pondělí 10. června 2013

Banán v bráně.. Jó není zač!

..v klubu víra je naše síla! Máme za sebou sezonu 2012 / 2013.Sezonu, na kterou se nezapomene. Dokázali jsme v ní suverénním způsobem proplout jako štika a dokráčet si mílovými kroky k titulu už 3 zápasy před koncem soutěže. Nebránil bych se srovnání s letošním tažením Bayeru Mnichov německou Bundesligou, který také předvedl svoji ohromnou sílu v plné kráse a triumfoval mnoho kol před závěrem soutěže. V sobotu, svými posledními dvěma zápasy, jsme pouze potvrdili to, v jaké formě se Carpe Deim celou sezonu nacházelo, přejeli jsme jako rychlík sebevraha bodově dosud nejlepší celek jara Špilberk a poté jsme svoji letošní exhibici zakončili sešviháním Ethanolu do krve vrbovým proutkem.

Sestava byla jasná už pár dnů dopředu. Jediným absentujícím hráčem měl být Sykec. Ovšem pár minut před zápasem chyběl také Ríša, který na zápasy pravidelně chodí. Tentokrát se tak nestalo a nebyl přítomen ani na jeden zápas. Sestava tedy byla vyřešena tím, že v obraně zůstal jen Michaldo, Milan a Pája…a dále útočné vozby zdobily dvě osvědčené a ostřílené dvojice – Prochy s Mirou a Petr s Tomášem. Do brány se obligátně postavil Nekwish.

Na zápasech nechyběl střelec Mira
Zápas se Špilberkem měl být oslavou futsalu a jeden z nejzajímavějších zápasů sezony. Střetli se totiž dva celky, které zdobí dvě nej. Špilberk měl dosud nálepku nejlepší tým jara, co se týče získaných bodů a Carpe Diem naopak nejlepší celek sezony a dlouhodobý leader soutěže. Dal se tedy očekávat tuhý boj a velké drama. Drama v podobě průběhu zápasu sice nepřišlo, ale o tuhý boj to byl a to především před jednou bránou. Zápas se směnil ve festival promarněných šancí, které jsme si vytvořili permanentním tlakem na soupeře. Musíme sportovně uznat, že Špilberk byl po herní stránce tím lepším, co nám letos naše soutěž nabídla, ovšem Carpe Diem zahrál opět futsal z jiné galaxie a soupeře zametl pod rohožku 3A třídy.. V poločase byl stav příjemných 3:1 v náš prospěch a nic nenasvědčovalo tomu, že by se trend zápasu měl jakkoliv změnit. Ojedinělé výpady soupeře byly zavčas zastaveny, naopak my ostřelovali branku soupeře jako na cvičných střelbách odpalovacích zařízení KUB v Polsku, kterých jsem se tehdy ještě jako voják z povolání nemohl zúčastnit, protože su chabruz na ledvinu. Dodnes mě to mrzí.. :-) Ve druhé půli jsme přidali další dva zářezy na pažbu a připsali si tak jasné vítězství v poměru 5:1. Jsem rád, že jsme zápas zvládli takovým způsobem, jak se stalo. Potvrdili jsme letošní nadvládu a do posledního duelu soutěže s Ethanolem nastupovali s dobrou náladou..
Carpe Diem vs. Špilberk  5:1 (3:1)
branky: Tomáš 2 (Petr, Pája), Prochy, Mira (Prochy), Michaldo (Pája)

Zápas v naší pauze vyplnil veledůležitý a zajímavý zápas o postup z druhého místa mezi Bolestí a RST. Teď už je jasné, že právě tento zápas o všem rozhodl. Ještě dvě minuty před koncem vedla Bolest 1:0, minutu před koncem už vedlo naopak RST 2:1, aby pár vteřin před koncem Bolest srovnala na konečných 2:2, což hráčům v zeleném nakonec postačilo k uhájení druhé pozice tabulky. Kdyby RST zápas vyhrálo, druzí by byli naši tréninkoví partneři. Škoda.

Zde má Pája radost
Druhý zápas začal smolně a to tak, že Michaldo naplnil svoji pověst nevyzpytatelného hráče a skutečně začal svým futsalem rozdávat radost a to tak intenzivně, až z toho měl užitek náš soupeř. Rychle jsme prohrávali 0:1 a to i přesto, že to byl vůbec první výpad do naší obrany od soupeře z Ethanolu. Do té doby jsme soupeře drželi neustále za půlící čárou. Náš lis na ovoce však stále šrouboval závit po závitu, až soupeřova slupka pukla a zdecimované oranžové pomeranče začali téct. Do poločasu tekly už 3:1. Výtečné otočení výsledku a klid v našich hlavách. Ke klidu a vsítění čtvrté, konečné branky jsem nabádal v poločase. Místo toho však přišla krátká křeč. Po chvíli totiž bylo srovnáno na 3:3. Nečekané, nevídané. Opět zde byly nějaké zbytečné chybky v obraně, ale na to teď už sere pes. Nasměrování k výhře a pozvednutí praporu si vzal na starost Michaldo, který v tomto utkání psal dějiny a překlopil výsledek opět na naši stranu. Byla to jubilejní stá branka týmu v soutěži. Po zbytek zápasu jsme Okruh arénu proměnili na Okruh pitevnu. Pitvali jsme soupeře co to dalo, skalpelem jsme oddělovali jednu část po druhé, až byl celý obsah společně s konečným hvizdem rozhodčího naházen v černém pytli. Byl to skvostný pohled. Na ukazateli bylo lichotivé skóre 8:3 po vskutku exhibičním zápase. Od vsítění branky na 4:3 se zápas změnil v nálety supů na mršinu, což je v přeneseném slova smyslu zápas, kdy chce každý útočit, každý střílet a kličkovat tak, abychom soupeře zadupali co nejvíce do země. To se při pohledu na konečné skóre povedlo pěkně, ale jakýkoliv futsalový systém už v tom moc nebyl. S rukou na srdci je nutné přiznat, že pokud bychom se drželi taktiky z úvodu střetnutí a soupeře krájeli systematicky a pomalu, skóre mohlo hravě překročit desítku už v polovině druhého poločasu. Na má slova právě napsaná se však už za pár chvil zapomene a v análech zůstane zapsán jen vvšeříkající jasný výsledek, který jsme po zdrcujícím zápase z naší strany ukořistili.
Carpe Diem vs. Ethanol 8:3 (3:1)
branky: Michaldo 2 (Prochy), Tomáš 2 (Pája, Milan), Pája (Michaldo), Mira (Prochy), Petr (Pája), Prochy.

Po posledním zápase sezony následovaly oslavy titulu v šatně. Dal jsem tak s radostí zavzpomínat na první sezonu, kdy jsme se bez oslavy rovněž neobešli. V šatně zaburácel jako hrom pokřik MISTŘI, hrdlem nám proteklo šampaňské a nemohl chybět i hlas Freddyho Mercuryho a jeho We Are The Champions! Myslím, že za pár let na to slzou v oku zavzpomínáme..

Konečná tabulka sezony 2012/2013
Jak jste si mohli všimnout, ne u všech branek je asistence. Je to z důvodu buď toho, že si člověk šanci sám vypracoval, získal míč třeba lacino od soupeře, nebo jsme si zkrátka kolektivně na tu nahrávku nikdo nevzpomněl. Pokud má někdo pocit, že asistoval u některé z branek a je schopen to doložit videozáznamem, nebo alespoň hlasovým záznamem, ten ať mě neváhá kontaktovat.
První zápas je opět zdokumentován na videu, které se právě zpracování. Doufám, že náš IT technik Michaldo dá video brzo do placu. Také vzniklo mnoho fotek, které uveřejním ve fotogalerii hned, jak mě je Prochy pošle.

Naše dvě výhry a jedna remíza a výhra druhé Bolesti má za následek, že skupinu jsme vyhráli s mamutím náskokem 14ti bodů! Superlativů spojených s touto vyjímečnou sezonou už jsem užil skutečně mnoho, ale před tímto kolektivním výsledkem je skutečně potřeba smeknout a poděkovat si podáním ruky navzájem. Proto neváhejte, v tuto chvíli, kdy čtete tyto řádky natáhněte ruku před sebe a v duchu si jí potřeste se všemi hráči v týmu s hlasitým vyslovením děkuji.  

V sobotu večer jsme byli na posezónním posezení na Okruhu, kde jsme probrali mnoho zajímavého a důležitého. Se vším Vás seznámím v jednom z následujících článků.