středa 12. června 2013

Příští sezonu budeme hrát 2.třídu



V sobotu po zápasech jsem se k večeru sešli na Okruhu k oslavení získání titulu! Oslava to byla pěkná, jen co je pravda... Po příchodu všech jsem využil situace k mé obligátní posezónní schůzi – půlhodinovce, ke shrnutí právě skončené sezony. Na programu jsem měl samozřejmě i probrání možnosti postupu do 2.třídy. Co se tedy řešilo v sobotu? Zde je shrnutí..

1)      ÚVOD A PODĚKOVÁNÍ
Poděkování všem hráčům za letošní, nejlepší sezonu od vzniku klubu. Sezona byla vyjímečná v mnoha směrech, co se týče výsledků, rekordů, docházky, ale třeba i marketingu.

2)      STATISTIKY
Mým nejobsáhlejším tématem na posezónních schůzích bývaly statistiky klubu a hráčů. Tentokrát nebyla možnost statistiky tak rychle zpracovat, jelikož jsme se sešli jen pár hodin po skončení sezony. Statistiky tak budou doplněny během následujících pár dní a Vás se všemi čísílky samozřejmě také seznámím.
Byly zde zmíněny rekordy klubu, kterými se staly například nejvyšší výhra v historii klubu (12:2 se St.Lískovcem), nejvíce nastřílených branek v utkání celkově (5x se strefil Prochy na Brno Open), nebo vyrovnání rekordu Tomáše ve vsítění branek v soutěžním zápase. Tomáš se letos trefil 4krát v jarním zápase se zmíněným St.Lískovcem. Co je už nyní jasné, máme druhého a třetího nejlepšího střelce 3A třídy, s 24 brankami se jím stal Pája a s 21 brankami ukořistil bronz Tomáš. Získali jsme 55 bodů celkově z nichž 29 na podzim a 26 na jaře. Kompletní statistiky uvedu, jak už jsem řekl, v jednom z dalších článků věnovaných pouze jim.

3)      OTÁZKY 

-         CHCE NĚKDO OPUSTIT PO SEZONĚ KLUB?
Tato otázka musela být položena, protože podle ní by se udával děj otázek příštích. Podle očekávání nikdo z klubu odcházet nechce a nebude.

-         KDO CHCE POSTOUPIT DO 2.TŘIDY A KDO CHCE ZŮSTAT VE 3.TŘÍDĚ?
Každého jsem se nechal vyjádřit, co si o tom myslí a jaký je jeho názor a resumé.. Nepřítomní Sykec s Ríšou mě své rozhodnutí již sdělili s předstihem..
Pro 2.TŘÍDU SE VYJÁDŘILI: Tomáš, Nekwish, Mira, Prochy, Petr, Milan, Ríša, Pája.
Pro 3.TŘÍDU SE VYJÁDŘILI: Michaldo, Sykec. Oba se však druhé třídě nebrání pokud se tým rozroste o hráče.
Bylo tedy odhlasováno v poměru 8:2, že příští sezonu budeme hrát 2.brněnskou třídu.

-         CHCETE POSÍLIT KLUB O NOVÉ(HO) HRÁČE?
Po odhlasování postupu bylo nutné položit otázku, zda je potřeba tým rozšířit. Bude více zápasů a více hracích víkendů. Pro mě je téměř zázrak, co se stalo letos. Perfektní docházka na zápasy jaká nemá obdoby..alespoň ve srovnání s předchozími sezónami. V ohledu na položenou otázku všem pamětníkům 2.třídy z před dvěma roky jistě tanulo na mysli, jak jsme chodili na 2 zápasy po sobě v 5ti do pole, nebo se stalo i to, že jsme nestřídali.. Z tohoto důvodu bylo nezbytné si tuto otázku položit..
PRO posílení se vyjádřilo 5 hráčů.
PROTI posílení se vyjádřili 4 hráči.
Vyjádření v této otázce jsem neměl od Ríši, ač jsem se ho na to ptal sms. Tímto bylo rozhodnuto, že tým se výhledově přes prázdniny pokusí posílit o 1 hráče. Jeden hráč z důvodu, aby nedošlo k zásadní změně v týmu, ale přesto došlo k posílení. Proto se hráč bude posuzovat podle charakterních vlastností a ne podle futsalových. Může to být tedy mentoš, pokud bude příjemnej.

