pátek 7. června 2013

Přestřelka o druhé postupové místo

Dnešní článek bych rád věnoval zajímavému boji o druhou postupovou pozici, který se zítra strhne. Okruh tentokrát uvidí mnoho strhujících zápasů, kde půjde týmům o vše. Nikdo nebude brát zápasy na lehkou váhu. Chtěl bych Vás se situací kolem druhého místa podrobněji seznámit..
O druhou pozici se poperou hned 4 mančafty, které jsou seřazeny za sebou v rozmezí jediného bodu.. Vezměme to popořadě, anebo spíše opačně, kdo má na postup nejhorší vyhlídky..

ŠPILBERK – 5.místo – 36 bodů – zbývají odehrát 1 zápas.
Špilberku před posledním víkendem nehraje prakticky nic do karet a má jednoznačně nejhorší vyhlídky na druhou postupovou pozici. Jako jediný z kvarteta má odehráno již 21 utkání a čeká je už pouze jeden zápas. Jediný zápas navíc hrají s leaderem tabulky - s námi. Dále jsem šance Špilberku už nepočítal, ale musel by dojít k mnoha překvapení kola, aby RST, Ethanol a Bolest ztratila s papírově slabšími soupeři, se kterými se zítra utká.
Šance na postup: 10%

RST – 4.místo – 36 bodů – zbývají odehrát 2 zápasy.
Zbývající tři týmy jsou na tom velice podobně. Všichni hrají jedno utkání se slabším týmem a jedno se silným. Proč jsem se rozhodl dát RST až jako třetí variantu k postupu? Protože jim v souboji s Bolestí a Ethanolem schází bodík (RST mají 36, Bolest a Ethanol mají 37), což by mohlo hrát rozhodující roli. RST se utká nejprve s Bolestí v přímém souboji, který mnohé rozhodne. Druhý zápas je čeká s Modřicemi. Každopádně pokud by se RST podařilo porazit Bolest i Modřice nemají stále nic jistého, musí nadále spoléhat na nás, že udoláme v sobotu nebezpečný Ethanol.
Šance na postup: 40%

ETHANOL – 3.místo – 37 bodů – zbývají odehrát 2 zápasy.
Šance Ethanolu jsou o něco vyšší, než RST, ovšem za předpokladu, že se jim povede zvládnou zápas s námi. Prohra s námi je prakticky odsoudí k nepopulárnímu třetímu, či čtvrtému místu. Svůj druhý zápas hrají se St.Lískovcem, kde se všeobecně očekává, že zápas zvládnou.. Ethanol tak má pro zítřek jeden veliký úkol, porazit nás, což nebude lehké.
Šance na postup: 50%

BOLEST – 2.místo – 37 bodů – zbývají odehrát 2 zápasy.
Dle mého má nejvyšší šance na postup tým Bolesti. Má podobný scénář, jako RST, ovšem s tím rozdílem, že do souboje vstupuje s bodem navíc. Na úvod celého sobotního programu se střetne Bolest s Bosonohami. Pokud zápas zvládne, mají postup ve vlastních rukou a to v zápase s RST.   
Šance na postup: 60%

Při shodě bodů na konci sezony rozhodujícím faktorem jsou: body a dále vzájemný zápas.. Dále nevím, musel bych to nastudovat..ale myslím, že dále studie nebude nutná..

Start zítřejších zápasů je v 9:00, kde zahajuje Bolest s Bosonohami.. Poté hrajeme se Špilberkem, následuje klíčový duel RST v Bolestí a následně odehrajeme své poslední utkání sezony s Ethanolem. Následují zápasy RST s Modřicemi a Ethanolu s St.Lískovecem. Vše zajímavé ve skupině se tedy odehraje dopoledne za naší přítomnosti, máme se na co těšit. Lepší vyvrcholení sezony co se týče zápasů o čelo si nikdo nemohl ani přát. Můj osobní názor, nebo spíše přání je postup RST. Přál bych jim to, v poslední době se herně dosti zvedli a jsou to naši tréninkoví partneři.
Všem přeji hodně zdaru v boji o druhé místo.. Uf, ještě že už toto máme za sebou, jinak bych celou noc seděl na hajzlu..