středa 11. června 2014

Sestupová matematika

Sestupová matematika, to je to, čím bych se chtěl v dnešním článku zabývat. Pečlivě jsem prozkoumal šance všech tří celků namočených v sestupových vodách a porovnal jejich šance na záchranu. Na konci soutěže se bude radovat pouze jeden.

Prvním jasným sestupujícím je RST, dále se již o něm zmiňovat není potřeba. Další dvě sestupová místa hrozí v současné době 15. Holáskům a 14. Carpe Diem, nad hladinou se v současnosti drží 13. Attack.

Tabulka po 28.kole: 
13. ATTACK                        24 bodů               88:133
14. CARPE DIEM                23 bodů               83:131
15. HOLÁSKY                     22 bodů               70:121
16. RST                              11 bodů               49:132

Nejprve by se slušelo uvést, co rozhoduje v případě shody bodů na konci sezony:
Počet bodů
Vzájemný zápas, skóre ve vzájemných zápasech
Rozdíl v celkovém skóre
Vyšší počet nastřílených branek

Los posledních 2 kol:
Attack vs. Sokolnice (3.místo)
Attack vs. Holásky
Holásky vs. Kobas (8.místo)
Holásky vs. Attack
Carpe Diem vs. Across (2.místo)
Carpe Diem vs. Schalke (4.místo)

Vezmeme-li v úvahu výše uvedené skutečnosti, jasně z toho vyplívá, že Attack má svoji záchranu ve svých rukách. Pokud se jim podaří uhrát dvě výhry, jsou z boje o záchranu venku a můžou začít slavit. Navíc mají v tabulce o bod více, než CD a o dva body více, než Holásky. Jsou na tom tedy nejlépe a jejich šance na záchranu jsou o to vyšší. Svůj druhý zápas hrají s Holásky. První hrají se Sokolnicemi.

Holásky mají ve svém prvním zápase Kobas, osmý tým tabulky. Ve druhém změří síly s Attackem, což znamená, že jeden z našich soupeřů v boji o nesetup zcela jistě získá body, což nám může zlomit vaz nadobro.

Říkám to nerad, ale nejsložitější pozici pro poslední kola máme my - CD a to zde dvou zcela zištných důvodů. Jak bylo napsáno výše, Attack, nebo Holásky získají body ve vzájemném utkání a za druhé, hrajeme s celky na 2. a 4.místě, které byly herně na podzim skutečně o trochu jinde, nežli my. Svoji záchranu navíc nemáme ve své moci a ani potencionální zisk 6ti bodů k záchraně stačit nemusí.

Přesto, že jde o smutný fakt, nemůžeme stahovat kalhoty, když je brod ještě „daleko“, nebo lépe řečeno, když jsme do něj ještě nevstoupili. Musíme se pokusit o nemožné. O bodový zisk v posledních dvou kolech a současně věřit, že nám bude nakloněn osud v souběžně hraných utkáních na Kamínkách.

V posledních kolech nemůžeme počítat s Mirou a Prochym, Ti o dva dny dříve odjíždí na dovolenou.