jediné , co Storks celý zápas hrál bylo,že poslední hráč, nebo jejich golman nakopl míč směr dopředu na našeho brankaře, kde se míč pokoušel hrotový hráč tečovat, nebo zpracovat. Tato trapná taktika nakonec překvapivě slavila úspěch. Ale vraťme se opět k utkání. Po našem faulu se kopal přímý kop. Ve zdi jsme stáli tři a prostě jsme nepokryli hráče soupeře tlak, jak by se slušelo. Soupeřův útočník zůstal sám a po rozehrání zavěsil do prázdné brány. Naše velká CHYBA! Já osobně si myslím, že takovéto situace je nutno nacvičit na nějakém tréninku, je potřeba takovým zbytečným gólům zabránit a to jde jen a pouze nacvičením kdo a kam si má stoupnout a pod. Je vidno, že mnoho hráčů to u nás neví. Takže to máme 1:1. Tímto výsledkem skončil první poločas. Dovolím si poznamenat, že výkon v první půli byl za naší strany podprůměrný. Nikdo z našich hráčů nehrál to, co se od něj očekává. A především nikomu se nechtělo běhat, to nechápu... chozením se zápasy nevyhrávají, a to si mnozí neuvědomili. Jedna chyba navazovala na druhou.. Například... lidi v poli neběhali, tudíž nebyli unavení a tím pádem ani nestřídali. Na to se hned nabalila další věc. Hráči na lavičce schladli a nemohli se dostat do tempa. Střídalo se snad po 6-7 minutách, což je hrozně dlouhá doba. Kdyby hráči v poli lítali, jak by měli, střídalo by se po 3 minutách a nikdo by na lavičce nechladl.
Začal druhý poločas. I přes důrazný apel na hráče v přestávce, se obraz hry nezměnil. Stále jsem chodili a prostě nehráli. Po chvilce druhého poločasu opět přilétl nákop od obránce Storks, který po nešťastné teči hlavou našeho Borise skončil za zády Martina. Vlastní gól a skóre 1:2 pro soupeře. Dlouho se nic nedělo, soupeř zdržoval, jak se dalo. Až se jim to jednou vymstilo. S rozehráním přímého kopu ve středovém kruhu až příliš dlouho otáleli, až jim rozhodčí odebral míč. To mě nenechalo chladným a projevila se moje zákeřnost a vypočítavost. Přilítl jsem jako tajfun k míči a bleskově rozehrál na Lukáše, ten mě míč krásně vrátil a já se většinou tváři v tvář gólmanovi umím poradit.. :-) Překvapené obraně Storks zůstali jen oči pro pláč. Skóre bylo 2:2. V tu chvíli jsme věřili, že zápas dotáhneme k vítězství, soupeř nic nehrál. Bohužel nás vyrovnávací gól nenakopl tak, jak bych si představoval. Je to škoda, dalo by se říct, že jsme si opět dali vlastní gól. Ne tak doslova, ale míč jsme soupeři vlastně darovali. Jak jinak než nakopnutý míč, skrumáž před bránou, náš obránce padá, soupeř dává gól pod nohama Martina. Opět zbytečný gól. Je to neuvěřitelné, ale ani jeden ze tří inkasovaných gólů nemusel padnout. Nedokážu si to vysvětlit a teď s odstupem času nechápu, jak jsme se soupeřem dokázali jen remizovat.. Pro úplnost doplním vyrovnávací gól, který vstřelil Olin krásnou střelou od tyče. Náš závěrečný tlak zůstal nevyužit. Koečné skóre 3:3.


Myslím si, že jsme měli dostatek šancí na vstřelení gólů. Já, Olin, Lukáš a jistě ještě někdo měl jasnou šanci, bohužel každá zůstala nevyužitá. Zbytečné tři chyby, které nás stály vítězství již nebudu dále omílat. Myslím, že náš výkon byl špatný a pokud takto budeme pokračovat dále, můžeme si o postupu nechat jen zdát. Každopádně tento zápas nás stál dva body, je to ztráta, která nás může v budoucnu dosti mrzet. Za čtrnáct dní hrajeme s týmy, které minulou sezonu skončili ve skupině poslední a předposlední, proto doufám, že se každý vybičuje a odvezeme si domů 6 bodů..
Více info si můžete přečíst na stránkách BAF. Je tam tabulka a výsledky.

Dále bych Vás rád upozornil na stránkách BAF na sekci FOTBÁLEK, kde se píše o veškerém dění kolem víkendového futalu... Je tam i o nás. Přečetl jsem si tam letmo, že v zápase, který se hrál po nás mezi UNITED A PORKELE to pěkně jiskřilo.. a to znamená, že Unitedu bude příště proti nám chybět plno hráčů... doporučuji přečíst!!!
Nehodnotil jsem v článku výkony jednotlivých plajerů, to byste měli udělat sami na diskuzi.. Co si myslíte o našem výkonu? Su zvědavej, co napíšete..

Žádné komentáře: