pondělí 9. června 2014

Carpe Diem prohrálo oba zápasy

Zápasy, které mnoho napověděly v sestupové matematice jsem nezvládly. Nedá se říci, že jsme herně propadly, ale zkrátka jsme v jednom případě byly horším celkem a v druhém jsme nastříleli méně branek. V kombinaci s často banálními chybami je z toho pochopitelný výsledek, dvě prohry.

Obě utkání se hrály v nedělním popoledni, tudíž v tom největším parnu. Oba týmy na tom však byly stejně a tak hledat nějakou vinu v horku je blbost. I přes nulový bodový zisk musím tým pochválit, protože byla vidět často mnohem větší snaha, než jaká je naším standardem.

V sestavě se tentokrát neobjevil Michal, Petr a Ríša. Ve všech případech se jednalo o zdravotní problémy. Sestava se tedy vykrystalizovala do této podoby: Nekwish – Milan, Sykec, Pája – Prochy, Mira, Tomáš.

Do utkání s klubem U Boba jsme vstoupili střelecky lépe my. Tomáš převzal od Miry míč v hloubi vlastní poloviny a tak dlouho s míčem štrykoval, až jeho střela zaplula k tyčce nevěřícího golmana. Tlak aktivně hrajícího mladého kolektivu soupeře přinesl vyrovnávací branku. Často se nám stalo, že se nám nedařilo pokrýt hráče nabíhající ze stran za obranu, což se střelecky naladěném soupeři podařilo přetavit v další dvě branky do poločasu. Prohra 1:3 v poločasu ještě dávala jakousi šanci na zvrat, ovšem museli bychom skutečně zahrát na hranici svých možností. Ochlazení našich nadějí přinesl úvod druhého dějství, kdy jsme celkem rychle inkasovali.  Malou zápletku se ještě pokusil uplést Prochy, kdy po Pájově pasu přes celé hřiště bravurně zpracoval míč před golmanem soupeře a nedal mu šanci. To ovšem bylo z naší strany vše. Druhý poločas se nám nepodařilo vzdorovat soupeři tak, jako se nám to dařilo v půli první a po neustálém tlaku soupeře se Nekwishovi za záda valila jedna střela za druhou. Je pravda, že na konci jsme se tak trochu položili, poslední dvě branky byly do nevrácení se do obrany, tak jak by se slušelo, výsledek by vypadal o trochu lépe, ale na to teď sere pes. Prohráli jsme zaslouženě s lepším týmem, to si musíme přiznat.
Carpe Diem vs. U Boba 2:8 (1:3)
branky: Tomáš (Mira), Prochy (Pája).

Před druhým zápasem jsme se hecovali s tím, že jde už skutečně o všechno. Že musíme bodovat za každou cenu. Nechápu to. Po cca 5ti minutách prvního poločasu s Deportivem jsme prohrávali 0:3. Začala tím naše stíhací jízda. Na 1:3 snižoval Mira, ovšem opět nevím jak a ani kdo mu nahrával. Mirovy branky jsou pro moji paměť zakleté. (prosím asistenta, aby se přihlásil). Poté nádhernou střelou Tomáš vymetl pavučinku v levé šibenici a náhle bylo o co hrát. Asistent opět chybí a prosím o jeho přihlášení. Soupeř poté opět odskočil na rozdíl dvou branek (2:4). Ovšem téměř v zápětí po rozehrání bylo opět o co hrát. Akci jako za starých dobrých časů předvedl Prochy Pájou, kdy si po narážečce vyměnili dvakrát míč a Prochy byl při své střele na zadní tyč neomylný. Takto skončil i poločas s skóre 3:4 v náš neprospěch dávalo tušit, že se ve druhé půli můžeme dočkat otevřené partie. Na 4:4 haluzově vyrovnal Sykec, když mu míč poslal k noze na vlastní půli Nekwish, Sykec se nerozpakoval a nakopl míč na našeho útočníka před bránou soupeře. Tam nešťastný obránce zasáhl míč tak nešťastně, že ho srazil neomylně za záda golmana. Paráda! Vyrovnání a celá druhá půle před námi. Tuhý boj na obou stranách pole, náš pressing, tak vypadala celá druhá půle. S další branky se bohužel opět radoval soupeř, jak jinak, než po naší chybě. Tento stav (4:5) trval až téměř do 35 minuty utkání, poté jsme se odhodlali ke hře bez brankáře. Nebylo nač čekat. Podařilo se nám soupeře uzamknout před jeho svatyní, ovšem na 4:6 opět zvyšovalo Deportivo. Střela ze středu hřiště se odrazila k soupeři a ten přes celé hřiště skóroval. Na 5:6 snižoval znovuzrozený střelec Prochy a už potřetí ten den jsem mu byl asistentem já. Přihrávka středem hřiště na Prochyho, ten se na hrušce jako had obtáčí kolem obránce a umisťuje míč k tyčce. Naše power-play pokračuje. Ovšem už na půli ztrácíme po nevydařené přihrávce míč a soupeř lehce uzavírá skóre zápasu na konečných 5:7. Co říci k zápasu. Opět jsme nebyli horším celkem, ovšem říkám to už posté, sráží nás hloupé chyby. Každý klub dělá chyby, ale my jich máme cca 3-4 za zápas a s tím se zkrátka vyhrát zápas. Mluvím teď o individuálních chybách.
Carpe Diem vs. Deportivo 5:7 (3:4)
branky: Mira ( ??? ) , Tomáš ( ??? ), Prochy (Pája), Sykec (Nekwish), Prochy (Pája).


Máme nyní 14 dní pauzu, v tabulce jsme se propadli o jedno místo a naše šance na záchranu jsou jen teoretické.