4)      TRÉNINKY
S tréninky jsem byl letos náramně spokojen. Velkou devízou je to, že na jaře nebyl z naší strany zrušen ani jeden trénink, což je nevídané. Dosud náš průměr zrušení byl zhruba 3-5 tréninků za podzimní, či jarní dekádu. Zkrátka jsme se v minulosti nesešli.. Tentokrát se nám povedlo nezrušit ani jeden. Jarní tréninky na Kamínkách se zdají být naprosto vyhovující. Povrch a sítě kolem hřiště jsou boží a proto není důvod, proč v nich po prázdninách na stejném místě nepokračovat. Dále bylo navrženo, pokud s tím bude RST souhlasit, že bychom s nimi prodloužili smlouvu o další půlrok. Pokud tedy bude zájem i z jejich strany, po prázdninách se opět sejdeme.
Dále byly dobře hodnoceny i tréninky zimní – v hale v Bílovicích. Myslím, že něco lepšího bychom asi těžko hledali. Za aktivitu děkuji Tomášovi, který halu domluvil a také, že nám tu a tam zašel nějaký jeho kámoš na trénink vypomoct, abychom se nestrhali.

5)      TURNAJE PŘES PRÁZDNINY
Bylo dohodnuto, že pokud bude možnost, jeden turnájek bychom přes prázdniny mohli dát. Ještě se neví jakej a kdy. Padly tři návrhy, nebo spíše nabídky. Kozina Cup Oleksovice, O Lamí Kopýtko v Bystrci a poté turnaj konaný kousek od Petrova bydliště na severní Moravě. Název teď z hlavy nevím. Ten však byl zamítnut, protože je v nevhodný termín. Krom těchto turnajů budou samozřejmě v nabídce i jiné. Budu vše pečlivě sledovat a jak se něco kloudného objeví, dám vědět a třeba se shodneme na volném termínu..

6)      SLEDOVÁNÍ STRÁNEK
Nabádal jsem všechny, aby nadále sledovali stránky. Přesto, že sezona skončila, objeví se zde mnoho užitečného a důležitého. Nová sezona není až tak daleko, bude potřeba vybrat peníze, vybrat hřiště, termíny.. Dále je nutné se domlouvat průběžně na turnaji, novém hráči, trénincích.. No zkrátka je toho hodně, co je potřeba sledovat..nemluvě o mých článcích z nudy.. :-)

7)      SCHŮZE BAF – valná hromada BAF
Dne 26.6. se uskuteční tzv.VALNÁ HROMADA BAF, kde bude představen následující ročník 2013/2014, budou zde předány ceny pro nejlepší týmy letoška, nejlepší střelce. A dále mnoho zajímavých informací.. Zde tedy obdržíme minipohárek za vítězství ve 3A třídě. Jeden člen klubu je nutností, ostatní jsou povoleni. Já tam jdu určitě, chodím totiž pro informace na VH pravidelně a navíc, nemůžu si přece nechat ujít předání poháru.. Kdo má tedy zájem být u tohoto slavnostního okamžiku, má možnost.. Okruh, středa 26.6., zahájení v 18:00.

8)      TIPOVAČKA
Tipovačce byl věnován předešlý článek..a tak už jistě dobře víte, že vítězem se stal po vyrovnaném závěru soutěže Petr. Druhý se umístil Pája, třetí Mira. Tipérům na bedně gratuluji.

9)      DISKUZE, PODNĚTY, NÁVRHY
Michaldo přišel se zajímavých návrhem. Udělat si takové malé třídenní soustředění během prázdnin, kde bychom popili, poklábosili a především udělali paralimpiádu. Házení oštěpem do dálky se zavázanýma očima šálou CD..kde by 20 metrů označoval Mira, 30 metrů Milan, 40 Petr a 50 Prochy. Nechyběl by sprint na 60 metrů, skok do dálky ze skály atd.. Zkrátka prča. Předběžně bylo navrženo datum 23.-25.srpna. Od pátku do neděle. Někde by se musela splašit chata, nebo by se jelo pod stany do kempu. To už je na domluvě.. Každopádně se termín drtivé většině hodí. Jediným, kdo byl zklamán je Tomáš. Ten má 25.8.termín porodu následovníka Carpe Diem. Ale třeba se to nějak vstřebá.. :-)

10)  ZÁVĚR
To jest vše ze zápasu 5.posezonní schůze klubu Carpe Diem. Jestli jsem na něco zapomněl, tak mě to připomeňte..

Co se týče akce samotné, pitky po sezoně..vše proběhlo v příjemném kamarádském duchu. Nikdo se nepobil, ani nepoblil. Na Okruhu jsme vydrželi cca do 23 hodin a poté se přesunuli do kulečníkové herny – do Ponrepa, kde pokračovala „zelená smršť“ zalévaná pivním mokem. Diskuse probíhala o různých tématech, z nichž jedno bylo také o rozdílných půlkách našich zápasů. Od futsalových půlek jsme se, leč samozřejmě pouze slovně, ladně přenesli až k půlkám úplně jiným.. těm, které se pohupovaly na pódiu.. Svérázný večer ukončila až píseň uvědomění „Kdepak ty ptáčku hnízdo máš“, která se rozezněla sálem a zapůsobila jako dopravní značka STOP. V tuto chvíli jsme všichni sklopili zrak a šoupavou chůzí odešli z baru.