úterý 12. listopadu 2013

Krátké zhodnocení podzimu, statistiky

Na tabulku není pěkný pohled. Po podzimní části jsme skončili na 15.tém předposledním místě. Takový výsledek jsem si nepředstavoval ani v těch nejčernějších snech. Mým cílem bylo hrát klidný střed kolem 10.tého místa. Při pohledu na tabulku a na jména soupeřů, nebyl stanovený cíl nikterak nereálný. Myslím, že s celky od 8. místa níže jsme body udělat mohly, ovšem až příliš často jsme narazili na různé klubové problémy, počínaje marodkou, přes tristní účast na trénincích, vlastní hloupé chyby a taktickou nevyspělostí konče. Lepší umístění jsme si bohužel nezasloužili a to je holý fakt.

Za námi se umístilo už jen RST, které je na tom podobně, ba ještě o něco hůře, nežli my. Obraz tréninků tohoto podzimu se zcela výmluvně podepsal do tabulky 2D třídy. RST mělo stejný problém, na tréninky chodili v málo lidech, nebo za sebe poslali náhradu.. Výsledek? V obou případech ocas soutěžní tabulky. 2.třída skutečně není třída 3. jak jsme si mohli všimnout, zde je každý zápas těžký a body nám do kabele nenaskáčou sami. Chtělo to mnohdy od jednotlivců jiný přístup k dění v klubu. Nestalo se.

Situace v tabulce i přes špatné umístění není úplně beznadějná. Máme celkem solidní kontakt s týmy nad námi. Pokud by se nám na jaře povedlo pár zápasů zvládnout lépe, než na podzim, umístění kolem 10.místa je reálné. To však maluji ten nejlepší scénář. V mé hlavě byl pozitivní scénář i před začátkem sezony a jak vše dopadlo vidíme sami. V horším případě se budeme až do konce sezony plácat u dna a tvrdě bojovat o každý bodík. Kvalitu soupeřů máme vyzkoušenou a tak věřím, že při alespoň průměrné docházce na zápasy a tréninky jsme schopni nebýt pouhým otloukánkem soutěže.

Podzimní část ovládly dle očekávání Žabinští Vlci B, pronásledovaní Acrossem a Schalke. V týmech působí rovněž nejlepší střelci dosavadní soutěže.


Za 15 zápasů jsme nastříleli 41 branek, což je v průměru 2,73 branky na zápas. Není to nic, nad čím bychom mohli jásat, ale o propadák se také nejedná. Na tři vstřelené branky se dá vyhrát nejeden zápas.. ovšem to by nesměla být druhá statistika taková, jaká je. V obdržených brankách máme na kontě za 15 utkání 61 branek. Průměrně tedy dostáváme na zápas přesně 4 branky. K tomuto numeru nám zásadně pomohla druhá část soutěže, kdy zápasy bez střídání, či s jedním na střídání se mnohdy proměnili ve střelecké hody soupeřů. Bohužel, vzdorovat šlo jen velmi těžce.

CD je na předposledním místě také v tabulce Fair Play. Za podzim je nám podařilo nasbírat 12 žlutých karet a 1 červenou.
Nejaktivnějším v této oblasti byl Prochy za 1 červenou + 1 žlutou a Ríša za 4 žluté.


Kanadské bodování od posledního zveřejnění doznalo velkých změn. Na čele přezimuji já s 15ti body na kontě za 7 branek a 8 asistencí. Dlouhodobý leader Mira končí na místě druhém a stává se rovněž nejlepším střelcem podzimu s 10ti trefami. Celkové skóre kanadského bodování u něj činí 10 + 4. Na třetím místě je Ríša, který také výrazně přispívá letos do kolonky vstřelené branky týmu, jeho výsledek 8 + 2 je solidní. Svůj spolehlivý bodový standart si udržel i Petr. Je na 9ti bodech za 5+4. Dále následuje trio marodů Tomáš (4+5), Prochy (5+3) a Michaldo (1+5). Dále následuje Nekwish (1+1), Sykec (0+2) a Milan (0+1).